In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

1. Nu* te minia pe cei rai, si nu te uita cu jind la ceice fac raul;
*Vers.7. Ps.73.3. Prov.23.17;24.1,19.
2. caci sint cositi iute ca* iarba, si se vestejesc ca verdeata.
*Ps.90.5,6.
3. Increde-te in Domnul, si fa binele; locuieste in tara, si umbla in credinciosie.4 Domnul sa-ti fie desfatarea*, si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
*Isa.58.14.
5. Incredinteaza*-ti soarta in mina Domnului, increde-te in El, si El va lucra,
*Ps.55.22. Prov.16.8. Mat.6.25. Luc.12.22. 1 Pet.5.7.
6. El va* face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina, si dreptul tau ca soarele la ameaza.
*Iov 11.17. Mica.7.9.
7. Taci* inaintea Domnului, si nadajduieste** in El. Nu† te minia pe cel ce izbuteste in umbletele lui, pe omul, care isi vede implinirea planurilor lui rele.
*Ps.62.1. **Isa.30.15. Plin.3.26. †Vers.1.8. Ier.12.1.
8. Lasa minia, paraseste iutimea; nu* te supara, caci supararea duce numai la rau.
*Ps.73.3. Efes.4.26.
9. Fiindca* cei rai vor fi nimiciti, iar cei ce nadajduiesc in Domnul vor stapini** tara.
*Iov 27.13,14. **Vers.11,22,29. Isa.57.13.
10. Inca* putina vreme, si cel rau nu va mai fi; te vei** uita la locul unde era, si nu va mai fi.
*Evr.10.36,37. **Iov 7.10;20.9.
11. Cei* blinzi mostenesc tara, si au belsug de pace.
Psalmul 37

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

"Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit."
Iacov, 5:16

Nu te enervezi când trimiti un e-mail important, iar a doua zi constati că a revenit la tine fără răspuns? De obicei, aceasta se întâmplă pentru că adresa este gresită sau primitorul si-a schimbat adresa. Mesajul pe care l-ai crezut ajuns la destinatie nu a ajuns niciunde.
Nu te superi când trimiti o rugăciune importantă si ea se întoarce la tine fără răspuns? Se întâmplă si asa, stim prea bine. Ne putem ruga în asa fel sau cu un asa spirit încât rugăciunile noastre nu ajung în cer. Iacov a scris despre rugăciunea făcută din motive gresite (4:3), iar psalmistul a scris despre rugăciunile care nu primesc răspuns pentru că iubim păcatul (Psalmul 66:18-19).
Există câteva motive pentru care "e-mailul pe genunchi" nu ajunge unde trebuie. Dr. Mark Johnson, în cartea sa How to Succeed Where Strong Men Fail (Cum să reusim acolo unde oamenii puternici gresesc), identifică cinci obstacole în calea rugăciunii, lucruri pe care le facem si care sunt cauza întreruperii liniei de comunicatie dintre noi si Dumnezeu.
1. Neascultarea. De ce Si-ar deschide Dumnezeu urechea dacă tu ti-o astupi pe a ta la poruncile Lui? (1 Samuel, 14:24-37).
2. Păcate secrete. De ce ti-ar oferi Dumnezeu o mână de ajutor dacă tu tii cu o mână strânsă păcatul?
(Zaharia, 7:12-13).
3. Încăpătânarea. De ce S-ar supune Dumnezeu cererilor tale când tu refuzi să I te supui? (Psalmul 66:18).
4. Egoismul. De ce ti-ar da Dumnezeu lucrurile ce le ceri dacă tu le vei tine doar pentru tine? (Zaharia, 7:12-13).
5. Neîncrederea. De ce ar răspunde Dumnezeu la rugăciune dacă tu nu ai încredere în El? (Iacov, 1:6-8).
Rugăciunea este un privilegiu urias si coplesitor. Ea ne permite să vorbim direct cu Atotputernicul Dumnezeu, Cel care a creat universul. Profită de acest lucru. Înlătură obstacolele din calea rugăciunii.
D.B.

cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Iti multumesc pentru felul in care imi luminezi fiecare zi...

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Pe urmele mameiEra o zi aglomerata acasa la noi, in Costa Mesa, California. Dar, de fapt, cu 6 copii si inca unul pe drum, fiecare zi e putin cam haotica. In orice caz, mai ales in acea zi, imi era greu sa fac chiar si treburi de rutina – totul din cauza unui baietel. Len, care avea trei ani pe atunci, se tinea dupa mine oriunde as fi mers. Ori de cate ori ma opream sa fac ceva si ma intorceam, riscam sa cad peste el. De mai multe ori, i-am sugerat cu rabdare activitati distractive care sa-l tina ocupat. “Nu ai vrea sa te joci laleagan?” – l-am intrebat din nou.

Dar el a afisat pur si simplu un zambet inocent si mi-a zis: “Nu-i nimic, mami. Prefer sa fiu aici, cu tine”. Apoi a continuat, fericit, sa topaie pe langa mine.
Dupa ce l-am calcat pentru a cincea oara pe degetele de la picioare, am inceput sa-mi pierd rabdarea si am insistat sa mearga afara, sa se joace cu ceilalti copii. Cand l-am intrebat de ce se comporta astfel, s-a uitat in sus la mine cu scumpii lui ochi lui verzi si mi-a zis: “Mami, la scoala de duminica invatatoarea mi-a spus sa calc pe urmele Domnului Isus. Dar pe El nu Il pot vedea, asa ca merg pe urmele tale.”
L-am luat pe Len in brate si l-am tinut strans. Lacrimi de dragoste si de umilinta izvorara din rugaciunea care crestea in inima mea - o rugaciune de multumire pentru viziunea simpla si totusi frumoasa a unui copil de trei ani.

~ Autor necunoscut ~

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Multumesc mult pentru tot ce ati impartasit cu noi!

Alexia, stii de ce este legat numele tau?

Roxana

Mergi la inceput

Pentru Alexia

http://paginiortodoxe.tripod.com/vsmar/03-17-cv_alexie.html

Mergi la inceput

Fiindca* atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede In El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
Ioan 3:16

Mergi la inceput

Facusem ochi spre baietzi.. . mmm ce specie interesanta! Si, in competitie fiind cu celelalte fete, am realizat brusc ceva. Important! S-a cristalizat brusc acel ceva ce era undeva in mine. Fusese acolo dintotdeauna dar niciodata nu avusese puterea sa se exprime clar, asa incat sa aud si eu. Fusese acolo si cand ma certa mama desi as fi vrut sa observe ca facusem curat luuuna prin toata casa, poate.. poate zambeste si-mi spune ca ma iubeste si sunt importanta pentru ea.

Poate ca ceea ce lipsea erau hormonii! Hii hormonii! Ce rapid au facut ordine in mica mea lume. Imi doream sa fiu iubita.

Doamne, iubire imi doresc si nimic mai mult. Doamne, iubirea este cel mai important lucru, asa vad eu lumea. Si asa ma rugam. Asa s-a nascut prima rugaciune. N-aveam texte pana atunci cu Doamne-Doamne. Intotdeauna m-am intrebat cum de i-am cerut Lui si nu celor din jur! Poate bunul meu prieten, Nea Caisa,adica ingerul pazitor?!

Imediat dupa faza asta a urmat o alta: Doamne-Doamne, fa-ma atat de inteleapta incat sa-mi invat lectiile fara sa ma doara! Sufletul, evident. Trecusem prin furiile alea de iubire a iubirii mai rau decat… cand el danseaza cu tine la petrecere si se duce la film cu EA. Adica ma duruse sufletul de-mi venise sa ma intind pe jos si sa mor. Acea durere ce devine fizica si nu te ajuta algocalminul!

Parca nu se misca nimic si mi-am spus oare exista? Si a urmat: „Doamne, fa o minune, mica, mica, doar pentru mine.. dar da-mi si mintea sa o pricep! Sa stiu ca existi si nu sunt singura”. Trei rugaciuni importante spuse in timp scurt, spuse cu disperare si amaraciune si frica de durere.

Si le-am primit pe toate. M-am trezit intr-o zi rugandu-ma „Doamne, vreau iubire, iubire pus si simplu, iubire neconditionata. Sufletul meu nu se satura de iubire”

Si mi-a dat. Am ramas gravida atunci cand ma asteptam mai putin. A venit iubirea neconditionata, Minunica mea pentru care sunt cea mai frumoasa si mai tare din toata lumea. Soarele ei se roteste dupa mine si ochisorii se lumineaza de cate ori intru in casa. Si de zeci de ori pe zi imi spune „Mami, iubeste-ma”! OOOps, am primit iubire neconditionata dar stiu sa dau?

<<Fiindca* atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede In El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan 3:16>>
Doar atat? Eu cred ca a dat mai mult, mult mai mult. De la Ioan Botezatorul, la Ana , Iosif si pana la toti sfintii si nu-i stiu eu numi pe toti, adica pe toti cei care-i erau dragi. Este Fiul Lui si este si Fiul Mariei. Ne-a dat-o si pe Maria. Aveti copii si va puteti imgina durerea din sufletul ei cand si-a vazut copilul chinuit. Cata credinta a avut de a acceptat totul? Daca ar veni cineva si v-ar cere copilul „Da-mi copilul tau sa poarte durerea lumii si va exista o sansa sa fie mai bine pentru toata lumea „ l-ati da?

Cata credinta trebuie sa ai? Si parca iar ma aud spunand „Doamne.. ajuta-ma sa… „. Dar cand intrati in biserica, mergeti cu o floare la Maica, a dus totusi crucea lumii ca o mama. Mai mare durere nu cred ca se poate. Si a facut-o si pentru mine. Nu am citit Biblia ci doar niste rugaciuni, acatiste pe ici pe acolo. Dar toate astea le-am inteles in noaptea cand stateam cu Alexia ( Ruxandra Alexia zisa Minunica) in brate, ea avea 40 C din cauza infectiei cu klebsiella si nu mai stiam ce sa fac. Si m-am rugat Maicii Domnului „ Tu ma intelegi, stii cum ma doare sufletul, copilul meu in grija ta il las ca eu am facut tot ce era lumeste posibil. Ajuta-ma sa nu trec prin ce ai trecut tu, nici macar prin a milionimea parte!”

La 30 de minute departare de rugaciune, stateam cu copilul in brate, un bebe scapat de febra si, de atunci, s-au deschis toate portile si s-au rezolvat toate problemele copilului.

Si asta a fost doar una dintre minunile date sufletului meu!

Dumnezeu cu voi si cu copiii vostri.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput