Muresence...la apel :) (7)
Raspunsuri - Pagina 15
Criss75 spune:
Va scriu retetele, sper sa nu considere moderatorii ca sunt off topic si sa ma traga de urechi.
Muffins
-2 oua
-10 linguri zahar
-8 linguri ulei
-o cutie iaurt sau sana mica(eu folosesc sana de monor), sau daca nu ai la indemana se poate pune un pahar de lapte
-sucul si coaja de la o lamaie
-14-15 linguri faina
-1 plic praf de copt
-arome (vanilie, coaja de lamaie sau portocale,eu pun si apa de flori de portocale)
Se amesteca toate cu mixerul, rezulta o compozitie nu foarte suptire, oricum nu trebuie sa curga de pe paletele mixerului.
Aceasta e baza, si pentru umpluturi se pot folosi visine din compot, eu le-am facut si cu gem de afine, mai gros, sa nu se lase la fund, stafide, nuci, bucatele de ciocolata, orice in functie de imaginatie.
Foemele se umplu doar pe jumatate pentru ca in cuptor ele cresc destul de mult si daca sunt prea mari nu arat bine.
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar vanilat, cand s-au racit de tot se acopera cu folie, astfel se pastreaza pufoase.
Savarine
-5 oua
-6 linguri zahar
-6-7 linguri pesmet alb
Se separa ouale, se amesteca galbenusurile cu zaharul pana devine spumos si se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma tare, se amesteca apoi cu galbenusurile si pesmetul.
Rezulta un amestec foarte pufos si usor, nu se pune niciun aditiv (praf de copt), astfel ca formele trebuie umplute. Se coc aproximativ 20-25 min.
Intre timp se prepara siropul din:
-1 pahar apa (200 ml)
-150 g zahar
-o esenta de rom
Se insiropeaza savarinele si se aseaza pe o tava.
Se taie in doua sau doar pe jumatate, se umplu cu frisca si se decoreaza cu frisca si eventual jeleu. (mie nu-mi place jeleul)
Eu folosesc frisca naturala de la sanlacta, e nevoie de 2 cutii. (sau frisca Hulala)
Ca sa iasa frisca tare eu pun o lingurita granule gelatina intr-o lingura apa, o las sa se umfle. Bat frisca, adaug zaharul si cand e gata pun gelatina si mai bat foarte putin pana se incorporeaza gelatina.
(Gelatina o pun de regula intr-o canita de tabla, si inainte de a o turna peste frisca, trebuie tinuta f.putin deasupra focului (dar nu pe foc), doar pana devine lichida, insa fara a se incalzi.
Criss si Alex (11.05.2003)
brigita spune:
Mersi ptr. retete
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
poze ... mai multe...
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by brigita
Mersi ptr. retete
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
poze ... mai multe...
Cu placere.
Daca te mai intereseaza ceva, just ask.
Ti-am vazut si eu ghiocelul-catelusul, cowboyul, dragalase amandoua
Biancas spune:
Buna dimineata...la amiaza...haide-ti la (eu inca mai am)
Criss, multumesc de reteta, am sa o salvez si vad ca nu e grea deloc. Vroiam sa te intreb ...cam cate iasa dintr-o portie?
Brigita, ti-am vazut frumoasele, sa creasca mari si sa te faca fericita . Distractie placuta la intalnire . Nici eu nu cred ca merg anul asta nicaieri...pur si simplu nu am chef si ma gandesc ca e joi noapte...vineri la servici...nu prea merge.
Noi aseara am fost la Excalibur, am ajuns la 1.30 acasa. Maica-mea motzaia la tv si ne astepta. Cand am ajuns ne-a intrebat de ce am stat asha putin (plecati de la 20). Eh...a fost fain.
Am pus sa fac o ciorba de fasole boabe cu ciolan ca nu mai stiu ce sa fac de mancare.
Restul de muresence...cu ce va mai laudati? Pe unde umblati?
Merg sa ii dau sa manance lui Dani si ma intind si eu putin.
O dupa masa placuta tuturor.
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Neatza .
Cam pe aici....
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Biancas
Criss, multumesc de reteta, am sa o salvez si vad ca nu e grea deloc. Vroiam sa te intreb ...cam cate iasa dintr-o portie?
Cam 16 - 18 bucati.
kover spune:
quote:cu nimic nu ma laud!sint ocupata cu banchetul.azi a reinceput Robert gradinita.stie ca daca incep lucrul tre'sa doarma acolo.asta teoretic,apoi vom vedea.mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/
Originally posted by BiancasRestul de muresence...cu ce va mai laudati? Pe unde umblati? Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noiPoti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
olim spune:
salutare
fetelor, am nevoie de o reteta de crema,simpla si bna, ca am un blat care expira zilele astea si vreaus a il umplu, ce ziceti?
in rest nimic nou, noi tot la cursuri, mai avem saptamana asta si gata
va pupam si va dorim o seara faina sa aveti
mami si Alex
lizzy spune:
quote:
Originally posted by olim
salutare
fetelor, am nevoie de o reteta de crema,simpla si bna, ca am un blat care expira zilele astea si vreaus a il umplu, ce ziceti?
in rest nimic nou, noi tot la cursuri, mai avem saptamana asta si gata
va pupam si va dorim o seara faina sa aveti
mami si Alex
cum se descurca alex la cursuri? e cuminte?
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
olim spune:
este super cuminte, stam 3 ore, ii dau un bibe inainte sa plecam, si acolo cam o ora doarme, in rest in carucior sau in brate.Chiar si profu se mira ce cuminte este, mergem de la 6-9-Si cand ajungem acasa abia mai apuc sa ii fac baita ca doarme
Saptamana asta mai avem si gata, sper ca maine sa stea tati cu el, sa nu plece, macar o zi sa ma duc linistita
va pupam si va dorim o zi faina
asteptam o reteta buna de crema
mami si Alex