Fibrom uterin (20 )

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happyface spune:

Hellooo, la toate fetele.... vechi si noi!!

Desi nu am mai scris de multa vreme, v-am citit in fiecare zi si m-am bucurat sau am suferit alaturi de voi... Felicitari celor care au adus pe lume ingerasi si celor care urmeaza; de asemenea, multa sanatate celor care vor si inca nu pot!!!
Eu, ca premiu de consolare, o sa fiu nasa unei ingerase pe 3 mai... Asa ca, in curand, in carje, o sa botez o minunatie de fetitza...

Din motive independente de vointa mea, nu am mai putut sa va tin la curent cu starea mea.... Un cumplit accident de masina m-a impiedicat sa va mai scriu.. Singurul lucru bun (si evident cel mai important acum) este ca am scapat cu viata.... Am fost multa vreme imoblilizata la pat... am suferit operatii care au facut ca miomectomia de anul trecut sa imi para ceva de dorit in acel moment.... acum pot umbla cate putin in carje, dar cea mai mare parte a timpului meu se desfasoara tot in pat... Nu va intristez cu detalii inutile.... sa va povestesc de problema noastra comuna..

In ianuarie, dupa intoarcerea din vacanta de iarna (perioada cu zborurile intaziate, anulate, etc) am inceput sa sangerez abundent si timp de 2 saptamani tot asa m-a tinut. Am fost la medicul care m-a operat (miomectomie clasica, fibrom de 8.7/6.5 cm), care a zis ca trebuie sa schimbam anticonceptionale si sa ne vedem la controlul de un an... Dar nu am mai apucat, din cauza accidentului, si a trebuit sa renunt de tot si la antibebe, pentru ca prezentam risc ridicat de embolie (si pentru ca eram imobilizata la pat si din cauza numeroaselor traume fizice)... De fapt, de acum incolo toata viata am interzis la anticonceptionale datorita problemelor cauzate de accident...

Din pacate, au revenit ciclurile ingrozitor de dureroase si de abundente si pana voi putea sta in pozitia necesara controlului de specialitate mai e ceva timp... asa ca pana atunci strang din dinti... si ... cam atat...

Gata... v-am impuiat capul....

Va imbratisez tare, tare, si chiar daca nu va nominalizez pe fiecare in parte, sunt la curent cu tot ce ati postat si la fel va fi si de acum incolo...

Si doresc la toate fetele, fara deosebire, muultaaa sanatate... e atat de importanta!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Salut fetelor!!!Nu am mai scris de vineri si sa stiti ca mi-ati lipsit...eu in weekend am facut umpic de curatenie...am inceput deja pregatirile pt Paste, (mai ales ca era vreme frumoasa si te inspira sa faci miscare), oricum prietenul meu,viitorul sot (ne casatorim in iunie) imi zice ca sunt obsedata de curatenie
In rest ce sa zic...sunt putin necajita ca ciclul mi-a intarziat deja vreo 4 zile (mie care imi venea la fix), si asta cred ca din cauza ca am schimbat anticonceptionalele de la JANINE, la EXCLUTON. Va dati seama ca eu iau JANINE de aproximativ 2 ani...si asta la indicatiile unui medic care cicaa vazut ca am un nodul, langa uter...dar ca e ok...si sa mai iau in continuare, desi acuma am aflat ca e mana curata pt un fibrom..i-am dat de mancare...in fine...problema mea e ca acuma imi inatarzie ciclul...si asta nu imi prea place sper sa imi revin cat mai repede...
Micha, te rog sa nu te lasi batuta...lupta mai departe...stiu ca e greu...dar cum zic si fetele, sa scapi de uter nu e solutia, e o parte din feminitatea noastra, lupta sa nu iti pierzi identitatea, nu te lasa pana nu lupti pana la capat. Te pup si sper ca esti mai bine, sa ne scrii sa stim cum mai esti.
Arinna , Teonikol, sa stiti ca sunt de obicei binedispusa, dar asta si datorita voua, pt ca stiu ca nu sunt singura si ca nu ma lasati singura, in afara de familie, nu am mai indraznit sa zic la multa lume de problema mea, dar cu voi ma simt bine si imi descarc sufletul, desi nu va cunosc va simt foarte aproape. In rest va doresc multa sanatate si sa fim fericite!
Slimatei,, te felicit pentru reusita ta, Doamne da sa fim si noi asa fericite ca tine sa avem un ingeras in viata noastra.Felicitari si pt Botez si ca i-ai dat numele tau, ai facut f bine ca i-ai dat numele tau, i-ai dat si viata cu multe sacrificii, si era normal sa ii dai si numele.Speram totusi sa incerci sa revi cu cat mai multe detalii despre tine
Happyface,, imi pare rau sa aud ca ai trecut printr-un accident, e groaznic, si cum zici tu...numai atunci iti dai seama ce importanta e sanatatea,dar acum sper ca esti mai bine. E f important ca esti nasa, cred ca va conta mult pt moralul tau..Sa auzim numai de bine. te pup!!!
La toate fetele, va trimit o imbratisare si va doresc multa multa sanatate si optimism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabala spune:

Buna fetelor
Saptamana trecuta m-am trezit cu o sangerare de nu pteam sa ma ridic dupa buda(nu eram la ciclu),am stat vreo 2 ore si era din ce in ce mai rau.Am plecat la ginecolog,m-a chiutetat s-a orit imediat sangerarea ,mi-a zis ca uterul este normal,nu am sarcina extrauterina,se pare ca de vina este dereglare hormonala .Se pare ca exista posibilitatea de fibrom?
Astept sa fac ecograf si urmeaza sa mi dea anticonceptionale.
O sa merg la endocrinolog pt ca nu suport nimic la baza gatului
GRESEALA MEA ESTE CA NU AM MAI FOST DEMULT LA CONTROL
Am nascut in 2004,am avut probleme cu sanii,m-am icizat de 2 ori de mastita,dupa care am ami fost odata la controlNu m-a durut nimic,am avut ciclul normal,nedureros ...bla,bla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Slimatei, tare frumusica e fetitza,scumpa de ea. Multumim mult pentru vesti.
Happyface, nu-mi vine sa cred prin ce ai trecut...atat de sever a fost accidentul ? Iti doaresc multa sanatate si sa te refaci cat mai rapid.Ce "moda" si cu controalele astea ginecologice de fiecare data, cum te duci la medic hop pe masa- aici se bazeaza aproape numai pe eco si alte investigatii, medicul meu de acum nu m-a controlat niciodata .
Kiki,ma bucur ca te simti bine aici, ne binedispui si pe noisi ne dai incredere.
Mihaela,bine ai venit pe aici, nu negliza problema hormonala mai ales tiroida este vitala.Eu fac tratament de 15 ani si numaia sa reusesc sa o mentin la nivel normal-de fapt compensez lipsa hormonilor tiroidieni pt ca am hipo din cauza tiroiditei autoimune.Imni pare rau ca ai avut iincidentul cu hemoragia, probabil a fost doar endometrul ingrosat, se mai intampla si asta uneori si atunci e necesar chiuretajul.
Teonikol, am aflat ca trebuie sa mai dau un test la engleza sau sa merg la niste cursuri si sa dau test dupa dar vreau sa scap doar cu testul de acum asa ca iar incepe agitatia, plus ca si la cursurile de engleza la scoala am iar test luna asta.

Despre mine vestile nu-s prea placute, mi-a zsi medicul azi ca fibroamele sunt mari si deformeaza mult cavitatea uterina, nu avea pozele ca nu venisera inca la cabinet dar ma tinea minte cica. Sanse de bb foarte mici dar sanse f mari sa pierd sarcina dupa.Miomectomie nu se ppoate face, e prea riscant practic am mai mult fibroame decat uter. Cica pot sa fac histerectomie oricand vreau daca renunt cumva la gandul de a avea bb.Ar putea sa ma recomande pt inseminare artificiala dar nu mai am nici un chef, sunt prea intoarsa pe dos- cica fibroamele ar fi de marimea unei mingi de baseballceea ce nu-mi vine sa cred, mie si de ping pong mi se pare mare , si cica ar fi vreo 4- pai unde sa incapa, poate sa stea unele in altele spre interiorul uterului- da cica si pe afara am unul. Sotul meu era ca, intors pe dos dupa aia asa ca m-am simtit ca naiba , parca eu eram de vina pt ce se intampla. De fapt tot ce am auzit stiam deja insa nu ma asteptam sa-mi spuna ca sunt chiar atat de mari-cred ca mingea aia e ca una de tenis ori nu vad cum sa am 4 de-astea -eu cred ca a incurcat mingiile cert e ca -s tare intoarsa pe dos si nu stiu daca sa incerc cu inseminarea ca numai uter nu e asta- ma intreb daca ma accepta aia fara sanse. Trompele- una e buna alta nu a lasat sa treaca lichidul desi nu e sigur ca e infundata. ovarele cica-s ok.o sa mai insistam sa vedem cand vin pozele sa le vedem sau sa luam ceva copii. Mi-e frica de inseminare ca daca raman nu stiu cum as trece printr-un avort- cum sa stea copilull numai intre fibroame.Alt medic mi-a spus ca fibr nu sunt problema pt copil, ca uterul se intinde odata cu ele dar asta a ajuns la concluzia celor din tara. Histerectomia s-ar face, daca ma hotarasc, fara scoaterea ovarelor si se sta 3 zile in spital.
Neplacuta zica sa nu zic mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Of, Arinna, draga mea! rau imi pare sa citesc ce ai scris! Un singur lucru sa nu uiti: Dumnezeu face minuni! Daca El vrea, orice e posibil!
Stiu ce simti acum; 5 ani am tot trecut prin astea, atunci cand nu puteam sa am bebe! Aproape ca imi pierdusem orice speranta; chiar vorbeam cu sotul despre adoptie; eu am fost adoptata, mi-a fost foarte bine, si imi imaginam ca DD vrea ca si eu sa salvez un suflet! Si desi acum il am pe Andrei, nu am renuntat definitiv la ideea de a infia si o fetita. Asa simt eu nevoia! Vom vedea cand ne vom intoarce in tara si ne aranjam cat de cat.
Asa ca incearca sa te gandesti si la varianta asta, si nu te mai chinui atat! Indiferent daca nasti sau nu, atunci cand ai un copil va fi al tau pe vecie!
Iarta-ma, iti simt durerea si nu gasesc altceva sa iti spun!
Te pup si iti doresc din toata inima un bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

multumim fetelor!..sa dea Domnul sa aveti parte si voi de ceea ce v-ati propus... cu Dumnezeu inaite se poate ..stefania mica e un exemplu... va doresc tot binele si copilasul mult dorit!
ma rog pt. voi!
va mai tinem la curent cu noutatile...

va o zi buna!

Stefania X2 ... sunt crestina!!!
avem masinutza noua :)
Nasterea unei stele...numita Stefania!
avem poze la concurs... cu 2 copilasi ...
nu sunt ai mei, dar sunt tare frumusei

ne dati un vot.. va rugam frumos!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> 2 picaturi,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">curiozitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Laura, esti tare dragutza,ca de obicei ( cunostinte vechi... ) multumesc mult pentru incurajari si vorbele frumoase
Nu stiam ca ai fost adoptata, ma bucur mult ca ti-a fost bine, exempul tau e foarte bun pentru cele care vor sa adopte un bb.
Nu mai am nici somn , e 2 noaptea si eu bantui pe la calculator, maine vroiam sa merg la cursurile de engleza,dar nu ma mai duc,am lipsit cu lunile dar am invatat acasa. Mai ieseam si eu din casa ca de luni de zile nu am iesit decate 3-4 zile pe luna si alea cu masina, cu treburi sau la cumparaturi ori foarte rar la scoala.
La fel gandesc si eu despre adoptie, de la un timp am impresia ca asta e menirea mea, as adopta unul in asteptarea celuilat chiar desi la mine nu mai exista timp pentru asteptari doar pentru fapte. Dar astazi sotul meu era intors pe dos dupa ce am discutat cu medicul incat nu mai vroia sa auda nici de asta desi inainte spunea ca incercam noi si daca nu se poate adoptam un bb .Astazi m-a surprins reactia lui, a zis pe moment ca nu vrea sa adoptam si ca o sa facem o colonie de pisici-asta referitor la faptul ca iubesc mult animalele si ca am avut n pana acum si nu e excus sa revin la vechile apucaturi, deocamdata am inceput cu unul dar mai am cativa lasati in tara si tanjesc dupa ei si acum. Pana la urma a zis ca nu poate sa ia o decizie pe loc, mai ales ca era si afectat si ca o sa ne mai gandim- cred ca vrea sa incercam si cu inseminarea dar eu nu mai suport deja ideea ca stau cu bolovanii astia in mine si ca totul ar fi cu mare risc - daca ar fi. Sincera sa fiu, daca nu as spera la bb nu as face mare caz din histerectomie, deja m-am saturat de pete zilnice si mers pe la doctori de ani si ani de zile.De la varsta asta nu mai e o tragedie.
Stiu ca oricum adoptiile se fac foarte greu si aici. Eu incerc sa merg si la colegiu asa ca daca nu e una va fi alta, macar sa invat sa fac ceva practic in tara asta.
Asta cu mingiile de baseball nu-mi iese din cap, m-am speriat de-abinelea, mai ales ca a zis ca-s vreo 4 si toate mari.Nu putea sa gaseasca si Dr o alta comparatie sau sa dea dimensiunile.Abia astept sa vad "pozele" .Bine ca macar operatia decurge bine dar nici nu s-a uitat la taieturi, nu m-a controlat, nimic, doar m-a intrebat daca sunt bine( ceea ce nu mi-a displacut deloc).Sunt bine dar ori e uterul deranjat ori muschii taiati sensibili ori am racit in frigul din spital si am facut o infectie urinara-am avut de f multe ori in trecut, lesinam pe strada asa de puternica era)-cand merg la toaleta sa fac pipi ma doare oarecum sub buric ( unde am inciziile de la laparo)pana mai jos sau alteori numai in zona uterului/vezicii, e ca o presiune.
Si ma dor si ovarele, astept si CM pe 4, cine stie cum va fi acum.Culmea, in urma laparo si histeroscopiei nu am mai avut petele maronii - de care ne plangem multe din cele cu fibroam.
Ce stare proasta am,desi stiam de mult ce mi-a spus tipul azi dar nu credeam ca s-a agravat treaba cu fibroamele.

Gata incerc sa merg la culcare - noroc ca exista anxioliticele si subiectul asta. Cu cat realizezi ca ceva nu se poate cu atat vrei mai mult.

Ce mult am scris - se vede ca sunt suparata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

arinna...sa-mi zici daca ti-a mai trecut
se vede ca stefy inca dormitza... altfel n-as fi aici
si eu azi inca n-am facut nimic prin casa...dar cate o zi din asta am inceput sa-mi mai acord caci altfel chiar ca o isau razna...

Stefania X2 ... sunt crestina!!!
avem masinutza noua :)
Nasterea unei stele...numita Stefania!
avem poze la concurs... cu 2 copilasi ...
nu sunt ai mei, dar sunt tare frumusei

ne dati un vot.. va rugam frumos!!!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=1" target="_blank"> 2 picaturi,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=13" target="_blank">curiozitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Salut fetelor!!!!
Arinna, imi pare rau ca treci prin asta, si as fi vrut sa te pot, sau sa te putem ajuta cu ceva. Uneori mie mi se pare nedreapta lumea asta...noi care ne dorim atata un bebe...cine stie daca vom putea aduce pe lume unul..iar altele, renunta la el...din diferite motive, in fine asta e viata...nimic nu e corect, important e sa ne facem utile in lumea asta...si sa stii ca sunt in asentimentul tau, daca nu voi reusi (Doamne fereste!) voi adopta un copil, plus ca am o nepotica pt care as face orice. Sa stii ca te admir ca esti foarte tare si optimista, daca nu adoptati, cresteti pisicuti,daca iti plac, si tot ai un suflet alaturi de tine. inca o data iti spun imi place mult atutudinea ta...si e important sa stii ca ne ai aproape si ca noi intelegem prin ce treci. te pup.
Tlaura, sper ca esti bine. Ai inceput tratementul? Te imbratisez si .
Slimatei, mersi de gandurile bune pe care le ai pt noi. si noi te , si pe tine si pe Stefania JR..
La toate fetele...multa sanatate...si imbratisari calde.
KIKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Salutare fetelor!
Am revenit si eu cu vesti noi....Bebelusul care mi-a zambit din ecografie (Teonikol ) nu e fetita asa cum mi-am dorit eu, ci e o fetita ...cu cuc . Dar cu toate astea, fetelor, sincer va spun, sentimentul pe care l-am trait a fost unic, o sa ma intelegeti cand vi se va intampla si voua. Eu n-am fost niciodata genul moarta dupa copii, nici nu prea ii priveam pe strada cu atentie, foarte rar mi se intampla sa imi placa un copil, ma gandeam ce mama o sa fiu eu, dar uite ca totul se scimba cand e al tau. In fine, sotul e foarte fericit, evident , el intotdeauna obtine ce vrea, iar eu sunt fericita ca bb e sanatos, are tot ce ii trebuie, e dezvoltat normal, are vreo 250 gr, si 17 cm cu tot cu picioruse. Ma si mir cum poate creste el acolo cand colectia de fibroame a ajuns asa: unul subseros fundic de 7 cm!!!, unul subseros perete anterior de 4,5 cm, unul subseros tot pe peretele anterior de 4 cm, unul inramural perete posterior de 4 cm, altul intramural tot perete posterior 2 cm si altele mult mai mici. Deci, Arinna, nu dispera, uite ca se poate intinde uterul cu tot cu mingiile astea de base-ball!!! Nici eu nu credeam ca e posibil, de aia nici nu am avut curaj sa incerc sa ma apuc de bb pana acum, dar rau am facut, pt. ca intretimp au aparut tot mai multe. Sin inca ceva, fetelor, ganditi-va, ca nu fac acum nici un tratament de sustinere a sarcinii, nu am luat decat in primele 3 luni acidul folic si niste utrogestan cand imi aduceam aminte , iar acum nu mai iau decat ulei de peste, atat, nici un alt fel de vitamine, suplimente, etc. Tlaura are dreptate, daca vrea D-zeu, uite ca se poate! Sper doar sa ma ajute sa duc sarcina pana la capat!

Arinna, capul sus, mergem tot inainte si cu mingiile da base-bal si cu bb ai nostri sau adoptati, nu are importanta. Si eu luasem drept motto "Cine are sa-i traiasca, cine nu, sa nu-i doreasca", dar m-a trezit Teonikol, am dat start-ul la prestat in toamna si uite ca s-a intamplat. Va doresc si voua sa traiti minunea asta! Hai, care dintre voi preia stafeta de la mine? Avem exemple multe aici ca se poate, Mada, Violetan, Nicoleta si alte fete

Happyface, Doamne, nu imi vine sa cred prin ce a trebuit sa treci, chiar ma gandeam ce mai faci, pe unde mai esti...bine ca ai scapat, nu te intreb ce si cum, nu vreau sa iti aduci aminte de momentele neplacute, gandeste-te doar ca D-zeu ti-a mai dat o sansa, bucura-te de viata si cand te refaci complet, vei avea timp sa te gandesti si la bb. Multa sanatate si refacere grabnica!

Slimatei, ai un ingeras de fetita, sa iti traiasca! Am citit si povestea nasterii ei, esti o femeie foarte curajoasa, as vrea sa fiu si eu asa!

Nicoleta, tu pe unde ai disparut? Sper ca tatal tau sa fie ok. Ce mai face Irina? Imi aduc aminte ca tu spuneai cum loveste bb fibroamele si te dureau, vroiam sa te intreb cand, pe la ce luna ai simtit? Eu cu tot cu fibroamele astea, nu simt nimic, nu ma doare nimic, doar niste fluturari din cand in cand, cred ca bb meu e prea mic inca si n-are putere....

Bun venit si Mihaeleibala, sper sa nu aiba parte de fibroame si daca da, lasa ca le venim noi de hac!

Hai ca m-am intins cat un carnat, dar imi face placere sa fiu cu voi aici, sa ne sustinem, sa povestim, sa de toate

Bluel 19 saptamani, mami de baietoi in constructie

Mergi la inceput