Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 15
anacami spune:
Hello!
Adina,bafta cu alaptatul! stim ca forma este mai usoara cu cat sunt mai mici..
ce mai face Iasmina, merge la gradi?
Pussi,nu stiu ce sa zic.Acum nu cred ca trebuie sa investesti o tona de bani,mai ales ca este posibil ca unii copilasi sa nu le "guste"; in plus, au tip de folosinta foarte limitat.Poti sa cumperi unul singur, sa vezi cum reactioneaza, daca incap amandoua.
Cel colacel banuiesc ca ii protejeaza ca un mic tarc, desi dupa ce o iau bine la mers dea busilea trec peste orice obstacol. Pentru gimnastica si distractie, sunt si unele formate doar din arcul cu jucarii, sunt mai ieftine si poti sa le pui pe o paturica oareceare sau in patut.Chiar voiam sa te intreb cum se sincronizeaza la somn, papa. Am si eu o sora geamana (eu si Ana,ea si Elena - mai avem cate un nume fiecare), si mama sppunea ca avea oarece probleme cu somnul- cand se culca una se trezea cealalta, de multe ori ne trezeam una pe alta. Eu eram mai linistita,sora-mea mai agitata.Daca era nervoasa si voia ceva cica declansa o lupta cu mine, ma facea sa plang- sa obtina ceva numai sa ma lase in pace sau chiar de nervi (bine,ale tale sunt inca micute pentru asemenea tertipuri )
Camelia, Sebastian si Stefania
anacami spune:
Miha,pai de pe la 1 an jumatate tot ne imbogatim colectia; avem deja vreo 15 trenulete electrice, gara, depoul, vreo 2 triaje, incarcatorul de carbune, incarcatorul de apa (asta cred ca o sa dispara curand, ca el nu pune cat trebuie, ci imi umple casa de apa ), poduri, o multime de sine (luate si separat, nu numai din seturi),covorasul AquaDoodle,chiar si un puzzle.
Imi bate apropoul ca ii mai lipsesc niste locomotive, ar nu se gasesc toate in Ro (suntem si noi pasionati, pana si bunicii au ajuns sa le cunoasca pe toate..).Oricum, o parte sunt luate din Germania, ca la noi nu le-au adus pe toate si cand se gasesc se dau ca painea calda
Are si foarte multe DVDuri cu Thomas, si le pune singur si stie actiunile pe de rost
anacami spune:
cateodata il mai pacalesc cand il imbrac si nu vrea ceva (are deja preferinte, chiar si la culori ), ii spun ca pe el scrie Thomas .Mai vocifereaza ca de ce nu il vede , ii spun ca doar scrie de el- pana la urma ma crede pe cuvant si se imbraca
Daria23 spune:
ieri cand am fost la medicul asta pediatru mi-a propus sa-i fac la fata vaccinul infarix doar ca eu am inceput la 2 luni cu ala gratuit si a zis ca pot sa trec pe astalalt adica pe infarix doar ca trebuie sa-mi faca un vaccin acum la 3 luni ...ceea ce lipsea la 2 luni si mi l-a facut anti Haemophilus influenzae dar am mai auzit si de pentaxim ca e la fel ca si infarix doar ca e mai ieftin 130 in luc de 220 ...voi de care ati facut?..exista vreo diferenta intre astea doua sau numai de pret?
Vasari spune:
Multumesc, Adina. Din pacate cele 7 kg sunt exact unde nu trebuie: pe solduri si picioare. Cred ca de-asta nu le-ai vazut.
Pussi, eu am Creatorul de melodii de la Tiny Love. Toate au cate o jucarie care canta, dar sunt pe baterii si actioneaza cand le lovesti. Nu stiu ce sa-ti recomand ca nu am incercat si altele. Maria are zile in care e pasionata de spatiul de joaca (ieri a stat o ora) si alte dati cand nu e interesata deloc. Actioneaza chiar ca somnifer!! :))
Cami, foarte frumos il pacalesti pe Sebi! De obicei se joaca singur sau sta cineva cu el?
