Copilul ADHD

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Buna
eu sunt noua la subiectul asta ...
noi nu avem nici un fel de diagnostic si nici medicatie - eu ma tot rog de medicul de familie sa ne dea macar calciu + D ea nu ca nu e cazul eu o sa mai insist ca doar traim in Bucuresti, cum sa nu fie cazul.
am citit tot subiectul si sunt alaturi de voi si sper sa aveti putere sa va sustineti copiii
Are cineva idee daca exista consiliere psihologica pentru parinti de copii deosebiti? Adica, ma gandesc ca daca noi am trata problemele lor cu mai mult calm si mai putina disperare le-ar fi si lor mai usor sa se concentreze... eu asa am observat la Alex cu cat sunt eu mai calma in manifestari cu atat ii e lui mai usor sa se exprime rezonabil, sa colaboreze, sa inteleaga...
Si mai am o dilema de cateva zile: oare multimea de jucarii pe care le are la dispozitie nu-i dauneaza? N-are rabdare sa se joace cu ceva mai mult de 15 minute (e drept ca are doar 4 ani si jumatate si e deja la grupa mare ... :( ) dar tot timpul sunt jucarii imprastiate prin camera lui. Intentionez sa cumpar niste cutii gen cufar si sa mai inchid dn jucarii acolo pe principiul out-of-sight-out-of-mind, sa vedem ce efect are... voi ce ati observat referitor la acest subiect.
Pana la urma, un copil hiperkinetic e un copil cu ahdh sau ... ?
si, pentru ca sunt plina de intrebari, da-ti-mi si mie un contact pentru un psiholog pediatru bun in Bucuresti



Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Denisa ,

Din ce spui si dupa vizita de la medic de astazi se pare ca a fost "alarma " trasa de cel mic prin care v-a spus tuturor "sunt si eu pe aici "... asa ca da-i toata atentia pe care o cere atit tu cit si sotul tau si vei vedea ca dupa o perioada nevoia lui de atentie se va diminua.Iar la gradi...daca dnele educatoare sunt asa cum ai spus, imi mentin parerea ca ar trebui sa-l muti la alta grupa cu dne educatoare care iubesc mai mult copiii...dar asta e numai parerea mea...Sa fii optimista in continuare ca totul va fi bine.
Toate cele bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,
Maria I,
bun venit la subiect !
Din ce scrii tu eu inteleg ca iti faci "ceva probleme" vis-s-vis de comportamentul copilului si implicit posibil sa faci si in subconstient corelatii cu un diagnostic anume.
Un specialist in Bucuresti nu iti pot recomanda ca testat de mine, in afara unui medic neuropsihiatru infantil cu competente in homeopatie.
Din ce am tot citit pentru astfel de afectiuni sunt recomandati medicii specialisti de la spitalul Al.Obregia. In prima faza si noi am consultat medicul neuropsihiatru (loco).
Sincera sa fiu raman si eu la ideea ca acest diagnostic se pune cam rapid, fara un studiu aprofundat si in timp al copilului.
Daca ai ceva dubii e bine sa te edifici asupra diagnosticului (chiar mai multe pareri) si in functie de el sa cauti metode de tratare si ameliorare.
Eu am renuntat la neuroleptice (datorita efectelor secundare), am incercat si homeopatia. Pentru putin timp, poate prea putin....
Momentan folosim doar produse naturiste de la Child Life Essential, benefice oricarui copil (gasesti amanunte chiar aici pe site).
Eu tot caut homeopati cu "succese" in ADHD, am deja niste nume si sa vad catre care ma orientez....
Poti cauta pe net, exista un site expres pentru ADHD si sa te lamuresti, esenta e ca predomina deficitul de atentie, insotit sau nu de hiperactivitate - ADHD si respectiv, ADD.(acolo gasesti adrese si nr.cabinete medicale).
Pentru restul intrebarilor tale, avand in vedere ca sunteti micuti
cred ca alte mame cu copii la gradinita te pot lamuri mai bine (noi suntem la scoala si problematica e alta).
Cu calm si rabdarea obtinem rezultate...asta e valabil tuturor.

Denisa ,
cum se descurca baietelul "singurel" in camera lui?
Si nu mi-a raspuns la intrebarea: ce este testul de ADHD ?

Maili ,
nu stiu ce sa intamplat cu vechiul mesaj (de acolo de pe privat).

Ma bucur ca reusim sa colaboram la lectii mai bine, le demaram mai repede, cu ceasul in fata , si explicit :de la ()la (), apoi pauza.
Scrie ceva mai mult in clasa, inteleg mai bine , acum "cam" mananca litere. Avem inca probleme cu pozitionatul in pagina, de exemplu nu intotdeauna o propozitie noua incepe pe un alt rand si de la capat.
(Bine ca asta cu "incepe cu litera mare" a priceput=o....)
Se straduieste sa scrie si mai mic pe rand si mai nou exerseaza si cu mana dreapta (el e un stangaci declarat in toate cele...)
Asteapta vacanta ...o saptamana nu e mult, dar sa vedem cum va rezista acasa atatea ore in rolul "Home Alone".
Daca "strecor ceva de scoala ar trece mai usor, poate il ajuta dna lui la scoala (ei sunt in activitate si altadata nu ne-a refuzat) sau o dra invatatoare, cu care am discutat deja. Asta urmeaza sa clarific zilele astea.
Dar parca vad ca vine acasa spunand:
E vacanta, nu avem teme, dna a zis sa ne jucam ! ...
(asa a fost la alte vacante mici din anii trecuti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Carmen multumesc

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Carmen,aici se da un test ca sa vada daca ai ADHD.Nu stiu exact in ce consta,dar cica la inceput iti da de completat niste formulare,apoi acolo testeaza copilul,eu deocamdata nu l-am dus,sper sa fi fost faptul ca nu a stat cuminte.Am vorbit cu o prietena si zice ca testul ar dura cateva saptamani,timp in care urmareste copilul si-l testeaza pt ADHD.
In camera lui? Inca mai dureaza am cumparat patul dar inca nu a venit,oricum v-a fi foarte greu,caci etare gelos pe bb,cum il iau in brate este foarte gelos si ma bate,cum l-am lasat s-a potopit,iti dai seama ce o sa fie cand el v-a trebui sa se mute si bb sa ramana cu noi...mi-e groaza.
Maili,as vrea din tot sufletul sa-l mut,dar nu am unde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Pentru MariaI,

Eu merg la psiholog cu baietelul meu ( nu sint din Bucuresti...)si pot sa-ti spun ca psihoterapia este mai mult cu parintii , cu el mai putin.Asa ca, daca simti ca trebuie sa mergi la un psiholog pediatru - mergi si impreuna cu cel mic.Si ai multa dreptate - daca noi parintii suntem calmi si copiii sunt mai calmi si receptivi , indiferent daca sunt sau nu diagnosticati ( se spune ca starea de agitatie a parintilor se transmite copiilor indiferent cit de mici sunt acestia ). Iar in ceea ce priveste jucariile totdeauna sunt prea multe si niciodata suficiente...Poate baietelul tau ar trebui sa faca jocuri mai mult statice ca poate asa va fi determinat sa stea mai mult locului ( jocuri care sa-i placa : puzzle , sa construiasca , sa picteze , sa deseneze ) Eu am sesizat o schimbare cind a inceput sa faca puzzle in sensul ca statea mai mult intr-un loc ( acelasi lucru si cu pictura ) dar ii placeau si ii plac si acum aceste activitati.

Denisa,

Si eu sunt curioasa ce inseamna un test ADHD facut in citeva saptamini...Sincer nu am mai auzit pina acum ca se poate face un test in atit de putin timp si nici la copii asa de mici cum e al tau.
Iar pentru mutatul in camera lui sa-ti spun cum am facut eu:am vorbit cu dna educatoare ca nu doarme singur si nu stiu cum sa-l dezvat de acest lucru ( discutasem de atitea ori cu el si nu parea deloc incintat de idee )... Nu stiu ce " secret " i-a spus aceasta ca seara cind a venit de la gradi mi-a spus "vleau camela mea" (avea deja 4 ani) si noi i-am amenajat camera in doua zile si el a dormit primele zile singur apoi ma chema sa-l adorm ...a avut perioade cind dormea singur si perioade cind vroia sa dorm cu el...Acum doarme singur in camera lui si adoarme pina termin de citit povestea.

Carmen,


Inteleg ca ii merge bine baietelului tau cu suplimentele care i le dai.Ceea ce vreau sa te intreb este cit timp trebuie sa i le dai pina faci o pauza ?

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Multumesc de incurajari si de sfaturi

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc mult Maria,pt.sfat,insa mai avem mult de aasteptat fiindca patutul vine abia la sfarsitul luni noiembrie,desi l-am platit deja.A stat acasa 2 zile si jumatate bolnavior,dar de bataie tot nu am scapat.Cum ma vede cu bb,cum o iau ori eu ori el.Nu stiu cum sa-l fac sa-l accepte,dupa ce l-am dat jos isi cere iertare si suntem cei mai buni prieteni.A invatat ca daca ma loveste eu ii inteleg dorintele si atunci asa face,pana o sa vorbeasca.
Vreau sa va intreb daca copilasii vostri devin sau deveneau violenti si va bateau daca nu le implineati vointa lor sau e doar al meu asa fiindca nu stie sa-si exprime sentimentele?
Maria nu stiou nici eu despre test,desi am foile acasa care m-i le-a dat de completat,mai departe nu stiu.A venit vrea desene la calculator.Va pupic dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Denisa, pe noi si acum ne mai bate Alex si el are 4 ani si jumatate si vorbeste foarte bine ba chiar intr-una. Mai ales pe tati, la mine a mai rarit-o dar eu vorbesc tot timpul cu el si-i raspund si-i justific toate cele de am cateodata senzatia ca daca mai vrea sau mai intreaba ceva o sa-mi explodeze capul.
Cand face asa il prind de maini sau il iau in brate si il tin lipit de mine pana se opreste si ii spun ca metoda aleasa este gresita si il trimit la el in camera (daca suntem acasa) sau sa stea pe un scaun daca suntem in vizita sau nu vorbim 5-10 minute daca suntem pe strada (ii spun ca nu are voie sa vorbeasca pana nu s-a calmat si poate vorbi normal si il pun sa inspire si sa expire de 10 ori - poate suna ciudat dar nu stiu cum sa-l opresc altfel)
Taica-su' reactioneaza naspa la fazele astea indiferent cat ii explic eu ca nu tre' sa reactioneze la ele ... inca mai duc munca de lamurire...

Maria

http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Se pare ca tatii sunt cam de vina in "toate".La mine tine la el nu fiindca nu-i explica nimic decat ca nu are voie si atat.Saracutul acum are prea multa libertate si e tare curios de orice,de parca ar avea 2 ani,mergem pe strada si ar vrea sa intre la fiecare casa si a inceput sa ma intrebe daca are voie si daca ii spun nu,nu intra.La mine ii e frica de politie(asa l-am speriat si ma asculta in magazin si pe strada),dar el nici nu stie ce e aia politie,aici in sat nu a vazut nici un politai,sper sa-i arat curand desi nu as vede ca dupa ce ii vede nu cred ca-i mai e frica.El ma bate daca vrea ceva si daca il tin cu forta.Off e asa de greu sa educi un copil...pana acum credeam ca e doar greu de facut

Mergi la inceput