Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Hai ca iar apar io cu traducerea de pe google.Se pare ca e un ulei de masaj si se da pe burtica incepand cu varsta de 5 saptamani.Sper sa functioneze, la noi nu a functionat nimic asa ca am asteptat sa treaca :)

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by fulguletz

buna fetele!

vin si eu cu o intrebare la voi...
mama vine la inceputul lui aprilie la mine(münchen), cu avionul. Stiti cumva daca mai are nevoie de pasaport sau e de ajuns doar buletinul (carte de identitate )? Un amic mi-a zis ca e nevoie de pasaport pt calatoria cu avionul...voi ce stiti? danke danke

si ca sa fiu si la subect...vreau sa schimb gresia si faianta in locuinta proaspat cumparata...Si am auzit ca la Hornbach as putea gasi mana de lucru ieftina. Adica : daca cumpar de la hornbach gresia si faianta imi dau si om care face treaba, platit extra, desigur, dar platit rezonabil. Ati auzit de asa ceva? eu nu am fost niciodata la hornbach (e relativ departe de mine) dar ma gandeam sa incerc . n-am gasit nimic la ei pe site.

care sunt preturile care le stit voi pt pus gresie si faianta in baie? eu am auzit ceva de genul de la o mie euro in sus mana de lucru. Eu nu am o baie mare...ma gandesc la ceva de genul 1200 ...sa ma astept la mai mult?

mamica de David haiducu(1 dec. 04)
"Ia-ma Doamne si ma pune unde-i palinca de prune..."

Fulguletz,bine ai venit!

Despre pasaport si buletin nu stiu ce sa-ti zic,tatal meu a venit recent dar cu autocarul si a fost suficient si buletinul(el avea si pasaportul la el).

Nici despre Hornbach nu stiu prea multe,e departe de noi si nu am ajuns pe-acolo.In schimb am fost mult pe la Baustoffunion,Bauhaus,Obi si altele,oferta de care zici tu nu am auzit.
Insa vreau sa-ti spun ca noi cind ne-am mutat aici,in 2001,am pus gresie in baie.Pur si simplu am luat un ziar local si am inceput sa sun pe la faiantari,am comparat preturi si ne-am hotarit la un nene de la o firma mica.A venit omul,s-a uitat cit e,a venit si cu vreo 5 feluri de gresie daca ne place ceva si in 2 zile a fost gata.Pretul l-am stabilit de la inceput,a lucrat bine,repejor,curat si frumos.Poti incerca si tu,macar iti faci o idee de preturi.
Simbata,cind mergem noi la Baustelle,intreb exact pe Bauträgerul nostru cit costa de pus metrul de gresie/fainta si iti scriu.
Noi am cumparat numai gresia si faianta si doar pe astea stiu cit am dat.

Fetele mele,sa nu va suparati dar nu am apucat sa caut subiectul ala si nici sa pun poze.Pur si simplu am intrat in criza de timp,am facut o lista mare cu chestii de rezolvat pina la mutare,zilele astea suntem ingropati in cataloage cu parkete si laminate .
Peste toate,fiica-mea e foarte trista ca ne mutam de-aici si isi lasa prietenele asa ca ne-am hotarit ca in 15 sau 16 martie sa-i facem si Abschiedsparty cu cele 6-7 fetite si un baietel cu care si-a petrecut ultimii 3 ani.In seara asta,cit am fost noi la Obi,a desenat "Der Umzug",un desen foarte elaborat,o caravana maaare trasa de cai,noi ingropati in cutii si bagaje,multi nori si un soare mic...cam asa isi imagineaza ea actiunea .

si noapte buna!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Ereena

fetelor, am si eu nevoie de o traducere din germana a unui gel anticolici pt belusi .va rog frumos .produsul este la Präparate , Bauchmassage ,beBäuchlein-Salbe Babynos® .http://www.dentinox.de/

Matei

CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA

Ereena,
M-am uitat si eu la gelul de care ai intrebat,zice ca e pt relaxarea colonului si pt imbunatatirea digestiei.
E facut din uleiuri eterice de anason si chimen.
E fara conservanti,culori sau arome sintetice.

Faza e ca nu stiu cit ajuta.Si fiica-mea a avut colici si noi am folosit tot un ulei din acesta,il primisem de la moasa si era preparat in farmacie dar nu a facut minuni...

