Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor ,
Adutzu,
merci pt informatii.Te rog, ai putea sa scrii denumirile la homeopate. Eu la detoxifierea de vaccinuri aveam 3 remedii alternate , voi ? (intreb de curiozitate). Altceva in afara de omega3 si de remedii mai luati ceva ?
Mai te rog ceva, as vreau sa stiu: care e doza de OMEGA 3 (? mg) si daca e combinata cu vitamina C (? mg).
Eu voi incerca una din celalalte altermative de homeopatie,inca mai ezit, pentru ca ia produsele Child Life si nu vreau sa-l zapacesc si sincer, mai astept experiente pozitive de adhd ameliorat homeopatic.

Denisa,
si eu am refuzat sa cred ca asta e diagnosticul (si poate si acum cind iti scriu nu cred 100%) dar nu abandonez lupta !
Am mai recitit de pe forum discutiile anterioare ale noastre si iti rescriu dintr-un raspuns anterior a lui Adutzu:
Denisa tu vorbesti numai prostii. Daca iti iubesti copilul, si sunt sigura ca asa este, vei face tot ce iti va sta in putinta si neputinta (rastorni si muntii) ca sa il ajuti.
Ti-am spus ca si eu am trecut prin ce treci tu acum. Sa dea Dumnezeu sa nu fie adhd si sa fie doar o greseala de crestere. Dar daca este adhd ce-o sa faci? O sa fii alaturi de el si vei face tot ce trebuie sa-l ajuti. Sa-ti mai spun ceva: adhd nu este cea mai mare nenorocire din lumea asta. Gandeste-te ca, din pacate, exista multi copii in lumea asta cu boli grave, incurabile, cu handicapuri grave care ii condamna pentru toata viata. Copilul tau nu are asa ceva.
Subscriu si eu la cele de mai sus.
Dar hai sa nu te pripesti cu diagnosticul,consulta doctor specialist, psihog .La voi poate e amplificata manifestarea si de aparitia fratelui mai mic.
(De exemplu eu citisem undeva pe net ca un semn al adhd-ului ar fi atunci cind un copil cand sta pe scaun isi misca permanent picioarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Carmen el nu prea sta pe scaun,cand a fost mic statea 4,5 ore in scaun de masa si eu faceam treba pe langa el,uraste scaunul,a fost cel mai fericit cand l-am pus pe bb in el,acum insa sta la tv si se uita la micki maus fara sa se miste si o ora,desi cred ca la vazut de 1000 de ori,insa vrea sa stam cu el,e cu niste fantome,iar eu l-am speriat cu bau bau si acum ii e frica sa se uite singur,iam zis ca asa arata bau bau,acum degeaba incerc sa-i spun ca nu este.La gradi sta in scaun,asculta pe toata lumnea daca ii zice sa faca ceva,insa pe noi nu,in special pe mine,inainte era invers ma asculta pe mine si pe taicasu nu.Se apropiase pre mult de mine si nu ma vroia decat pe mine,apoi am zis ca trebuie sa il apropii de teicasu si am reusit numai ca eu acum sunt zgrimturoaica pt el si taicasu printul cel bun,eu nu mai exist pt el.Taicasu nu merge pe aceeasi lungime de unda cu mine,eu am incercat de mic sa-l fac sa inteleaga insa taicasu nu ma lasat,a zis ca e mic,cum sa-i citesc din carte,cand se dadea cu capul de jos ca vroia ceva eu ii ziceam cal dau si eu mai tare si nu se mai dacea,insa taicasu il pupu si iar se dadea.Eu cred ca loviturile astea la cap zi de zi de credeam ca-si sparge capul e de vina,caci pana a mers a fost un copil normal si foarte cuminte.Eu am inteles ca se vede de la cateva luni daca are adhd.Totusi daca reusesc sa-i fie foame si sa stea la masa nu se foieste decat daca ii dau eu de mancare si nu vrea.Nu prea vrea sa manance deloc singur dar o sa urmaresc.Spuneti-mi si mie va rog cum fac diferenta dr. dintre un copil "prost educat" si un copil cu adhd?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Denisa, nu intra in panica !
M-am uitat la varsta copilului tau, are doar 3,5 ani. E prematur ca noi sa ne dam cu parerea. Asteapta o opinie a unui specialist.
Semnele ADHD sunt mai evidente la intrarea in scoala sau poate si la gradinita (grupa pregatitoare).
Dar si copii intre ei sunt atat de diferiti, am o amica cu un copil care zbarnie la scoala ( atentie din plin), dar foarte interiorizat si retras, nu comunica...al meu ar vorbi si cu pietrele... (eu nici nu as zice ca e adhd, dar cica e diagnostic pus de 4 doctori, deci ma depaseste)
Oricum , nu fi aia cu drobul de sare ....
Fiecare caz e cu problematica lui: ma gandesc ca la voi e mai complicat avand in vedere limba (copilul trebuie sa se descurce in 2 limbi diferite, acasa - romana, la gradi - germana),poate asa se traduce la el neputinta de intelegere si comunicare, si nu in ultimul rand de aparitia fratiorului sau !
Informatii despre ADHD gasesti pe Internet usor, dar repet, copilul e inca micut !
Nu il autodiagnostica !
Pentru linistea ta cere mai multe pareri competente !
Cu drag,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Carmen dar o analiza care sa fie precisa sa se stie ca are adhd nu exista,tomografie,etc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Citesc cele scrise de voi, Denisa si Adutzu si parca imi vad si eu disperarea de cind avea copilul meu 3 ani.Vorbea putin si ecolalic dar la 5 ani a invatat singur literele si sa le citeasca si sa le scrie, ,era foarte nervos si agitat si primul lui diagnostic a fost usor retard psihic , hiperkinetic.Am spus ca NU ESTE ADEVARAT.Nu mi se poate intimpla mie una ca asta.Apoi am trecut pe logopedie si pe tratament homeopat si urmatorul diagnostic a fost niste elemente de autism .In acel moment am cazut si eu psihic dar a trebuit sa-mi revin repede ca baietelul meu avea nevoie de mine.Intre timp am continuat cu homeopatia si logopedia dar psihologul mi-a spus ca nu are nevoie de consiliere.Asa ca am mers inainte intre timp am descoperit ca ii place matematica,sa picteze, are voce frumoasa si a invatat cintecele dar la gradi avea in continuare un comportament iesit din comun.In vara asta am vazut alti doi specialisti care mi-au spus ca ei nu vad ADHD la copilul meu dar au dat cu parerea ca ar fi o usoara forma de sindrom Asperger care cu rabdare si consiliere ar putea disparea in 2-3 ani.
Asa ca acum merg la consiliere .Iar medicul curant a-l baietelului meu dar si dna logoped mi-au spus ca sub nici o forma nu este ADHD ci mai degraba este modul lui de a face sa i se acorde mai multa atentie (sufera de nebagare in seama).Este capabil sa stea ore intregi sa faca o activitate care ii place pina o termina ,ii place tot ce este nou si nu stie.Ma gindesc si eu uneori ca am gresit in educatia lui am fost prea protectiva si nu l-am lasat sa exploreze mai mult ,faptul ca tata e putin mai dur , poate l-am derutat si de aici comportamentul lui.Am avut probleme cu motricitatea fina dar s-au rezolvat repede(de ex a invatat sa tina corect creionul in mina la 4 ani si jumatate desi reusea sa faca jocuri cu mozaic sau sa construiasca castele cu dif cuburi)
Dar acum sunt optimista dupa ultimele discutii avute cu psihologul, cu logopedul si cu medicul dar si cu noua educatoare.
Ne trebuie multa forta si optimism pentru ca numai noi putem sa ne ajutam cu adevarat copiii.

Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Maili, atat de incurajatoare sunt mesajele tale, asa ca sper ca toti sa se bucure de progresele copiilor lor, pornind de la exemplu copilului tau!

Pentru Denisa, cite ceva referitor la intrebarile tale:
Un copil cu ADHD are o capacitate scazuta de a-si focaliza atentia si de a o mentine asupra lucrurilor care nu sunt extrem de interesante; are dificultati in a-si controla impulsurile; are dificultati cu statul nemiscat la scoala sau la masa, fiind mereu pe picior de plecare si agitat.
Nu exista nici o indoiala: copiii care nu sunt atenti, care sunt hiperactivi si impulsivi ii streseaza foarte mult pe parinti. Unii parinti ai copiilor cu ADHD sunt priceputi pentru a-i ingriji, altii mai putin. Insa nu exista nici o dovada ca parintii ar putea cauza ADHD. Un copil rasfatat, care nu a fost niciodata invatat sa accepte un refuz sau sa astepte pentru a primi ceea ce isi doreste, se poate comporta in asa fel incat sa para ca are ADHD. Majoritatea copiilor cu ADHD au fost crescuti in limite rezonabile si cu o disciplina normala, dar pur si simplu nu au raspns la fel ca majoritatea copiilor.
ADHD este o afectiune medicala si nu o consecinta a unei atitudini necorespunzatoare din partea parintilor. Simptomele ADHD apar inaintea varstei de sapte ani, adesea manifestandu-se cu intensitate maxima în primii doi ani de scoala.

Nu exista nici o analiza sanguina sau test cerebral pentru diagnosticul ADHD. Medicii se bazeaza pe informatiile pe care le primesc de la parinti, profesori si pe propriile lor observatii. Un medic care incearca sa stabileasca diagnosticul de ADHD ar trebui sa primeasca informatii de la cel putin un parinte si un profesor, prin inerviu, chestionar sau sub forma de descriere scrisa. Medicul ar trebui sa tina cont de istoricul dezvoltarii fizice si psihiatric al copilului, antecedentele familiale, sa discute cu copilul si sa efectueze un control medical amanuntit.
ADHD nu este inca vindecabil, dar cu siguranta este tratabil. Copiii cu ADHD nu au nevoie doar de ameliorarea simptomelor, ci de normalizare, care ii poate aduce la un nivel de atentie si la un comportament similar cu al colegilor fara ADHD.
Exista multe tipuri de tratamente disponibile pentru copiii care au ADHD. Majoritatea copiilor beneficiaza daca li se administreaza mai multe tratamente in acelasi timp. De obicei medicul incearca sa trateze copilul cu medicamente si in acelasi timp discuta cu parintii si profesorii pentru a incerca sa le modifice comportamentul fata de copil.Exista suficiente dovezi ca medicametele reprezinta cel mai eficient tratament pentru simtomele ADHD, insa si consilierea psihologica si alte terapii non-medicamentoase sunt importante.
Cu un tratament medical si o educatie potrivite, copiii cu ADHD ar trebui sa fie capabili sa reuseasca foarte bine in viata. Pe masura ce cresc, caracteristicile care i-au facut sa aiba atat de multe probleme la scoala:spontaneitatea, energia, abilitatea de a se gandi la mai multe lucruri de-o data, ii poate ajuta bine la locul de munca. Copiii care au si alte probleme pe langa ADHD, cum ar fi depresie sau tulburari grave de invatare, au mai multe dificultati si necesita mai mult sprijin din partea celorlati.
Daca aveti un copil cu ADHD, discutati cu medicul sau cu un specialist. La fel ca in cazul unei oricarei afectiuni medicale sau tulburari de dezvoltare, cu cat stiti mai multe, cu atat mai bine veti fi in stare sa colaborati cu medicii, cu profesorii si cu alti specialisti pentru a va ajuta copilul sa se dezvolte cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Buna fetelor,

Pentru Carmenn
Sa stii ca ptr. detoxifiere i-a dat "anti-rujeolos". Chiar asa se numeste. In rest i-a dat Staphisagria, Calcarea Carbonica, Silicea si Barita Carbonica. Eu cred ca doar cele de detoxifiere sunt generale, celelalte sunt individualizate pe pacient si nu trebuie sa le ai in vedere.II dau 800 mg de Omega 3. Vit. C nu mi-a prescris, dar o sa-i dau eu.

Pentru Maili
Din cele descrise de tine, cazurile noastre sunt asemanatoare. Aceleasi diagnostice le-am primit si noi, dar, se pare ca la noi exista si adhd. Tu i-ai dat cumva Rispen? Ce tratament ii dai tu?

Pentru Denisa
Eu cred ca tu exagerezi. Trebuie sa fii "barbata" ca sa zic asa. Si sa nu te mai aud ca spui ca il parasesti ca ma supar rau si sunt convinsa ca vorbele astea nici macar nu te reprezinta. Daca nu ti-ar pasa de el nu ai fi aici cu noi sa ceri sfaturi pentru a rezolva problema.

Urez tuturor sanatate si un week-end placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Maili as vrea sa imi dai si mie mai multe detalii despre consilierea pe care o faceti voi. Pe ce se axeaza psihologul? Noua ne-a spus ca trebuie sa insistam pe relationare, pe comportamente. Tu mergi cu el la un cabinet sau vine psihologul acasa? Cum se deruleaza o sedinta la voi?
Spune-mi, te rog, cum se comporta baietelul tau cu copiii? Vrea sa fie numai el sef? Cum este la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Pentru Adutzu,
Si eu am obsevat o asemanare in diagnostice intre copiii nostri.
Nu i-am dat tratamentul de care scrii tu (ma refer la cel alopat) dar din remediile homeopate pe care le-am dat pot sa spun ca i-am dat si eu silicea cu care i-a mers fff bine.Dar pina la silicea dna doctor i-a dat tratamentul de detoxifiere apoi alte remedii cite unul la distanta in timp de altul.Ceea ce mi-a recomandat a fost
sa cumpar ca remediu si nu am gasit pina acum este sanicula dar cu specificatia sa nu-i dau acest remediu pina nu o consult pe dumneaei.Despre comportament este o intreaga poveste.Pina cunoaste locul spui ca este ff timid dar dupa 2 - 3 zile are el grija sa nu mai spui niciodata asta (vorbesc de gradi).Ii place sa fie in centrul atentiei la gradi si de cele mai multe ori face prostii ca sa atraga atentia.Ii plac copiii si se joaca cu ei dar de cele mai multe ori este respins datorita comportamentului .Anul trecut la gradi erau 4 fete si doi baieti in "gasca" si se jucau impreuna dar fetele conduceau totul.Nu bate copiii, dar strica jucariile la gradi , se enerveaza usor si vorbeste urit( asta pentru ca il las afara la bloc sa se joace cu copiii care uneori mai profita de naivitatea lui, mai ales cei mai mare - drept pentru care nu ii dau voie sa se joace cu cei mari si ma asculta).Cam asta este comportamentul la gradi.Acum l-am dat la o gradi cu program normal si dupa o saptamina nu s-a plins nimeni ca ar fi de nestapinit.Si sincer ma rog la Dumnezeu sa nu se intimple asta.In parc se imprieteneste repede cu copiii si se joaca cu ei.Acasa n-o sa-ti vina sa crezi nu face nimic din ceea ce am scris mai sus:necaz mare daca i se strica o jucarie, este atent la tot si la toate in jurul lui ,are program de joaca la calculator, ma ajuta la treaba, merge si cumpara dif lucruri de la magazinul din colt, construieste castele din cuburi , picteaza ,deseneaza , se uita la desene.Cind mergem in vizite nici nu stiu ca am copil cu mine asa e de cuminte.Are capacitatea de a sta concentrat asupra unei activitati care ii place sau pe care o vrea sa o invete si cite 4 ore , raspunde la intrebari numai argumentind raspunsul (asta este in primul rind meritul logopedului) , de cele mai multe ori cind ma intreaba ceva si nu e multumit de raspuns eu ii dau explicatii stiintifice (ce mama nebuna!!! ) si el le retine si apoi le explica si bunicilor fenomenul cu specificatia "asa a spus mama".Va recomand tuturor sa cumparati niste carti gen "ma joc si ma distrez " de la editura Prut, sunt carti care au dif teme de construit - respectiv au dif forme care se "decupeaza " pe niste linii si apoi prin incastrare se obtin dif chestii legate de tema respectiva.Prima tema a stat linga mine sa vada ce si cum fac dar a doua carte a facut-o singur intr-o dumnica si a lucrat la ea de la ora 12 pina la ora 18 cu pauza de 20 min la 14 cind a mincat ceva pe fuga.
Mergem la consiliere datorita comportamentului de la gradi in special .Prima sedinta a stat de vorba cu dna psiholog singur si a facut puzzle (alta pasiune a lui) timp in care a raspuns la diferite intrebari. Eu eram pe hol si m-am prostit de ris auzind ce spune dar sincer va spun a spus numai adevarul.A doua sedinta a fost cu noi trei - sotul , baietelul si eu.A stat el linistit si a ascultat dar la un moment dat a spus "terminati de vorbit ca aici am venit sa vorbesc eu cu dna nu voi" .Asa ca noi am terminat de vorbit mai repede si a ramas iar singur cu dna ( asta dupa 45 de min de discutii)Apoi a vorbit si a facut un puzzle cu dna psiholog timp de 15 min. Ce se va intimpla saptamina viitoare iti voi povesti.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Pentru Denisa,

Se pare ca si baietelul tau vrea sa atraga atentia , poate se simte abandonat ca are un fratior , este si gelos poate , nu reuseste sa se exprime si de aici agitatia. De asemenea iti spun ca nu este bine sa stea la tv mult timp.Da-i mai multa atentie nu in sensul sa lasi totul balta pentru el ci fa-l activ pe linga tine la diferite treburi ( simple ca pentru virsta lui: sa-ti aduca ceva sau stiu eu...).Vei constata ca te va ajuta foarte bucuros si va mai anula din agitatie.Iar el sigur asteapta atentie si de la tatal lui asa ca poate gaseste tata vreo activitate sa o faca impreuna ( sa construiasca ceva , sa se joace cu masinutele...). Activitatile care le va face sa fie mai mult statice .Si inca o data iti spun : mergi la logoped.Logopedia nu inseamna doar sa repete niste sunete pina le pronunta corect ci pur si simplu il invata sa gindeasca , sa se exprime in propozitii si fraze.Asta ti-o spun din experienta.Cind era mic si nu vorbea baietelul meu am avut perioade in care am trait cu impresia ca va trebui sa-l invat sa vorbeasca asa cum invatam noi , oamenii mari o limba straina...Precizez ca numai dupa trei sedinte individuale de logopedie ( am mers la cabinet particular ) copilul meu a inceput sa vorbeasca - adica sau vazut mici progrese ( de ex. s-a redus mult din ecolalie, a invatat cuvinte noi ...).
Nu dispera si trateaza-ti intotdeauna copilul ca pe un COPIL NORMAL
nu ca pe un copil cu probleme.
Numai bine

Mergi la inceput