Copii de 1995-1998 (15)
Raspunsuri - Pagina 10
mihaela_s spune:
katy...vara deja? Wow ce fain sa aveti asa vreme! Dar prin iulie-august pe la voi e cam rece...eu cand am fost era iulie la sfarsit(sau chiar primele zile de august, am uitat) si erau 17-18 grade si vant. A umblat cu bluza cu maneca lunga si geaca. :))
Si de acolo am fost o zi in Sacramento la o tipa de pe DC, am fost sa-i vizitam...acolo erau 40 de grade, abia se putea respira...cam la 100 de km de SF parca? Uuuf, uite cum incep sa uit ...batranetile astea!
Sanca draga mea, site-ul ala il folosesc si eu, de ce crezi ca-l am in "memoria" computerului? Daca asa probleme grele ne pui...zmei, zmeie, zmeuri . Hai ca nu radem de tine, serios...doar nu suntem aici sa te(ne) tragem de urechi. Si mie imi place cum povestesti, ai un stil aparte foarte haios de a povesti, mai ales pataniile baietilor.
mqqm felicitari lui Dedi pentru teatru si pentru surpriza placuta ce ti-a facut-o!
Huh flower(hai sa stie fetele cu cine vorbesc ) ce faze nasoale! Hai ca te-ai mai racorit pe la noi...
alma, tinem pumnii cu slujba, sa iasa bine!
agho ca nu te plictisesc cu casa...asa ca mai spun...azi am fost si am vazut un apartament superb...aranjat, cu parchet peste tot, 2 bai, bucataria super fain mobilata, spatios, in zona buna si la pret la care puteam sa ne permitem. DAR l-am pierdut pentru ca a mai fost o familie care a oferit pretul...noi puteam sa oferim peste, insa contractul de vanzare se semneaza luni(proprietarii nu mai vor sa astepte) si inca sotul meu nu a semnat contractul de munca definitiv. E totul stabilit ca ramane aici la spital, insa sunt niste detalii care lui nu i-au convenit si a ramas ca mai discuta cu cei responsabili de statutul lui viitor si de salar...si nu putem lua banii din banca pana nu duce contractul definitiv. Banca ne-a dat verdictul, stim suma pe care o putem lua (nu e mare si de aceea nu gasim orice/oricand la banii aia) la un salar putin mai mare decat are acum(pentru ca nu stim exact nici salarul pe care il va primi). Noa, amanunte, amanunte...n-am crezut ca va fi chiar asa presant, de obicei se taraganeaza 2-3 saptamani cu oferte/negocieri, dar uite ca la asta n-a fost asa. Am depus o oferta la o casa, insa sub pretul cerut si desi e singura oferta proprietarul a zis ca mai asteapta si se mai gandeste...ei, cam asta ar fi deocamdata. Asa ca inca tot in carutza suntem dar eu tot sper ca in 2 luni trebuie sa apara ceva si pentru noi. Macar sa trecem de hop-ul cu contractul ca sa putem sa dispunem de bani imediat ce avem nevoie de ei....
Asa si sa inchei cu o veste buna: mama si-a luat bilet de avion si pe 12 aprilie vine la noi ...sta din nou o luna aici. I-am spus sa vina inainte sa ne mutam, ca pe urma cine stie daca vom avea si noi paturi in care sa dormim .
Va pup pe toate si va doresc o duminica frumoasa!
vorbe de copil...
Hobby
CriPOD spune:
Un Martisor si-un ghiocel fiecareia!
Edit:
Mihaela, Denisa n-a avut nici un alt rol in piesa de teatru decat ca spectator alaturi de mine, precizez, dar multumesc oricum. Succes la vanatoarea de case.
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
agho spune:
Mqqm, multumim de martisor si ghiocel! Imm, ce frumos miroase ghiocelul tau de sub zapada!
Mihaela, ce pacat de casa aceea! In primul rand, succes sotului tau la negocieri pt. ca sa reusiti si cu casa! Si ce veste grozava! Vine mama ta la voi... Vreau si eu sa vina mama la noi. In we, acum, sora mea (mai mare decat mine cu 15 ani)s-a dus in vizita la mama cu sot si fica mai mica (care e mare de fapt).
Cealalta fata a ei (mai mica decat mine cu 12 ani)asteapta sa nasca spre sf. lunii acesteia. (E nepoata, dar e si fina noastra de cununie, numai ca noi eram a doua pereche de nasi, iar copilasul e baiat, iar niciunul din nasi n-o sa-l boteze ca tine mortis sa-l boteze sora sotului, asa ca m-am resemnat.) Asta a fost cam pe langa ce discutam de obicei pe-aici...sorry!
Ana68 spune:
Salutare fete,
Flower...e cu dus-intors...ideea este ca ,chiar si cu munca multa tot nu se face nimic...traim in tara spagii totale si a pilelor maxime!Si cum scriai si tu "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul".
Mikki...cumplit,infricosator si gretos....daca nu vei avea probleme la scoala,foarte bine,retrage copilu' de la religie!
Agho,la concurs cu Brenda nu am ajuns,asa ca distractie nu prea am avut...si am stat mai mult in casa weekendul asta...
Miha,sar'na!M-am intalnit cu Brenda si cu Diana,dar cum eu sunt plecata cu pluta pe conducta,am uita aparatul acasa,asa ca puteti sa ma porcaiti,sa ma injurati,dar poze nu am....
Mah fetelor,de-ati sti ce fata frumoasa are Brenda...nu-mi mai puteam lua ochii de la ea...si subtirica...ca o silfida...Si Brenda arata super fain...
Katy,multumesc de lamurire...interesanta treaba!
Anca,pai Diana si partenerul ei nu aveau pic de emotie pentru concurs.Sunt amandoi deja profesionisti la dans,fac cursuri cu Mihai Petre,o mare vedeta din zona...arata amandoi ca niste ingeri,asa sunt de frumosi.Si cat sunt de frumosi tot atat de ambitiosi,mi-a placut de amandoi foarte mult.Brenda arata foarte bine,e tare cocheta si aranjata...Am inteles ca copiii au ocupat locul 32 din 40...totul e pe baza de spaga,pile si relatii....ca peste tot.
Mqqm,ce cadou frumos ai primit...brevo la Dedi ca a fost originala!
Alma,primavara frumoasa si tie si sa iti revi din suparare!
Acuma sa fac foiletonul olimpiadei de mate,desfasurata sambata.Sa vedeti si voi,deja cred ca stiti,in ce cacat de sistem invata copilasii nostrii in tara asta pierduta si irecuperabila,in care fiecare face legea asa cum i se scoala dimineata,pe stanga,pe dreapta sau cat mai ridicata.
Nah bun,merem noi sambata la timpul care trebuia sa ajungem,bag copilu' in clasa si ii zic ca la ora 13 ne vedem acolo,la care una din profele supraveghetoare...ca mai devreme ,ca proba lor dureaza 2ore,nu 3.Si plec...o lalaim noi prin oras si ajung,cum era si firesc,la ora 12 sa-mi recuperez copilu.Pan' la ora 13.40 am stat in fata scolii...ca tolomaca aia habar nu a avut cat dureaza concursul...si eu mai tolomaca,m-am luat dupa ea.Iese copilu',imi zice ca a avut 4 exercitii,foarte grele,a facut 3 si al 4-lea pe jumate...ok,ne urcam in masina si hai acasa.Seara suna doamna de mate,suparata rau de tot.Ea fusese la corectat lucrarile,corectase la clasa a 6-a...si si-a intins antenele ca sa afle rezultatul lui Alex.Si ne spune ca colegul ei care corectase lucrarea lui Alex si care lucrare fusese examinata si de alta colega,tot profa de mate,ii spune colegul asta ca lucrarea lui Alex are nota mare,ca e buna si o felicita.Doamna de mate fericita,evident.Si povesteste ea mai departe ca dupa un timp vine iar colegul respectiv si ii spune ca lucrarea lui Alex este intre primele 18,lucrari care intra la RECORECTARE...chestie care cica se face mai nou,fara nici un rost si sens.Ei bine,la recorectare s-a taiat in carne vie,Alex a primit la primul subiect nota 9,la al doilea 7.50,iar la 3 si 4 NOTA 1...in conditiile in care Alex a rezolvat problema 3,iar pe a 4-a a facut-o pe jumate.Bun,sa zicem ca pe problem. 4 sa ii dea 1,nu a terminat-o,dar pe 3???Copilul si-a confruntat rezolvarea lui cu cea afisata a doua zi,duminica,facuse exercitiul,in alt mod,dar cu acelasi rezultat...sa ii stearga tot pentru ca facuse prin alta metoda,in conditiile in care pe afisul din geamul scolii scria mare cat capul meu "orice alta metoda de rezolvare se va puncta asemanator"?????In plus profa de mate mi-a povestit cum e treaba cu spaga,pilele si relatiile la astfel de concursuri,cum trebuie sa urce in top profii pilosi,caci nu conteaza elevul care merge mai departe,la urmatoarea etapa,ci proful pregatitor.
Nah dragelor,dezamagirea pe Alexandru cat casa....furie maxima,injura si porcaia de nu-mi venea a crede ce-i iese pe gura,mai ca nu plangea si imi spunea :"mama,nu e corect si nu e cinstit,eu stiu ca am rezolvat problema 3 si am acelasi rezultat ca si cel afisat,era corect tot ce am scris,de ce imi da nota 1,nota din oficiu,ca si cand nu as fi scris absolut nimic????Nu e corect,de ce?".
Deci Alex a castigat mentiune,e pe locul 18 din 155 de participanti si,culmea,dupa corectarea contestatiilor tot pe locul 18 a ramas,ca drept dovada cat de buna a fost lucrarea lui,ca nu s-a mai punctat in plus la contestatii.Noi nu am mai facut contestatie,la ce bun?Scuipi contra vantului te scuipi singur.Doamna de mate a zis ca ea e extrem de multumita de rezultat,ca si-a luat locul cinstit ,pe munca lui,nu pe spaga si ca ea nu se lasa,va merge cu pregatirea mai departe,ca e pacat sa se piarda un talent ca el si ca la nivelul la care ea a lucrat cu el si la cat a invatat Alex...nici nu se gandeste sa se opreasca aici.Eu una am multumit si am incercat sa ii explic la Alex ca ceea ce el face ca pregatire face pentru el si viitorul lui,sa il ajute la scoala si ca o diploma sau o medalie nu-l vor ajuta la construirea unui viitor.Sa nu fie dezamagit,caci asta e doar inceputul.Se va izbi de altele si mai rele.
Imi mai povestea Alex ca colegii de clasa il striga Toci,de la tocilar,ca niste fete strigau dupa el ca sa se duca acasa sa toceasca la mate si Alex imi zicea razand ca alea is proaste,ca habar nu au ca la mate nu poti toci,ca nu ai cum.Daca ati sti ce lipsuri are la celelalte materii....!!!!!Marius i-a zis ca gata,s-o lase mai moale cu mate si sa inceapa sa acopere golurile din celelalte materii.Mai imi spunea Alex ca s-a imprietenit cu elevi din a 6-a,a7-a,a8-a si ca sunt cativa care il lauda si il apreciaza pentru cat invata si era asa mandru de asta.I-am explicat si eu si am inteles ca si doamna de mate,ca nu trebuie sa puna asta la suflet,ca i se spune tocilar,colegii sunt invidiosi...si ca las' sa fie el tocilar si sa ajunga depate.Asta ii mai spunea si Marius,uneori,ca sa se intalneasca peste vreo 10 ani cu super colegul lui invidios si sa vedem ce va face ala si ce va face Alex la vremea aia...
Of,cred ca sunt prea suparata...stiu ca suna a lipsa de modestie tot ce am scris,dar ma doare tare rau .....nu faptul ca Alex nu e pe podium,ma doare 5 metrii in spate...eu sunt extrem de incantata de rezultatul obtinut...ma doare rau nedreptatea care se face,ca lichelele urca pe umerii celor care muncesc si mai au si tupeul de a se uita cu scarba,apoi, la ei,de la inaltimile lor si de a-i si scuipa.Inca e extrem de valabila vorba cu "unu-i muma si altul ciuma" in sistemul romanesc...si nu numai de invatamant.Peste tot...
Nici nu-mi mai amintesc ce vroiam sa va mai povestesc...asa m-am intins aici ca placinta...ma plang si eu...ca ma doare necinstea asta...
Sper ca nu v-am plicitsit...va pup si va doresc o saptamana excelenta!Mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
agho spune:
Ana68, te rog sa-i transmiti lui Alex felicitarile mele! Felicitari si voua ca aveti un baiat destept si sarguincios! E bn ca ne povestesti ca asa mai pricepem si noi cum e cu sist. asta ALIENAT!
Daca eram in locul tau ma imbolnaveam de nervi. Chestia cu Toci... e o rautate gen "strugurii sunt acri". Normal ca cine nu poate ajunge in varf, simte placere sa improaste cu jigniri. Bine-ar fi ca Alex sa nu le pun la suflet. Inteleg ca pt. el e ff frustrant sa se simta nedreptatit la varsta lui. Poate asta il va ambitiona mai mult ca sa demonstreze ca are capacitate de rezolv. mai mare decat a facut-o pana acum.
Partea cu tocitul, am mai discutat-o si eu cu fi-miu, care era suparat la un mom. dat ca eu ii cer prea mult sa invete si ca asta inseamna ca si cum i-as cere sa fie tocilar. Adica at. cand iei note mari esti tocilar, daca mai iei si cateva mai mici, e OK. Minte de copil!
Cunostintele de cultura generala le poate acoperi cu timpul. Oricum cls. a V-a e mai greoaie si e materia stufoasa de nu te vezi, plus ca abunda in niste detalii plictisitoare.
Acum si Ana treb. sa se pregateasca pt. Olimpiada la romana pe sector. In we a lucrat ceva, dar cum n-am verificat, sunt pe dinafara. Oricum, eu profit de ac. actiune pt. ca ea sa-si exerseze cunostintele si sa si le fixeze mai bn. Asa avem motiv s alucreze in plus.
Pupici tuturor
flower-power spune:
nu-mi vine sa cred cat am putut sa ma enervez deunazi ,incat sa va umplu voua capul cu lucruri care nu va sunt ,mai mult ca sigur straine(in special fetelor loco),dar asta e ,sper ca nu v-am suparat prea tare...
Multumim pentru martisoare si urari Mihaela,mQQm ,Agho ,alma
Andra ,sincer m-am pastrat mai in off cu sfaturile si vorba ta ,daca nu ar fi atat de aiurea ,ar putea sa fie distractiv .Insa copii acestui cuplu si soacra o incaseaza in plina figura si trebuie sa fie urat de tot .De fapt cam stiu cum e ,dar ma gandesc ccc ca totusi nu vreau neaparat sa fiu nominalizata la "povestea anului" ,asa ca din experienta mea , sustine-i cat poti ,fii alaturi ,dar incearca sa nu te implici f.tare .Gandeste-te ca tu nu ai avut nici o contributie la formarea acestui cuplu si nici la problemele lor actuale si oricum ai da-o dragoste cu sila nu poti face .Probabil c-o fi andropauza ,incearca sa-si dovedeasca ccc ca mai poate ,si babuina s-a aratat dispusa sa-i arate ce macho e el ,mai ales daca mai are si ceva de cheltuiala prin buzunareare ...
Mihaela ,vine mama ,ce bine .Eu am pierdut-o pe mama in urma cu 20 de ani si nici acum inca nu m-am putut impaca cu gandul.Asa ca atunci cand va aud pe-aici,ma bucur pentru voi .Cat despre casa sunt convinsa ca ce-i al vostru e pus in cui ,s-apoi lucrurile bune si importante chiar merita sa astepti...ca sa le ai
Ana ,ca sa te citez e cu dus si-ntors.Uite ,in prostia mea de caine turbat ,vorba unui personaj ,eu chiar cred ca sta in puterea noastra ca sa ne fie mai bine .Nu tin mortis sa iau locul lui Don Quihote ,dar nici nu pot pleca de la premiza ca n-are nici un rost .In conditiile astea as fi fost colega de tara cu mQQm sau Anca de mult .Te inteleg ca esti dezamagita ,dar mie nu mi se pare prea in regula atitudinea profei .Presupun ca nu e la prima participare la olimpiada si ca nu s-a inventat acum coruptia in Romania si faptul ca profesoara de mate are curajul sa se uite in ochii unui parinte al unui copil (pe care mai zilele trecute il retragea total de la ore pe sistemul "totul pentru front ,totul pentru victorie")si sa-i povesteasca despre sistemul de pile si spagi ,ma intreb de ce nu v-a povestit asta inainte si-atunci in mod sigur nu-l mai inscria-i .Daca ea aflandu-se in sistem ,cunoscand parghiile ,nu este in stare sa-si apere elevul si pana la urma ineresul ,atunci despre ce vorbim aici ?Eu ,una, cand Tiberiu a venit cu brosura de la Smart cu raspunsurile incercuite de el fara gresala ,si am vazut apoi ,cand au venit rezultatele , ca nu figureaza la premiul I ,am facut contestatie si mi-au trimis o copie a lucrarii din care reiesea ca atunci cand a incercuit rezultatele in grila a pus unul langa (in loc de B ,C)Asta e ,greseala noastra ,dar ce spui tu ...Si mai e si sub patronajul MEC(olimpiada)Totusi ,profa ce parere a avut de rezolvarea probl.3?A zis ca e OK ?Cred ca esti f suparata si nici nu vreau sa ma gandesc ce-i in sufletul lui Alex.(uite pentru asta ,chiar ca merita sa facem si impotriva vantului(ca sa te citez)
Din cate scrii tu a luat mentiune cu un punctaj de 18,50 din 4 probl ,nu cred ca am inteles foarte bine ...
Anca ,Happy Monday !!!!Pe unde esti?
la mamici
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
mihaela_s spune:
Ana-Maria, felicitari lui Allex!!!! Bravo ca a stiut sa rezolve cele 3 probleme! Cat despre felul in care se face promovarea in concursurile de gen, nu am cuvinte! Ma abtin de la comentarii, pentru ca nu are rost dar iti inteleg indignarea. Ceea ce vreau sa spun doar ca Alex trebuie pregatit ca de acum inainte se va zbate in "jungla" aceasta si ca e de abia inceputul...pacat, mare pacat.
agho, mult succes Anei la olimpiada! Cand e faza pe sector?
mqqm, scuze pentru missunderstanded, deh cu mintea pe aratura, ce sa-mi faci?
Va pup pe toate, o saptamana cat mai buna va doresc!
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
flower, uite ca scriam deodata...multumesc mult pentru incurajari, pe asta mizez si eu , ca pentru lucurile de valoare trebuie sa astepti. Imi pare rau pentru mama ta...20 de ani, o viata de om...trebuie sa fi fost tanara si tu abia o copila .
Anca abia s-a trezit... .
vorbe de copil...
Hobby
flower-power spune:
Agho ,ce clasa e fetita ta ?Olimpiada la primara ?Patronata de minister ? Intreb si io' ca prostu'...Sau e ceva de genul Olimpiadele cunoasterii? Nu ca al meu n-ar fi inscris la destule (vreo 6 semestrul asta) ,dar chiar m-ai facut curioasa ...Poate ai si un site ,ceva ...
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de TIBI-MARES
agho spune:
Da, Flower_power. Olimpiade in toata regula, de mate si de romana la clasa a IV-a. La mate nu a obtinut punctaj de trecere, dar la romana, da. La celelalte concursuri de care spui tu, Ana n-a participat niciodata. Site-ul nu stiu sa ti-l spun pt. ca totul s-a petrecut la scoala sub indrumarea invatoarei etc.