Fetele din Austria (22)
Raspunsuri - Pagina 3
Violeta Nicolae spune:
Buna dimineata fetele!
Ma bucur pt voi ca v-ati bucurat de vreme si copilasii au reusit sa se joace prin parcuri!
La noi wochenende a fost tare nasol. Sambata fetele s-au simtit mai bine,seara au si mancat binisor.Ne facusem planuri pt duminica sa mergem la plimbare ca se anuntase o zi frumoasa.Din pacate,imediat ce a adormit Alessa a tusit foarte tare si a vomitat.A inceput sa-i creasca febra,37 si un pic,am zica ca nu e rau,vedem pana maine.Cu toate ca ma batea gandul sa chem Notarzt-ul.Dimineata s-au trezit,au continuat sa tuseasca si am zis gata, hai la spital.Am fost langa noi la Rudolfstieftung,am avut noroc cu o dr foarte draguta(am mai fost cu Stefan la ea),tare de treaba.Le-a consultat, Maira are anghina,la Alessa nu a fost sigura,i-a luat sange din
degetel sa vada e virus sau bacterie.Pana
la urma am primit ospen 10 zile,la 8 ore.Fetele nu vor sa ia medicamentul, asa ca trebuiesc obligate si e tare greu.In rest nu mananca nimic,nimic,nu vor decat lapte si ceva saft,ceai nu mai vor deloc.Azi noapte au dormit mai bine,sper sa le treaca cat mai repede ca mi-se rupe sufletul de ele cand le vad cat sufera.
In rest eu sunt bine,bebe din burtica e tare voios!
Stefan e sanatos(Doamne sa ramana asa!)
Flavia,multumesc mult dar dupa cum vezi,vesti bune nu prea am!Tare scumpa este Bianca!
Danat,nu-i rea ideea,dar la mine nu merge albumul.Cand vreau sa postez foto imi scrie sa contactez moderatorii.Am sa fac dar nu am avut timp.Si altfel eu nu prea ma pricep.
Va urez o zi frumoasa cu multe grade!(cica vor fi vreo 19)
Violeta,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
ligeea spune:
Buna ziua la toata lumea ,
M-ati mai ajutat si alte dat asa ca n-am ezitat sa va cer si acum un sfat .Astazi am fost cu o prietena la Marie Curie la medic , cu baietelul ei- de aceeasi varsta cu al meu , face f des rosu in gat-in ultimul timp o data la 2 saptamani, cu febra mare , il tine cca 4-5 zile , 3-4 sanatos si iar de la capat.
Tratamentul care i-l tot da e ,,augmantin sau ospamox, antitermice etc.
Rezultate nu , incepe aceesi situatie la 2 saptamani .
Ce clinica buna de copii stiti in Viena , am sfatuit-o sa faca un control , e prea de tot .Poate fi privata sau clasica , important e sa i se faca copilului niste analize -are deja manutele numai intepaturi -si sa se decida un tratament , completat cu unul de imunizare apoi , eventula -zic si eu .
Va rog mult ajutati-ma , eu am dus-o la Budimex cu mari sperante dar a fost acelasi stil de tratament .
Va multumesc mult
Violeta Nicolae spune:
Draga ligeea,
e greu cand auzi ca un copil sufera! Parerea mea este ca, pt copii aici in Viena un spital foarte bun este St Anna Kinderspital.Fetita mea mijlocie a fost operata acolo anul trecut si a fost foarte bine.Am fost multumita de conditii,de profesionalism.Este un spital privat,dar colaboreaza si cu casa de sanatate.Aici ai adresa:
St. Anna Kinderspital
Kinderspitalg. 6
A - 1090 Wien
Österreich
Tel: +43 / 1 / 40 170 - 0
http://www.stanna.at/content.php?p=1&lang=de
Sanatate multa la baietei si sa auzim de bine!
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Eu weekendul asta am fost bolnavioara -- nu stiu de unde atata sensibilitate? deja a doaua raceala la sarcina asta -- nu grav, dar totusi neplacut.
Acum mi-e mai bine insa vroiam sa va intreb: exista Plafar in Viena? (ma refer unde pot gasi ceaiuri de dif. sortimente (gen, oada Calului Muguri de Mesteacan - am dat niste exemple, ca de musetel, tei alte d-astea stiu ca sunt peste tot, medicam. - capsule gen catina, tincturi , uleiuri etc.)
Cred ca sunt mai ieftine in Ro (nu?)si ma gandesc sa plecam cu provizii serioase la Viena, ca nu se stie pe viitor.
Violeta, cum se mai simt fetele?
Ligeea, eu nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca n-am avut parte de spitale. Insa am auzit si eu de multe ori de St. Anna Kinderspital -- trebuie sa fie bun.
Adriana
Flaflo spune:
Buna fetele, am aflat ca la Institutul cultural Roman se organizeaza o data pe saptamina o ora de limba romana pentru copii, cu povesti, cintece si poezii. Are loc in fiecare miercuri la ora 16, este gratuit si se tine la sediul Institutului de pe Argentinierstrasse 39, bez.4. Am fost azi acolo, Adina (marimar) si cu mine, din pacate saptamina aceasta s-a modificat, este miine de la ora 17, copii vor mesterii martisoare de 1 Martie, apoi va avea luc o prezentare de carte urmata de un bufet la final. Asa ca daca sinteti interesate ne vedem miine acolo.
Adriana, aici gasesti la farmacii tot felul de ceaiuri. Mama mea a facut o cura de dezintoxicare cu ceaiuri "ciudate", pe care le-a cumparat de la farmacie. Chiar daca nu au in stoc ce vrei, iti procura in aceeasi zi, in cel mai rau caz ziua urmatoare. Insanatosire grabnica!
Violeta, sper ca sint mai bine printesele!
Vine primavara!!
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
Violeta Nicolae spune:
Buna seara fetele,
Maira si Alessandra se simt ceva mai bine,febra nu mai au.De tusit mai tusesc dar nu asa de rau,se pare ce are efect tratamentul.Maira a inceput sa manance,dar Alessa refuza tot,ieri a mancat doar un albus de ou fiert,azi a mancat 2 cubulete de paine cu pateu si 3 bucatele foarte mici de pulpita de pui.Doamne cum poate trai cu atat?
Noroc ca mai bea lapte si suc,dar si astea in cantitati minimale.
Maine am dimineta termin in spital pt anmeldung.Uitasem total,astazi mi-am adus aminte si m-am trezit ca nu am cu cine sa las fetele(sotul a plecat la serviciu si vine vineri),surorile mele lucreaza maine,noroc cu o prietena,a fost tare draguta.
Ieri dupa amiaza am fost sa-l inscriu pe Stefan la scoala si ....mi-au zis sa atept, ca nu garanteaza nimic.Eu nu inteleg de ce,dar asta e acceptam.A zis ca notele arata foarte bine,dar totusi nu garanteaza.
Adriana,asa cum spune si Flavia,aici se gasesc de toate ceaiurile,dar cred ca totusi in Ro sunt mai ieftine.I-ati si tu cateva din tara si vezi,daca aici sunt mult mai scumpe,iti iei din Ro ca doar o sa mai mergi sau nu mai ai de gand.Sanatate multa iti doresc!
Flavo,multumim mult pt informatie,e bine de stiut,dar noi nu putem veni,mai vreau sa mai ramana fetele pt 2-3 zile in casa.E greu dar si dr ne-a spus ca e mai bine. Aerisesc fiecare camera pe rand,ca sa aiba cat de cat aer curat,dar ce sa fac.S-au plictisit le vad dar sunt sigura ca o sa treaca si o sa fie bine.
Va uram distractie placuta si sa ne aratati si noua martisoarele!
miha13gina spune:
BUNA SEARA,FETELOR!
Multumim pt felicitari!!!Noi suntem bine,de 2 zile am venit acasa.Thomas e un pic cam un micut,la nastere ne-a spus ca avea 3,616kg dupa cateva ore cand m-am dus sa-l iau mi-au zis ca au gresit si are 2,616!S-a grabit sa vina mai repede cu 3 saptamani,dar important ca ca sa fie sanatos...ca incet.incet ne facem noi mari!
Multa sanatate la toti bolnaviori!Va pup!
Gina si Thomas
cfelinar spune:
Buna!
Ma simt un pic jenata sa apelez la voi pentru asta... Noi (2 adulti si 2 copii: 2 ani si 11 ani) ajungem pe 20 iunie dimineata la Viena (Schwechat, 8:35am in aeroport, daca avionul nu va avea intarziere). De acolo avem nevoie sa mergem catre Bucuresti... Un bilet de avion direct ar fi fost mult prea scump, avand in vedere luna iunie. Excluzand avionul, cu ce tren am putea merge de la Viena la Bucuresti? As prefera trenul autocarului avand in vedere ca avem un pitic de 2 ani cu noi.
Am gasit ceva informatii aici:
http://www.oebb.at/pv/en/Travel_within_Europe/Overnight_journeys/Coach_trains.jsp
http://www.cfr.ro/calatori/romana/mers_extern.html
Exista si alte variante? Ma puteti ajuta pentru a gasi preturile? Pentru a plati on-line eventual? Multumesc frumos!
Cristina
marimar spune:
Cristina,
incearca cu www.skyeurope.com
poti gasi bilete fff ieftine de avion, mai ales daca le iei de acum !
fericita cu bebe 3
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Flavia, suna bine ce spui tu de Institutul cultural Roman - cand om fi si noi in Viena, poate mergem si noi (daca s-o mai tine).
Ceaiuri ai alte minuni, cred ca voi lua de aici, ca vorba Violetei, cred ca sunt mai ieftine.
Violeta, sincer nu mai intentionez sa ma intorc in Ro. Mi-a ajuns!
Oricum proiectul sotului e pe cativa ani, apoi veneam oricum la Viena, eu insa nu mai m-as intoarce - bebe mic, iar bagaje suplimetare carate la Buc. - nu mai vreau! insa mai e timp, mai vedem.
Sigur din cauza bolii mananca Allesa asa de putin - o sa-i revina sigur apetitul cand o sa se vindece complet.
Ai si control in spital sau mergi numai pt. Anmeldung?
Gina, sa fie bebe sanatos si mami la fel! lapticul de la san va face minuni si va lua repede in greutate.
Gabriela, chiar vroiam sa te intreb -- ia spune-ne noua repejos, ce-ai facut tu in seara aia de a venit bebe asa repede? ca ne cerai sfaturi de declansare a nasterii si hop --- apoi scrii ca ai nascut!
Cfelinar, asa cum scria si Marimar si eu tot cu avionul as merge. Noi avem deja bilete rezervate cu Sky pana in iunie, pt. ca cu cat faci rezervarea mai devreme, cu atat e mai ieftin (un bilet dus 30 euro). Zboara direct la Buc. Baneasa intr-o ora si 20 min. --- e perfect (doar sa nu dea faliment). Zborul e insa la 7 seara, ca unul e dim. la 6 si ceva, insa pe ala il ratati.
Cu trenul costa 200 euro un drum si dureaza 18 ore!!!
Se poate plati online, nu e nevoie sa ridicei biletul, mergi doar cu pasaportul la Check In la ghiseul lor, si ei iti dau locul (desi cred ca se pot rezerva si locurile, insa costa extra).
Adriana