Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Am reusit azi impreuna cu copilul meu cel mare sa scriem ceva cuvinte, iar seara l-am recompensat pt un desen, sper sa o tina tot asa, desi se plictiseste f repede. ricum, la un copil hiperactiv e imp sa ii umpli intotdeauna timpul cu activitati care il atrag. Am gasit deja psihologul, o doamna apreciata in domeniul ei si sper sa ii placa si lui Antonio. Saptamina viitoare vom avea prima intilnire, sper sa fie bine. Totusi nu am avut curaj inca sa merg la neuroloaga si sa ii spun ca nu mai vreau sa facem tratamentul cu strattera. Sper sa inteleaga si poate sa ne faca ceva recomandari pe suplimente, oricum copilul se prezinta f bine.

Salutari pentru Carmen si felicitari pt progresele copilului. Este exact ceea ce spuneai tu f bine, totul se poate ameliora prin infinita rabdare si ....trecerea timpului.
O seara buna,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Buna Anca,

Dar pentru cit timp ti-a dat tratamentul cu Strattera? Vei gasi tu o cale sa-i spui ca nu are efecte benefice asupra copilului si ca ar trebui schimbata medicatia... Incearca sa-i dai ulei de peste si vei vedea ca va fi mai bine ( am mai spus-o si ma repet : copilul meu s-a schimbat f mult cind i-am dat ulei de peste. Oricum voi incepe sa-i dau din nou.). Vezi cu psiholoaga daca nu stie ea vreun medic cu competente in homeopatie , eu sint convinsa ca vei gasi un bun homeopat in Cluj.
Eu astazi sunt iar o mama fericita iar a luat bulina aurie
si el era f mindru cind mi-a spus .Premiu? Am cumparat abtibilduri cu Spiderman si Cars si de cite ori are un comportament dorit primeste recompensa un abtibild ... ( nu va spun ca le lipeste pe un perete la el in camera... ).
Si eu sunt curioasa ce anume veti face la psihoterapie si abia astept sa povestesti.Si apropo, nu am primit nici un mesaj privat de la tine.

Numai bine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adutzu spune:

Buna fetelor,
Nu am mai intrat de mult pe forum, dar astazi am citit tot ce ati postat de cand am lipsit.

Carmen sa stii ca mergem inainte cu homeopatia, dar nu stiu ce sa-ti spun: copilul este bine, dar am cazut eu. Cred ca intru iar intr-o stare nasoala. Ma gandesc cu groaza ca la anul incepe scoala si imi este foarte frica. Pe masura ce trece timpul devine din ce in ce mai ingrijoratoare acesta problema.

Maili sa stii ca am inceput sedintele de psihoterapie acasa. Lui Vlad ii place foarte mult de psiholoaga. Vine acasa si face diferite activitati cu el, ii prezinta diferite situatii si il intreaba cum ar trebui sa reactioneze. Mi-a zis ca el este o persoana tehnica si ii place sa vorbeasca mai mult despre aspecte tehnice. Pana la urma este baiat si nu e ceva anormal. Ca vorbeste greu despre el, dar daca este putin stimulat, o face. In rest, la gradi e bine, pana acum. Vine mereu cu buline. Acum ma gandesc la altceva: de cate ori merg eu sa-l iau de la gradi imi spun doamnele de cat sunt de impresianate de cunostintele lui. Ca stie foarte multe lucruri pe care alti copii nu le stiu. Parca a inceput sa ma sperie chestia asta. El citeste foarte mult din enciclopedii si de aceea stie f. multe, dar parca mi-e frica sa nu cadem in extrema cealalta: multe cunostinte si lipsuri pe plan social. Am inceput sa evit sa-l mai las sa citeasca din enciclopedii, mai ales ce este legat de tehnica. Il pun sa citeasca despre natura, oameni, animale. Adevarul e ca si eu am obosit cu aceleasi subiecte: trenuri, masini, metrou, inventii.
Sa vedem ce o fi mai departe. Am o perioada proasta, sunt speriata de ce va urma la anu'.

Hai ca nu va mai plictisesc cu vaicarelile mele. Va pup si va doresc sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,
Adutzu, bine ai revenit!
Nu imi reamintesc foarte bine de problemele voastre asa ca detaliaza putin.
Din ce ai scris tu, baietelul e ok cu gradinita ,ca citeste e super... (tontul meu a citit prin clasa a II-a...).
Atunci care sunt problemele pentru care iti faci "probleme"?
Probabil de socializare si relationare ...dar cu atentia cum sta ?
Ce remarci pozitiv de la homeopatie? Ati avut faza aia cu detoxifiere de vaccinuri? (mai luati si altceva, ripsenul de ex)
Legat de psiholog, detaliaza, sa invatam si mai noi cate ceva....

Maili, Ancast,
felicitari pentru felul in care va ocupati de copii si cat va implicati ! La cat mai multe bulinute copiilor vostri!
Eu, din pacate nu am putut la vremea aia (obiectiv aveam probleme grave si grele).
Va doresc sa aveti parte de o invatatoare dedicata meseriei, sa gasiti intelegerea si bunavointa necesara, si faceti investigatii de pe acum ....
Statisticile spun ca 3-7% din copii sunt afectati de ADHD, eu ma tot intreb mamele lor pe unde sunt...
Si din pacate, problemele nu sunt doar strict legate de scoala, apar probleme de socializare, tendinte de comportament opozitionist sfidator...
Eu va spun din experinta, ca la scoala am gasit intelegere si bunavointa, desi au fost si perioade mai proaste ... acum e mai bine.
Veti vedea cum copii vostrii evolueaza pozitiv , se maturizeaza si constientizeaza lucrurile din jurul lor
(evident daca exista o inteligenta medie sau peste medie si preocuparea parintilor sau a celor cu care copilul intra in contact direct).

Trebuie RABDARE (mama in principal, daca si tatal ajuta e si mai bine), BUNAVOINTA (tuturor celor din jur), DRAGOSTE (ambii parinti, bunici) si CREDINTA (asta toti , chiar si copilul trebuie indrumat )!

VA doresc un weekend placut
Cu drag,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Carmen ,

Multumesc pentru sustinere si incurajari.Sa ne ajute Dumnezeu sa gasim la scoala intelegere ca la gradinita prea am fost umilita.


Adutzu,

Tu ca mama nu trebuie sa cazi nici un moment!Sau daca ti se intimpla asta trebuie sa te ridici repede , pentru ca baietelul tau are nevoie de tine.Iti faci probleme ca nu socializeaza?
Pina merge la scoala mai este un an iar capacitatea de recuperare a copiilor este mult mai mare decit a unui adult asa ca ... nu dispera.Sigur te va ajuta si psihoterapia , vad ca la gradi e acceptat , iar daca el vrea sa citeasca dif chestii tehnice eu zic ca nu este bine sa-i interzici ci pur si simplu sa-l lasi dar sa-l directionezi si spre ceea ce spuneai tu ca ai vrea sa citeasca .Incetul cu incetul poate ii va placea sa citeasca si despre altceva.Iar frica se transmite copilului .Tin minte ca am mers la psiholog si cind am intrat in cabinet primul lucru care m-a intrebat a fost : " de ce va este frica?".Si ma intreba pe buna dreptate : mi-era teama de ceea ce s-ar putea intimpla si ar putea face copilul meu la gradi , iar dnele mi l-ar respinge iar.Si chiar asa : ai incercat sa mergi si tu la consiliere la un psiholog? Daca nu ai facut-o eu te sfatuiesc sa mergi pentru ca este bine .Eu am mers de citeva ori numai dar sa stii ca a fost bine ca am mers.Si voi mai merge daca voi mai simti nevoia sa o fac.
Fii optimista pentru copilul tau dar si pentru tine !

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Carmen,
multumesc pentru incurajari, dar azi am primit o mica pedeapsa la gradi (a spus ca nu vrea sa raspunda la intrebarea educatoarei si apoi mai tirziu a imprastiat niste litere magnetice) asa ca nu am fost incintata azi de Antonio, insa am vorbit cu el si i-am cerut sa faca cum spunem noi "progresul" de a nu mai spune "nu" la lectii. Cred ca am gresit pt ca nu i-am pus bulina neagra acasa, dar am vazut ca a inteles si apoi m-am gindit ca e sf de saptamina (au mai fost si alti copii agitati azi si plictisiti). Abea astept sa incepem psihoterapia, cu acelai psiholog care m-a ajutat pe mine sa trec peste partea urita de dupa divort, si avind in vedere ca eu sunt refacuta total, cred ca va fi f bine si pt copilas.

Week-end placut si cu mult soare tie si lui Maili de asemenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Buna Anca ,

De cite ori se intimpla ceva la gradi mi se parea ca numai copilul meu face pozne , este cel mai obraznic dintre toti copiii , ceilalti sunt bibelouri - unde-i pui acolo stau , ( la asta contribuind si modul de a o spune a dnei educ. ) dar am ajuns la concluzia ca nu este tocmai asa .Stiind ca are niste probleme eram tentata sa cred asta si greseam .Toti copiii au zile mai bune si mai rele ca si adultii. Iar faptul ca o zi, dupa nu stiu cite zile bune, a fost mai "rea " nu inseamna ca gata , trebuie sa intram in panica ... Eu spun asta acum , dupa ce trei ani la rind am avut un stress continuu cind il stiam la gradi si ma gindeam ca in orice moment poate sa faca ceva care sa supere dnele...dar acum m-am linistit cit de cit si imi spun mereu ca este bine si va fi si mai bine.Iar daca la gradi mai face cite o boacana eu ii explic ca "unui om mare " ceea ce a gresit.Oricum acum s-a mai maturizat si s-a mai domolit iar pe dna educatoare pe care o are acum o asculta parca mai mult decit pe celelalte pe care le-a avut.Si cred ca la asta contribuie si psihoterapia. Vei vedea ca va fi din ce in ce mai bine dupa ce incepeti psihoterapia.

Week end placut si tie ( soarele a plecat in tarile calde... )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Carmen, Maili si toti cei interesati,
Am o intrebare legat de alimentatia copilului hiperactiv. De cind Antonio a fost efectiv diagnosticat de ADHD (de vreo o luna jumatate) desi eu inca ma indoiesc uneori de asta (mai ales ca baietelul cel mic pare uneori mai hiperactiv ca Antonio) am citi mult despre alimentatia corespunzatoare. Stiu ca zaharul alb, ciocolata cu siguranta, alte produse precum cacao, condimentele gen piper sau aditivii alimentari (E-urile...) pot sa sporeasca gradul de hiperactivitate si agitatie. Am consultat si medici generalisti sau pediatri care mi-au confirmat acest lucru. Voi cum aveti grija de alimentatia copilului? Va intreb pt ca eu le-am dat copiilor, dupa multa vreme de absenta, ce-i drept (cam 2 luni) in dimineata aceasta perinite umplute cu crema de alune si lapte (au o concentratie de cam 30% cacao) pt ca apoi sa constat ca sunt agitati, chiar iritati, iar Antonio, copilul hiperactiv era foarte vorbaret, se juca cam galagios, nu avea stare, a plins, s-a rasfatat. Le-am pus buline la amindoi, dar chiar nu mai stiam ce sa fac cu ei. Sa fie de la perinitele cu alune? Voi chiar nu le dati deloc asa ceva? Eu am decis sa le inlocuiesc dimineata cu cereale integrale, piine prajita sau altele. M-as bucura si linisti sa aflu ca starea lor de agitatie a fost de la alimentatie, pt ca asa avea grija in continuare de asta, fara sa imi fac griji ca regresez cu Antonio, in loc sa avem rezultate mai bune.
O seara frumoasa,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Pt Carmen si oricine e interesat

Biofeedback-ul este o metoda la granita dintre psihoterapie si fiziologie, in care se utilizeaza senzori pentru a informa persoana despre variatiile in procesele fiziologice care apar in mod normal si nu sunt accesibile constientului. Apoi procesul este manipulat in directia dorita.

Jocurile video sanatoase sunt acele jocuri video care folosesc tehnologia de biofeedback si, cu ajutorul senzorilor preiau informatii (ritmul cardiac, de ex.) si le trimit computerului, care le transforma in imagini. Astfel, un proces din corp apare pe ecran sub forma unui indiciu vizual (peisaj, floare etc.)
Utilizatorul jocului poate aplica diverse tehnici de respiratie, relaxare, meditatie si astfel, isi influenteaza starea fizica, psihica si emotionala, fapt ce se traduce prin alte imagini vizuale (cu ajutorul senzorilor si computerului.)

Tehnicile de biofeedback s-au dovedit a avea un efect foarte puternic si pozitiv asupra bunastarii fizice si emotionale prin faptul ca il invata pe utilizator cum sa-si modifice ritmul cardiac, tensiunea arteriala, tensiunea musculara si alte functii fiziologice de importanta vitala.

Exemplu:
In jocul Wild Divine, despre care vorbeam in pagina 16 a acestui subiect de discutii, 3 senzori sunt conectati la degetele mainii utilizatorului.
Senzorii masoara ritmul cardiac, variabilitatea ritmului cardiac (diferenta dintre doua batai succesive ale inimii) si conductanta bazala a pielii (informatii despre activitatea glandelor sudoripare).

Masuratorile sunt inregistrate si apoi redate prin activitatile care se desfasoara pe ecranul calculatorului, ceea ce va da ocazia sa invatati cum sa controlati reactiile corpului. Adica informatiile ajung la computer, iar acesta le transforma in ceva vizual (o harpa care canta, un arc ce se deplaseaza in sus sau in jos etc.)

Ceea ce apare pe ecran arata starea de moment a utilizatorului. Apoi, cu tehnici de respiratie, relaxare, meditatie etc. jucatorului modifica ce apare pe ecran (isi modifica, de fapt, starea fizica, psihica si emotionala proprie).

Beneficii ale jocurilor video sanatoase:

* reducerea stresului si anxietatii
* marirea creativitatii si atentiei
* refacerea echilibrului mintii si corpului
* imbunatatirea performantei fizice si mentale



Ideea este ca studiile au aratat ca la copiii care au folosit tehnologia biofeedback si nu au luat medicatie s-au mentinut rezultatele pe care le-au obtinut in urma medicatiei. Iar pentru copiii cu ADHD care nu raspund la medicatie, sau la care medicatia are efecte secundare care le afecteaza tratamentul, biofeedbackul este o solutie viabila. (Detalii si explicatii gasiti in articol.)

Pentru detalii, puteti merge la http://fitforlife.ro/contact.htm (acolo sunt psihologi care va pot da detalii despre tehnologia biofeedback)

Multa sanatate si succese puiutilor!


PS: Dau mai jos articolul original in engleza despre legatura dintre ADHD si biofeedback. Pagina nu mai exista pe Google, de aceea il postez aici.



- Andrea -


Biofeedback Enhances ADHD Treatments

Therapy Helps Some Patients Reduce or Eliminate Medication
By Sid Kirchheimer
WebMD

Biofeedback, a therapy in which patients are taught to control physiologic functions such as heart rate, muscle tension, and even their brain waves, is emerging as an effective treatment for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). And new research suggests that it may be especially beneficial to patients who can't tolerate or don't benefit from often-used stimulant medications.

Although prescribing drugs such as Ritalin and Adderall are the most common way of managing ADHD -- and bring improvement in about 80% of patients, says the American Psychiatric Association - they are not without problems. Many children taking them suffer side effects such as sleep problems, weight loss, jitters, and stomach upset, and nearly half of those with some types of ADHD don't respond to the drugs at all. Some experts are also concerned with their long-term use.

But a new study, published in the December issue of Applied Psychophysiology and Biofeedback, indicates that ADHD kids who had weekly sessions of biofeedback therapy for a year were able to reduce or eliminate their medication - and maintained the same level of improvement in focus and concentration as when they had been on drug therapy.

Vincent J. Monastra, PhD, of the FPI Attention Disorders Clinic in Endicott, N.Y., studied 100 children between 6-19 with ADHD for a year, all of whom were taking Ritalin and had school and family counseling. But half of the children also had weekly EEG biofeedback therapy, in which they were hooked to a device that measures the activity of their brain waves. "At the conclusion of treatment, all of those who underwent biofeedback were able to cut their medications by at least half - and still enjoy the improvements they got from the drugs. And about 40% were able to discontinue their medication," he tells WebMD. "The kids who didn't get biofeedback needed to continue medication to sustain improvements."

Why biofeedback, which has shown success in treating a host of conditions including migraine and other headaches, chronic pain, digestive problems, hypertension and substance abuse? "Studies show that about 90% of ADHD kids have an under-arousal in activity in the front lobe -- the region of the brain that is involved in sustained attention, focus, concentration, and problem-solving," Monastra says. With biofeedback, the theory goes, ADHD patients can be "taught" to bolster activity in these brain areas.

In these sessions, Monastra's study participants were placed in front of a video screen whose characters moved only when the children produced a short but sustained burst of activity in those areas of the brain thought to be under-aroused. In essence, the 51 patients who got biofeedback played a video game that continued only when they exercised the portion of their brain that is deficient in the ability to focus and stay attentive.

"It's like physical therapy for the brain," explains Monastra, who has studied biofeedback's effect on ADHD for several years. "Every time they produced a half-second burst of activity over the frontal lobe, they were reinforced by the screen to continue."

After a year of study, the children in both groups showed improvement in attentiveness from medication and other treatments. But what happened when the researcher abruptly stopped their medication for a full week?

"If you didn't have the biofeedback and I took way your medicine," says Monastra, "you were back to square one -- your scores from a very thorough evaluation and medical exam indicated that you had significant problems. But if you had received biofeedback, scores on behavioral ratings of teachers and parents, scores on attention and EEG tests measuring brain activity remained in the normal range of what had been achieved with the drugs. In other words, the kids who got biofeedback maintained the gain they achieved with medication, even without the medication."

Monastra tells WebMD that he isn't suggesting that biofeedback be used instead of medication, but it might offer new hope to many patients. "There are those ADHD children who don't respond to the medications, or they develop side effects that really get in the way of their treatment, or they come from families with a history of substance abuse. For them, this appears to be a great alternative."

According to a recent study in Psychiatric Times, biofeedback is used at some 1,500 clinics and treatment centers for various psychiatric applications -- including ADHD. The Association for Applied Psychophysiology and Biofeedback reports that when used to treat ADHD, up to 80% of patients show "significant improvement in the condition and a marked reduction in medication requirements." A biofeedback session typically costs $60 to $150 and lasts about an hour, says Monastra.

"I have treated thousands of ADHD patients with biofeedback since the 1960s and most of them have wound up not needing their medication," says George Von Hilsheimer, PhD, who runs a biofeedback treatment center in Florida that specializes in treating ADHD patients. "You are training the brain to respond, a little at a time. It's like teaching a child how to walk. They get a little more success with each step."

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Anca,

Pentru ca i-am dat tratament homeopat, baietelul meu nu maninca in general ciocolata sau produse cu cacao, evit sucurile acidulate si ii dau rar cereale cu cacao.Si da , am observat si eu ca atunci cind maninca mai des ou Kinder ( care ii place f mult ) devine mai agitat decit de obicei si de aceea nu-i mai cumpar .Ceea ce ma bucura este ca a inteles ca nu trebuie sa manince ciocolata ( a nu se intelege ca nu maninca deloc , maninca rar si putina) si prefera ciocolata alba.In rest maninca bine , nu pot spune ca are o anumita mincare pe care nu o maninca dar daca il intrebi ce vrea sa manince va raspunde in mod sigur " ciorba de perisoare si ardei umpluti ".Iar cerealele lui preferate sunt cerealele cu miere si cele integrale cu fructe.

Numai bine

Mergi la inceput