In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Va scriu azi Psalmul 34. S-ar putea sa-l mai fi scris , dar acum il scriu pentru ca trec printr-o perioada destul de grea si pentru ca acest Psalm m-a incurajeaza extraordinar de mult.

1. Voi binecuvinta* pe Domnul in orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna in gura mea.
*Efes.5.20. 1 Tes.5.18. 2 Tes.1.3;2.13.
2. Sa mi se laude* sufletul in Domnul! Sa asculte cei** nenorociti si sa se bucure.
*Ier.9.24. 1 Cor.1.31. 2 Cor.10.17. **Ps.119.74;142.7.
3. Inaltati* pe Domnul, impreuna cu mine. Sa laudam cu totii Numele Lui! -
*Ps.69.30. Luc.1.46.
4. Eu am cautat* pe Domnul, si mi-a raspuns: m'a izbavit din toate temerile mele.
*Mat.7.7. Luc.11.9.
5. Cind iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie, si nu ti se umple fata de rusine.
6. Cind striga un nenorocit*, Domnul aude, si-l scapa din** toate necazurile lui.
*Ps.3.4. **Vers.17.19. 2 Sam.22.1.
7. Ingerul* Domnului tabaraste** in jurul celor ce se tem de El, si-i scapa din primejdie.
*Dan.6.22. Evr.1.14. **Fac.32.1,2. 2 Reg.6.17. Zah.9.8.
8. Gustati* si vedeti ce bun este Domnul! Ferice** de omul care se increde in El!
*1 Pet.2.3. **Ps.2.12.
9. Temeti-va* de Domnul, voi, sfintii Lui, caci de nimic nu duc lipsa cei ce se tem de El!
*Ps.31.23.
10. Puii de leu* duc lipsa, si li-i foame, dar** cei ce cauta pe Domnul nu duc lipsa de nici un bine.
*Iov.4.10.11. **Ps.84.11.
11. Veniti, fiilor, si ascultati-ma, caci va voi* invata frica Domnului.
*Ps.32.8.
12. Cine* este omul, care doreste viata, si vrea sa aiba parte de zile fericite?
*1 Pet.3.10,11.
13. Fereste-ti limba de rau, si buzele de* cuvinte inselatoare!
*1 Pet.2.22.
14. Departeaza-te* de rau, si fa binele; cauta** pacea, si alearga dupa ea!
*Ps.37.27. Isa.1.16,17. **Rom.12.18. Evr.12.14.
15. Ochii* Domnului sint peste cei fara prihana, si urechile Lui iau aminte la strigatele** lor.
*Iov.36.7. Ps.33.18. 1 Pet.3.12. **Vers.6.17.
16. Domnul Isi intoarce Fata* impotriva celor rai, ca** sa le stearga pomenirea de pe pamint.
*Lev.17.10. Ier.44.11. Amos.9.4. **Prov.10.7.
17. Cind striga cei fara prihana, Domnul* aude, si-i scapa din toate necazurile lor.
*Vers.6,15,19. Ps.145.19,20.
18. Domnul este aproape* de cei** cu inima infrinta, si mintuieste pe cei cu duhul zdrobit.
*Ps.145.18. **Ps.51.17. Isa.57.15;61.1;66.2.
19. De multe* ori vine nenorocirea peste cel fara prihana, dar** Domnul il scapa totdeauna din ea.
*Prov.24.16. 2 Tim.3.11,12. **Vers.6,17.
20. Toate oasele i le pazeste, ca niciunul* din ele sa nu i se sfarime.
*Ioan 19.36.
21. Pe* cel rau il omoara nenorocirea, dar vrajmasii celui fara prihana sint pedepsiti.
*Ps.94.23.
22. Domnul scapa* sufletul robilor Sai, si niciunul din cei ce se incred in El, nu este osindit.
*2 Sam.4.9. 1 Reg.1.29. Ps.11.23;103.4. Plin 3. 58.

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Stiu ca rugaciunile tale vor fi ascultate asa cum sunt si ale noastre care ne rugam pentru tine.
De multe saptamani noi ne rugam pentru tine in fiecare vineri seara, la ora 22.00, pentru ca esti pe "Lista de rugaciuni". De aceea stiu ca Dumnezeu nu te va lasa la greu, asa ca mult curaj, draga mea.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Oana,
Dumnezeu sa iti dea putere si sa te intareasca in incercarile prin care treci, oricare ar fi acestea !
-------------------------------------
Scrisoare de la Domnul Isus

Scumpul meu,
Iti trimit aceasta scrisoare prin unul din ucenicii Mei. Vreau sa-ti spun cat de mult te iubesc, ca ma intereseaza soarta ta si as dori sa comunicam.
Azi dimineata, cand te-ai trezit, eram langa patul tau in lumina minunatului Meu rasarit care a inundat odaia. Am sperat ca-mi vei spune: “Buna dimineata!”, dar n-ai facut-o. M-am gandit ca poate era prea devreme si de aceea nu M-ai observat. Am incercat sa-ti atrag atentia cand ai deschis usa grabit. Ti-am sarutat fata cu boarea diminetii. Am revarsat asupra ta mireasma dulce si parfumata a florilor. Ti-am fredonat o melodie de dragoste prin ciripitul pasarilor. Ai trecut pe langa Mine grabind pasul.
Mai tarziu, te-am privit mergand si discutand aprins cu prietenii. Ah! Cat as fi dorit sa schimbi cateva cuvinte si cu Mine! M-am apropiat si am sperat sa-Mi vorbesti. Ai trecut pe langa Mine, fara sa Ma bagi in seama.
Dupa-amiaza ti-am trimis o ploaie invioratoare si ti-am stralucit prin fiecare picatura. Am strigat din ceruri cu glas de tunet, doar, doar, Ma vei auzi. Apoi ti-am pictat un curcubeu fermecator in mijlocul norilor Mei aurii. Mi-am zis: “Cu siguranta Ma va vedea!”, dar, ca un facut, nu M-ai vazut.
Seara, la sfarsitul zilei, ti-am trimis un minunat apus de soare. Apoi ti-am facut cu ochiul de mii de ori prin stelele Mele stralucitoare, nadajduind ca Ma vei vedea si-Mi vei face si tu cu ochiul. Am ramas inselat si de data aceasta.
Apoi la culcare, am revarsat lumina lunii pe fata ta ca sa-ti amintesc ca nu te-am uitat. Am nadajduit ca, macar acum, sa-Mi vorbesti. Nu Mi-ai spus nici un cuvant. M-a durut mult lucrul acesta; totusi am continuat sa stau de veghe la capataiul tau, sperand ca macar a doua zi dimineata vei observa prezenta Mea.
Tot astfel, in fiecare zi am continuat sa Ma descopar prin tot felul de cai, sperand ca vei dori sa fiu Pastorul tau. Eu pot sa-ti port de grija ca nimeni altul. Eu sunt Pastorul cel bun care Isi da viata pentru oile Lui. Eu am venit ca oile Mele sa aiba viata si s-o aiba din belsug. Dragostea Mea pentru tine este mai adanca decat marea si mai inalta decat cerul. Te iubesc cu o iubire vesnica, de aceea iti pastrez bunatatea Mea. Vreau sa Mi te daruiesti si am atatea sa-ti impartasesc. Pentru binele tau, te rog sa-Mi raspunzi.
“Iata, Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine.”
Al tau prieten care te iubeste,
ISUS HRISTOS

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Elena. minunat!
Multumesc!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Foarte, foarte frumos!

Si atat de incurajator...

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Acceptarea voiei lui Dumnezeu

Text: "Iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele Tale ...".

Introducere: Cand este ultima oara cand ai spus: "Doamne, nu cum vreau eu, ci cum voiesti Tu" ?

Orice Creator isi imprima voia in lucrurile create de El (mecanic, compozitor, artist, etc.). Universul acesta este creatia unui Arhitect desavarsit care si-a hotarat voia si si-a publicat-o in Cuvantul Scripturii. Daca veti citi impreuna cu mine textul din Efes. 1:3-11, vom vedea impreuna de cate ori este pomenita "voia" aceasta suverana si desavarsita a lui Dumnezeu (v. 5; 9, 11).

Unul din cel mai grele lucruri pe care le intalnim in cresterea copiilor nostri este incapatanarea lor de a spune :"Nu vreau", sau "Asa vreau eu!" Aceiasi problema o are si Dumnezeu in relatia cu oamenii pamantului. Desi creati de Dumnezeu, acceptam doar cu greu si nu intotdeauna sa facem "voia lui Dumnezeu."

