* Gravidute & Mamici de Iasi * (29)
Raspunsuri - Pagina 17
Simo78 spune:
Kriss nu mi-o lua in nume de rau, DAR ![]()
- daca tu o alaptezi, e fata desteapta ca nu ia lapte praf. Mie mi s-a parut ca arata f bine (pe langa ca e frumoasa foc).
-cum spunea si Miha, o gura tot inseamna ca o diversifici si sucul de mere si morcov...e depasit ca prim aliment. stiu ca multi medici il recomanda, dar la ultimul congres de pediatrie s-a stabilit ca sistemul lor digestiv nu e suficient de pregatit pentru asta. e alta poveste cu cei hraniti cu lapte praf, eu zic de cei alaptati.
- again, cum spunea si Miha, daca ti se pare slaba, da-i cereale, nu suc, care-i practic apa care-i umple stomacul, nu? (ok, plus vitamine)
- despre copilul ala.....

...cand o sa fie la maturitate si o sa faca tot felul de boli metabolice or sa-si dea in cap ca nu vor sti de unde i se trage....uite de aici...cu diversificarea timpurie si gresita...nu mai zic de carne la varste fragede, dar totusi PRAJIT????? plus ca kiwi e alergen si nu se recomanda pana la 12 luni, ca si capsunile. Si uite asa le dam prea devreme (nu stiu sincer de ce graba asta, ca au timp sa pape si acum avem de unde alege ce sa le dam) si fac alergii si nu vor mai putea manca o viata ca or sa se umfle! Si stiu cazuri concrete, care mananca odata la nu stiu cat timp cate capsuni poate si apoi se interneaza direct ....
Acum tu faci cum crezi ca e mai bine, dar informeaza asupra tuturor aspectelor si apoi da-i ce crezi de cuviinta.
P.S. citricele sunt prea acide pentru ei pana la 9 luni, iar bananele alergene pana la 8-9 luni. De asemenea exista riscul sa faca botulism de la mierea de albine pana la 12 luni. Alimentele ce contin faina de grau (vestitii biscuiti cu mar) nu se dau pana la 9 luni, deoarece pot face intoleranta la gluten si nu o sa poata manca o pizza, paine, colaci... toata viata lor.
Sper ca nu am fost impertinenta, dar ma sufoc cand aud de medici (cu atat mai mult pediatri) care nu mai citesc nimic dupa ce au parafa in mana!!!! si merg dupa ce au citit din cartile de pe vremea bunicii ![]()
Simo
mami de www.flickr.com/photos/simo_al_jaafari/" target="_blank">Matei Hisham (28 iulie 2007) 
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52229" target="_blank">Jurnal de Matei
Let your kids paint on the wall!
Nonna76 spune:
Simo
Si pe mine ma ingrozeste cind vad mamici disperate sa diversifice cit mai timpuriu si daca se poate dupa ureche.Organismul bebelusilor e fragil si nu au toate enzimele specifice digestiei fiecarui aliment.
Pe mine chestia cu biscuitii ma dispera si nu glutenul care e permis de la o virsta ci aditivii alimentari si grasimile hidrogenate(margarina).
Ella finutzul meu Gabriel e nascut pe 2.o2.2008.Dimineata.
kriss79 spune:
quote:
Originally posted by ramonik_1980
Kriss ,la mine s-a intamplat tocmai invers cind il puneam la san plangea de numai si la bibe tragea de numai.Of ca tare e greu!Cit am zis ca am sa ma impun se pare ca tot el e sefu.Vorbeste cu pediatru daca poti sa ii introduci cerealele.
Ramona mamica de Darius(21.10.2007)
poze
dar cerealele nu se dau tot cu lapte praf? nu stiu daca o sa le manance in cazul asta..auzisem ca si cu apa..dar nu stiu daca am auzit bine..
MONICA, sa iti traiasca finutul! e tare scumpel si ..mic
[/quote]
"Orice i-ai da in afara de lapte tot diversificare se cheama. Si daca ti se pare slaba,dar iti spun eu ca numai ti se pare incepi cu cereale,nu cu suc.Parerea mea. Pentru varsta ei limita inferioara de greutate e undeva la 4.700,deci mi se pare ca sunteti super de bine in grafic. "
Am inteles acum..ma gandeam ca daca sunt cateva lingurite nu e diversif..dar ai dreptate. Da, nu pare slabuta, si are o forta in ea..are chiscute la picioruse, falcute..
Sarmale la 2 luni? wau!nu vreau eu sa ii dau parjoale acum..dar mi s-a parut f dezvoltata fetita aceea, si eu un moment am gandit ca uite, i-am dat numai san care se spune ca e cel mai bun, cel mai sanatos, si a mea nu face ceea ce face fetita de 5 luni..nici macar pe departe..

SIMO, multumim de aprecieri.da, stiam de kiwi, banane si citrice..despre capsuni si biscuti..nu.Nu ai fost impertinenta! multumesc pt. informatii!
Am sa intreb medicul de cereale..dar daca se fac cu lapte praf..nu stiu daca o sa le manance..Azi i-am dat iar suc..se linge efectiv pe bot!
Noi am fost in Copou dupa 12 jumate si ne-am intalnit cu Domi si Michelle! f fain si cald era! am plecat pe la 3, am fost la socrela si am mancat ceva ..iar acasa am pus-o in curte in carucior sa mai stea la aer cat am intins eu niste rufe de ale ei..am stat pana aproape de 5 jumate..
pupici la fete
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 4 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
Nonna76 spune:
Kriss sunt cereale care se fac cu lapte de mama. Eu cred ca Ale refuza biberonul nu laptele praf.Si Andrei al meu refuza biberonul(vrea soacra sa-i dea apa cu el-eu si mama ii dam cu cana)dar cerealele chiar daca au lapte praf le primeste cu placere ca-s la linguritza.
Vad ca ati fost impresionate de gestul sotzului.Eu as vrea flori si fara ocazii speciale.Asa, cu ocazia zilei de azi.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Nonna76
Si pe mine ma ingrozeste cind vad mamici disperate sa diversifice cit mai timpuriu si daca se poate dupa ureche.
Cred ca e mai degraba vorba despre nerabdarea mamicilor de a-i vedea mai repede mari,in loc sa se bucure de bebelusie si de mirosul lor specific de lapte.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by kriss79
dar cerealele nu se dau tot cu lapte praf? nu stiu daca o sa le manance in cazul asta..auzisem ca si cu apa..dar nu stiu daca am auzit bine..
Sunt cereale care au lapte praf in compozitie si pe care le prepari cu apa.Si pe care le poti da cu lingurita.
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...Cand viata iti ofera un pic de sare fa-ti o Margarita...
mariussimiuc spune:
Amira si Amalia ![]()
addiana spune:
'seara! fetelor!
miha, cristina foarte frumoase printesele impreuna! 
kriss poti incerca si altfel de lapte praf, de la alta firma... in general sunt diferite la gust, poti sa-l faci putin mai diluat, sau sa-l faci cu ceai de exemplu.
sa va fie de bine plimbarea prin copou! vad ca domi a inceput intalnirile cu fetite prin parcuri, ba cu bianca, ba cu alesiia!![]()
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by addiana
al meu n-a mai venit cu o floare de nu stiu cati ani!!!
bey, dupa ce ca ti-a adus 8 pui, mai si comentezi...
ti-am mai zis eu: care sot de pe aici crezi ca mai vine cu atatea zburatoare acasa intr-o singura noapte?
vezi ca nemultumitului i se ia darul...
Foto Ralu
ralnied1 spune:
quote:
Originally posted by mariussimiucquote:
Originally posted by addiana
eu cu fotbalul nu le am...dar mi-ar place si mie sa merg pe stadion!
Seminte poti sa papi si acasa mey...
s-o crezi tu...
asa ziceam si eu, ca pot manca seminte acasa si sa beau o bere, da' nu-i la fel deloc...
in primul rand ca in casa nu poti scuipa cojile in toate directiile...
Foto Ralu