Mamici de septembrie-octombrie 2008 (14)
Raspunsuri - Pagina 5
piolica spune:
eu ma cintaresc destul de des, insa niciodata nu-mi amintesc greutatea exacta. dar cred ca am pus 1 kg (eu deja pusesem vreo 2 - 2.5 la craciun si la revelion, asa ca e cam greu sa-mi dau seama cit am pus de la sarcina)
11+
piolica spune:
am anumite nelamuriri, intrebari, dar cred ca o sa astept sa scap de moderare ca sa va intreb ce si cum.
11+
Boo spune:
Gata, am fost la eco, totul e ok. Deci nu se stie de ce m-a durut burta. De nebuna cred. Daca tot m-am dus mi-a dat trimitere si la analize din alea uzuale dar si pt Dry Test. Asa ca am fost la Medsana (singurul loc din Buc unde se face) si mi-am recoltat. Asta nu inainte sa ma cert cu "simpatica" aia de acolo care nu vroia sa-mi ia sange ca nu aveam trimitere facuta pe formular de-al lor. Si eu incercam sa-i explic ca nu aveam cum sa am pe d'ala din mom ce dr mea nu e la Medsana. Ea vroia sa ma trimita la plimbare, sa ma intorc la dr si sa-i dau sa completeze formularul lor. Ma rog, pana la urma am reusit, am convins-o ca pe foaia pe care o aveam erau trecute toate datele, ca eco era de azi si ca nu am cum sa o mai gasesc pe dr. Cu greu, dar am reusit. Asa ca in vreo 2 sapt vine si rezultatul. Sa va zic ca costa 5 mil ?
Dar am avut si o MMMAAARRREEE satisfactie. M-a cantarit cu ocazia asta si nu m-am ingrasat deloc. Aveam 67,5 si asta inbracata, incaltata si tocmai mancata. Eu din decembrie cand aveam 67 inseamna ca nu am mai pus.
Oana eu sunt de acord cu tine, ca poti gasi toate vitaminele si in alte legume sau fructe decat in carne. Asta nu inseamna ca eu nu mananc carne. Dar la McD sau KFC nu merg. Mi se par cele mai proaste mancaruri. Sorry, nu dati cu rosii va rog !!!!! Dar pot sa va spun ca de cand am ramas gravida nu pot sa mai vad pieptul de pui la gratar in fata. Nu stiu de ce. Nu imi vine sa vars, dar n-as manca nici sa ma platesti. Dar in schimb as manca snitzel.
Am remarcat ca eu cu bautul stau cam prost. Cred ca ar trebui sa beau mai multa apa, dar parca nu intra. Ceai iar sa nu vad. De nici unul. Si inainte beam in fiecare zi, dimineata si seara. Sucuri din alea gen Cola nu beau, cu toate ca pofta as mai avea asa din cand in cand, dar ma abtin.
Buburuza
asa creste Buburuza
JulyMorning spune:
Boo si eu am facut saptamana trecuta Dry testul la Medsana, 5 bulioane . Io am mai dat si 2 milioane si un pic in plus ca am facut tot acolo eco morfologica ce a insotit testul. Da' asta e, sa stam noi linistite. . Bine ca buburuza mica e ok si durerea aia a fost alarma falsa.
Beatrice, Dry test-ul e ultima gaselnita cica, contine si bi-testul si cica testeaza pentru sindrom down, fibroza chistica si hipoacuzie. Rezultatele vin ca si la bi-test, in procentaje. Sper ca te-am lamurit.
_
Our future determines our past
Fasolica de S12+
Delphinas spune:
pe 10 ianuarie aveam 89 de kg. am inceput o cura...tin cura vreo 2 sapt si slabesc 4,5 kg. aflu ca sunt insarcinata si renunt la cura. deci incep sarcina cu 84,5 kg. zilele trecute m-am cantarit la nasi si stupoare....aveam 79 kg.
si eu am asrusi pe stomac, dar e normal. asta mi-a zis si cumnata mea si ea a avut in timpul sarcinii.
aaaaaaaaaaa sa nu uit dragele mele. sa nu dati cu piciorusul in pisici sau catei pt ca o sa faceti copii parosi. mama mea mai alunga pisicile la tara si le mai lovea, iar la nastere aveam fruntea acoperita de par, dar a cazut ulterior.
8+ o mazarica mititica
mazarica mea
poze
Boo spune:
acum pot sa va povestesc ca am inteles: deci DRY test este un test prin care se verifica tot ce se verifica si prin Dublu test + o verificare daca esti tu ca mama purtatoare a 2 gene ... Bine, noi avem muult mai multe, dar ei testeaza doar 2.
Dar cel mai bine va scriu ce zice pe formularul asta magnific al lor, ca am luat sa am daca mai e nevoie :
- identificarea Sindromului Down si Sindromului Edwards in timpul primului trim de sarcina, luand in considerare parametrii biochimici si ecografici
- identificarea firbozei chistice (mutatia F508)
- identificarea non-sindromului de surditate (mutatia 35delG)
Si acum o traducere mica de pe spatele formularului:
firboza chistica = cea mai raspandita boala ereditara grava si una din cele mai frecvente cauze de insuficienta respiratorie la copil
surditatea congenitale non-sindromica = este o forma de surditate/hipoacuzie care apare inaintea dezvoltarii vorbirii (pre-linguala); este in 50% din cazuri o afectiune genetica cu transmitere autosomal recesiva.
Sper sa va ajute !
Buburuza
asa creste Buburuza
monica_dicut spune:
SI de ce este diferenta intre dry test si bitest de 3 milioane??????????????? Daca face acelsi lucru????
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/2272277944/in/set-72157603929078079/" target="_blank">POZE CU BURTOIU
10+
EL NINO
JulyMorning spune:
quote:
Originally posted by monica_dicut
SI de ce este diferenta intre dry test si bitest de 3 milioane??????????????? Daca face acelsi lucru????
POZNICI CU NOI
www.flickr.com/photos/23758792@N08/2272277944/in/set-72157603929078079/" target="_blank">POZE CU BURTOIU
10+
EL NINO
Hai, tu, monic... e mai avansat, n-auzi ... contine si bi-testul, dar testeaza ceva mai mult.... asa mi-a zis asistenta de acolo.
_
Our future determines our past
Fasolica de S12+