Am auzit ca a aparut un nou test pentru depistarea sindromului Dawn. Testul se face intre a 11 si a 14 saptamana de sarcina si are o probabilitate de 90%. In Romania inca nu a ajuns un astfel de test si as fi vrut sa intreb daca cunoasteti mai multe amanunte despre el. Eu as vrea sa fac Oscar test la Viena pentru ca la mine triplul test va fi nerelevant intrucat sunt insarcinata cu gemeni.
Daca cunoasteti mai multe despre acest test, va rog sa imi spuneti si mie
Am cautat pe net ca m-ai facut curioasa si am gasit asta:
"OSCAR stands for 'one stop clinical assessment of risk', and is a method for giving a Down's risk based on one visit to a clinic between 11 weeks and 13 weeks 6 days. At this visit a nuchal scan is performed, which is combined with a two hormone blood test (papp-A and hCG) at the same time. A combined Down's risk assessment can then be given. It's a convenient and quick test-the disadvantage is that the two hormone blood test is probably not as accurate as a multi-stage integrated test or variant of this including the triple test."
Ei bine, acesta este asa numitul dublu-test care se face si in Romania. Nu stiam ca ii spune si Oscar. Eu l-am facut la Medlife. Si este oricum tot o analiza de risc, nu pune un diagnostic.
Daca este vb. despre dublu test... da, se face si la noi.
Si eu l-am facut si pt. sarcina gemelara... si s-a putut...
Tot la Medilife...
Din cate am citit, sansele sa-ti iasa un rezultat eronat sunt mai mici la dublu-test decat la triplu-test...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica