Mamici de septembrie-octombrie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Am dat o cautare pe google si m-a intors tot pe forumul DC la un subiect
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11669

Si uite ce-am mai gasit:

Listeria- bacteria ce pericliteaza viata femeii insarcinate si a fatului , de Annemarie ION

(Material propus pentru publicare la data de: 7-11-2005)

Ce este Listeria?
Listeria sau Listeriosis este cauzata de o bacterie pe care o intalnim in alimentele ce le mancam. Uneori aceasta bacterie se gaseste in mancarea ce nu a fost bine preparata sau depozitata.
Multi dintre noi pot consuma alimente contaminate cu aceasta bacterie fara a se imbolnavi, insa altii se pot imbolnavi foarte rau sau, chiar, pot muri.

Cine este cel mai expus acestei infectii?
Urmatoarele persoane sunt cele mai expuse infectarii cu Listeria:
- femeile insarcinate pe toata perioada sarcinii:
- bebelusii nenascuti;
- batranii;
- orice persoana al carui sistem imunitar a fost slabit pe o perioada lunga de timp datorita bolilor sau a drogurilor. In aceasta categorie intra bolnavii de cancer, leucemie, diabet, ficat, rinichi, alcoolicii si cei care se drogheaza intravenous.

Simptome
- febra;
-frisoane;
-greata;
-diaree;
-dureri de cap;
-dureri continue in tot corpul.
Aceste simptome pot aparea in maxim 2 luni dupa consumarea unor alimente infectate cu Listeria.
Daca sunteti o persoana expusa riscului de imbolnavire cu Listeria si va este teama ca ceea ce mancati poate fi contaminat cu aceasta bacterie, notati-va ce si cand ati consumat respectivele alimente.
Daca dupa cateva zile sau saptamani apar simptomele mai sus mentionate mergeti de urgenta la doctor. Doctorul dvs. va decide daca este necesar sau nu un test.

Care este tratamentul?
Infectia cu Listeria se poate trata cu antibiotice.
Daca femeile insarcinate nu vor face tratament, infectia cu Listeria poate cauza avorturi, nasterea prematura a fatului sau chiar moartea acestuia.
Daca persoanele cu imunitatea scazuta nu sunt tratate la timp, sangele acestora se va otravi sau vor face meningita, ori chiar pot muri.

Cum putem preveni infectia cu Listeria?
· Intotdeauna spalati-va mainile, cutitele si tocatoarele cu apa fierbinte si sapun inainte si dupa folosirea vegetaleleor sau a fructelor crude;
· Pastrati separat mancarea gatita de vegetale;
· Fierbeti mancarea foarte bine, deoarece prin fierbere (60 de grade Celsius) aceasta bacterie va fi distrusa;
· Carnea trebuie sa fie foarte bine prajita sau fiarta;
· Pastrati-va mancarea la frigider;
· Evitati consumarea mancarurilor ce au stat la frigider mai mult de 24 de ore;
· Fructele si vegetalele trebuie bine spalate inainte de a fi consumate.

Urmatoarele alimente prezinta un risc ridicat in contaminarea cu Listeria:
· Pateul;
· Carnea de pui
· Sunca;
· Salamul Polony;
· Branza moale (ex: Fetta, Ricotta);
· Inghetata;
· Somonul afumat;
· Stridiile.

Urmatoarele alimente prezinta riscul zero in contaminarea cu Listeria:
· Painea si cerealele;
· Conservele (trebuiesc consummate imdeiat dupa deschidere);
· Fructele uscate;
· Laptele pasterurizat, iaurtul si telemeaua;
· Fasolea si lintea.

Pentru a evita contaminarea cu Listeria consumati mancarea proaspat gatita si pastrati curatenia.

12+
Mamica de septembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

deci putem manca lapte, iaurt si telemea....yamiiii mazarica, pot sa-ti dau iaut mamica...

8+ o mazarica mititica

mazarica mea

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

da normal ca se manaca lapte etc..eu ma feresc pt ca am avut odata titrul de 160/160 la listeria, asta la prima sarcina..ceea ce era cat de cat ok...acum treb sa o fac iar si dupa aia vad cum stau.

*** AniS ** 6+ ***

Iarina-Elisa *** inimioara mea mica*** (11 ianuarie 2007)***
Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

aa..si trebuie sa recunosc ca eram o mare amatoare de branzeturi frantuzesti..acum trebuie sa ma abtin

*** AniS ** 6+ ***

Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005) ***INGRID

"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Delphi mi-ai facut pofta de paine cu unt. M-am dus direct la prajitor, astept sa se faca painica mmmmmm

12+
Mamica de septembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

opsyyy giulia. la mine asta e menu obligatoriu pt mazarica.
aaaaa...am omis sa va dau un sfat celor care sufera de . dimineata pe stomacul gol mancati un patratel de cioco, sau o lingurita de miere de albine sau o lingurita de dulceata sau ceva dulce. eu am facut asta, dar de 3 zile uit si acum...

8+ o mazarica mititica

mazarica mea

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice001 spune:

buna seara fetelor
am vazut ca vb de listeria.......eu astept sa-mi vina rezultatul la analiza marti....sa dea dumnezeu sa fie bine. Doctorul mi-a zis ca pot bea lapte numai daca e pasteurizat , nici nu stiu daca se mai gaseste ne pasteurizat dar ca sa fiu eu sigura il inainte sa beau .
Si ca tot vb de analize.........chiar ca devenim putin paranoice din cauza lor, cred ca ne gandim prea mult. Chiar azi o intrebam pe mama mea (care a nascut 5 copii sanatosi) daca ea a facut atatea analize....si bineintales ca mi-a zis ca nu , si totusi toti copii ei sunt sanatosi.
Asa ca sa nu ne mai gandim si sa ne relaxam . Va
pe toate si va doresc o seara placuta in continuare.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice001 spune:

scuze cred ca mi-e foame vroiam sa spun ca fierb laptele inainte sa-l beau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Fetelor, voua nu va miros uneori sanii a lapte?

9+

Liniuta noastra

Mergi la inceput

buna dimineata

Eu ma plangeam de constipatie si acum am trecut pe partea cealalata brusc,vad ca bananele nu ma ajuta.

Stiti ce e ciudat desi am mai avut 2 sarcini,asta e f diferita de ce stiu...aproape deloc simptome,ma simt bine,ce sa zic...hahahaha ce o sa ma rad daca e baiat...ca al meu nu vrea si basta...vrea fata..

*** AniS ** 6+ ***

Mergi la inceput