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by Alina
In seara asta,cit am fost noi la Obi,a desenat "Der Umzug",un desen foarte elaborat,o caravana maaare trasa de cai,noi ingropati in cutii si bagaje,multi nori si un soare mic...cam asa isi imagineaza ea actiunea .

si noapte buna!
Alina

pai ce crezi ca o sa fie altfel? mai putin carutza cu cai...dar o puteti imprumuta , ca slava domnului sunt destule in romania. hai ca am ras cu pofta dara asta ma asteapta si pe mine in aprilie. la mine sper sa fie mult soare si putin nori , ca sa nu ploua...ca daca ma mai si mut mai si ploua

cati ani are fetita ta?

in alta ordine de idei, multzam alina pt info. Chiar sunt curioasa cam cat costa aici de pus m patrat de gresie...in ro e ceva la 10 euro.
_

si inca o intrebare......citind ce ati mai scris voi, mi-ai dat o idee buna sa imi comand si eu un catalog de gresie/faianta/baie. Si de o ora incerc sa comand un catalg dar nu am gasit...la quelle , etc nu am gasit nimik...la obi nu pot sa comand, nu gasesc...voi cum ati comandat cataloagele?

mai am intrebari legate de schimbatiul usilor, dar las pt alta data ca sa nu va stresez din prima prea tare...somn usor si numai bine!

mamica de David haiducu(1 dec. 04)
"Ia-ma Doamne si ma pune unde-i palinca de prune..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Fulgulet, la vama, in aeroporturi, se cere pasaport.Eu n-as risca sa merg doar cu buletinul.
Fetele care va mutati, nu va mai stresati ca nu-i dracul chiar asa de negru! Noi ne-am mutat anul trecut in aprilie, deci stiu cum e.Desigur ca e mai grea perioada aia, dar sa vedeti apoi ce bine e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

multumesc frumos fetelor .va anunt daca are efect

Matei

CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
mama vine la inceputul lui aprilie la mine(münchen), cu avionul. Stiti cumva daca mai are nevoie de pasaport sau e de ajuns doar buletinul (carte de identitate )? Un amic mi-a zis ca e nevoie de pasaport pt calatoria cu avionul...voi ce stiti?

Mama a mers de doua ori cu avionul doar cu cartea de identitate (atentie: carte de indentitate, nu buletin): in iunie 2007 De->Ro si ian 2008 Ro->De. Nu i-a cerut nimeni nimic in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Eerena,
nu cunosc gelul ala, dar pot sa-ti spun ca am auzit ca baietii au colici mai intense decat fetitele...asa am auzit eu...si eu am baietel iar la noi a durat cosmarul 4 luni dar la noi cauza a fost intoleranta la lactoza si alergie la laptele de vaca. Eu nu am stiut si daca era sa stept dupa doctorii din Olanda,nu mai aflam in veci. Am mers la farmacie si am intrebat daca exista un lapte special pt copiii care au colici. Si da, exista, este scoasa lactoza, laptelede vaca si alte chestii. Din momentul din care eu i-am datacel lapte eu am dormit noaptea pot sa spun. Am avut un "bebe plangacios" asa se numeste termenul in Olandeza pt copiii care plang zi si noapte fara sa se stie de ce. Nu stiu daca tu alaptezi sau dai sticla, dar ai putea sa incerci sa elimini laptele de vaca sau tot ce provine de la el, pt o perioada, sa vezi cum se comporta la mic. Noi am fost disperati si am incercat de toate....si din Romania si din Olanda.

Alina,

In cataloagele alea ai gasit cumva si parchet din lemn de maslin? Am scris la celalat topic despre el. Daca cumva il gasesti in cataloagele tale, imi spui pretul ta rog. Eu am gasit o oferta aici la noi cu 59 euro pe m2, ceea ce e destul de bine pt un parchet de buna calitate. Si ma mai gasit in alta parte parchet din ala alb (nu mai stiu care lemn) cu 19,90m2 dar este "alegerea a 2-a" adica sunt si bucati proaste printre ele. De aceea trebuie cumparat cu 20% mai mult decat ar fi suprafata de parchetat. Dar si asa noua ne iese ieftin. Pt dormitoare vrem sa punem acel parchet pt ca este de calitate buna, l-am vazut pe viu. Daca te intereseaza pot sa-ti dau linkul.

Daconst,
Si pt noi a trecut greu perioada de hartoage si pana a fost arhitectul gata cu una si alta....Pt mine a fost o vesnicie..dar sa vezi ce fain e daca se da drumul. Eu in fiecare zi fac poze, noi locuim peste drumul unde construim. Pot sa spun ca arhitectul a facut treaba buna si suntem la zi cu bugetul, adica nu s-a depasit pana acum cu nimic. Bineinteles ca si noi stam ca dulaii de paza si controlam totul si luam decizii dupa ce ne mai gandim de doua ori.

Fetelor, eu am gasit o solutie cu lucrarile interioare. Mda, avantajul meu e ca locuiesc aproape de Olanda. Am gasit un Roman care are acolo o firma de constructii si e FOARTE BUN la preturi. Locuieste in Eindhoven si vrem sa-i dam lui proiectul de interior. Altfel ne omoara nemtii cu preturile lor..cu toate ca la negru nici ei nu sant scumpi. De exemplu el cere pt gresie, faianta 10 euro iar pt pus parchet 8 euro.Tencuit cere 14 euro dar aduce el material..samd.. Daca locuiti aproape de Olanda, poate puteti sa apelati la el. Dupa cum v-am spus la celalat topic am avut de gand sa aduc o echipa de Romani din Romania, dar cand am cerut oferta oficila mi-au marit preturile aproape la toate lucrarile cu cate 3, 4 euro. Deci un pret mi-au spus in Romania, altul pe oferta.Nu mi-a mai raspuns la intrebarea de ce au majorat preturile.....
Ma dezamageste putin Germania ca se tine asa inchisa in ceea ce priveste fortele de munca. Olanda e mai fluida, mai flexibila..se pot face mai multe chestii.
Chiar si la birocratie e mai rapida Olanda. Sotul spune ca germania e mai in urma cu un sfert in comparatie cu Olanda. Dar..de aceea si preturile....Olanda e mai scumpa decat zona unde locuim noi aici, asa ca nu ne plangem. Ori e una, ori e alta...
Si eu imi voi cauta probabil de lucru in Olanda fiind mai obisnuita acolo. Nu v-am spus ca in Olanda sefii se numesc cu prenumele si nu cu numele de familie iar toata lumea se tutuieste imediat....pe mine m-a socat la inceput chestia aceasta, dar m-am obisnuit si a inceput sa-mi placa.

Tinatache,
tu spuneai despre caldura de podea. Da, ai dreptate ca dureaza o zi pana se ajunge la temperatura dorita dar...avantajul este ca simti caldura venind de la picioare ceea ce este foarte comfortabil si ramane o caldura constanta in casa daca respecti anumite reguli. Caldura de podea nu este facuta sa tot muti termostatul dela + la - sau invers. Noua ne place in schimb cand e rece afara si venim inauntru si podeau e calda peste tot. Si in baie e superb! Probabil ca e mai greu primavara si toamna cand temperatura oscileaza usor de la o zi la alta.

Na, ca am scris un carnat lung...

Blakpanter,
am vazut si eu tapeturile si sunt frumoase rau de tot. Cred ca si fii-miu cand o fi mare si-o dori asa ceva. Eu am avut o prietena Oladneza care avea un talent extraordinar la pictura. A facut tipa pt un coleg de-al ei o pictura direct pe perete cu indieni ca ala era obsedat de Indieni si America. A iesit o opera de arta..nu altceva.

Na, mai revin cand imi amintesc alte lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ramona, germania e asa de inchisa tocmai pt ca au preturi f mari, forta de munca este extraordinar de scumpa. Daca deschid portile tb sa scada serios scorurile si nu le convine. Mie una mi se pare exagerat de scump si nu se merita. Nu mai sunt vremurile in care calitatea era 100%, daca ai "noroc" ramai cu dureri de cap de nu te vezi.
De ex. la centrale termice: pe ebay sunt niste preturi, daca le ceri oferta sa-ti monteze zic ca vine ei si cu centrala, si-ti pun 20% adaos la centrala doar pt ca o comanda. Plus transport, si abia apoi incepe distractia cu montatul. Si daca le spui ca ti-o comanzi singuri incep sa dea din colt in colt. Oricum, un lucru e sigur: nu mai dureaza mult si intra Europa de Est pe piata si cu forta de munca si atunci sunt taaare curioasa ce-o sa fie.

-----------------------------------------------
Michidutza: "Du bist meine Lieblingsmutter"
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by bombi

quote:
mama vine la inceputul lui aprilie la mine(münchen), cu avionul. Stiti cumva daca mai are nevoie de pasaport sau e de ajuns doar buletinul (carte de identitate )? Un amic mi-a zis ca e nevoie de pasaport pt calatoria cu avionul...voi ce stiti?

Mama a mers de doua ori cu avionul doar cu cartea de identitate (atentie: carte de indentitate, nu buletin): in iunie 2007 De->Ro si ian 2008 Ro->De. Nu i-a cerut nimeni nimic in plus.

Fulgulet, e de preferat sa mearga cu pasaportul,nu se stie peste ce nene mai sculat cu fata la cearceaf da.In decembrie cand a venit prietena mea la mine in fata ei era o doamna care s-a legitimat cu CI-ul si vamesul tot comenta(din pacate prietena mea nu a inteles exact ce zicea tipul).
In ianuarie cand am fost acasa la intoarcere erau persoane care se legitimau cu CI-ul si am obs felul in care erau priviti,plus ca mai ales pe acestia si intrebau scopul vizitei.
Alina,ehe asa cum zicea si Camelia, nu e asa de intunecat cum pare,e adevarat ca pana le pui la loc.Eu si acum am lucruri nearanjate in keller,da usor ,usor se aranjeaza ele, nu singure,da se aranjeaza

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput