Bucatarie inchisa sau deschisa?
Ne vom construi o casuta... dilema mea e bucataria: deschisa sau clasica bucatarie inchisa? NU as vrea sub nici un motiv ca atunci cind gatesc sa umplu casa cu mirosuri, fie ele si imbietoare
Cu multumiri anticipate
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri
trischa spune:
eu sunt pentru deschisä.existä hote silentioase si performante oale care fierb rapid si o grämadä de alte lucruri ce-ti fac viata usoarä.si gätitul eu il percep ca pe ceva al tuturor.nu sä mä inchid in bucätärie si sä stau sä mä uit cum iese aburul din oalä.deci,noi avem bucätäria deschisä,delimitat spatiul de gätit de cel de luat masa printr-un ,,bar,,acolo ne petrecem o grämadä de timp si de multe ori prietenii tot acolo vor sä stea.important e ca suprafata sä fie destul de mare,luminoasä si aerisitä.
ladyJ spune:
Daca bucataria este in continuarea sufrageriei,las-o deschisa.Ar fi pacat sa fie o usa mare acolo care delimiteaza zona de luat masa de bucatarie.Presupun ca nu gatesti saptamanal sunca prajita si peste la tigaie
Daca dotezi bucataria cu o hota buna,daca ai geam marisor,ramai pe bucatarie deschisa.Arata bine.Astfel poti deschide geamul larg cand gatesti ceva mai ´´mirositor´´
Deschisa nu inseamna sa vezi bucataria in toata splendoarea ei.Poti face un perete fals care acopera o anumita parte.Dar o parte sa ramana libera,cu vedere.Sau,daca vrei stil american,faci barulet,lasi peretele fals la o parte.
O ultima solutie:
pui usi glisante,mari.Asa poti opta pt bucatarie inchisa-deschisa,cum doresti tu.Cand gatesti le poti inchide,cand nu,le tragi si ramane bucataria le vedere.
pet.cost2005 spune:
Eu sunt pt. bucataria inchisa. Din cauza mirosurilor (orice hota super-performata ai avea, tot se simte miros de bucatareala si oale fierte) si a esteticii ... pune ca se intampla sa ai putina dezordine, farfurii nespalate in chiuveta, sa fii in toiul pregatirilor etc. atunci cand iti vine cineva in vizita ....
Eu aici am bucataria deschisa, da' nu imi place deloc !
Petronela si Silvia
corinadana spune:
Trishca si ce te faci cand coci vinete, ardei.
Eu am aici deschisa dar cand gatesc miroaaaaaaaaaaaaase peste tot.
Acum daca nu te omori cu gatitul poate fi deschisa.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
redai spune:
Eu o am deschisa cu zona pentru luat masa si livingul.Am hotarat cu sotul ca la prima renovare sa o inchidem.Hota noastra a costat 8 milioane si tot nu face fata.Nu gatest eu mult, dar cand fac ceva fripturica se simte mirosul in toata casa..Dupa ce termin de gatit aerisesc tot:dormitoate,living,bai.
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
www.hi5.com/friend/video/displayViewVideo.do?videoId=7575382&ownerId=158238046" target="_blank">Stam in picioare la 7 luni
Sa o ajutam pe Ramyteo
mihaela_ce spune:
Eu am avut bucatarie deschisa si am zis ca nu mai imi trebuie in veci.Acum m-am mutat de acolo si in noua casa nici nu am vrut sa aud de bucatarie deschisa.Crede-ma ca oricat de buna ar fi hota ,tot se simte mirosul.Nu mai spun ca noi avem bebe mic si sotul meu fumeaza si avem si prieteni care fumeaza si unde sa fumeze ....? in bucatarie desigur!! si cum nu mi-ar fi convenit deloc sa ajunga fumul de tigare la copil,am pus si usa de termopan sa izoleze mai bine.
Este adevarat ca da bine.....dar dezavantajele sunt mai multe,dupa parerea mea.Acuma fiecare cu gusturile lui,daca sunteti genul care mancati in oras,nu aveti copii....se merita.
april spune:
Bucatarie inchisa: motivul? evident mirosurile.
In vara, cand am schimbat usile, am ramas o saptamana fara usa de la bucatarie (mesterii de mesteri au facut-o muuuult mai mica si au trebuit s-o refaca). A fost cumplit! Atunci am realizat cu adevarat ce inseamna fara usa. Si era vara, geam deschis, hota, degeaba. Pt nimic in lume nu mi-as face bucatarie deschisa. Si asa, cu usa termopan la bucatarie mai intra in camere mirosul deoarece umblu pe usi.
Acuma depinde si cat gatesti.
Dar la sarmale, snitele, chiftele, ciobe,.........e cumplit cum intra mirosul in perdele, canapele si haine binenteles.
Nati spune:
Eu am bucataria cu posibilitatea de a fi deschisa sau inchisa, adica la barul care tine cat bucataria am doua geamuri,am usa la bucatarie, daca vreau bucataria deschisa,deschid geamurile, daca gatesc ceva cu miros puternic inchid, geamul deschis, hota in functiune si nu am treaba ci mirosul prin toata casa.
Nici eu nu recomand bucatarie deschisa, se mai intampla sa ai vase in ghiuveta, nu ai avut timp sa pui toate la locurile lor, si atunci se gasesc musafirii sa vina.
Plus ca daca ai deschiderea spre sufragerie, iti garantez ca in cateva luni, speli de nu stiu cate ori perdelele, draperiile, aspiri canapelele, le dai cu solutii mirositoare, ca are sa se umple de mirosul de la gateala.
Succes la alegere!
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
A_Iulia spune:
Eu tot deschisa o am, si nu sunt prea fericita de alegerea facuta, in conditiile in care nici macar nu se gateste prea des la mine in casa.
Nici zona unde luati masa nu trebuie sa fie "open" si cu acces/trecere. Eu ma simt aiurea cand vine vreun vecin, sau vreo cunostinta neanuntata, si da cu nasul exact in strachina mea cu mancare (si nu doar o data mi s-a intamplat)
Ok, spatiul e mai larg...dar are clar inconveniente. daca gasiti o posibilitate sa vi-l compartimentati cu ceva glisant, ar fi super.
Adina + Olivia Q1.04
claudia_a spune:
Clar bucataria inchisa... motivele sunt clare: mirosurile, uneori dezordinea (nu le poti tine pe toate din scurt - tot se mai pierde pe vreun dulap o cana ramasa rebela, solnitza de sare pe masa, o carpa de bucatarie uitata pe aragaz....), vasele din chiuveta pe care nu ai chef mereu sa le speli imediat dupa masa... etc...
Plus ca voi sunteti si familie mare si cu siguranta gatiti mult si ordinea nu e mereu pusa la punct... stiu de la mine, desi suntem doar 3!
Si noi avem terenul si ne vom face o casa...asa ca de asta mi-am dat cu parerea!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.