Alina si Maria - 3 NOV 2007
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
Vasari spune:
quote:
Originally posted by Daria23
ieri cand am fost la medicul asta pediatru mi-a propus sa-i fac la fata vaccinul infarix doar ca eu am inceput la 2 luni cu ala gratuit si a zis ca pot sa trec pe astalalt adica pe infarix doar ca trebuie sa-mi faca un vaccin acum la 3 luni ...ceea ce lipsea la 2 luni si mi l-a facut anti Haemophilus influenzae dar am mai auzit si de pentaxim ca e la fel ca si infarix doar ca e mai ieftin 130 in luc de 220 ...voi de care ati facut?..exista vreo diferenta intre astea doua sau numai de pret?
Poze Daria
Eu am facut Pentaxim. In luna 2 si 6 se face Pentaxim+Euvax. Euvaxul este pt hepatita B si se gaseste si in componenta Infarixului, dar eu am citit ca este mai bine sa-l administrezi separat, asa ca am optat pentru varianta asta. O prietena care lucreaza la un depozit de medicamente mi-a recomandat Pentaximul si am cumparat un pachet promotional pana la 6 luni. Reactii nu au fost deloc!
Infanrixul e pentru 6 boli, Pentaximul e pentru 5, de aceea se face cu Euvaxul (pt a 6-a).
Nu stiu ce sa zic in legatura cu trecerea de la vaccinul gratuit la unul din astea doua...
Alina si Maria - 3 NOV 2007
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.
creem spune:
Pussi eu am luat "loveste si canta" de la tinylove si paturica muzicala de la chico. Fata e incantata de ele, se joaca, vorbeste cu jucariile. Eu zic ca am facut o investitie buna. Are si un panou in care loveste cu picioarele si scoate sunete.
Bebita mea a papat aseara cand a vrut ea, adica pe la 10 (am avut in total ieri 3 mese, dintre care una varsata). Apoi a mai papat la 3 noaptea, s-a trezit la 7.30 dar n-a vrut sa pape decat acum, la 9. Am lasat-o cand a vrut ea. Sa vedem cum va decurge si ziua de azi, ca parca nu ma trage ata sa-i dau completare. Dar am vorbit aseara cu o asistenta si mi-a zis ca nu pot sa ii introduc o masa intreaga de la inceput de formula, ci prima zi 30 ml, a doua zi 60, etc. Poate totusi nu va fi cazul (eu tot sper).
fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9
creem spune:
Daria, mie mi-a zsi dr pediatru de la inceput ca daca incep cu un tip de vaccin cu acela va trebui sa continui.
anacami spune:
Buna!
si eu stiu ca daca ai facut Infanrix la 2 luni, trebuie sa faci tot Infanrix la 4 luni.
Eu am intrebat de Pentaxim si Euvax, dar nu l-am gasit in nicio farmacie din cele vazute.
Alina, cu trenurile lui se joaca si singurel, chiar intoneaza pe diferite voci, joaca roluri, inchipuie diverse actiuni si intamplari (ca locomotivele astea vorbesc in desene si indeplinesc anumite treburi).Totusi prefera cu noi,ne striga "cineva sa se joace cu mine" (sau cat mai multi, ca suntem 4 adulti cu care isi petrece mai mult timp in fiecare zi); oricum il supraveghem de la mica distanat, daca il lasam prea mult singur face tot felul de tampenii periculoase (se urca pe geam, ii vine o idee sa faca ceva cu un cutit sau cu o foarfeca-le-am ascuns, dar acum mai controbaie si se urca sus cu scaunul,etc,etc).Lasat singur ma refer in camera alaturata, sa fac o baie ceva...
Aaa,si chiar daca nu ne jucam efectiv, ne povesteste si solicita sa il asculti- este un varbaret si jumatate, nu-i tace gurita mai mult de 5 minute ..
Va pupam, astazi mergem intr-un parc mai mare
creem spune:
http://www.youtube.com/watch?v=942FRjAJhxU link pus de o alta fta la sub despre alaptare. E super!