Torturi si prajituri (6)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Vero, tare frumos e blogul tau, asa, plin de...prospetime!

Intr-adevar, se vad clar florile din pasta de lapte praf, nici un buttercream nu va arata mai bine pe un tort Ultimii trandafiri sunt superbi, frumosi si delicati
Afara e o vreme cam nasoala, insa, culmea, eu cu psihicul stau mult mai bine Asta inseamna si chef de prajiturit, eeee?

Dupa ce termin ce am de lucrat azi


Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Lyly, ma bucur ca esti mai dispusa. Dupa rau vine bine!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica, scuze, m-am uitat la pozele de la torturi inainte sa postezi acolo si retetele, abia dupa aceea , am vazut ca le postasesi deja cumva marginea de la unul din torturi este cu duiul 67?
lyly, asa te vreau! hai, o prajiturica merge;eu am achizitionat un compas pt un tort sah, sa vedem daca o sa mai am starea de spirit sa-l fac;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Veronica, ai cumva o reteta de Somloi galuska? Am vazut ca intreba cineva pe alt topic si mi-am adus aminte ca am mancat de doua ori prajitura. O data aici la cineva, dar nu mi-a prea placut pt ca pusese rom cu galeata, si o data in Ungaria, la popasul de granita cu Austria. Ala a fost mortal. Daca nu ai, am vazut ca sunt pe internet, poate ma incumet si incerc in weekend una. Sa-l pun pe sotul meu sa mi le traduca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Somloi, ce-i aia?
Am facut praji nutritiva. Am incarcat-o pe culinar, la retete in imagini.E foarte gustoasa si usurica.

Bye


Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

LYLY, poti pune reteta si poza si aici s-o pun si in index!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Laura, n-a reteta! Nici nu stiu ce e asta!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

anasia, modelul pe margine este facut cu varful nr. 68

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Laura, uite reteta
Somloi galuska
Ingrediente
Blat:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 2 linguri cacao
Crema nuci:
100 g unt, 100 g nuci, 200 ml lapte, 1 lingura zahar, 1 lingura rom, 1 lingura faina, 1 pumn de stafide inmuiate in rom.
Crema ciocolata :
200 ml lapte, 1 ou, 1 lingura zahar, 100 g unt, 1 lingura faina, 2 linguri cacao
Glazura :
300 ml frisca, 100 ml lapte, 1 lingura rom, 100 g zahar, 2 linguri cacao

Preparare :
Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F).
Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina.
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie.
Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat.

Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa. Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece.
Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura.
Decorati cu frisca.
Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca.

uite si sursa
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6783&pid=86093&mode=threaded&show=&st=&

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ce fain suna reteta.Merita facuta!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput