In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )
Raspunsuri - Pagina 8
alexxia spune:
andrruzza
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
http://community.webshots.com/user/aalexxia
Elena spune:
L-am rugat pe Dumnezeu
Sa-mi dea putere,
Dar el m-a facut slab
Ca eu sa invat simplitatea si smerenia.
L-am rugat sa ma ajute
Sa fac fapte mari,
Dar El m-a micsorat
Ca eu sa fac fapte bune.
L-am rugat sa-mi dea bogatia
Ca eu sa fiu fericit,
Dar El m-a facut sarac
Ca eu sa devin intelept.
L-am rugat sa-mi dea toate lucrurile
Ca eu sa pot gusta viata,
Dar El mi-a dat viata
Ca eu sa pot gusta lucrurile.
Nu am primit nimic
Din ce am cerut,
Dar am primit tot
Ce a fost bun pentru mine.
Impotriva vointei mele
Au fost ascultate rugamintile mele.
Sunt printre oameni
Un om binecuvantat.
Chiar daca acest eseu a mai fost scris pe forum in urma cu mai multe luni de catre Ale, am tinut sa il scriu din nou pentru cei/cele care nu l-au citit inca.
Cu drag,
Elena&Laura
Arhistefy spune:
Sunteti extraordinare...Si pentru ca v-am citit intr-o dimineata de luni, va multumesc pentru un asemenea inceput de saptamana.
Cu drag,
Mihaela
Arhistefy
toni spune:
Doamne, Dumnezeul nostru,cit de minunat este Numele Tau pe tot pamintul!Slava Ta se inalta mai pe sus de ceruri
Din gura copiilor si a celor ce sug la tita, Ti-ai scos o intaritura de aparareimpotriva protivnicilor tai,ca sa astupi gura vrajmasului si omului cu dor de razbunare.
Cind privesc cerurile - lucrarea minilor Tale -luna si stelele pe cari le-ai facut,
imi zic:
Ce este omul, ca sa Te gindesti la el?Si fiul omului, ca sa-l bagi in seama?
L-ai facut cu putin mai pe jos decit Dumnezeu,si l-ai incununat cu slava si cu cinste.
I-ai dat stapinire peste lucrurile minilor Tale,toate le-ai pus supt picioarele lui:
oile si boii laolalta,fiarele cimpului,
pasarile cerului si pestii marii,tot ce strabate cararile marilor.
Doamne, Dumnezeul nostru, cit de minunat este Numele Tau pe tot pamintul!
PSALMUL 8
alexxia spune:
PSALMUL 28.
Un psalm al lui David.
1. Doamne, catre Tine strig. Stinca mea! Nu* raminea surd la glasul meu, ca** nu cumva, daca Te vei departa fara sa-mi raspunzi, sa ajung ca cei ce se pogoara in groapa.
*Ps.83.1. **Ps.88.4;143.7.
2. Asculta glasul rugaciunilor mele, cind strig catre Tine, si cind* imi ridic minile spre** locasul Tau cel Sfint.
*1 Reg.6.22,23;8.28,29. Ps.5.7. **Ps.138.2.
3. Nu* ma lua de pe pamint impreuna cu cei rai si cu oamenii nelegiuiti, cari** vorbesc de pace aproapelui lor si, cind colo, au rautate in inima.
*Ps.26.9. **Ps.12.2;55.21;62.4. Ier.9.8.
4. Rasplateste*-le dupa lucrarile lor si dupa rautatea faptelor lor, rasplateste-le dupa lucrarea minilor lor! Da-le plata care li se cuvine!
*2 Tim.4.14. Apoc.18.6.
5. Caci ei* nu iau aminte la lucrarile Domnului, la lucrarea minilor Lui. Sa-i doboare si sa nu-i mai scoale!
*Iov 34.27. Isa.5.12.
6. Binecuvintat sa fie Domnul, caci asculta glasul rugaciunilor mele.
7. Domnul este taria* mea si scutul meu; in El mi se** increde inima, si sint ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima, si-L laud prin cintarile mele.
*Ps.18.2. **Ps.13.5;22.4.
8. Domnul este taria poporului Sau, El este Stinca* izbavitoare a unsului Sau.
*Ps.20.6.
9. Mintuieste, Doamne, poporul Tau, si binecuvinteaza mostenirea* Ta! Fii pastorul si** sprijinitorul lor in veci.
*Deut.9.29. 1 Reg.8.51.53. **Ezra.1.4.
Cu drag
Alexxia
alexxia spune:
"Daca voi arunca o singura raza de lumina pe cararea intunecata a celui de langa mine; daca voi ajuta un suflet sa vada ce inseamna viata si indatoririle ei, si astfel sa aduc binecuvantare asupra celui om; daca voi sterge lacrimi de pe un obraz, nu-mi voi fi trait viata in van pe acest pamant.
Daca voi conduce un suflet pierdut catre adevar, daca voi insufla inimi lui un simt al datoriei; daca-i voi semana in suflet sentimentul dreptatii, iubirii adevarului si frumosului; daca-i voi arata unui om pe Dumnezeu si dragostea Lui, nu-mi voi trai viata in van pe acest pamant.
Daca voi indeparta frica si indoiala; daca-mi voi pastra viata cufundata in dragoste si bunatate; daca voi radia lumina, dragoste si bucurie; daca voi aduce mai multa veselie si speranta si mai putina durere, nu-mi voi trai viata in van pe acest pamant.
Daca voi planta un copac pe marginea drumului vietii, la umbra caruia sa se odihneasca sufletele impovarate, desi nu i-as vedea frumusetea niciodata, voi fi binecuvantat cu adevarat pentru ca nu-mi voi trai viata in van pe acest pamant."
Cu drag
Alexxia
Elena spune:
Un crestin care se mandrea cu faptele sale bune a visat intr-o noapte ca era la poarta cerului. Cu litere uriase, pe frontispiciul portii scria: "Cei ce vor sa intre aici au nevoie de 1000 puncte".
Ingerul l-a intrebat:
- Ce ai facut in viata ?
- Eu? Am fost credincios Domnului intreaga mea viata. Am pazit Cuvantul lui Dumnezeu cu toata sfintenia.
- Foarte bine. Ai un punct. Altceva ?
- Am dat mai mult decat zeciuiala de fiecare data pentru lucrarea Domnului. Am ajutat pe saraci, pe vaduve, pe orfani.
- Exceptional. Inca un punct.
- Am crescut o familie numeroasa de copii, pe care i-am facut preoti. Eu insumi am vorbit de nenumarate ori oamenilor despre credinta si Dumnezeu.
- Nemaipomenit! Asa oameni cam rar vin pe aici, a spus ingerul. Inca un punct. Ai mai facut ceva ?
Bietul om s-a pierdut cu totul. Daca pentru tot ce spusese pana acum valora numai 3 puncte, ce sa mai adauge ? A ridicat ochii spre uriasa inscriptie si, a citit din nou: "Cei ce vor sa intre aici au nevoie de 1000 puncte!" A oftat adanc si a exclamat:
- Doamne, aici se poate intra doar prin harul Tau!
-Exact, a spus ingerul. 997 puncte!
Elena&Laura
alexxia spune:
O legendă evreiască spune că înainte ca Dumnezeu să pună un suflet în trupul unui copil care urmează să se nască, sufletului respectiv i se cere să uite totul despre viata din cer. Când sufletul intra în trup, un înger închidea gura copilului, actiune care împiedica sufletul să vorbească despre lumea din care a venit. Conform legendei, mica crăpătură de sub nas, pe care o atingem des atunci când încercăm să ne amintim ceva, este urma lăsată de degetul îngerului când ne-a atins buzele.
Cu toate că este doar o legendă, această povestire prezintă o realitate biblică. Fiecare om are un suflet si în acel suflet există o dorintă după Dumnezeu care nu poate fi stinsă. Sufletul tânjeste după o pace pe care numai Domnul Isus o poate da.
Sufletul, dimensiunea spirituală a fiintei noastre, are două elemente importante. Unul este energia. Sufletele noastre însetează după Dumnezeu si această sete este transformată într-o căutare pentru găsirea Celui care ne poate elibera de sub puterea si pedeapsa păcatului. Al doilea element este dorinta după pace, pace cu noi însusi, cu lumea din jur si, cel mai important, pace cu Dumnezeu.
Energia sufletului uman nu poate fi suprimată. Să vă dau o ilustratie. Un om din Orient era deranjat de un bambus care crestea lângă trotuarul său si a încercat să scape de el. L-a retezat, i-a pus otravă, l-a acoperit si a turnat beton deasupra. După doi ani au început să apară fisuri în beton si planta a iesit din nou la lumină. La fel se întâmplă si cu sufletul nostru. Oricât am încerca să suprimăm exprimarea nevoilor lui de dragoste si pace, ele tot vor iesi la suprafată.
Trebuie să ne ocupăm în primul rând de sufletele noastre. Numai când vor avea pacea despre care este vorba în Ioan, 14:27, vor fi satisfăcute.
de Dave Egner
Cu drag
Alexxia