Ati angaja o bona tanara?

Ati angaja o bona tanara? | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

Incerc sa gasesc o bona pentru copilul meu si astfel am "vizionat" cateva persoane de diferite varste, printre care si cateva de douazeci si un pic de ani. Culmea este ca mi-a placut una dintre astea "tinerele", insa toata lumea ma sfatuieste sa nu angajez o bona tanara ca s-ar putea sa.... raman fara barbat. Asa ca nu stiu ce sa fac. Sotul meu vine foarte tarziu acasa, dar sigur vor fi zile in care voi veni mai tarziu decat el si astfel se vor intersecta amandoi fara mine . Ajutati-ma cu niste sfaturi, mai ales cele care aveti bone tinere si frumusele.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Nu! Eu categoric nu as angaja o bona tinara. Nu exclud ca ma gandesc si la varianta ca as ramane fara barbat, dar m-as gandi si ca nu are suficienta pregatire pt a avea grija de un copil. In ziua de azi fetele de 20 de ani incearca sa isi gaseasca un servici bine platit si cat se poate de usor. Ori pt ele , a fi bona este un lucru extrem de usor. Parerea mea este ca daca va fi nevoie sa angajez o bona, voi alege intre 35-50 de ani. Nu vreau sa fac discriminare de varsta, dar asta e parerea mea. Si in alta ordine de idei, am incredere in sotul meu si stiu ca nu m-ar insela , dar simplul gand ca o pustoaica este in casa mea, cu barbatul meu, cand eu nu sunt acasa... nu imi suna prea bine. Stiti ca e o vorba cu ispita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Noi am avut o bona tanara, vreo 26 ani, dar avea experienta: are 11 frati.
Si lucra ca bona de la 18 ani.

Copiii erau tare incantati de ea, se juca cu ei.
Cu Anca a stat de la 3 luni pana la 1 an, si cu Victor 6 ani cate o ora in fiecare zi cand venea de la gradi.
Problemele au venit de la bani, in rest de copii a avut grija cum trebuie.

Cu sotul n-au fost probleme, daca e sa se intample, se poate intampla oriunde, nu neaparat in casa ta.
E drept ca noi cand veneam de la serviciu, bona pleca.

Bafta sa iei o decizie buna ptr. puiul tau.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Experienta are, nu aici este problema. Insa toata lumea m-a sfatuit sa nu o angajez ca e prea tanara si imi poate "fura" sotzul. Aici e problema, aici stau in dubiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Haide ma cum sa stai in dubiu. Nu ai incredere in sot? si de ce crezi neaparat ca ea va fi persoana, poate fi o colega, o prietena. Eu am avut o femeie care ma ajuta la curatenie si care are 33 de ani. A ramas insarcinata si nu va mai veni pentru o perioada dar nu m-am gandit nicio secunda ca s-ar putea combina cu sotul meu. Personal le prefer pe cele tinere.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu sunt de parere ca mai bine nu ii oferi chiar tu pe tava o oportunitate de a te insela, si deci optez pt doamne ceva mai in varsta, care in principiu au si ceva mai multa experienta in cresterea copiilor.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Au mai fost subiecte de genul asta, daca mai vrei sa afli si alte pareri (mai vechi) poti sa dai o cautare.
E o prostie sa iti faci griji DOAR pe motivul asta. Daca ti-a placut de ea si are experienta cu copiii restul temerilor se pot rezolva cu putina atentie si organizare din partea ta.
Bonele in varsta or fi avand mai multa experienta cu copiii, dar au si ele inconvenientele lor; eu zic sa ai putina incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

ipearina, prima bona a copilului meu a fost o tanara de 20 de ani pe care eu am "format-o", si-mi placea ca facea totul cum fac eu... + ca avea rabdare cu pustiul, se juca in nisip cu el, ii facea castele, ii desena, il plimba... a fost primul copil de care a avut grija si i-a fost tare drag. Si lui de ea. Imi facea si curatenie in casa, desi nu-i ceream acest lucru.
Legat de sot, nu prea avea tangenta cu el, ca omul venea de la lucru cu mult dupa ce veneam eu. Insa, si daca ar fi fost altfel, as fi avut incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by ipearina

Experienta are, nu aici este problema. Insa toata lumea m-a sfatuit sa nu o angajez ca e prea tanara si imi poate "fura" sotzul. Aici e problema, aici stau in dubiu.

inseamna ca nu ai o parere prea magulitoare despre sotul tau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Fetele tinere prind in 1-2 luni cam tot ce se poate face pt un bb sau copil. Au un talent nativ sa faca repede si bine ceea ce trebuie facut. Au un talent nativ dat de varsta de a face ceea ce nici o bona in varsta nu va face. JOACA! RABDAREA! INVENTIVITATEA! SARMUL! ZAMBETUL! SINCERITATEA!

Sunt pentru persoane tinere care au energia si dorinta naturala de face ceva.

Cat despre chestia cu "a ramane fara barbat dati-mi voie sa zambesc ironic!"

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Noi angajam babysittere de 17-18 ani printr-o asociatie locala - pentru seri in care trebuie sa iesim sau zile in care nu avem cresa.
Nici macar nu le stim dinainte: sunam cu 3 zile inainte de ziua X la asociatie, zicem pentru cate ore si cand avem nevoie de cineva si ne gasesc o fata inscrisa in sistem.

Nu am avut niciodata probleme, s-au descurcat toate. Oricum eu sun de vreo 2 ori pana imi spun ca au culcat-o pe fi-mea cu succes. Numa una saraca a avut probleme sa o culce si a sunat-o pe mama ei :). M-a impresionat caci i s-a parut neprofesionist sa ma sune pe mine sa ma deranjeze si a apelat ca o "fetita" la mama ei. De fata asta insa noua ne place cel mai mult, e foarte atenta cu Laura si foarte comunicativa.

Nu insa toate fetele ma dau pe spate, unele imi par cam reci: isi fac treaba insa nu se implica sufleteste. Dar daca iti place de cineva/nu iti place de altcineva poti mentiona la asociatie si tin cont de preferinte cand trimit data viitoare.

Mie personal fetele tinere imi plac pentru ca se joaca mai frumos cu fi-mea. Si fi-mea le agreaza: stie ca sunt material de smotocit la dispozitia ei si profita cat poate

Mami de Laura

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput