Mamici de mai-iunie 2008 (39)
Raspunsuri - Pagina 20
buburuzii spune:
ma bag si eu ca musca in lapte :)
conform contractului de munca, eu am dreptul la al 13 salariu si sefa mea mi-a zis ca se va calcula inclusiv pe perioada concediului de sarcina si lauzie (126 zile), adica atata timp cat sunt pe statul lor de plata. Asa ca presupun ca si concediul de odihna se va calcula la fel, nu?
Iar legat de prima de nastere conform contractului colectiv de munca la nivel national, raspunsul este DA, este valabila pentru toata lumea, inclusiv SRL-uri (din pacate, presupun ca nu si in cazul tau, simonacip, tu parca ziceai ceva ca pentru functionari publici se aplica alte legi).
Eu lucrez la reprezentanta unei firme din strainatate si au inteles fara probleme ca astea sunt legile din RO si drepturile noastre.
Pupici la burtici,
Mihaela 23+
leeloo2004 spune:
Neata fetele!
gabitzam - am vazut pozele - tare bine iti sta in bluza rosie!!!
cenia - grija asta o am si eu, nici eu nu stiu ce carti sa citesc. Din ce am auzit de la alte mamici si din ce am citit pe diferite forumuri ar trebui sa nu il neglijezi pe primul copil si sa il implici cit se poate de mult, la nivelul lui evident, in toate treburile legate de bb2 (la schimbat scutece, baitza, etc). E important sa petreci timp dedicat cu primul, ca sa nu se simta neglijat, dat la o parte, samd. Daca gasesti ceva sunt interesata si eu, in acelasi timp, daca gasesc eu ceva articole interesante, am sa ti le trimit pe PM!
dordia - eu sper totusi sa evit antibioticul - poate e doar o infectie cu e.coli si atunci nu imi trebuie antibiotic (sau cel putin asa am aflat!)
cleo - hai mai ca poate nu sunt toti chiar asa, ai dat tu de unii mai delasatori... deci nu te enerva, ca nu iti face bine!
Si eu sunt deschisa la scosul lui bb afara cit mai repede (ma innebunesc pediatrii aia care recomanda sa-l tii primele 2 saptamini in casa! - de parca atunci cind l-ai adus acasa nu l-ai scos afara...) - vizite o sa primesc - mai putin copii mici cel putin in prima luna (ei sunt purtatori de tot felul de raceli si mai bine evit cit pot, destul o sa aduca Stefan de la gradi toate cele...). Si mai am ceva - am adoptat modelul occidental - nu pun nimic pe capul lui bb la peste 15 grade, vara nu ii pun ciorapi in picioare daca e cald, nu il supra-imbrac, etc...
Gabriela 27+ cu si Stefan David (8 Iulie 2004)Poze
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
simonacip spune:
Fetele, eu am intrebat la personal la mine si mi s-a spus clar: pot sa-mi iau tot concediul inainte (ceea ce am si facut, incep de pe 10 martie), iar cind vin la lucru inapoi am dreptul doar la zilele aferente lunilor pe care le voi lucra....deci, cel mai bine intrebati la voi la firma, depinde cum spunea si sis de politica fiecarei firme...
David (10 nov 2004) si
Simona AMR 9 S
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Lorich spune:
Neata burtici!
Intreba AIMEE de carnet de gravi, eu una n-am nimic in genul asta, cand m-am dus la dr. fam se mira ca ce caut acolo, ca n-am ginecolog care sa ma urmareasca?I-am zis ca am venit sa-mi dea analize gratuite, dar nici gand sa vrea sa ma ia in vreo evidenta, asa ca eu n-am carnet de gravi.
CLEO, mersi de raspunsul cu pueric, as mai vrea sa stiu multe, daca mai poate merge un tati, cum se fac inscrierile, cand se tin cursurile (ora din zi), cate cursuri sunt. Astept cu nerabdare sa vad ce mai afli.
GABITA, tare draguta mai esti, tare bine iti vine bluzica.
Pup si o zi buna tuturor!
Lori 26+ asteptand un bebe Robert
Alysh spune:
"neata burtici frumoase!
