Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Multumesc pt raspuns. Copulul cel mare a fost tratat cu tanakan de la 4 ani (dupa divort)la 6 pt diagnosticul "crize de afect" (tatal lui era absent atunci, a revenit dupa 8 luni, acum vine frecvent). Agitatia, frustrarile manifestate prin crize, plins, aruncat cu jucarii s-au atenuat f mult, iar acum neuroloaga a spus ca vrea sa il trateze efectiv pt ADHD (si eu am fost hiperactiva in copilarie, deci s-ar putea sa fie si o chestiune genetica, doar ca nu am avut probleme de familie), insa am intrerupt strattera pt agitatia pe care i-o cauza. Consiliere facea si cu noi neuroloaga cind mergeam la ea o data pe luna, dar voi merge si la terapie comportamentala, cum spui tu, eu si copilul. Deci, inteleg ca participi si tu intotdeauna cind mergi la psiholog, nu ramine sg copilul acolo. Asta e f bine, pt ca altfel as avea nevoie de acordul tatalui, dar daca merge si cu mine nu mai e cazul. Nu stiu in Cluj un neurolog cu competenta in homeopatie dar voi intreba peste tot. Intrebarea ta e f buna: Antonio isi manifesta hiperactivitatea mai ales acasa, la gradi poate fi atent chiar si o jum de ora, sau mai mult, nu e agresiv, nu se bate cu nimeni, nu a muscat de mina pe nimeni, cum i s-a intimplat lui, deci e integrabil. Are doar un sg prieten, dar nu cred ca asta e o problema, in schimb nu doarme la amiaza acolo, decit acasa, adica cu mine. E adevarat ca se misca mai mult, alearga uneori prin sala sau mai face pe grozavul ca si o vedeta (e cel mai mare din grupa), dar nu sunt probleme majore. In schimb nu invata poezii, fratele cel mic stie 10, el niciuna. Hiperactivitatea lui e mult mai evidenta acasa, dar m-am inarmat cu f multa rabdare, folosesc bulinutze, adica recompense si mici pedepse, si merge. Crize nu a mai facut oricum de mult, poate ca asta se datoreaza si faptului ca s-a mai maturizat. Lucrez cu el mult la socializare, chem un copil din vecini acasa la noi special pt el ca sa vad daca accepta sa ii dea jucariile, etc, daca se joaca impreuna. Cu foarte multa rabdare si dragoste, asa cum spunea Carmen am reusit sa il fac sa inteleaga sa fie tolerant, sa comunice, sa se deschida, sa imi spuna ce a facut la gradi, sa ma pupe (inainte nu prea facea asta), sa se joace cu fratele lui fara agresivitate, astfel incit acum (spre deosebire de anul trecut cind avea numai el buline) are mult mai putine buline decit fratele mai mic. Sper sa o tinem tot asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Maili,
Daca vrei iti scriu si pe adresa de mail, ca sa nu ii plicitsim pe ceilalti, constat ca mesajul meu a fost f lung.
O zi foarte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna Anca ,

Poti sa imi scrii mesaj privat sau pe mail .Ceea ce nu inteleg este de ce dna psihiatra "a vrut sa-l trateze de ADHD " ...daca spui ca el se manifesta doar acasa mai hiperactiv.Nu cumva copilul vrea sa-ti atraga mai mult atentia? Dar, ma rog, eu nu sunt specialist si nu pot decit sa-mi dau cu parerea si nu este in intentia mea sa jignesc pe nimeni.Astept mailul tau.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna,

Am inceput gradinita de doua zile cu o bulina aurie ( ieri ) si una "aproape neagra " astazi ...Asa ca ...mergem inainte cu promisiunea ca "voi avea carnetelul plin de buline aurii mama " .
In rest totul este bine . Sau aproape bine .Eu sunt multumita de cum ii merge copilului meu chiar daca uneori mai incearca nervii celor din jur....Si continuam cu psihoterapia si cu activitatile impreuna acasa.
Copilasii vostri ce mai fac?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna fetelor,

al meu iar ma surprinde pozitiv ...ne-am apucat relativ repede de teme, am facut impreuna o compunere despre toamna si am citit impreuna si apoi singurel poezia (chiar a insistat sa-l las singur).
Desi tema care i-o las dupa amiaza - exercitii de matematica- cand sta singur acasa, iar a uitat sa o faca ,i-am zis: iesi afara dar diseara o faci! si ma bucur ca a facut=o,dar nu chiar din prima , a comentat el ceva...BINGO!!!
Azi voi fi mai insistenta, v-am zis ca la mate trebuie sa recuperam, asta presupune mult exercitiu, ca sa devina rutina.
Vis-a-vis de comportament, va zic din ce am citit, ei se pot manifesta diferit in medii diferite, la gradinita sau scoala mediul e mai restrictiv, copilul se pliaza altfel, este si exemplul celor din jur, pe cand acasa, e mediul lui, poate e si rasfatat, i se permit mai multe si atunci ..refuleaza.
Cu timpul se mai cumintesc...o sa vedeti ca stresul se muta din planul fizic in cel intelectual (intrebari, curiozitati).
Maili,
bun sistemul asta de stimulare a copiilor cu buline, dar pe vremea gradnintei lui Andrei nu se aplica (cel putin la noi).
Anca,
zici ca ai fost hiperactiva si tu in coplilarie. Cum s-a manifestat?
Aveai si deficit de atentie?
Ca asta e problema "reala".Poate iti intrebi parintii..

Eu va zic , din experienta mea, ADHD iese in evidenta clar la scoala, cand se remarca o oarecare ramanere in urma fata de clasa. Unii pot fi si mai agitati ( tot imi vine in cap reclama aia TV !!! ).
Din fericire pentru noi, el e cumintel si nu a deranjat niciodata excesiv (am vazut eu ce "nebunie" este prin scoala la pauze...)

Sa nu uit: am discutat cu dna invatatoare de dimineata, mi l-a laudat, m-a incurajat si cu matematica si mi-a promis ca va mai face cu el suplimentar, a facut si altadata cu el(cam de multisor scoala e in reparatie, invata in alt corp de cladire, in curand se vor muta in clasa lor).
Asa ca sunt o mamica multumita ... sa ma tina !!

Toate cele bune ,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Buna !

Am vazut titlul subiectului si mi-am amintit ca am gasit undeva informatii despre o metoda utila pt copii.

E vorba de biofeedback. Exista un tip de biofeedback pe care il poate folosi oricine, fara sa fie nevoie de psihoterapeut.

De cativa ani, pe piata mondiala, au aparut niste jocuri video sanatoase / "health video games", destinate utilizarii la domiciliu de catre persoane care doresc sa-si imbunatateasca sanatatea fizica, psihica si emotionala.

Eu insami am incercat mai multe softuri de biofeedback si am acasa un set intreg din seria Wild Divine.
Va dau mai jos linkuri unde puteti gasi informatii despre legatura dintre ADHD si modul in care poate fi folosit acest software.


www.wilddivine.com/Sept07MainArticle/" target="_blank">http://www.wilddivine.com/Sept07MainArticle/ - articol in pagina producatorului Wild Divine, unde se mentioneaza modul in care software-ul mareste eficacitatea tratamentului ADHD

www.amenclinics.com/ac/bitn/bitn_detail.php?articleID=90" target="_blank">http://www.amenclinics.com/ac/bitn/bitn_detail.php?articleID=90 - articol

Paginile in eng pot fi traduse cu Google Translator.

www.fitforlife.ro/" target="_blank">http://www.fitforlife.ro/ - distribuitorul in Romania al acestui joc, o pagina in care aveti informatii despre aceste programe pe computer si ii puteti si contacta, pt intrebari. (Mentionez ca distribuitorii din Romania sunt de specialitate psihologi).

(Daca nu trebuia sa pun link la anumite pagini, va rog sa ma avertizati, ca sunt noua pe forum)


- Andrea -

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Carmen,
Da, eram hiperactiva in copilarie, cum spuneau parintii mei, eram foarte baietoasa, iar deficit de atentie probabil ca am avut, de vreme ce pina in clasa a 4-a am avut rezultate destul de modeste, apoi m-am cumintit, iar in liceu mi-am dat cu adevarat drumul, de eram cea mai buna din clasa. Cineva intreba daca copilul hiperactiv are sanse sa faca universitate, cum sa nu si unele studii chiar arata ca coeficientul de inteligenta la hiperactivi ar fi mai mare ca al celorlalti.
Pentru Maili si Carmen,
Cind iasi pierde rabdarea copilul vostru si nu mi vrea sa faca ceva pentru ca spune el "nu ii iese, nu stie" cum procedati efectiv? Noi in seara asta am vrut sa pictam si pt ca nu a dormit la gradi, din cauza oboselli, s-a enervat ca nu ii iese si a abandonat dupa vreo 3 incercari, evadind intr-un joc de lego, care pina la urma inseaman tot creativitate. Nu stiu ce as putea face foarte mult pt a-l stimula in astfel de momente, inafara unor incurajari de moment, de care in conditii de oboseala, tine sau nu seama.
O seara placuta,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
Anca
nu m-ai lamurit cu deficitul de atentie...ai zis "probabil am avut" as vrea sa stiu mai sigur, asta ca tu ai fi un alt bun exemplu pentru mine ca : SE POATE (si cu afectiunea asta!)
Adica, nu scriai in clasa, nu stiai tema de a doua zi, ai citit greu, la matematica te descurcai la fel (acum eu am citat din problemele initiale cu care m-am confruntat eu, bine ca s-au mai diluat....)

Vis-a-vis de rabdarea copilului , nu forta! Incerca etapizat sa cresti asta ...e bine ca ai diversificat activtatile prin alternare .

Andreea,
merci de linkuri, dar detaliaza mai mult. Concret ce sunt si cum ajuta (sincer acum sunt obosita si parca nu inteleg nimic...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Carmen,
Din ceea ce imi amintesc eu, in clasa I ma plimbam prin clasa dupa radiera etc stateam foarte greu in banca, desi am mers la 7 ani, de citit am citit fara probleme,dar asa cum spui tu, nu am fost niciodata buna la matematica. De asta am urmat apoi un liceu si o facultate umanista, asa ca , evident se poate. Dar repet, nu stiu daca deficitu de atentie al copilului meu nu s-a accentuat pe fondul problemelro de familie din anii aceea stresanti. Observ insa ca pot lucra f bine cu el in week-end si ca e dispus sa invete o multime de lucruri. E incintat ind facem engleza, cind ne jucam cu literele (inainte nu era) si ma iales cind pictam sau desenam. Evident, la fel ca in cazul copilului tau, adora calculatorul si atunci cind chair nu are chef de nimic sau e obosit, ne salveaza, invariabil, calculatorul, fara ca sa faca excese. In rest, vis-a-vis de reactiile copilului tau, pot sa spun ca suntem si noi pe aproape (insistente, priteni putini, plictiseala).
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna tuturor,


Carmen,


Ma bucur sa citesc despre progresele facute de baietelul tau. Varianta cu tratamentul naturist pe care il dai copilului tau merge bine din cite spui tu.Iar ca a pierdut telefonul nu-l acuza prea tare ca se intimpla si persoanelor mai...mari ( adica mie ). Copilul meu acasa si oriunde mergem impreuna ( in vizita de ex. ) este f linistit si chiar prea linistit.Problema lui ramine gradinita unde daca i se pare ceva ( in mod special daca vede ca dna nu-i acorda atentie ) atunci face in asa fel sa fie centrul atentiei...Aici este problema...

Anca,

Baietelul meu are rabdarea de a face un lucru in general , rar s-a intimplat sa vrea sa faca ceva si sa nu duca la bun sfirsit...Iar cind ii propun eu sa faca o anumita activitate ( si aici ma refer la pictat , desenat, scris diverse sau invatat acum mai nou adunarea cu o unitate ) are rabdare sa-i explic si este interesat de tot ce este nou , vrea sa afle. Rar mi s-a intimplat sa nu duca la bun sfirsit o activitate dar trebuie sa spun ca inainte de a incepe sa faca ceva imi spune daca vrea sau nu sa faca acel lucru in momentul respectiv sau mai tirziu.Dar oricum il face chiar mai tirziu fiind.Iar la lectii la gradi are zile cind imi spune ca "azi nu am raspuns la lectii ca nu am vrut, eram suparat".Sau nu intelege tot ce spune dna ( ce le cere...) sau nu are chef pur si simplu de lectii...Si pe mine asta ma ingrijoreaza.Sper sa se maturizeze indeajuns anul acesta ca sa nu faca la fel si la scoala.
Oricum , daca vezi ca nu vrea sa faca o activitate sau nu-i place ar trebui sa incepi cu o activitate care ii place si apoi cu cea care nu-i place sa o faca.
Iar in ceea ce priveste psihologul pentru copii , parerea mea este sa cauti o dna tinara care sa-l atraga si care sa lucreze cu drag cu copiii si la care sa mearga si el cu placere.Sigur vei gasi in Cluj un psiholog bun .

Toate cele bune

Mergi la inceput