Torturi si prajituri (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Ce fain suna reteta.Merita facuta!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)




E senzationala la gust, n-am facut-o niciodata insa am mancat la un restaurant. Un deliciu.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Multumesc mult Criss! Am printat-o si o sa o incerc in weekend. Sa vezi ce bucurie pe sot (si pe noi, desigur.

Veronica, incercatul ca incercatul, dar sa vezi mancatul! E nemaipomenita.

In alta ordine de idei, am facut din nou Prajitura Desteapta, de data asta mi-a iesit beton. Stiu unde am gresit data trecuta, asta am descoperit din intamplare . La coacere, respectiv la temperatura, trebuia pusa pe 320F deci mai jos cu cateva grade decat pusesem data trecuta, si ceva mai mult decat o ora, cu vreo 10 minute cred.

Lyly, ma duc sa ma uit la praji a ta de pe culinar. Trimite incoace niste bucati. Ce-ti face feciorul, te-ai obisnuit cu dintele crapat? Ca el sigur da .

Editez, Lyly, pune linku' cu pricina ca nu am gasit pozele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs

Multumesc mult Criss! Am printat-o si o sa o incerc in weekend. Sa vezi ce bucurie pe sot (si pe noi, desigur.

Veronica, incercatul ca incercatul, dar sa vezi mancatul! E nemaipomenita.

In alta ordine de idei, am facut din nou Prajitura Desteapta, de data asta mi-a iesit beton. Stiu unde am gresit data trecuta, asta am descoperit din intamplare . La coacere, respectiv la temperatura, trebuia pusa pe 320F deci mai jos cu cateva grade decat pusesem data trecuta, si ceva mai mult decat o ora, cu vreo 10 minute cred.

Lyly, ma duc sa ma uit la praji a ta de pe culinar. Trimite incoace niste bucati. Ce-ti face feciorul, te-ai obisnuit cu dintele crapat? Ca el sigur da .

Editez, Lyly, pune linku' cu pricina ca nu am gasit pozele.



Cu placere.
Laura, prajitura "desteapta" e acea prajitura care seamana cu cremsnitul?

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Laura, m-am obisnuit cu ideea, insa foarte greu. Doc spune ca nu poate sti cum va evolua dintele, se poate necroza rapid sau mai lent, sau se poate infecta si trebuie tinut sub observatie k sa nu afecteze dintele definitiv care creste sub asta de lapte, sau, printr-o minune, se poate depune iarasi dentina acolo, la crapatura, caci dintele e nou si nici nu i-au iesit pana acum decat cativa, e inca posibil orice. Deocamdata e solid, chiar daca e fracturat, nu se misca nici una din cele doua presupuse bucati.

uite linkul: www.culinar.ro/forum/continut-pagina/18136/Prajitura-Nutritiva/pagina/20/" target="_blank"> Aici si sa stii ca e chiar delicioasa


Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

La prajitura SOMLOI nu inteleg cum peste crema de ciocolata se toarna siropul ala?????? cred ca nu voi turna nici un sirop...ca altfel cum se papa floasca asa...e frumos sa fie patrate si fiecare patrat sa fie cu frisca si cioco pe frisca!
Voi ce ziceti?

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Rulada Monica

Asta am facut-o la ziua sotului cand au venit parintii mei la noi, c-am tot tinut 3 zile
-e reteta inventata....
-sper sa va placa

Blatul:

pt rulada:
- 4 oua 100g zahar
-1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
-100g faina
-25g amidon
- putina coaja de lamaie razuita
Crema:
-200 ml frisca lichida
-200 g branza de vai dulce
-2-3 piersici compot
-esenta de piersici
Ornat:-frisca
-fructe confiate,cirese
-bucatele ciocolata
Blat:
-se separa ouale,albusurile se bat spuma tare
-se adauga zaharul si bat din nou.apoi punem galbenusurile -si amestecam
-urmeaza faina+praful de copt si amidonul si o incorporam usor cu o paleta
-se toarna amestecul in tava cu hartie de copt
- se baga la cuptor,la 185 grade. -se ruleaza imediat ce am desprins hartia intr-un prosop
Crema:
-batem frisca,incorporam branza, batem in continuare,adaugam piersicile si esenta
-umplem rulada
-decoram cu crema ramasa
-dam la rece mimin 4 ore
-decoram cu frisca si cirese confiate + bucatele ciocolata

poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/





BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Hildegard,cu ce dui ai ornat rulada? Florile alea au iesit foarte frumos. Iar te tii de inventii? Bravo, ai fost

Maine sper sa am ce va arata si eu...am facut tort cu migdale, caise si visine, insa nu am pus inca jeleul deasupra si nu l-am ornat cu frisca. E la rece acum.

Pun aici si reteta de la prajitura hranitoare, asa cum am facut-o eu:

Prajitura nutritiva/daneza/ culi -adaptata nitel
Ingrediente
45 ml ulei (3 linguri)
60 ml lapte batut (sau iaurt diluat cu putin lapte)
100 g faina
50 + 50 g zahar
8 albusuri + 3 galbenusuri
50 g cranberries uscate (sau stafide)
50 g curmale (sau prune uscate)
2 linguri seminte in
2 linguri seminte dovleac decojite
2 linguri seminte floarea soarelui decojite (sau nuci tocate)
2 linguri fulgi de ovaz
1 lingurita bicarbonat de sodiu( eu am pus praf de cop, caci nu suport gustul de bicarbonat)

Cranberries si curmalele taiate bucatele se pun la inmuiat in suc de fructe( eu le-am pus in suc de mandarine)
Semintele de floarea soarelui si semintele de dovleac se rumenesc putin intr-o tigaie.
50 g zahar se mixeaza spuma cu 1 ou+ 2 galbenusuri
Se adauga uleiul in fir subtire, continuand mixarea, apoi laptele caldut
Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul/praful de copt, apoi se toarna in ploaie peste compozitie.
Se pun semintele de in, de dovleac, cranberries si curmalele scurse bine, fulgii de ovaz si nucile si semixeaza. Eu am uitat sa pun semintele de in, desi aveam si d-alea
Restul de 7 albusuri se bat spuma cu putin suc de lamaie, la jumatatea mixarii adaugam 50 g zahar, se mixeaza pana stau batz.
Apoi se adauga peste compozitie amestecand usor, de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o tava patrata de cca.23 x 23 cm ( a mea e 20 pe 26), in care s-a pus hartie de copt

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 30-35 min. Se testeaza cu scobitoarea pentru a vedea cand este coapta.

O s-o ma fac pentru ca este foarte buna, insa voi pune cantitati duble, o tava mai mare si... ma gandesc sa pun mai multe galbenusuri, ca nu am ce face cu atateacare raman.

Poza praji: http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=2cZOHDNkwsw¬ag=1
Poza praji cu faina integrala de grau si fructoza: http://share.shutterfly.com/action/welcome?sid=2cZOHDNkwqo¬ag=1






Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Deci,

Prajitura Somloi Galuska


Ingrediente Blat:
-6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, zahar vanilat, 2 linguri cacao
Crema nuci:
-100 g unt
-100 g nuci
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
-1 lingura rom
- 1 lingura faina
- 1 pumn de stafide inmuiate in rom.
Crema ciocolata :
-200 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 100 g unt
- 1 lingura faina
- 2 linguri cacao
Glazura :
-300 ml frisca
-100 ml lapte
- 1 lingura rom
-100 g zahar
- 2 linguri cacao
Preparare : Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi patrate sau dreptunghiulare. Incalziti cuptorul la 180C (350F). Se fac 2 blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, dupa cum urmeaza : se separa continutul oualor, se bat galbenusurile cu zahar pana devin pufoase, apoi se adauga faina. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga in compozitie. Se imparte compozitia in 2 parti. Intr-una se adauga 2 linguri de cacao, iar in cealalta vanilia. Fiecare parte se toarna in una din cele 2 tavi unse si se coc aproximativ 15 min. sau pana cand blatul se desprinde usor de marginile tavii. Se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit.
Crema de nuci se prepara amestecand nucile macinate cu unt, lapte, zahar, faina si rom si punandu-se toate acestea la foc mic, tinandu-se pana incepe sa fiarba. Se da la o parte de pe foc si se lasa la racorit, apoi se intinde pe unul din blaturi, se presara stafidele si se acopera cu celalalt blat. Pentru crema de ciocolata, se amesteca laptele cu ouale batute, unt, faina, zahar si cacao. Se pune la foc foarte mic, amestecandu-se continuu, pana se ingroasa.
Nu lasati sa ajunga la punctul de fierbere. Lasati sa se racoreasca putin, apoi intindeti pe suprafata prajiturii si puneti la rece.
Cand crema s-a intarit, taiati prajitura in mici patrate si puneti-le pe un platou (farfurie). Amestecati laptele cu 50 g zahar si rom si turnati peste prajitura.
Decorati cu frisca.
Inainte de servire, amestecati zaharul si cacaoa ramase cu putina apa, pentru a forma un sos mai gros, pe care il turnati peste frisca.

poze pas cu pas:http://veronicascakes.blogspot.com/



BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Hildegard, esti grozava! Ai si facut somloiul, deh? Mi-am notat si eu reteta! E chiar asa de bun?
Am facut tortul cu migdale, caise si visine si l-am postat www.culinar.ro/forum/continut-pagina/18015/Tort-cu-caise-zmeura-si-migdale/pagina/40/" target="_blank"> Pe pagina asta de pu culinar Inca nu l-am taiat, ca nu a vrut sotul

La multi ani de ziua noastra!!


Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

lyLY, incarca poza si aici de la tort sa o pun index.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput