Hello,
Am si o intrebare si poate cineva ii stie raspunsul si ma poate ajuta.
Cumnata mea este insarcinata in luna septemvrie trebuie sa nasca si pentru anul acesta a vrut sa-si ia concediul de odihna (pe tot CO pe anul 2003 cum cred eu ca trebuia si era corect, cei de la firma unde lucreaza i-au spus ca nu are dreptul decat la "n" zile din tot concediul (perioada Ianuarie - Iulie)Urmatoarele luni pana naste intra in prenatal. Intrebarea mea este: Este corect sa-i dea asa CO,?
Da este corect, concediul de odihna este aferent doar si numai doar perioadei de timp in care o persoana a fost la serviciu. Nici mie nu i s-ar parea normal sa solicit concediu de odihna pentru o perioada in care nu am lucrat, nu?
Marius (www.desprecopii.com)
eu personal asa am facut, mi-am luat concediu de odihna pentru tot anul, apoi concediu medical si apoi prenatal, si nimeni nu mi-a zis nimic
Buna,
Legal si corest este asa cum ti-a scris Marius,dar Romania fiind tara tuturor posibilitatilor,fiecare firma face cum doreste,deoarece si eu am beneficiat de tot concediul de odihna pe 2003,iar in luna martie am nascut si sunt in CIC.