Fetele din Austria (22)
Raspunsuri - Pagina 16
arleena spune:
Buna fetelor
pot sa va deranjez si eu cu niste intrebari?
am tot auzit de pandorf si scs si ne-am gandit sa dam si noi o tura p-acolo dar cum nu stiu germana si nu pot sa aflu prea multe de pe siteul lor ca e numai in germana m-am gandit sa va intreb pe voi, daca ati fost p-acolo, ce fel de magazine sunt?outtleturi sau nu, cum sunt preturile, gasesc lucruri faine, adica la mallurile din cluj sunt mai mult pt adolescenti, sau de purtat prin discoteca.....sau nu gasesc marimea mea. nu caut extravaganta, nici neaparat brand, desi am vazut la H&M lucruri faine. am vrea sa facem ceva cumparaturi pt copil, pt noi si cel mai impotant imi caut o rochie de seara frumoasa si nu exagerat de scumpa. voi fi pt prima data nasa de cununie si vreau o rochie frumoasa dar sa nu dau 1000 si de euro cum sunt preturile pe aici. merita sa incerc?
eu am venit cu idea asta si sotul mi-a zis sa ma interesez inainte ca el nu vrea sa bata atata drum si sa nu gasesc ceea ce caut sau sa fie la preturi ca in romania.drumul nu se pune la socoteala.
multumesc
ligeea spune:
Flaflo, draguta ca de obicei , iti multumesc din suflet
Am recurs la o ,,manevra , am vorbit cu dr. Krampl de la Fetomed si mi l-a recomandata pe dr.prof Mihaell Hayde -pediatru , ati auzit ceva de el ?
In fine , am fost la el , l-a consultat pe junir si mi-a zis ca unde am mai vazut eu ,bolnav cronic de galci -nu chiar asa , dar asta e ideea de 120 cm si 23 kg la 4,6 luni ?
Ca sa fiu impacata m-a trimis si la dr. Innitzer -de asta siti ceva ? care mia spus sa mai revin la un consult in iunie si atunci vedem daca evantual scoatem vegetatiile din spatele nasului ? , ca acum nu cazul
In fine , dincolo de satisafactia ca n-are copilul nimic , mi-a crescut pipota ca am fost si noi tratati omeneste , cu caldura si atentie ceea ce in Romania la pret egal-adica 100 E marele sef are un ochi si-o ceafa pentru tine ca pacient .-ca oricum n-are timp , are ore la UMF , leafa de la stat , spaga de la pacienti , salariu la policlinici particulare si bani pe carti ,,academice .Va invidiez pentru tara in care traiti si acum si pentru sistemul sanitar
In rest , in fara drumului care a fost obositor- cel mic mi-a zis ca Romania e cea mai mare tara , am facut 10 ore pana la granita , ne-am distrat in Prater , am fost la Zoo si la un Toys .Cazarea cam naspa la Novotel , alta data la aceeasi bani am sa aleg mai cu grija
Inca o data , multumesc mult Flaflo, daca vii prin Romania , Bucuresti poate ma anunti si daca vrei sa mergi si in Delta- te astept cu drag in weekend la un peste ,,bio
Adriana_78 spune:
Buna dimineata fetelor!
Ce mai faceti, ce mai ziceti?
Violeta, v-ati intors din Ro?
Dana, cum a decurs operatia? Sapt. viitoare vii la Viena, nu?
Ligeea, super ca a decurs totul bine la doctor. Multa sanatate! ce erau valorile alea? la 4 luni 120 cm si 23 kg????
Arleena, eu una n-as bate atata drum sa-mi iau o rochie si cateva lucrusoare, daca nu sunt sigura ca am vazut undeva un model ce-mi place -- sunt convinsa ca si in Ro. sunt destule lucruri dragute, la preturi accesibile; si in Austria lucrurile cu adevarat frumoase si de calitate sunt scumpe.
Oricum aici sunt magazinele mai mari si mie imi place ca gasesti mai multe la un loc (barbati, copii, femei) pe cand in Ro mergi in 15 magazine mititele ca sa vezi mai multe.
un weekened frumos tuturor!
Adriana
danat spune:
Buna fetelor, am mai intrat si eu putin, pe fuga, ca sa nu ma puneti absenta nemotivata
Adriana ai tinut minte ceva, dar mai exact iti pot spune ca ACUM sunt la Viena, am sosit aseara tarziu si stau inca 2 zile pentru a rezolva toate trebusoarele propuse (inclusiv de vorbit la o gradinita pt Raducu).
Operatia a decurs bine, in juma' de ora eram "terminata" si la propriu si la figurat, si pot sa spun ca, cu toate mofturile mele dinaintea operatiei ca nu imi place ca ma adoarme total, mai bine ca a fost asa, ca au fost niste momente nu prea placute cand ma pregateau in sala de operatie, daramite sa fi auzit tot ce se intampla...nu se compara cu cezariana, unde e un moment deosebit, e ceva pozitiv si atunci am cerut doar epidurala ca sa "controlez" si sa vad/ aud eu tot Ma rog, bine ca a trecut si sper sa fie de bun augur!
Tu cum te simti cu burticuta? Nu mai ai mult si urmezi la bebe doi Lara ce face?
Flaflo pot sa spun ca ma bucur ca ai scapat de musafiri, se simtea ca nu esti in apele tale, sper sa iti treaca oboseala repede
Nico sa iti traiasca puiul Kevin si sa aiba noroc cu carul!
Mai tinem legatura! pupici!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Flaflo spune:
Buna fetele, Bianca iar are amigdalita. Dar, ca sa gindesc pozitiv, din ianuarie nu a mai facut, deci vreau sa cred ca se mai raresc..... Asa ca sintem pe antibiotic si antitermice ca are febra mare.
Adriana, bine ati venit la Viena! Cit stati? Sper sa aveti noroc de vreme buna! Si eu cind e vorba de operatii prefer anestezia generala, e mult mai bine pentru psihic....
Ligeea, multumesc de invitatie, esti foarte draguta. Ce sa-ti spun....in delta vrem sa mergem de vreo 5 ani dar inca nu am reusit.
Si nici nu stiu cind vom reusi, pentru ca intotdeauna optam pentru alte destinatii.
Despre cei 2 doctori mentionati de tine nu am auzit nimic, uita-te www.parents.at/forum/index.php" target="_blank">aici, poate gasesti ceva pareri.
Va las ca vad ca iar are febra....
La ski!!
Osterhase
Printesa
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
arleena spune:
Adriana_78 ideea e ca vrem sa facem cumparaturi pt toti, adica pe langa rochia care vreau sa mi-o iau si nu as da mia mult de 300euro mai vreau sa-mi reinoiesc garderoba de primavara-vara, pt mine pt sot frate0mio si pt copil. asta intrebam daca sunt bune preturile....intreb mai ales pe cele care mai vin prin romania si cam stiu preturile de aici. am o prietena in germania si mi-a mai trimis hainute pt copil la preturi f bune, de 3-4-5 euro si erau de calitate super, pe cand aici daca vrei sa iei ceva de calitate de cam costa. sunt outleturi in scs??
miha13gina spune:
Salutari la toate mamicile,burticile si copilasi!
Ce faceti?Noi suntem bine,un pic obosita,dar important ca ingerasul meu e bine!
Flavia-imi pare rau pt Bianca(desi asta nu te ajuta prea mult)sa speram ca odata cu incalzirea vremii sa nu mai faca.AI fost cu ea la mare?
Gabriela-ati terminat cu mutatul?copilasi ce fac?
Adriana-cand trebuie sa nasti?la ce spital?
Dana-ai rez la Mag 35?
Violeta-voi ce mai faceti tot in Romania?
Marimar-cum a fost in vacanta?
Adina-totul bine?ce iti fac prichindei?
Arleena-parerea mea ca aici gasesti lucruri frumoase si de calitate la preturi acceptabile.
La Excalibur o sa gasesti la preturi mici hainele.http://www.excaliburcity.com/
va las,ca ne pregatim sa iesim la plimbare.
O zi buna la toate!
GINA si THOMAS
Babee spune:
Noi suntem in plin proces de renovare, mutare...multe sunt de facut.
Am o intrebare:vrea cineva sa ia un hamster alb cu tot cu cusca pana in Iunie cand ne intoarcem noi?Ca nu stiu ce sa fac cu el
danat spune:
Salutare dragelor! Cam rar dati pe aici din cate vad
Am revenit de la Viena unde am reusit sa ne facem la MA35 Anmeldebescheinigung (sper ca am scris corect ), apoi l-am inscris pe Raducu la o gradi si apoi la Finanzamt din luna mai cand vom veni si noi acolo.
Sunt multe lucruri (de bine!) care ma frapeaza la stilul de lucru si abordare al austriecilor (poate ati trecut si voi la inceput prin starile astea de surprindere). Incepand de la modul relaxat si (parca prea) incet de a rezolva lucrurile (fata de nebunia cu care suntem obisnuiti de aici) si pina la conceptiile asupra vietii de zi cu zi. Inca sunt mirata de linistea ce domnea la gradinita, cu toate ca, copilasii se jucau si discutau intre ei (cliseul cu harmalaia din gradinitele din Bucuresti), la fel libertatea in care sunt lasati sa se desfasoare, faptul ca nu li se impune sa se culce la prinz (erau niste saltele pe care daca simteau nevoia sa doarma le intindeau pe jos si dormeau) si multe altele care acum pe loc nu imi vin in cap.
Sunt si cateva chestii care mi se par aiurea, insa nu atit de deranjante.
In rest, noi suntem ok, eu cu nebunia de la servici, dar mai am o saptamana si scap de asta!
Apropos fetelor, am auzit ca e epidemie de Masern...eu nu imi amintesc, in Ro se face cumva vaccin pt pojar printre cele din carnetelul obligatoriu, stie cineva? Sau nu suntem imunizati pt pojar?
Ca sa stiu...ca oricum trebuie sa ne facem FSME-ul rapid dupa ce sosim, ceea ce implica gasirea unui medic de familie si pediatru cat mai urgent. Sunt multe, probabil ca toate v-ati confruntat cu astea la venirea voastra in A.
Hai va pup!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
marimar spune:
Fetelor, eu nu am somn , de la 3 noaptea bintui netul
Sint nespus de fericita insa ca vineri au fost 23 de grade, super cald si frumos, m-am simtit ca in Noua Zeelanda , mirosea a vara pe strazi, au rasarit terasele, e minunat iar Viena e superba !!!
In alta ordine de idei vrem sa ne luam masina, aveti idee de site-uri de vinzari-cumparari masini, nu vrem una noua ci de vreo 3-4-5 ani dar cu 7 locuri !
Adina, la ce gradinita merge fetita ta, esti multumita??
-------
vine bebe 3, surpriza
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !