Nasterea in apa-o alternativa, un miracol (2)
Raspunsuri - Pagina 12
martie spune:
quote:
Originally posted by eld
Redai, uneori imi e si mie teama sa nu mearga prea repede travaliul si sa nu ajung la spital, dar cred ca astea sunt cazuri foarte rare. Tu la ora 5 erai acasa, cand au inceput contractiile? Cand ai ajuns la spital probabil si s-a administrat oxitocina si ti-au accelerat travaliul, nu?
Eu am nascut la 42 de saptamani, dupa ce mi s-a indus nasterea, asa ca nu am idee cum se declanseaza natural travaliul. Dar, daca nu ti se administreaza nimic, un travaliu normal ar trebui sa dureze cel putin 12 ore, zic eu.
Eld, mami de printesa si (34s)
Exact! Ti se administreaza oxitocina, altfel nu ar mai naste nimeni in 2 ore, mai ales la primul copil. Iar la al doilea tot pe-acolo... (ma rog , cu exceptiile care confirma regula). Iar cele care nasc asa .. in 10 minute, nici nu se chinuiesc, am vazut si eu la tv. Tac-pac si gata, deci care e problema, nu? Glumesc, si eu am avut temerea asta, ca voi naste pe drum...
Oliv spune:
Din pacate nu am mai ajuns sa vorbesc cu dr Baiuelscu asa cum imi propusesem si nici sa plecam spre Brasov. Am nascut in Bucuresti in noaptea de 24 spre 25 un baietel de 3,6 si 52 cm. Pe data de 24 dimineata am fost la control la dr care mi-a spus ca am colul deschis dar nu imi inchipuiam ca voi naste asa de repede. Ne hotarasem deja asupra pensiunii si urma sa plecam spre bv, dar nu a mai fost sa fie. La doua noaptea am fost trezita de o durere ascutita si am simtit ca s-au rupt membranele. Nu aveam nici macar bagajul de spital facut. Cam dupa un sfert de ora au inceput si durerile, cred ca am avut cam trei contractii suportabile ca durere, dupa care inceput sa fie foarte dese si aproape insuportabile. Mi-am facut intr-o viteza bagajul, am chemat-o pe mama sa stea cu cel mic, la 2,40 am iesit din casa spre spital, la 2, 50 am ajuns; Au mai trecut probabil cam 10 min pana mi-au facut formalitatile de internare, a venit dr si m-a consultat, iar la 3, 20 deja nascusem. Nici mie nu imi venea sa cred inainte, dar se poate sa nasti si intr-un timp foarte scurt. Eu pana la ora 2 noaptea nu avusesem nici cea mai mica durere sau disconfort.
Va doresc sa ajungeti la Brasov pentru nasterea in apa, am vazut pozele lui Martie aseara, m-au impresionat. O sa va urmaresc in continuare povestile.
sovietica spune:
Heiii ce ati mai ciripit voi aici!
Martie, multumesc mult pentru pozici! Mi-am facut o idee acum! Cada imi pare putin mica, adica e o cada normala, sper sa am spatiu sa imi tin picioroangele departate, ca tare-s lungi ale mele!
Muzica aveau in sala?
Apropos de "de unde sunteti": cand l-am avertizat pe sotz ca bb va avea certificat de Bv, raspunsul a fost: pai n-ar fi pacat ca stricam traditia de familie? Ca noi nici unu nu suntem din Bucuresti :) Eu vin din est, Omu din vest, si bb o sa fie pe la mijloc :))
Olga, bine ai venit Astept vesti de la tine cu sufletul la gura! Hai Olgutz cu nasterea de vis!
Multumim pt sfaturi despre picioare umflate. Cred ca de aceea nu mi s-au umflat, ca stau destul de mult in apa si in cada acasa si la aquagym si mai am si obiceiul sa dau cu apa rece pe glezne dupa baie! Faza cu carbohidratii n-o stiam, am bagat la cap :)
Oliv, ai nascut?!!! FELICITARI!!! sa fiti fericiti si sanatosi! Daca imi amintesc eu bine, voi pe 26 vroiati sa plecati la Bv. Si cand colo, tu pe 25 aveai bb in brate :) Bine ca nu te-a apucat pe drum!! Pai in cazul tau, nu stiu daca se mai merita ditai drumul pentru o nastere care oricum a fost atat de usoara (parerea mea)
Noi cam in 2 saptamani plecam la Bv. Sper sa ajungem, ca m-ati ingrijorat putin. Chiar am ajuns sa visez la perioada aceea de vacanta dinainte, sa ne mai linistim si noi, ca suntem destul de agitati acum, cu finisajul renovarii si alte munci.
Va pup pe toate, fara exceptie! (si scuzati mesajul cam lung, da ma mancau degetele :)
Edit:
Eld, ti-am trimis mail. Si Olga, ti-am dat PM
sovi 36+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici
redai spune:
Nu mi s-a administrat nimik.Am ajuns la spital la ora 7 si un sfert,cu dilatatie de 8 cm.Abia am reusit sa ma schimb printre contractii, si sa urc pe masa.daca mai intarziam acasa riscam sa nasc pe drum.
Dupa ce am urcat pe masa de nasteri,la a doua contractie a "iesit" bebe. Toto au fost mirati cat de repede am nascut,mai ales la prima nastre.Noroc ca a ajuns doctorul.
Sa va povestesc asha pe scurt.Eram acasa la prima contractie.A fost la 5 si 3 minute dimineatza.Am dormit cu geamul deschis si m-am gandit ca poate am racit , de aceea ma doare.A doua contractie e fost la 5 si 40 min.Mi-am dat seama ca bebe vrea sa iasa si am inceput sa pregatesc bagajul pentru maternitate.Nimik nu imi era pus in genti,doar trebuia sa vina numai peste 2 saptamani.L-am trezit pe sot sa pape,(eu nu am papat sa nu imi faca clisma),am facut dus,mi-am baut cafeaua...Urmatoarea contractie a fot la 6 si 10.de aici au inceput sa fie foarte dese.Stiam ca se merge la spital pe la 4-5 minute.Erau neregulate,o data la 6 minute,o data la 2 min,la un mint iar la 6....Pe la 7 fara 10 am zis ca ar fi bine sa merg la spitalPana am ajuns la masina ( in fata blocului) a durat cam 15 min (din cauza contractiilor.
Am ajuns la spital la 7 si un sfert.Moasa m-a intrebat la cate minute sunt contractiile si daca sunt la prima nastere.Cand a auzit ca sunt la prima nastere m-a lasat in sala de travaliu sa ma schimb>mi se pareau deja o eternitate minutele din cauza durerilor.A venit dupa mine sa merg sa vada dilatatia (de aici nu mai stiu exact orele),o contractie urata inainte de a urca pe masa de control.S-a speriat cand a vazut ca aveam 8 cm>De aici totul a inceput sa mearga mult mai repede.A rfost medicul meu anuntat,m-au pus la monitorizare pt bebe si la un moment dat m-au dus in sala de nasteri.Eram pe masa cand mi s-a facut fisa de internare (imi venea sa il bat pe ala cu intrebarile lui), dupa ce a terminat fisa, mi-au pus glucoza, mi-a venit sa imping si din 3 impinsuri a iesit bebe.
deci se mai poate sa se nasca si mai repede in ziua de azi.La noi in Ardeal e o vb:"sa nasti ca si tzigancile"(adica repede si usor),mentionez ca nu fac parte din aceasta categorie.
Pentru mine nasterea in sine nu a fost grea deloc.Cel mai greu,crunt, si motivul pentru care nu imi doresc ( 90%) bebe 2 este refacerea crunta ,urmatoarele 3 saptamani.
Ce am scris eu aici este off topic.Imi cer scuze, dar vroiam sa stie si fetele care urmeaza sa nasca (,) ca se poate si mai usor.
Vreau sa mai zic ceva.Era cu mine in salon,o mamica de 40 de ani care nascuse in 2 ore de la prima contratie.Nastere naturala.
Am uitat sa zic: membranele mi-au fost rupte de catre dr imediat ce am urcat pe masa.Acasa am eliminat numai dopul ,inainte sa fac dus.
David
www.hi5.com/friend/video/7575382--158238046--David--view-html" target="_blank">Stam in picioare
Intalnire 8 martie
olga_mami spune:
Ana,sa stii ca pana la Brasov e destul de departe (cam 8 ore) mai ales daca te gandesti ca din Timisoara pana la Viena faci cam 6 ore. Pe langa Timisoara singura varianta ar fi Szeget dar nici asta nu-i asa de aproape. Eu am preferat Brasovul ca totusi aici ma pot intelege cu personalul medical. In Timisoara se va deschide o clinica particulara (maternitate) dar nu se stie exact cand. Tot ce stiu e ca este in constructie si ca deja recruteaza personal medical.
Dupa externare ne-am gandit sa plecam direct pt ca mi-ar fi foarte complicat cu micuta pe aici. Eu mi-am adus ceva bagaje dar nu mi-am luat chiar toata casa.
olga_mami spune:
Eld, sa nu-ti faci griji din moment ce dr Baiulescu nu-ti-a spus nimic in legatura cu aceasta problema. Probabil s-a rezolvat totul,iar daca nu atunci sigur te va anunta. Nu e genul de om care sa te lase balta. Eu mi-am facut impresia ca este un om care nu stie sa refuze chiar daca este foarte ocupat.
Un alt sfat:pe langa planul de nastere facut (nastera in apa) e bine sa-ti mai faci unul de rezerva in cazul in care nu-ti iasa totul asa cum te-ai gandit.
Eu m-am gandit si la posibilitatea de cezariana (pt ca bb meu e cu circulara de cordon si exista o sansa minima si de asa ceva). In plus daca cumva se intampla ca dr.B sa nu poata veni la nastere (prin absurd), o nastere pe uscat nu ar fi chiar catastrofala. Cel mai important este ca sotul meu poate fi acolo cu mine si ca sunt (simt eu) pregatita pt travaliu si fizic si psihic.
Sa fii optimista
eld spune:
OLIV, FELICITARI, ne bucuram ca esti bine, chiar daca nu ai mai ajuns la Bv, e super ca nasterea a decurs bine si bb-ul s-a nascut usor. Sa va traiasca si sa fie sanatos!
Ce sa zic, trebuie sa iau si eu in calcul posibilitatea ca nu as putea ajunge la Bv, dar eu vreau ca in ultimele saptamani sa merg des la control aici, la dr care ma vede acum, iar daca vor fi semne de travaliu sa plec la Bv. Ieri auzeam la stiri ca era blocaj pe la Azuga, stateau masinile in coloana de vreo 3 ore. Cred ca dr-ul Baiulescu stie de ce spune sa te cazezi in Bv cu 2 saptamani inainte de DPN.
Eld, mami de printesa si (34s)
olga_mami spune:
Oliv felicitari!!!
Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de viata!!!
Apropos de nasteri,astazi am avut ceva contractii!!!!
Unele au durut un pic, altele au fost insesizabile. Asa ca asteptam cu sufletul la gura sa vedem ce urmeaza.
Cred ca v-am obosit destul, daca Sovietica zice ca au mancat-o degetele, atunci eu nu mai stiu ce sa zic.
ppupici la toate
sper ca acum sa scap de moderare.
38 saptamani
martie spune:
Oliv, felicitari pentru bebelus! Poate a doua oara,
Sovietica, v-am zis eu mai demult ca e o cada normala, dar nu trebuie sa stai cu picioarele departate, ca pe masa de obstretica, ci oarecum cu ele in sus, deci nu-i problema.
In alta ordine de idei, am primit mailul tau si nu mi-a venit sa cred, parerea mea e ca ar fi bine sa scrii si pe pulic, ar trebui sa stie toate fetele si astfel as avea si eu ocazia sa raspund cu ce ti-am raspuns si tie.
Te las pe tine sa decizi, nu vreau sa ai neplaceri ... de orice fel..
Redai si eu am nascut prima oara tot cam asa de usor... bine, nu chiar asa, insa la nasterea in apa ai avantajul ca nu mai ai nenorocita aia de epiziotomie, deci fara nici o taietura, cusatura, ruptura, asta-i toata chestia cu nasterea in apa si credeti-ma ca merita 100%.
Numai bine la toti delfinasii!
acina spune:
Buna fetele,
Ma ingrijorati cu vestile astea despre plecarea dr de la clinica in aprilie.Ma gandesc sa-l sun sa vad ce zice ...
Oliv sa-ti traiasca baietelul , sa fie sanatos si mancacios.Bine ca totul a fost ok , chiar daca nu ai ajuns la Bv.
Martie si eu vreau sa ma fac colega de cada cu voi.
Sovi merci de informatie.O sa tin cont.
Anca 31 sapt+ mami de Buburuz Andrei (13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii
votati-ne in clipe de viata 2007 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">andrei si pestii