Dordia, mersi pt info Caritas, mi-ai mai dat curaj. Eram si eu incantat de rezerve, mai ales ca cea in care statea prietena mea arata chiar f bine, insa ea a facut cezariana, asa cum voi face si eu de altfel si mi-a spus ca sala de operatii e jalnica. Masa de operatii era de fapt o chestie cu doua stinghii ..........iar aparatura din secolul trecut. Acum eu am mers pe mana dr mele cu mult inainte de a ramane insarcinata, insa la controale m-a chemat numai la clinica privata unde mai lucreaza. Si parca nu-mi vine sa renunt la ea doar pt ca spitalul e asa cum e. Sper doar sa fie totul ok si sa nu ne alegem cu ceva de pe-acolo.
Fetelor si eu mi-am luat in ianuarie concediul de odihna integral, asa ca luptati-va sa-l luati si voi.
Gabitzam, Emycor, am vazut si eu pozele, f dragutze gravidutze!
Alina 29+ Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
elena_g spune:
Neata fetelor!
Am si eu o intrebare la voi,cele care sunteti din bucuresti...sau poate stiu si celelalte....eu daca sunt din bacau cum as putea naste in bucuresti?Ma gandesc ca trebuie sa fie vreo varianat si la spitalele de stat..sa platesc spitalizare ...sau cumva...ma ajutati cu niste informatii?
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by elena_g
Neata fetelor!
Am si eu o intrebare la voi,cele care sunteti din bucuresti...sau poate stiu si celelalte....eu daca sunt din bacau cum as putea naste in bucuresti?Ma gandesc ca trebuie sa fie vreo varianat si la spitalele de stat..sa platesc spitalizare ...sau cumva...ma ajutati cu niste informatii?
poti naste oriunde, gratis. Orice gravida + bb(chiar de e casnica si nu a platit CAS) are acces la servicii medicale de la stat. Asha cum sunt ele... DIn pacate, e bine sa nasti la spitalul unde e dr care te-a urmarit, pt ca e respectat, etc. Dar si daca esti in Buc. si nasti mai devreme, si te duci la spitalul de urgentsa..nu au voie sa te refuze pt ca nu ai buletin de bucuresti!!In cel mai rau caz, te redirecteaza la Giuleshti, unde primesc toate cazurile din lume.
Iti dai seama, sunt estimati cam 2 mil de oameni care nu au buletin de bucuresti si totusi ajung la spital?
La internare iti tre: buletin, adeverintsa de la munca ca esti platitor de CAS( nu e absolut necesara).
30+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa
inais spune:
Buna dimineata!
Dupa ce abia asteptam saptamana asta sa merg la eco si la medic...am fost sunata ca dr care face eco nu e disponibila, asa ca am reprogramat pe saptamana viitoare Prin urmare aman si medicul! Aia e...
In legatura cu concediul de odihna, probabil ca tine de angajator numai ca la mine regula e urmatoarea: numarul de zile de concediu de odihna pe 1 an x (zilele lucrate efectiv + cele 126 zile de ale concediului de sarcina si lauzie)/365 = numarul de zile de concediu de odhina la care am dreptul.
Daca imi iau mai multe zile decat acest numar care rezulta din calcul, cand revin se vor recalcula si scadea din cele cuvenite pentru anul 2009. Daca imi iau mai putine, se vor reporta pe anul 2009. Sper ca am fost coerenta !
In legatura cu cursurile de puericultura, Lorich as zice sa te interesezi daca cei de la First Bebe iti dau o adeverinta de absolvire pe baza careia medicul de familie iti da o adeverinta pentru sotul tau.
Aimmee ma bucur ca totul este bine !
In rest...toate bune de la noi! Astept cu nerabdare sa vina saptamana viitoare...!
Ina
pana ne vom strange in brate ...adica lui mami si a lui tati
ina78 spune:
Multumesc... ptr "reprimire".
Va multumesc pentru urari, tuturor. Sa avem parte de bbiti sanatosi e tot ce conteaza.
Despre Co la noi in firma s-a pus problema... si am studiat indelung, se poate lua inainte de prenatal tot concediul aferent anului in curs.
despre imunizare, mie doctora mi-a recomandat f. multe citrice. Spunea ca dau randamentul cel mai mare la cresterea imunitatii.
Va pup pe toate fara exceptie.
eu - Ina
- puiutul meu
andreap spune:
Elena,poti sa nasti unde vrei tu.Finele mele amandoua sunt din Pitesti si au nascut una la Polizu,alta la Giulesti...asa ca,da-i bataie..te asteptam printre noi.
BURTICA
POZE IANUARIE 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea Sara si MARIUCA-7.11.2004