Nasterea in apa-o alternativa, un miracol (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olga_mami spune:

In sfarsit un pic de liniste!!!

Ariel felicitari pentru noul membru al familiei! Sa fiti sanatosi si mancaciosi (am vazut cat de important este) si sa nu aveti parte de colici.

Fetelor, acum incerc sa va atasez povestea si daca ma lasa puiutul meu va atasez si niste poze

proaspata si fericita mamica de ghighilice mancacioasa Eliza

Mergi la inceput

In sfarsit un pic de liniste!!!

Ariel felicitari pentru noul membru al familiei! Sa fiti sanatosi si mancaciosi (am vazut cat de important este) si sa nu aveti parte de colici.

Fetelor, acum incerc sa va atasez povestea si daca ma lasa puiutul meu va atasez si niste poze

Mergi la inceput

Ups am trimis din greseala acelasi mesaj de 2 ori.

Fetelor ajutati-ma sa postez si eu povestea nasterii asa cum o aveti si voi, ca nu prea ma descurc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Olga, te asteptam cu nerabdare .

Nici eu nu stiu cum se posteaza povestea nasterii, dar banuiesc ca trebuie sa deschizi un subiect nou in "Nasterea unei stele".

Eld, mami de printesa si (37s)

Mergi la inceput

Pana descoper eu America nasteti toate.... mai bine cititi asa si mai tarziu vin si cu ceva poze.

Sa va povestesc cum a fost marea noastra aventura...
In primul rand vreau sa va spun ca am avut o nastere atat de frumoasa, usoara si care mi-a lasat niste amintiri de neuitat incat pot sa zic ca asa pot sa mai fac inca vreo 10 copii.
Ultima zi din luna lui martie a fost o zi cam plina de griji. Griji pentru bebita din burtica mea. Nu stiu ce avea dar nu era prea activa, nu-si facuse nici macar norma de 10 miscari. Singura explicatie era ca se apropie marele eveniment (dupa cum imi spunea si nasa mea „in momentul in care n-o sa mai miste atat sa stii ca ii vremea”). Asa ca a doua zi sau mai bine zis in prima zi din Aprilie, dimineata la 7, ca un om responsabil si muncitor, fata mea se hotaraste sa infrunte lumea. Eram treaza in pat langa iubitul meu sot care dormea dulce, cand la un moment dat aud (simt) 2 pocnituri (ca si cum ar trage cineva de o membrana intinsa, a fost foarte ciudat pt ca mi-am imaginat-o pe Eliza tragand de membrane) dupa care a inceput sa curga de nu se mai oprea. Dupa un sfert de ora au inceput si contractiile. Pana mi-am facut un dus si toaleta necesara se facuse ora 9. Contractiile deveneau din ce in ce mai puternice dar dupa aprecierile mele eram inca in prima faza a travaliului. Cu 5 min inainte de a iesi din casa l-am sunat pe dr. B si l-am pus la curent cu ultimile noutati. Dr. B mi-a zis sa ma duc linistita la clinica ca vorbeste el cu personalul de acolo pt ca el nu poate sa ajunga decat intr-o ora. [SFAT: SUNATI-L PE DR DE CAND INCEPE TRAVALIUL,indifernt de ce va zice el inainte].
Am ajuns la clinica. O infirmiera tinerica ne-a luat si ne-a condus intr-o sala mica cu baie. Acolo mi s-a dat o camasa sa ma schimb si mi s-a facut clisma (nu-i asa de groaznica precum ti-o imaginezi). Intre timp sotul a fost condus intr-un alt salon (salonul de travaliu) unde a lasat bagajele. Dupa toate astea am fost preluata de medicul de garda ( cu care vorbise dr. B inainte) si consultata. Aveam intre 4 si 5 cm dilatatie, ceea ce insemna ca travaliul avanseaza rapid. Am fost condusa in sala de travaliu unde ma astepta sotul si mi s-a spus ca ar trebui sa stau in pat vreo 10 min ca sa-mi monitorizeze bb. Lucru ce a devenit cam imposibil de facut (sa stau culcata pe spate si aproape nemiscata timp de 10 min cand contractiile devenea cam insuportabil de dureroase si dese). In tot acest timp dr. B ma mai suna sa mai vada ce fac si incerca sa ma convinga sa fac epidurala (pe langa el mai veneau sa ma itrebe de ce nu vreau epidurala inca vreo 2 dr si 2 asistente). Ei, dragele mele, in momentul ala ajunsesem la niste dureri destul de mari incat orice mi-ar fi facut sotul nu ma ajuta si in plus erau prea multi in jurul meu (asistente, dr) ca nici nu ma puteam concentra la durere si atunci mi-am zis ce-s asa de prostuta si stau sa ma chinui cand se poate mult mai usor. Arata-i flamandului bomboana. Asa am ajuns sa-mi faca epidurala. Anestezista (dr. Maier) a avut o mana super usoara, iar acul nu ma mai speria deloc; de fapt nici nu a durut. In acel moment eram dilatata la 7 cm si tot atunci a ajuns si dr B.
Am fost condusa in sala de nasteri cu cadita si lasata sa ma relaxez in apa. Atat de bine era in apa ca pot sa va jur ca in viata mea nu am avut un sentiment mai profund de relaxare.Dar nu am stat prea mult (cred ca vreo 5 contractii) ca deja am inceput sa simt ca trebuie sa imping. Atunci dr B m-a scos si m-a pus pe scaun sa imping un pic (eu eram stresata ca atunci cand voi impinge sa nu am si un pic de scaun, lucru care se intampla frecvent chiar daca ti s-a facut clisma,din cate am vazut la nasterile la care am asistat) pana se fixeaza caputul copilului si in acelasi timp, spune dr B, se curata si intestinul de ultimile ramasite ca sa poti sta fara grija dupa aia in apa. Dupa cateva impinsaturi am plonjat iarasi in apa si am inceput adevarata nastere. In vreo 3 contractii am impins caputul afara. Nu va pot explica in cuvinte ce senzatie ai atunci cad vezi capsorul ala mic si ce forta iti da acel sentiment. In momentul ala nu mai exista nimic pe lume decat tu si pruncul tau.
Apropos de ce va ziceam mai inainte de sunat dr atunci cand incepe travaliul; eu m-am rupt un pic atunci cand am impins (nu va speriati nu doare deloc doar simtiti o mica arsura, acelasi lucru il simti si atunci cand incerci sa faci urmatorul exercitiu: bagi un deget la un colt al gurii si inca un deget de la cealalta mana la celalalt colt al gurii si tragi, cam asta-i senzatia) si am impresia ca nu ma-s fi rupt deloc sau poate doar putin daca stateam mai mult timp in apa. Deci daca dr B ar fi ajuns mai repede as fi intrat si eu mai repede in apa.
Sa revenim, dupa inca o contractie au iesit si umerii si restul corpului si mi-au pus minunea in brate. In acest moment simti ce inseamna sa fii MAMA. Acolo pe burtica mea i s-a taiat cordonul, iar dupa bebita a fost luata de pediatru. M-au scoos si pe mine repede din apa si m-au pus pe scaun pt ca mai aveam de recoltat celule stem. Dupa aceasta operatiune am eliminat placenta, dr. B m-a chiuretat un pic (nu doare de loc) si s-a pus sa ma coase.
Am mai ramas in sala de nasteri vreo 2 ore dupa care am mers in salonul 24 unde mi-am petrecut urmatoarele 2 zile. In tot acest timp ghighilicea mea a stat cu mine, pleca doar pentru baita.
Clinica Eva mi-a oferit conditiile unei nasteri aproape perfecte. Sotul meu a fost permanent langa mine, lucru care a fost extrem de important;pt ca nasterea este un eveniment strans legat de familie in cadrul careia ne simtim fericiti si impliniti si nu trebuie confundata cu o stare de boala din cauza careia se sta in spital. O amintire frumoasa despre nasterea prin care ai trecut o sa-ti dea intotdeauna mai multa incredere in tine si iti va creste respectul de sine, te va face o femeie mai puternica, mai curajoasa, o femeie in adevaratul sens al cuvantului.
Acestea au fost cele mai frumoase zile din viata mea.
Acum cand ma uit la puiuta mea (care este o copie fidela a iubitului meu) ma simt ca o adolescenta care traieste prima dragoste.

Va doresc din suflet la toate sa aveti parte de o nastere macar pe jumatate de frumoasa cum am avut-o eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Olga, hai ca am si plans. Bravo! si FELICITARI inca o data pentru iubita ta bebelusa!
Ultimele tale cuvinte m-au impresionat foarte tare, le-am trait si eu si asa este: acele clipe, cand dai viata copilului tau sunt cele mai minunate din toata viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicafericita spune:

Frumoasa experienta! Am si eu o intrabare daca nu te superi. Cat a costat ca sa ai parte de o asa frumoasa nastere? Si la ce clinica ai nascut? Ca pare rupt din povesti, de-ar fi asa peste tot, ce bine ar fi pt noi mamicile care nastem!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana1980 spune:

Olga foarte frumosa poveste a nasterii. Deci pana la urma este un sentiment unic, nu? Si in apa este altfel sigur.Ma bucur pt voi.

Sovi asteptam un semn de la tine.

'Tot ceea ce ti se intampla are un scop'
Ana - mami de Ecaterina-Maria si Casandra-Petronela
Ceva poze
nasterea in apa
www.elipetromed.ro

Mergi la inceput

Fetelor, poze inca nu am pus, nici nu le-am descarcat, dar promit sa gasesc maine un pic de timp ca acum sunt rupta.
Inca ceva, daca ma poate ajuta cineva sa-mi pun si eu povestea la subsolul mesajului cum au multe dintre voi...pls ca eu nu am gasit cum se face.

MAMICAFERICITA
am nascut la clinica Eva din Brasov si toata povestea asta ne-a costat 20 de milioane de lei vechi (2000ron), o nimica toata daca te gandesti la cate spagi dai prin spitalele de stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Olga, felicitari! Foarte frumoasa povestea nasterii Elizei, ai ales minunat cuvintele pentru a o descrie.
E minunat ca la tine a fost prima nastere si a fost asa bine.

Acum iti dai seama ca imi doresc si mai mult sa nasc in apa.

Eld, mami de printesa si (37s)

Mergi la inceput