In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Am sa copii dintr-o carte intitulata "PRIETENIE CU DUMNEZEU",acele 10 iluzii ale vietii,in care ne indepartam mereu de dumnezeu in fiecare clipa a vietii noastre.
ILUZIILE SUNT ACESTEA:

1-NEVOIA
2-ESECUL
3-LIPSA DE UNITATE
4-LIPSURILE
5-CERINTA
6-JUDECATA
7-CONDAMNAREA
8-CONDITIONAREA
9-SUPERIORITATEA
10-IGNORANTA
Legenda Neamului Omenesc este ca:
1-Dumnezeu are un plan ascuns(NEVOIA EXISTA)
2-Exista dubii asupra rezultatului vietii(ESECUL EXISTA)
3-Sunteti separati de Dumnezeu(LIPSA DE UNITATE EXISTA)
4-Nu este destul(LIPSURILE EXISTA)
5-Trebuie sa faceti ceva(CERINTA EXISTA)
6-Daca nu faceti ceva,veti fi pedepsiti(JUDECATA EXISTA)
7-Pedeapsa este condamnarea pe vecie(CONDAMNAREA EXISTA)
8-Prin urmare,dragostea este conditionata(CONDITIONAREA EXISTA)
9-Cunoasterea si indeplinirea conditiilor va fac sa fiti superiori(SUPERIORITATEA EXISTA)
10-Voi nu stiti ca acestea sunt iluzii(IGNORANTA EXISTA)
Unele dintre cele mai importante mituri au fost redusela concepte,cum ar fi:
-Faca-se voia Ta.
-Supravietuieste cel mai bine adaptat.
-Invingatorii iau totul.
-V-ati nascut din Pacatul Originar.
-Rasplata pentru pacat este moartea.
-Razbunarea este a Mea,spune Domnul.
-Ceea ce nu stiti,nu va face rau.
-Numai Dumnezeu stie.
Dar Dumnezeu ne da inapoi viata vesnica,daca nu-i mai incalcam niciodata regulile.Dragostea lui Dumnezeu este neconditionata,recompensele lui Dumnezeu sunt insa conditionate.Dumnezeu ne iubeste chiar si atunci cand ne condamna la osanda vesnica.Acest lucru il face pe EL sa sufere mai mult decat pe noi,deoarece EL vrea cu adevarat ca noi sa ne intoarcem acasa - dar nu poate sa faca nimic,daca noi nu ne comportam cum trebuie.Alegerea ne apartine.

Si ar mai fi mult de scris,dar am obosit acum.
Voi ce credeti? Sunt aceste iluzii enuntate in aceasta carte,adevarate?
Numai bine la toata lumea.

SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by Nati

De frica avem noi nevoie sa-l iubim si sa-i aducem slava lui Dumnezeu?
De frica avem noi nevoie sa aplicam calitatile divine ale lui Dumnezeu,in viata noastra?
Marile intrebari care pe mine una ma macina.
V-am pupat si doamne ajuta!
Cu drag,Nati

Nati, nu stiu la ce fel de frica te referi tu...
De multe ori oamenii ajung sa mearga la biserica si sa se gandeasca la Dumnezeu doar din cauza fricii de a nu fi pedepsiti pentru pacatele lor sau, stiu eu, de frica mortii, de frica sa nu ajunga in iad dupa moarte, fara sa aiba cu adevarat dragoste pentru Dumnezeu.
Totusi, eu sunt convinsa ca unii dintre cei care au devenit credinciosi doar de frica, au descoperit in final adevarata credinta si mai ales bucuria de a-L iubi pe Dumnezeu "cu toata inima, cu tot sufletul si cu tot cugetul". Iar cei care nu au facut-o, vai de ei! caci este scris "chiar daca as avea toata credinta asa incat sa mut si muntii si n-as avea dragoste, nu sunt nimic." (1 Corinteni 13.2)

In ceea ce priveste "Teama buna" despre care am scris ieri, vreau sa va spun ce mi s-a intamplat chiar de curand, o experienta unica in viatza mea de credinta. Nu am spus nimanui despre ea, dar nu stiu de ce simt nevoia sa o scriu aici... Vreau sa va spun din capul locului ca nu sunt genul care are "viziuni", "imagini" si nici nu ma las prada simturilor, pentru ca de multe ori ele sunt inselatoare.
Cineva imi spusese sa incerc sa privesc rugaciunea ca o conversatie cu Dumnezeu. Eu am mers ceva mai departe -intr-o zi, in timp ce ma rugam am incercat sa-mi imaginez ca Domnul Isus (prezenta intrupata a lui Dumnezeu)este langa mine atunci. Cand ma rog eu nu stau neaparat in genunchi, ci uneori stau asezata pe canapea. Asa eram si in acel timp de rugaciune, asezata pe canapea si ma rugam de ceva timp, incercand in permanenta sa imi imaginez ca Isus este langa mine si ca ma adresez Lui. La un moment dat, am inceput sa "simt" pezenta Lui langa mine si credeti-ma nu am mai putut sa stau pe canapea ! simteam ca TREBUIE Sa stau pe genunchi si da, am simtit acea "teama buna", un sentiment greu de descris- a fost la inceput o teama paralizanta, as spune, teama pe care a resimtit-o probabil si Isaia (la el m-am si gandit in momentele acelea), cand a avut viziunea prin care statea in fatza lui Dumnezeu (Isaia 6.5): "Atunci am zis "Vai de mine! Sunt pierdut, caci sunt un om cu buzele necurate, locuiesc in mijlocul unui popor cu buzele necurate, si am vazut cu ochii pe Imparatul, Domnul ostirilor!" (in cazul meu, "l-am simtit" pe Domnul). Apoi am simtit reverenta, recunostinta, teama respectuoasa, o imensa bucurie si toate aceste sentimente s-au topit apoi in Dragoste. Laudat fie numele Lui in veci!

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Despre Biblie:

"Ea este o carte ingrozitoare si placuta, plina de o cereasca pace, care intrece orice pricepere, plina de tunetele si traznetele lui Dumnezeu cel Atotputernic, care zdrobeste popoarele, cum sfarima olarul oalele sale, si inaintea caruia ele sint ca o picatura de apa intr-o vadra. E plina de cele mai delicate si placute mingiieri si fagaduinti ale unui Dumnezeu care hraneste pasarile vazduhului, numara perii capului si da sanatate copilului pentru care se roaga cu lacrami o sarmana mama. O carte care dezleaga cu vorbe simple cele mai adinci probleme ce au framintat omenirea de cind exista, care da raspunsuri copilului si se joaca cu intelepciunea inteleptilor; o poezie si o epopee impunatoare, care cuprinde totul in sine, atit de inalta si totodata atit de profunda, cum nu e nimic din tot ce s-a scris intre oameni..."

"BIBLIA! O carte intr-adevăr cum nu e alta. Urita si prigonita, ca nici a alta carte, ea totusi e indistructibila. Ea e in acelas timp si disprețuita si venerata, luata in ris si foarte stimata, declarata moarta si totusi plina de viața. Imparați, regi si pontifici puternici nu au cruțat nici o osteneala si nu s-au dat in laturi de la nimic ca s-o poata nimici. Ințelepții si invațații au combatut-o cu sudoarea pe frunte si acum cind stiința si critica cred ca au distrus-o, ea se raspindeste cu o iuteala uimitoare in sute de limbi, in milioane de exemplare in lumea intreaga, se citeste si se propovaduieste de la un pol al pamintului, pina la celalalt. Pentru credinta in ea, negrii primesc sa fie arsi de vii, armenii si chinezii sa fie torturati pina la moarte. Ei, voi, invatatilor si criticilor, scrieti o carte ca aceasta si atunci vom crede in voi.”
"BIBLIA este un pom al vietii, printre ale carui ramuri uriase si vesnic verzi, adie cind dulce, cind cu putere, vintul ceresc, un pom cu roade care aduce sfintenie, putere, sanatate, viata de veci, celor atinsi de otrava pacatului."

FR. BETTEX

Mergi la inceput

Da, exact la genul asta de teama,frica fata de dumnezeu ma refeream Elena.
Ma gandeam oare de ce mereu cand facem,sau vrem constient sau nu,sa facem un rau,imediat ne cuprinde frica de pedeapsa lui dumnezeu,nu ne gandim la consecintele lumesti,ci doar la frica pedepsei lui dumnezeu.
Chiar asa,de ce avem nevoie de frica ca sa fim sau sa urmam poruncile lui dumnezeu?

Grea problema treaba asta cu frica,de ce ar trebuii sa stea mereu dumnezeu cu biciul in spatele nostru,ca sa nu facem un rau,sau sa pacatuim in fata lui?
Adevarul ca daca nu ar fi dumnezeu,ar fi fost anarhie generala,oricum si cu frica de dumnezeu si tot este anarhie.
De ce oare trebuie sa ne fie frica,daca dumnezeu este numai dragoste neconditionata,precum zice biblia si invataturile religiei?
V-am pupat,Nati

Mergi la inceput

quote:

Da, exact la genul asta de teama,frica fata de dumnezeu ma refeream Elena.
Ma gandeam oare de ce mereu cand facem,sau vrem constient sau nu,sa facem un rau,imediat ne cuprinde frica de pedeapsa lui dumnezeu,nu ne gandim la consecintele lumesti,ci doar la frica pedepsei lui dumnezeu.
Chiar asa,de ce avem nevoie de frica ca sa fim sau sa urmam poruncile lui dumnezeu?

Grea problema treaba asta cu frica,de ce ar trebuii sa stea mereu dumnezeu cu biciul in spatele nostru,ca sa nu facem un rau,sau sa pacatuim in fata lui?
Adevarul ca daca nu ar fi dumnezeu,ar fi fost anarhie generala,oricum si cu frica de dumnezeu si tot este anarhie.
De ce oare trebuie sa ne fie frica,daca dumnezeu este numai dragoste neconditionata,precum zice biblia si invataturile religiei?
V-am pupat,Nati

Nati, nu trebuie sa ne fie frica de Dumnezeu pentru a fi iubiti de El! Dumnezeu ne iubeste oricum si neconditionat, da, si daca ne e frica si daca nu ne este! Slava Lui!
Eu personal nu vad nimic rau in faptul de a-ti fi frica de Dumnezeu, pentru ca asta inseamna ca ai inceput sa constientizezi raul si pacatul din viata ta si te simti stingherit atunci cand il faci, ceea ce este un lucru important in viatza unui credincios. De fapt, de aici incepe drumul spre mantuire. Si in plus "Frica de Domnul este inceputul intelepciunii." (psalmul 111.10)
Asa cum spuneam mai inainte, unii isi incep viata de credinta din frica de Dumnezeu, dar de cele mai multe ori sfarsesc in dragoste fatza de Dumnezeu.
Mie mai grav mi se pare atunci cand nu ti-e frica de Dumnezeu, stim prea bine ca nimeni nu vrea sa aiba de a face cu cineva care "nu are nici o frica de Dumnezeu", un om crud, fara scrupule, etc.

...oricum si cu frica de dumnezeu si tot este anarhie.
Eu cred ca daca frica de Dumnezeu ar exista in inimile tuturor oamenilor, nu ar mai fi nici o anarhie...

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Am sa redau raspunsul la intrebarea lui Dumnezeu(?),din "CONVERSATII CU DUMNEZEU".
INTREBAREA: VREI SA SPUI CA,DACA NE RUGAM PENTRU CEVA,DE FAPT INDEPARTAM ACEL LUCRU DE LA NOI?