Haideti sa privim la cateva exemple din care putem invata ca supunerea este singura cale spre binele nostru. "In universul acesta nu pot exista doua vointe suverane; a lui Dumnezeu si a ta ... Trebuie sa invatam sa spunem "Faca-se voia Ta, Doamne."

I. In cazul Mariei, mama Domnului Isus si a lui Iosif

Amandoi erau in preajma casatoriei; aveau vise de implinit si planuri de infaptuit. Dumnezeu a "dat buzna" in viata lor si ei au trebuit sa spuna: "Faca-mi-se dupa cuvintele Tale ..." Numai vesnicia va arata ce rasplata extraordinara vor primi acestia doi pentru supunerea lor !

II. In cazul Domnului Isus

S-a nascut dupa voia Domnului: Ps. 40:7; Evrei 10:5-7. Iata-Ma (in sulul cartii este scris despre Mine), vin sa fac voia Ta Dumnezeule!"

A trait si a vorbit dupa voia Domnului: Ioan 4:34: "Mancarea Mea este sa fac voia Celui ce M-a trimis si sa implinesc lucrarea Lui." Ioan 5:30: "Eu nu face nimic de la Mine insumi: ... pentru ca nu caut sa fac voia Mea, ci voia Tatalui, care M-a trimis."

III. In cazul ucenicilor

Crestinismul nu este doar o recitare de crezuri teoretice, ci o viata traita dupa voia lui Dumnezeu:

"Nu oricine-Mi zice: Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri" (Mat. 7:21)

"Iata mama Mea si fratii Mai! Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela "mi este frate, sora si mama." (Mat. 12:50).

"Tatal nostru care esti in ceruri, ..., faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant." (Mat.6:10).

IV. In viata fiecaruia dintre noi

Ucenicia Ta si a mea se masoara in ascultarea de voia Domnului.

"Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu ... ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.

Este buna, pentru ca vine de la un Dumnezeu BUN. Nimeni nu-ti doreste mai mult binele ca Dumnezeu.

Este placuta in rezultatele ei, chiar daca vremelnic (asemenea multor altora) trebuie sa trecem prin situatii neplacute.

Este desavarsita pentru ca vine din partea unui Dumnezeu desavarsit. Cea mai buna definitie a voiei lui Dumnezeu este aceasta: "Ceea ce ai face si tu din toata inima, daca ai cunoaste toate amanuntele."

In finalul judecatii, toti oamenii ii vor da dreptate lui Dumnezeu. Cand El ne va explica toate amanuntele, vom intelege ca El a avut dreptate.
Incheiere: Voia lui Dumnezeu este ceea ce ai face si tu insuti, daca ai cunoaste "toate" amanuntele.
1 Ioan 2:17 "Caci lumea si pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnnezeu ramane in veac."

Elena&Laura

Mergi la inceput

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

NU UITA NICIODATA!
NU UITA NICIODATA,FAPTUL CA TRAIESTI NU A FOST IDEEA TA
SI CA RESPIRI NU A FOST HOTARAREA TA.
FAPTUL CA TRAIESTI A FOST IDEEA ALTCUIVA
SI CA RESPIRI, DARUL LUI PENTRU TINE!
NU UITA NICIODATA!
NIMENI NU GANDESTE, NU SIMTE,
NU SE MANIFESTA CA TINE,
NIMENI NU ZAMBESTE CUM TOCMAI TU O FACI
NU UITA NICIODATA!
NIMENI NU VEDE CERUL CUM IL VEZI TU
SI NIMENI NU STIE TOTUL CUM STII TU,
NU UITA NICIODATA!
FATA TA NU O ARE NIMENI PE ACEST PAMANT,
SI OCHII ASTIA DOI II AI DOAR TU
NU UITA NICIODATA!
ESTI BOGAT, DAR BOGATIA TA NU SUNT BANII TAI !!
CI VIATA TA!
NIMENI NU TRAIESTE CA TINE
TU ESTI DORIT, NU ESTI UN ROD AL INTAMPLARII,
O TOAMNA A NATURII,
FIE CA-TI CANTI VIATA IN DIEZI SAU IN BEMOLI,
ESTI UN GAND AL LUI D-ZEU
SI INCA UNUL GENIAL,
TU ESTI TU!!
NU UITA NICIODATA!"

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

"Dumnezeu este transcendent in asa masura, incit a putut transcede insasi transcendentza sa pentru a veni la noi"

Olivier Clement-Cristos din marturisirea de credintza

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput