In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Pentru ca in curind vom sarbatori Nasterea Domnului Isus Cristos m-am gindit sa postez aceasta poezie de Costache Ioanid:

"Si a fost Isus copil
Fara leagan, fara slava.
Si-n fiinta Lui firava
au patruns fiori de ger.
Si a fost Isus copil,
ca sa aiba toti copiii
Tata-n cer.

Si a fost Isus sarac
Se uitau cu mila bacii
cum I-ardeau pe fata macii,
Cel mai trist dintre copii.
Si a fost Isus sarac
Ce sa aiba toti saracii
bogatii.

Si a fost Isus flamind
Si plingea din albul pinzii
cum pling mieii-n zori plapinzii,
cu-a lor ochi innourati.
Si-a fost Isus flamind
ca sa fie toti flaminzii
saturati.

Si a fost Isus un miel...
Ce-l pindeau pe-afara leii
- si din culmile Iudeii
si-n pustiul arzator -
Si a fost Isus un miel,
ca sa aiba-n el toti mieii
un Pastor.

Si a fost un rob Isus...
sus, slujind Imparatia,
jos, lui Iosif si Maria.
Lumii-ntregi S-a dat rapus.
Si-a fost fiu si rob supus
ca s-avem si noi robia
si-nfierea lui Isus.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Andrada, Ioana

Tot cu ocazia sarbatoririi nasterii Domnului, am sa postez si eu urmatorul pasaj:

Daruri pentru Noul Nascut

Text: Mat. 2:1-12

Multa lume are falsa impresie ca Dumnezeu este "costisitor", ca El vine ca sa ne fure toate bucuriile si placerile vietii. Multora li se pare ca Dumnezeu le cere prea mult. Asa sa fie? Ce vrea Pruncul nascut in iesle de la noi? De ce a venit El?

1. Da-i grijile si ingrijorarile tale (1 Petru 5:5)

Dumnezeu ne-a privit de la inaltimea cerului si ne-a vazut tristi si preocupati cu problemele noastre. In bunatatea Sa, El ni L-a trimis pe Dumnul Isus ca sa ne scape de aceasta presiune a vietii.

2. Da-i pacatele tale (Isaia 53: 4-6; Evrei 9:26; etc.)

Sursa tuturor problemelor noastre este pacatul, instrainarea noastra de Dumnezeu si trairea dupa capul nostru. Am ajuns robi ai poftelor noastre si victime ale propriilor noastre capricii. Da-i pruncului nascut in iesle pacatele tale. Despovareaza-te si lasa-te vindecat de El.

3. Da-i inima ta (Ezech. 11:19; 36:26)

Singurul motiv pentru care Dumnezeu vrea sa-i dai inima ta este faptul ca ai o inima bolnava. Dumnezeu vrea sa faca un transplant de inima: "Fiule, da-mi inima ta ... Nefericirea ta este izvorata din conditia precara a inimii tale. Avem inimi impietrite, bolnave. Nu mai santem sensibili la Dumnezeu si la lucrurile cu adevarat valoroase si vesnice. Ne entuziasmam pentru fleacuri si ramanem nesimtitori la intentiile si planurile lui Dumnezeu cu noi si cu lumea.Incheiere: ti se pare Dumnezeu "costisitor". Mai fa-ti inca o data socoteala. El a venit ca sa-ti ia problemele, pacatele si inima ne aducatoare de fericire. In locul acestora, Dumnezeu iti ofera prin Cel nascut in iesle: pace, neprihanire si bucurie in Duhul Sfant. Primeste darul lui Dumnezeu!

2. Daruri pentru Noul Nascut
(II)

Text: Luca 1:26-38

1. Da-i planurile si visurile tale.

MARIA si IOSIF erau logoditi si aveau minunate palnuri de viitor. Dumnezeu a "dat buzna" in viata lor si le-a oferit alceva. Acceptarea voieie lui Dumnezeu a insemnat renuntare la planurile si visurile lor.la prima vedere asa ceva pare dureros si devastator. Poate chiar asa si este. Dumnezeu nu ramane insa dator.Un proverb spune ca la fundul fiecarui pahar de bere al lumii gusti drojdia amara, dar la fundul fiecarui pahar de pelin dat de Domnul se gasaeste intotdeauna miere.Noi nu ne putem inchipui inca slava si cinstea Mariei in timp si eternitate.

@ Toti oamenii folositi de Dumnezeu au avut un moment al "frangerii". Profeti si Judecatori, misionari, preoti si pastori au trebuit sa "renunte" la ei, ca sa se dea Domnului. Rasplata lor va fi mare!Traim vremuri in care oamenilor, pana si crestinilor din Biserici le este frica sa se dea Domnului in intregime.

2. Da-i "putinul" pe care-l ai.

HANGIUL i-a dat Domnului un loc umil in iesle, si Dumnezeu l-a bagat in istorie.

@ Moastele din Egipt au fost rasplatite de Dumnezeu pentru "putin" (Exod 1:21)

@ Sutasul n-a fost nici el uitat (Luca 7:5)

@ Un copilas i-a dat Domnului cateva piini si citiva pesti.

3. Da-i atentia, timpul, oboseala si inchinarea ta.[/b]

MAGII au facut aceasta si au descoperit Pruncul si mantuirea.

Incheiere: Tu ce-i dai Noului Nascut?[/b]

Un Craciun fericit si binecuvantat!

Elena&Laura

Mergi la inceput

LA MULTI ANI !
Fie ca si anul acesta sa traim...in fiecare zi cu Dumnezeu.
----------------------------------

An nou

„Cel ce sedea pe scaunul de domnie a zis: lată, Eu fac toate lucrurile noi”
(Apocalipsa 21:5).

An nou! Nou este un cuvânt minunat. Cu sigurantă că unii dintre noi îsi vor lua adio cu plăcere de la anul trecut, împreună cu neajunsurile si nerealizările sale si vor intra în noul an cu noi sperante si asteptări.

Oare ce ne va aduce el? Se vor împlini dorintele noastre - ale celor care ne-au urat un an nou fericit? Noi putem să ne urăm unii altara anumite lucruri, însă de cele mai multe ori nu putem face nimic pentru concretizarea lor!

Atunci când Isus Cristos spune: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi” - El Îsi respectă promisiunea! În EI este puterea vietii vesnice: El poate face toate lucrurile noi - El a biruit lumea, putând spune: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer si pe pământ" (Matei 28:18). Nimeni nu I se poate împotrivi, si nimeni nu este o povară pentru El. Nici o situatie nu este prea dificilă pentru El.

Trebuie să faci doar un singur lucru: să lasi totul în mâinile Sale! Dacă ceasul tău nu mai funcționează bine, îl duci la ceasornicar. Iar când vezi că ceasul este în mâinile lui, ești liniștit, deoarece știi că mâinile lui îl vor repara. La fel trebuie să procedezi și cu Isus Cristos: El te va înnoi doar dacă-I predai cu plăcere viața. Aceasta este marea noastră problemă: dorim să tinem totul în mâinile noastre ...

Esti gata să-i predai lui Isus toate slăbiciunile și toate păcatele tale? El îti spune: „Iată, Eu te voi reînnoi în totalitate!”El poate. El îti va spăla inima cu sângele Său. El Însusi va veni să locuiască în inima ta - iar acolo unde este El, este viață, putere, pace, bucurie si biruinta.

Stiu că te îngrijorezi pentru familia ta. Lucrurile nu merg bine și te frământi zi și noapte. Dar te-au ajutat frământările? Isus dorește să te ajute chiar acum - nu ai vrea să-I ceri ajutorul? El îti spune personal: "Iată, Eu fac toate lucrurile noi”. Nou nu înseamnă neapărat ceea ce îți imaginezi tu si ceea ce dorești tu! Poate că astfel nimic nu ar fi nou. Nou înseamnă a fi transformat după chipul Său. Este procesul prin care trebuie să treacă fiecare om curătit în sângele lui Isus si de care Dumnezeu se bucură.

Care este starea mea actuală? Sunt fericit? Am ce mânca? Acestea nu sunt întrebările decisive. Întrebarea hotărâtoare este următoarea: „Este totul în ordine între mine si Dumnezeu?"
Daca da, atunci într-adevăr totul va deveni nou!

autor necunoscut

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

"Iubiti pe dusmanii vostri, faceti bine celor ce va urasc,.., rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi" (Luca 6.27-28)
O poveste adevarata

Vreau sa va scriu azi o poveste adevarata despre cum Dumnezeu ne binecuvanteaza cum nu ne putem imagina, atunci cand ascultam de El.
"Iubiti pe dusmanii vostri" si "intoarce si celalat obraz" sunt probabil cele mai greu de urmat porunci pentru oameni. Cum poti sa iubesti un om care iti face sau ti-a facut rau ? Si totusi se poate... Domnul Isus nu ne-ar fi poruncit ceva de nerealizat...prin puterea Lui, totul devine posibil ("Pot totul in Hristos care ma intareste!" Filipeni 4:13).

Intamplarea pe care vreau sa v-o spun a fost traita de o prietena draga a mea (care este si nasha Laurei). Totul a inceput anul trecut, cand individul cu care era cuplata la telefon (un batrinel betiv din bloc de la ea) a inceput sa-i asculte convorbirile si, mai mult, sa i le bruieze, intervenind cu insulte si vorbe urite. Prietena mea C. era foarte necajita din cauza asta, mi-a spus ca nici macar nu o mai deranja ca ii asculta convorbirile, ci faptul ca trebuia sa le intrerupa brusc din cauza vorbelor lui urite. A incercat sa se decupleze, a facut cerere, dar nimic; s-a gandit chiar sa il reclame la politie, dar pe de alta parte ii era mila de el, pentru ca era un pensionar amarit, cu restante la intretinere si care de abia isi ducea zilele impreuna cu sotia lui.
Si atunci a inceput sa se roage lui Dumnezeu pentru aceasta situatie extrem de neplacuta, ca El s-o indrume cum sa procedeze si sa reactioneze. Raspunsul Lui l-a gasit in Biblie in versetul din Luca 6:27, pe care l-am scris la inceput. Mi-a marturisit ca a fost o lupta grea cu ea insasi si ca atunci i-a spus lui Dumnezeu "Cum , Doamne, cum sa-l iubesc pe omul asta? invata-ma Tu cum sa-l iubesc, pentru ca eu, om ce sunt, nu pot!"
Sigur ca nu s-a deschis cerul si nu s-a auzit nici o voce divina care sa-i spuna cum ar putea sa-l iubeasca pe acel individ care-i facea viata grea, dar, infringindu-si resentimentele, a inceput sa se roage pentru el. S-a rugat zi de zi o bucata buna de timp, dupa care, intr-o zi a aflat de la o vecina ca sotia lui a paralizat si este in spital. Intamplarea a facut ca a doua zi s-a intalnit cu el pe scara si a facut ceea ce nu credea ca ar fi fost in stare sa faca: s-a oprit si a vorbit cu el, l-a intrebat cum se simte sotia, si pentru ca tocmai se intorsese de la cumparaturi, i-a pregatit pe loc o punga cu mai multe alimente si fructe pentru sotia lui. Individul a ramas blocat, a balbiit cateva vorbe si a plecat. C. mi-a spus ca nici acum nu stie cum de a gasit puterea sa faca toate astea, dar a simtit un imbold ca asa trebuie sa faca. In urmatoarele zile si saptamini s-a dus de multe ori la spital la sotia lui, iar cand ea a iesit din spital a continuat sa-i viziteze si sa-i aduca mincare.
De atunci omuŽ nu i-a mai ascultat niciodata convorbirile. Ba mai mult, intr-o zi de sambata s-a trezit cu el la usa, spunindu-i "Domnisoara, eu ma duc la piata, nu aveti nevoie de ceva ?". De atunci vine in fiecare samabata s-o intrebe daca vrea sa-i faca cumparaturi. In plus, s-a intamplat ca asta-vara cand prietena mea a plecat la sora ei in strainatate pentru vreo doua luni, el s-a oferit sa plateasca pentru ea cat va fi plecata facturile de curent si de telefon(!!). In momentul cand C. i-a lasat banii pentru factura de telefon, batrinelul a lasat capul in jos rusinat si i-a spus "Domnisoara, imi cer scuze in fatza dumneavoastra si a lui Dumnezeu pentru ce v-am facut."

Cat de minunat rezolva Dumnezeu toate lucrurile care par de nerezolvat atunci cand alegem calea Lui, si nu a noastra , ca sa ne rezolvam problemele. Doamne, ajuta necredintei noastre!

Cu drag,

Elena&Laura

P.S. Oana (alexxia), unde eeeeesti ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Imi_incep_viatza spune:

Cum , Doamne, cum sa-l iubesc pe omul asta? invata-ma Tu cum sa-l iubesc, pentru ca eu, om ce sunt, nu pot!"
De multe ori trebuie sa ne amintim cuvintele acestea, de multe ori si in multe situatii..in care ne e mai usor sa fim iiferentzi, sa ignoram, sa jignim, sa uitam, sa lovim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

nu stiu daca ati auzit de cintaretul de la muzica speranta marius gorcea ca a murit si a ramas sotia lui cu un copil de 5 ani si altul peste o luna trebuie sa nasca.ce ziceti a fost un om minunat.numai d-zeu din ceruri a lasat sa fie asa ca sa ne intoarcem mai mult la el.d-zeu sa va binecuvinteze si sa ne dea dragostea si sa ne intoarcem cu tot cugetul nostru cu toata credinta nostra la el....ce este viata pe pamint in lumea asta amara,unde mereu oameni se nasc,apoi incep sa moare,ce-nseamna viata eu as vrea,sa stiu.e minunat.sa aflu ca isus e domn,si ne-a rascumparat.asa a spus isus la cei,ce au inimi curate sa nu traiasca un an,doi ci-o viata fara moarte.d-zeu sa va binecuvinteze.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

fi puternic in credinta,si nu te gindi la rau,caci din orce suferinta te va scoate d-zeu.mona78

Mergi la inceput

Teama buna

„Sa va temeti intotdeauna de Domnul, Dumnezeul vostru.“
Iosua, 4:24
Exista o multime de lucruri de care te poti teme. Alege: moartea, dusmanii, iedera otravitoare, o salata de ton veche de o saptamana, veveritele muscatoare.
Oricum, exista o singura teama pe care Dumnezeu ne porunceste sa o avem. Exista o singura teama pe care ar trebui sa o avem. Este teama de Dumnezeu.
Scriitorul A.W. Tozer o prezinta astfel: „Cand stabilim o relatie de dulce comuniune cu Dumnezeu, incepem sa invatam reverenta uimitoare, adoratia care ne taie respiratia, fascinatia coplesitoare si admiratia fata de atributele lui Dumnezeu si o liniste netulburata pentru ca stim ca Dumnezeu este aproape. Poate ca nu ti-ai dat seama niciodata inainte, dar toate aceste elemente ale perceptiei si constiintei noastre despre Prezenta divina ne duc spre ceea ce Biblia numeste 'teama de Dumnezeu.'“
Nu stiu daca tu ai experimentat pana acum aceasta reverenta. Poate ca doar i-ai permis lui Dumnezeu sa participe neobservat la existenta ta foarte ocupata.
Daca este asa, este important sa faci o pauza si sa reflectezi la Dumnezeul…
· de care a ascultat Avraam pana la sacrificarea fiului sau Isaac. Un inger l-a oprit de la acest act de ascultare si i-a spus: „Stiu acum ca te temi de Dumnezeu“ (Geneza, 22:12).
· care i-a aratat lui Iosua si poporului marea Sa putere astfel ca „sa va temeti totdeauna de Domnul, Dumnezeul vostru“ (Iosua, 4:24).
· care i-a spus lui Moise ca a pus la incercare poporul Sau ales „ca sa aveti frica Lui inaintea ochilor vostri, pentru ca sa nu pacatuiti“ (Exodul, 20:20).
· care ne indeamna „temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava“ (Apocalipsa, 14:7) caci a venit judecata.
Te temi de Dumnezeu in acest fel? Esti gata sa sacrifici totul pentru El? Sa-I dai lui slava?
Tozer spune ca se intampla un lucru interesant cand suntem plini de adevarata teama fata de Dumnezeu: „Cred ca teama respectuoasa fata de Dumnezeu […] este starea cea mai fericita si emotia cea mai purificatoare pe care o poate cunoaste sufletul omenesc.“Cunosti acest fel de teama?

Tom Felten

Mona, eu nu am auzit de cantaretul Marius Gorcea. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i intareasca pe sotia si copilasii lui !

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

De frica avem noi nevoie sa-l iubim si sa-i aducem slava lui Dumnezeu?
De frica avem noi nevoie sa aplicam calitatile divine ale lui Dumnezeu,in viata noastra?
Marile intrebari care pe mine una ma macina.
V-am pupat si doamne ajuta!
Cu drag,Nati

SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Mergi la inceput