"Aceasta intrebare a fost pusa secole de-a randul si a primit raspuns de fiecare data.Totusi,voi nu ati auzit raspunsul sau nu vreti sa-l credeti.
Raspunsul la intrebare este dat din nou in termeni de astazi,in limba de astazi,cam asa:
Nu vei primi ceea ce ceri si nu poti avea nimic din ceea ce vrei.Asta,deoarece chiar cererea ta este o afirmatie a faptului ca nu ai;si,cand spui ca vrei un lucru,cererea ta actioneaza pentru a produce exact aceasta experienta - dorinta - in realitatea ta.
"RUGACIUNEA CORECTA NU ESTE DECI RUGACIUNEA DE CERERE,CI RUGACIUNEA DE RECUNOSTINTA".
Cand Ii multumesti lui Dumnezeu Inainte pentru ceea ce alegi sa traiesti in realitatea ta,in fapt recunosti ca aceasta exista acolo....de fapt.
Recunostinta este,astfel cea mai puternica afirmatie a lui Dumnezeu;o confirmare ca,inca dinainte sa ceri,Eu ti-am raspuns.
De aceea,niciodata sa nu implori. APRECIAZA.
Cand se spune ca o rugaciune a ramas fara raspuns,in realitate se intampla ca,cu gandul,cuvantul sau sentimentul au fost sustinute mai arzator,cu atat au devenit mai operative.Totusi, ceea ce trebuie sa stiti- si aici se afla secretul- este ca exista intodeauna un gand in spatele gandului- ceea ce ar putea fi numit Gandul care Sponsorizeaza-aceste este gandul care domina.
Deci,daca te rogi si implori,se pare ca exista o sansa mult mai redusa ca tu sa traiesti experienta pe care ai ales-o,pentru ca Gandul care Sponsorizeaza- aflat in spatele fiecarei implorari este ca tu nu ai acum ceea ce doresti.ACEST GAND care SPONSORIZEAZA DEVINE REALITATEA TA.
Singurul GAND care SPONSORIZEAZA si care ar putea invinge acest gand este acela care sustine ca DUMNEZEU iti va acorda orice Ii ceri fara nici o exceptie.Unii oameni au aceasta credinta,dar foarte putini.
Procesul rugaciunii devine mai usor cand,in loc sa trebuiasca sa crezi ca Dumnezeu va spune totdeauna "da" la fiecare cerere,intelegi in mod intuitiv ca cererea insasi nu este necesara.Atunci rugaciunea este o rugaciune de recunostinta.Nu este deloc o cerere,ci o afirmare a re-cunostintei pentru ceea ce este.
Asta a facut Iisus,el mi-a multumit inainte sa se apuce sa faca o minune,pentru ca EL stia ca va primi tot ceeea ce imi va cere.El nu s-a indoit de relatia lui cu Mine.
Daca ai credinta cat o boaba de mustar vei muta si muntii.Vei ajunge sa stii ca exista,pentru ca AM SPUS EU ca exista;pentru ca AM SPUS CA ti-am raspuns deja,chiar inainte sa o ceri;pentru ca am spus si ti-am spus-o in toate modurile posibile,prin toti invatatorii care-ti vin in minte ca,ORICE VEI ALEGE,DACA VEI ALEGE IN NUMELE MEU,ASA VA FI.

Mergi la inceput

quote:

Am sa redau raspunsul la intrebarea lui Dumnezeu(?),din "CONVERSATII CU DUMNEZEU".
INTREBAREA: VREI SA SPUI CA,DACA NE RUGAM PENTRU CEVA,DE FAPT INDEPARTAM ACEL LUCRU DE LA NOI?

"Aceasta intrebare a fost pusa secole de-a randul si a primit raspuns de fiecare data.Totusi,voi nu ati auzit raspunsul sau nu vreti sa-l credeti.
Raspunsul la intrebare este dat din nou in termeni de astazi,in limba de astazi,cam asa:
Nu vei primi ceea ce ceri si nu poti avea nimic din ceea ce vrei.Asta,deoarece chiar cererea ta este o afirmatie a faptului ca nu ai;si,cand spui ca vrei un lucru,cererea ta actioneaza pentru a produce exact aceasta experienta - dorinta - in realitatea ta.SA AUZIM NUMAI DE BINE!!!

Draga Nati,
Eu nu am citit cartea "Conversatii cu Dumnezeu", dar m-a pus putin pe ganduri ce ai scris tu mai sus "Nu vei primi ceea ce ceri si nu poti avea nimic din ceea ce vrei.", pentru ca mi s-a parut ca nu este in concordanta cu ce spune Biblia. Atunci am dat o cautare pe internet si am gasit o recenzie a acestei carti, la http://www.geocities.com/athens/delphi/5647/rel18.htm, considerata a fi una remarcabila. Din ceea ce am citit eu acolo, cartea aceasta NU ARE NIMIC IN COMUN CU CRESTINISMUL. Majoritatea ideilor din aceasta carte sunt in TOTALA OPOZITIE cu Biblia.
Iti voi da cateva exemple din ideile cuprinse in cartea "Conversatii cu Dumnezeu" (asa cum apar in link-ul de mai sus) si care sunt in opozitie cu Biblia:

- "NU EXISTA: paradis, purgatoriu, iad, diavoli, judecata de apoi, pedepse eterne."
Nimic mai neadevarat! conform Bibliei iadul, raiul, diavolii, judecata de apoi exista. Pentru ca sunt foarte multe citate iti voi da doar citeva : despre rai, "casa cereasca", "Imparatia cereasca"-Matei 8.11, 13.43: "atunci cei neprihaniti vor straluci ca soarele in Imparatia Tatalui; despre iad, Matei 13.41-42 ("Vor fi aruncati in cuptorul aprins. Acolo va fi plinsul si scrisnirea dintilor." ), Matei 18.9, 22.12, etc.
Domnul Isus a spus in mod expres ca toti cei necredinciosi vor fi trimisi “in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica” (Mat. 25:46).
Cat despre judecata de apoi, este scris in Biblie: “Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul pe care-l va fi facut cind traia in trup” (2 Cor. 5:10).

- Indiferent de apartenenta confesionalaa (in prezent exista pe glob sute de confesiuni religioase) si de faptele savârsite din viata, toate sufletele ajung dupa moarte in acelasi loc, nimeni nu va fi judecat si pedepsit.
Vezi citatul de mai sus din 2 Corinteni 5:10 + "Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomitii, nici hotii, nici cei lacomi, nici betivii, nici defaimatorii, nici hraparetii nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu." (2 Corinteni 6:9,10)

- TOT CE ESTE nu ameninta, nu se supara, nu da porunci, nu judeca, nu se razbuna, nu bate, nu pedepseste pe niciuna din propriile sale creatii, caci s-ar pedepsi pe el insusi.
Daca TOT CE ESTE nu se supara, nu da porunci, nu judeca, etc. atunci e clar ca NU ESTE ACELASI DUMNEZEU CA CEL PREZENT IN BIBLIE. Caci Dumnezeul din Biblie se supara si e minios cand Isi vede copiii pacatuind si mergand dupa idoli, caci Dumnezeul din Biblie da porunci (cele mai renumite "cele 10 porunci") si El judeca si El pedepseste pe copiii Lui, asa cum un parinte iubitor isi pedepseste copilul cand acesta este neasculatator.

Numai bine,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Draga Elena,eu nu vreau sa spun ca Biblia nu este adevarata,sau mai stiu ce nebunii sa mai spun,dar totusi,eu cred ca atata timp cat citim si alte carti cu subiectul Dumnezeu,asta ar fi o incercare a credintei noastre.
Parca in Biblie spune Dumnezeu,ca vor veni vremuri,in care se vor infatisa multi profeti mincinosi in NUMELE MEU.
Cred ca e un exercitiu bun,pentru ati intari credinta adevarata.
Compari,observi si evoluezi,asta a facut si Iisus.
Te pup,Nati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

Azi am citit urmatoarele: (in 1 Tesaloniceni 5)
Va impartasesc si voua cu bucurie

15. Luati seama ca nimeni sa nu intoarca altuia rau pentru rau; ci cautati totdeauna sa faceti ce este bine atat intre voi, cat si fata de toti.
16. Bucurati-va intotdeauna.
17. Rugati-va neincetat.
18. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia Domnului, in Hristos Isus, cu privire la voi.
19. Nu stingeti Duhul.
20. Nu dispretuiti proorociile.
21. Ci cercetati toate lucrurile, si pastrati ceea ce e bun.
22. Feriti-va de orice pare rau.
23. Dumnezeu pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin;si: duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru, sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

"Ba mai mult, ne bucuram chiar si in necazurile noastre; caci stim ca necazul aduce rabdare,rabdarea aduce biruinta in incercare, iar biruinta aceasta aduce nadejdea."Romani 5

Dumnezeu doreste sa ne bucuram chiar si in necazurile noastre.Oare cum am putea , cand in noi se roteste o neliniste , un freamat si o durere de neimaginat?Oare cum am putea sa ne bucuram?Dar iata ca orice rabdare are la sfarsit o biruinta.Si interesant cum Dumnezeu schimba ordine:Biruinta aduce nadejdea!Adica e mai mult ca sigur ca vom birui , prin urmare sa lasam nadejdea sa se instaleze in noi.Dumnezeu ne trece deseori prin incercari pentru a gusta biruinta! Noi nu intelegem lucrul acesta initial si de multe ori ne suparam pe El.Insa El stie ceea ce vrea sa ne faca cunoscut.Deci,sa nu ne inspaimantam de incercare!Incercarile vin ca sa fim biruitori.Dar niste biruitori sunt cei care lupta.Sa luptam si sa fim biruitori!]

Mergi la inceput