Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult maili,dr ia dat trimitere fiindca nu a stat cuminte in sala de asteptare dupa 8 ore de gradi si nu a fost atent la expilcatii(cum sa fie daca nu intelege)in schimb a repetat tot ce la pus sa faca mai putin sa sara intr-un picior.de stat a stat intr-un picior.Spune-mi si mie te rog ce tratament homeopat iai dat? Scrie-mi pm ca sa nu faci reclama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Asa cum spune si Maili, si am avut si recomandarea asta cand am mers la dr.RN, si din tot ce am citit ca e bine sa dam tuturor copiilor ulei de peste (Andrei la 8 ani avea o doza recomandata de 800-1000 mg) care e si mai bine sa fie combinat si cu vitamina C (aici nu pot spune exact doza, 1000 mg imi pare mult, o sa i-au retetele respective la studiat si vin cu precizari). Din pacate, eu nu am putut actiona la 3-4 ani, pentru ca eram disperata cu mama, grav bolnava, tata la fel (ei s-au dus intr-o lume mai buna...) si faptul ca la gradinita nu era ca ceilalti imi parea "banal: fata de ce probleme aveam eu.Acum, regretele sunt tardive...
Ar fi bine sa urmezi sfaturile lui Maili, sa mergi la un psiholog bun,care va face recomandari.
Nu trebuie sa disperi daca asta va fi diagnosticul, aici ne gasesti pe noi mame cu "state mai vechi". gata sa-ti povestim de copii, cum au evoluat si faptul ca in timp, intervine maturizarea copilului si cu o infinita rabdare (dublata de afectiune , sunt ai nostrii si ii iubim ne conditionat, nu-i asa ?), cu medicatie adecvata, se va ameliora.
Intrebi de remediile homeopate, ele sunt vreo 2000 la numar, ar trebui individualizate pe pacient, deci e greu de inidcat unul universal valabil ( asta e si motivul pt care am renuntat la dr.RN).
In acest sens, ca sa-ti faci o idee iti recomand sa cauti pe internet si citeste un articol legat de : ELEVUL CU PROBLEME #350;I HOMEOPATIA.

Mai vorbim,
Carmen


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult Carmen.Am stat de vorba cu o mamica tare duce si mi-a spus ca ,daca copilul sta cuminte la gradi si acasa cu noi nu,atunci nu ar fi asta si sa nu fie cumva gelozia de fratiorul lui mai mic,facand toate astea ca sa ne atraga atentia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicac spune:

Eu ma dau batuta de miine nul voi mai duce la sc. nu se poate integra si plinge non stop nu vrea sa colaboreze la nici o sarcina ma voi inbolnavi si de nervi cred ca voi ajunge la nebuni ,daca mai continui asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Pentru DENISA

Ramin la parerea mea :mergi la logoped si la psiholog. Da-i ulei de peste ca asta nu face rau nimanui( doar daca e alergic face rau)si nu mai sta pe ginduri.Mergi la psiholog si la logoped.Eu cred ca totul va fi bine.Si sa-ti spun ce exercitiu ne-a dat de facut psihologul acasa: in fiecare zi o jumatate de ora sa o petrecem toti trei facind ceva impreuna :fara telefon , tv ,calc.Numai noi trei: sotul , baiatul si cu mine.Sa jucam un joc , sa construim cu cuburile ceva, sa decupam , sa facem puzzle. Dar in fiecare zi cite ceva .S-ar putea ca fiul tau sa caute mai multa atentie,sa fie gelos
din cauza fratiorului mai mic.Copilul meu nu are ADHD dar are un comportament nedorit la gradi in special, mergem la psihoterapie (avem deja doua sedinte) si sper sa mergem spre bine. Si toti specialistii pe care i-am consultat ,chiar si dna psiholog mi-a spus dupa doua sedinte ca el cauta atentie si din aceasta cauza se comporta asa.
Iar tratamentul homeopat trateaza individul nu boala si ceea ce a recomandat homeopatul ptr baiatul meu s-ar putea sa nu fie bun pentru copilul tau.Si nu inteleg a-i mers la medic generalist? si el ti-a spus ca s-ar putea sa fie ADHD? Pentru ca eu am mers la psihiatru si acesta nu mi-a dat un diagnostic pina nu l-a trimis sa-l vada un psiholog.
Toate cele bune



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Da maili, am mers la generalist ca e aici in sat8asa a vrut sotul meu,dar eu cred ca si un copil normal dupa 8 ore de gradi tot nu sta cuminte sa astepte in sala o ore si nemancat.Astazi ii face trogramare la pediatru si mergem cu cererea de trimitere la ergoterapie(asa cum nea zis educatoarea) si fara sa-i spunem ca am fost la generalist.ea il stie de mic si nu a vazut in el asa ceva.Cristian cand a fost mic a fost extraordinar de cuminte statea in brate si asteptam in sala de asteptare fara sa faca nimic,dar l-am ferit de tot de era rau si l-am tinut in patut,scaune fara sa-l las sa cotrobaie el pe unde vrea si sa cunoasca,iar acum cred ca el face ceea ce este normal sa faca sa cunoasca,caci fara sa se loveasca degeaba ii zic eu ca se loveste.Vedem ce zice si pediatra si daca ne trimite si ea la test atunci mergem.Oricum tratamentul cu neoroleptice nu il dau...Sper sa vrea sa aiba atentia pe care recunosc ca uneori nu prea am timp caci am mult de munca,casa mare cu curte,gradina,bb dar acum de cand am aflat ca poate avea asa ceva m-am apropiat din nou de el si am petrecut mai mult timp impreuna,rezultatele sunt uimitoare,chiar incerca sa inteleaga ce ii spun si chiar sa asculte.Educatoarea insa a zis ieri ca se intampla des sa nu asculte de ce povesteste ea,insa el nu stie germana si aici cred ca iar e problema.Dumnezeu nu cred ca permite sa aiba copilasul meu asa ceva,fiindca stie ca nu pot sa duc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Buna fetelor,

Carmen te rog sa ma scuzi ca nu am raspuns pana acum. Am fost plecata 3 zile si cand am revenit am fost foarte ocupata. Abia acum am intrat pe forum si am citit tot ce s-a scris de la ultima mea vizita. Carmen sa stii ca am fost la dr RN si ne-a dat sa luam in continuare Omega 3, homeopatele pe care le luam si pana acum si a inceput detoxifierea pentru vaccinari. Am inceput cu anti-rujeolos.
Dr. are cabinet tot la Timpuri Noi si tot 1 mil. este consultatia. Urmeaza sa revenim la el dupa o luna.

pentru Denisa

Denisa sa stii ca toate mamicile care postam aici am trecut, mai mult sau mai putin, prin ce treci tu acum. Au trecut 3 ani de zile si eu inca nu m-am obisnuit cu ideea ca baiatul meu are adhd. Am forte des perioade in care cad in depresii, slabesc 2-3 kg, nu dorm noptile si plang de ma usuc. Ma gandesc ca eu sunt singura care pot sa-l ajut si o iau de la capat. Ma incurajez singura. La tine este inceputul. Este ceea mai grea perioada. Pana cand vei reusi sa accepti acest diagnostic si vei realiza ca numai tu il poti ajuta cel mai mult. In urma cu trei ani eram la fel ca tine. Vei vedea ca daca vei avea multa rabdare, Cristian va progresa si vei trece la alta etapa, cu alte griji. Eu,acum, sunt foarte speriata ca la anul vom incepe scoala si nici nu vreau sa ma gandesc. Hai sa-ti dau un exemplu: Vlad la 3 ani nu vorbea decat mama, papa, apa, nani...cred ca vreo 10-15 cuvinte. Acum, la 6 ani, Vlad citeste cursiv. Sa stii ca acesti copii au o inteligenta peste medie. Vlad a invatat singur sa citeasca. Anul trecut am fost la psiholog si i-a facut o evaluare: IQ=110. Cand am fost acum la dr. si i-am spus ca a invatat sa citeasca singur, mi-a zis ca un copil care invata singur sa citeasca are o inteligenta peste medie si acel IQ nu este cel real.

Hai sa va spun cum a invatat sa citeasca. El este foarte interesat de mijloace de transport: masini, trenuri, autobuze si se uita mereu pe reviste, carti cu poze cu aceste mijloace de transport. Avand o memorie fotografica excelenta, a invatat fotografic cum se scriu aceste cuvinte. Acest lucru se intampla pe la 4,5 - 5 ani. Si incet a inceput sa citeasca singur. Acum imi citeste el mie din enciclopedii. Am uitat un amanunt: pe la 4 ani l-am invatat eu care sunt literele, dar atat, nu am exersat cu el sa citeasca.
Noi stam mai rau cu motricitatea fina, dar si aici am facut progrese, cu semnele grafice.

Oricum, avem si noi destule bube, dar trebuie sa mergem mai departe.

Va urez la toate multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Am facut programare la pediatru pt. luni sa ii cerem trimitere la ergoterapie si sa vedem ce zice si ea. Te stimez andutzu,pt tot ce faci pt copilul tau eu insa nu voi putea,eu nu mai traiesc...Sa dea Dumnezeu sa fie doar neglijenta mea ca nu m-am ocupat de el si sa nu fie adhd ca el ramane singur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Denisa tu vorbesti numai prostii. Daca iti iubesti copilul, si sunt sigura ca asa este, vei face tot ce iti va sta in putinta si neputinta (rastorni si muntii) ca sa il ajuti.
Ti-am spus ca si eu am trecut prin ce treci tu acum. Sa dea Dumnezeu sa nu fie adhd si sa fie doar o greseala de crestere. Dar daca este adhd ce-o sa faci? O sa fii alaturi de el si vei face tot ce trebuie sa-l ajuti. Sa-ti mai spun ceva: adhd nu este cea mai mare nenorocire din lumea asta. Gandeste-te ca, din pacate, exista multi copii in lumea asta cu boli grave, incurabile, cu handicapuri grave care ii condamna pentru toata viata. Copilul tau nu are asa ceva.

Cand am fost prima data la dr. diagnosticul a fost de retard mintal. Stii ce inseamna asta? In cateva secunde mi s-a naruit tot universul. Nu mai conta nimic pentru mine:nici copil, nici familie. Nu mai aveam viata in mine. Simteam ca am murit.

Cand am primit dg. de adhd am fost fericita . Acum cateva luni ne-a pus dg de adhd cu elemente autiste si alt medic de Sindrom Asperger. Si bineinteles ca a urmat iarasi depresia de rigoare. Acum sunt mai bine. Intre timp am mai citit despre aceste dg si nu prea le cred. este clar ca Vlad are adhd, dar am dubii la sdr. Asperger. Sper ca cu ajutorul meu, al dr, psihologilor,tratamentului, si al trecerii timpului sa se diminueze simptomatologia. Dar nu uita: cel mai important este ajutorul lui Dumnezeu.

Stiu ca acum pentru tine nu mai conteaza nimic. Incearca sa te detasezi putin si sa gandesti ca este o nenorocire mica fata de altele.

Si mai cred Denisa ca ti-ar prinde foarte bine putina consiliere. Cred ca ti-ar ajuta mult sa stai de vorba cu un psihoterapeut. si inca un sfat: pentru tine este si asa destul de greu avand in vedere ca mai ai un copil de cateva luni care necesita foarte multa atentie. Rupe-te macar o data la 2 saptamani si petrece cateva ore (o zi)singura, fara copii. Fa ce vrei tu: du-te la coafor, la film, la plimbare...ce-ti place tie si te face sa te simti bine. Iti vei incarca bateriile si vei avea puterea sa o iei de la inceput.

Iti urez muta sanatate si tie si copiilor tai! Sa dea Dumnezeu sa nu fie decat o greseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult andutzu,insa eu nu voi putea cat de mult il iubesc prefer ori sa-l parasesc sa-l las cu taicasu si sa il apar pe bb de el(caci pur si simplu mie frica sa nu mi-l omoare) ori sa mor.Inca nu am vazut acest diagnostic pus de mai multi medici,caci eu nu cred intr-unul singur sa iti spun exact ce voi face,cert este ca nu-l voi putea ajuta in acest caz daca are...

Mergi la inceput