Viata in Germania (50!!!)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fetelor, cum vi se pare un salariu de 2250 Euro in Germania--am uitat cum naiba se cheama orasul ceva cu Kaizerschulte or something. Se poate trai decent si trimite si bani la familie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ruxij, cred ca e Kaiserslautern sau il poti numi K-Town ca toti americanii din zona asa il numesc, parerea mea e ca e un salariu bun daca e in mana si daca ai chiria platita de angajator.Daca amandoi castiga atat e super, din nou parerea mea.

Lume, eu sunt suparata pe Germania asta....ce vreme e asta domnule??Duminica am avut toata ziua grindina, ieri a nins mai toata ziua si azi e tot aiurea...cat mai tine vremea asta??

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Da, da ala e orasul. Nu e platita chiria de angajator, dar e vorba de o singura persoana, fara pretentii, nu vrea masina sau concedii, doar o camera, transport local si mancare, nu prea multa socializare. E pe termen de 1 an doar. Si trebuie sa trimita 500/luna Euro acasa.

Mergi la inceput

Eu zic ca e ok daca zici ca nu sunt pretentii de nimic.Chiria pt o camera nu poate fi enorma, aici nu sunt in tema pt ca noi platim chirie "de americani", astia stiu ca militarii primesc bani de chirie si proprietarii ii vor pe toti, da asta e alta poveste :)
Eu zic ca e ok, sunt foarte multi care castiga mult mai putin si reusesc sa traiasca si sa trimita bani acasa.Trebuie numai sa fie un smart shopper si sa cumpere la magazine discount mancare, care sunt la fel ca si marile supermarketuri doar ca preturile sunt la jumate.

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Multumesc mult!
Pai nu's pretentii mari ca e pe termen limitat si va avea f. mult de lucru ca sa maximizeze rezultatele la job. Dar cred ca nu vrea sa imparta camera sau apartament. De fapt m-am gandit la o garsoniera. Cineva mi-a zis ca chiria ar fi 4-500 Euro. Plus 500 Euro acasa, mai raman cel putin 1000 pt. restul. Eu din experienta mea, pe mancare nu cheltuiam mai mult de 2-300 Euro pe luna cand am fost in germania in Wuerzburg. Dar poate or fi altele preturile.

Mergi la inceput

Ajung banii de mancare, doar nu mananca numai homari :) , intr-adevar au crescut preturile la mancare in ultimul timp dar nu in asa hal incat sa nu iti ajunga 1000 de euro/luna.

Mergi la inceput

Merci mult! M-ai linistit!

Mergi la inceput

No problem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetelor, am niste branza dulce de la mama, am descongelat-o si e cam multa. Ce as putea face cu ea? Am si TEIG in casa, aluat din ala pt prajiturele...aveti vreo reteta? Sau vreo idee? M agandeam la merdenele dar nu am reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

quote:
Originally posted by ruxij

Fetelor, cum vi se pare un salariu de 2250 Euro in Germania--[Kaiserslautern]. Se poate trai decent si trimite si bani la familie?
Daca salariul e brut, ramin net aproape 1500 EUR. (asigurarea de sanatate e deja platita)

Chiria e intre 150 (1 camera, 20-25 m2) si 350 (2 camere - pina in 50 m2). (Vezi ca in Europa camerele se numara altfel decit in US; 1 camera = doar dormitor; 2 camere = dormitor + sufragerie) Preturile sint luate de pe net. La chirie se mai adauga costurile de apa, incalzire (75-100) care se platesc impreuna cu chiria la proprietar si curent (40-50). Deci pina la urma cam iesi in ce stiai tu - max 500.
Problema e ca, de regula, la inceput tb sa platesti o suma in valoare de 2-3 chirii (de alea mici, fara cheltuieli) care ti se returneaza cind pleci. Eventual inca aproape 2 chirii comision. Deci tb sa vii cu ceva bani.

Abonamentul pt mijloacele in comun costa intre 30-50 pe luna, in functie de cit de departe mergi.

Daca maninci acasa iti ajung 50 Eur pe saptamina pt o persoana.

Deci ar mai ramine vreo 200 Eur si pt distractie.

Mergi la inceput