Mamici iulie august 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Ana, eu citeam pe aici... dar nu prea am ce sa scriu... Ce sa zic? Ca am facut ciorba astazi, am iesit cu Adrian la plimbare, pe seara am facut macaroane cu branza si le-am mancat pe toate ca o nesimtita si acum stau si eu tot ca tine, fara sot, al meu vine sambata... Dar eu nu pot sa zic ca sunt singura, ca am baiatul cu mine...

Mariana, intr-adevar asa este, noi trei avem copilasi nascuti in ian si feb 2007... Parca mai este o mamica cu un copilas de 2007, Alina Diana, daca nu gresesc....

Buna ideea cu nr de tel, o sa-l trimit si eu maine pe mailul comun, sper sa am timp...
Tanti asta care vine sa ma ajute are niste chestii de ma calca pe nervi. In primul rand se piaptana cu pieptanul meu, dar mie, fiindca sunt proasta, mi-e rusine sa-i spun, vad eu cum ii bat un apropos... Apoi cu ASTA MICU', nu sunt eu sigura ca face ce-i spun cand plec si ramane ea cu el, dar cred ca o sa montez o camera video ca sa ma conving daca e asa sau nu... Ieri dupa amiaza l-a adormit leganat si il pusese in patutul lui cu ditamai perna.... Si nu e prima data...Cand m-am intors acasa si am vazut copilul dormind pe pernoiul ala m-am enervat si i-am zis... Si mai sunt chestii care ma seaca... Of, e greu sa gasesti pe cineva care sa iti convina!!!!

Mona, sper ca esti bine...tinem pumnii...

Vicky, bine ca s-a rezolvat si esti ok!!!!

19+ si Adrian (20.01.2007)

http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_m_tm spune:

Vicky ma bucur ca esti bine, naspa ca a trebuit sa treci printr-o operatie, dar important este ca tu si bebele sunteti bine. Asteptam sa ne spui sexul ingerasului.
Fetele care vor nr de tel al lui Mona il gasesc la pagina 9 al acestui capitol, cred ca i-ar prinde bine mesajele noastre de incurajare
Stiti ca eu cautam disperata gravibinon, si speram sa-mi aduca cumnatul meu din Germania, mi-a spus ca i-a spus la farmacie ca s-a interzis producerea si comercializarea lui, am inteles ca s-au descoperit ca ar avea efecte adverse care pot afecta sarcina. O sa caut pe internet sa vad poate gasesc articole despre asta.

18+
poze
bebele meu
vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ana si eu is prin zona tocmai ce am terminat de strans jucariile si pus fata la somn.
Madina valeu cum sa se pieptene cu pieptanul tau? F uart din partea ei, asa ceva nu se face. Si eu zic sa pui camera da nu bate apropouri zii frumos ca la chestii din astea oricat de greu e sa gasesti pe cineva, te cre dca e greu da ii zici clar ce nu iti convine ca daca vede ca esti prea simtita cam profita lumea de chestia asta. Speram sa gasesti pe cineva de care sa fii multumita!
Eu acu ma uit la carucioare pe net ca oricum cam avem de toate daca e fetita si as vrea un carutz nou si colorat. Studiez piata.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Mona, sanatate multa tie si lui bebe Codrin, de-abia asteptam sa te avem din nou printre noi!
Mickycris, felicitari pt. caruciorul roz, sa ai o bebelina sanatoasa, frumoasa si cuminte!!! Si o sarcina fara probleme pana la capat!!!
Anaxena, nu mai stresa bebitza din cauza sotului si a salonului!!! Ca sotul vine maine inapoi, iar la salon musai tre sa ai tu macar o persoana - doua, de incredere, care sa le poata tine in frau pe celelalte. Si nu mai zi ca esti o mama frustrata si denaturata, ca stii f bine ca nu esti asa!!! capul sus si mai relaxeaza-te si tu cu putina muzica, o carte buna...
Dana cum te mai simti, ceva imbunatatiri?
Sunsmile, pe unde umbli, e totul in regula? iti simtim lipsa!!!
Marimar, mie la toate calendarele chinezesti, babesti, pare sau impare imi iesea pt. perioada asta ca voi avea fetita! Si cat l-am mai stresat pe sotul meu cu astea, si ii radeam in barba, el care saracul a sperat pana in ultimul moment ca e baiat. Si... surpriza! Baiat e! Asa ca... m-am gandit degeaba la nume de fetita... pt. baiat inca nu am nimic concret...
Narcisa, ce proiect interesant faci... te-a nimerit la fix! Eu nu mai am nici o idee noua, le-ai zis tu si alte fete cam pe toate cele care puteau fi dezbatute pe tema 9 luni. Iti tin pumnii sa iasa totul ca la carte!
Mada, lasa, bine ca n-a trebuit sa-i suporti pe muncitori mai multe zile, cum se face la noi! Lasa ca recupereaza fata din somnul de dupamasa in cel de noaptea. Spor la cautat carucioare pe net!
Va pup pe toate, merg la culcare ca iar nu-mi implinesc somnul si ma duc maine nervoasa la servici si-mi stresez colegii!!!

Adriana 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Buna dragele ,

Apar si eu acum in grupul vostru daca nu e cu suparare...

Acum v-am gasit, adica acum am vrut sa dau de voi... Sunt in sapt. 19+ si am sa va povestesc prin ce am trecut... si de ce zic ca abea acum am vrut sa dau de voi... Am banuit de prin nov. ca sunt gravida, IAR (si IAR surpriza... mereu ne doream 3 copilasi -3 is magic - insa am zis sa mai asteptam 1-2 ani). Nu stiam ce sa fac, facem... sa-l pastrez, sa nu-l pastrez. Eram intr-o tara noua (suntem in Finlanda din Aprilie), la inceput de drum... cu 2 copii mici, integrarea a fost foarte dificila, abea acum se mai clarifica si la noi lucrurile... Ma rog... in Dec. am mers la 'clinica Mama si Copilul', mi-au dat trimitere la doctorul meu de familie... am discutat... mi-a dat trimitere la spital pt. avort... NU M-AM DUS, am analizat... am pastrat bebele. Sunt multe de zis, va spun pe scurt, nu vreau sa va ametesc, asa... din prima . Chiar daca am decis sa pastrez bebele, am fost in stres, nu a fost usor... nu am acceptat asa usor faptul ca sunt gravida, nu eram pregatita (printre multii factori este si amintirea traumatizanta de la prima nastere... care dupa 21 de ore s-a finalizat URGENT printr-o cezariana...).
M-am intors la 'clinica Mama si Copilul', m-au inregistrat si mi-a spus ca aici, in Finlanda, se fac doar 2 ecografii si ATAT. A, si un test de sange pt. acele sida, sifilis... etc. Am ramas socata... Am uitat sa va spun ca noi venim din Israel, ambii copii au fost nascuti in Israel -acolo se fac ecografii in fiecare luna, tot felul de teste (analiza sangelui)... Iti prescriu vitamine, acid folic, calciu... tot-tot. Aici NIMIC. Daca vrei (sau probabil ai idee), iti iei singur. Pt. ei calciul era important si apoi fierul. Tot e 'ceva'.
In sapt. 12... Eram acasa, gateam... si dintr-o data simt ceva ud... ca si cum mi s-ar fi rupt apa... Ma uit, sange... Alerg la toaleta, sangeram... foarte rau, abudent... si dintr-o data simt cum imi aluneca ceva, ca un balonas... Socata, speriata... (pe moment nu stiam ce a fost...)... rog sotul sa ia acel 'balonas' ca sa am ce arata doctorilor... la un moment dat m-a apucat isteria, plansetele, ca a fost copilul... Am incercat sa caut pe internet sa vad cum ar arata un avort spontan... Ce trebuie sa fie... Ma intelegeti... M-am simtit vinovata... Devastata... Din cauza mea am pierdut copilul, pt. ca nu mi-l doream, l-am tinut in stres... Si tot ce se poate mai rau. E groaznic sa pierzi o sarcina, acum inteleg, chiar daca aveam acasa 2 copii... chiar daca sarcina era la inceput...
Asta sambata. Luni merg la doctor, ma controleaza si-mi zice ca mai e 'ceva' acolo.... Insa s-a uitat la 'balonas' si mi-a zis ca nu vrea sa-l analizeze ea, sa-l sparga... sa-l lase pt. cei de la spital. In trimitere am inteles ca a scris acolo totusi 'avort spontan', insa nu vroia sa ne zica nimic concret... Ajung la spital, astept o ora, intru... ma pune la ecograf... si... aud: 'Your baby is just fine!' -am ramas muta, socata... Aia radeau fericiti... I-am intrebat insa totusi ce s-a intamplat, ce a fost... si mi-au zis ca se pare ca ar fi fost gemeni (nu avem in familie gemeni)... Le-am zis sa se uite la 'balonas', au zis ca nu e nevoie!!! Le-am zis sa-mi faca injection cu Rh immune globulin (am Rh-) si imi zic ca nu e nevoie! Si la cat de mult am sangerat! Am ridicat tonul la ei, le-am zis ca eu nu plec pana nu mi-l administreaza, sa sune pe cineva mai 'mare' decat ei si sa intrebe. Au sunat si bineinteles mi-au zis ca da, ai dreptate, trebuie... Ce se intampla daca plecam?

Apoi, in sapt. 13 am avut primul scan programat la spital... 'Seems' ca totul e OK, imi zice, n-am de ce sa-mi fac griji... Toul e OK, bebele e bine. I-am spus ce am patit si-mi raspunde: 'Da? Ca nu scrie asa ceva in fisa ta, doar ca ai sangerat'. Nu mai zic nimic... Sper ca totul sa fie OK, mi-am facut si TripleTest la o clinica particulara, in sapt. 16 Totul pare OK, normal... e negativ.

Miercuri am al 2-lea scan programat si ultimul. Normal ca am sa merg si la particular... Poate ar fi trebuit deja sa ma fi dus si la un scan la particular... Poate sunt eu prea exagerata, obsedata... Insa ce mamica nu-si doreste un bebe sanatos? Ma gandeam la tot felul de tampenii... M-am mai linistit acum, probabil erau hormoneii... Insa obisnuita din Israel cu analize peste analize... Le-am zis sa-mi faca si un test simplu sa vad daca cumva produc anticorpi... Nu... nu se poate, de ce sa faci? Totul e bine... Ce, nu ti-am administrat injectia? Nici la particular nu au cum sa-mi faca, n-au acest tip de test pt. femeile gravide... De amnio nici atat, ca primul scan a iesit OK... Ma rog, eu am incercat, ca nu eram asa sigura ca vreau sa fac amino...

Fetele, va las acum, v-am ametit destul, asa din prima... Vreau doar sa va spun ca acum sunt fericita, de abea astept sa tin bebele in brate (problema mea e cu sarcina, sa nu apara complicatii... sa stiu sigur ca totul e bine, ca bebe e sanatos). Deja cand am sa ma vad cu el in brate totul o sa fie in roz... Il asteptam cu multa dragoste, iubire...

Va pup si va tin la curent, merci ca ne-ati citit.

I, Y4v, N 2.6v & surpriza, iar 19+
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

boticelina,Anaxena,atb multumesc mult fetelor pt urari si felicitari
mada de la mine si de la Delia.
fetelor pt mine vestea ca o sa am o bebelina a fost un soc.eu aproape ca am iesit din el si asta cu ajutorul felicitarilor voastre si cu teoria facuta de Delia .nici nu am intrat bine pe usa ca sotul meu a si sunat sa intrebe si cand a auzit ca e o bebelina nici ca nu a mai putut vorbi la telefon si asa Delia mea a facut o criza de nervi si a inceput sa planga de nu mai stiam ce sa ii spun si ce sa ii fac .nu stiu daca a iesit din soc(sotul meu) si nici nu stiu daca vine in noaptea asta acasa ori merge si bea de suparare.offf fetelor ce greu imi este!DOAMNE AJUTA sa ies din stresul asta ca si asa nenea iosup si a dat seama ca sunt ff stresata si nu ma odihnesc de ajuns!
21+

MIKYCRIS

Mergi la inceput

Yael, bun venit printre noi! Iti doresc sa ai o sarcina usoara, sa nu mai intampini nici un fel de probleme, sa ai un bebe sanatos! Sa-ti dea DD multa sanatate, rabdare si intelepcine sa-i poti avea grija de toti 3 deodata.

Adriana 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Intru "el fugitivo" ca am terminat de copt niste biscuti de cacao si copiii au fost cuminti si fac deja nani.

Mada la mine primele 2 sarcini au fost destul de asemanatoare.Ultimele 3 diferite de primele,dar asemanatoare intre ele.Does it make any sense? LOL
Cu kilogramele, am pus intotdeauna cel mult 9 si la primele 2 am pierdut 7 in spital,iar la ultimele 3 am ramas mereu cu 5 in plus din 9,dar in 3 saptamini au disparut si alea...

Yael ti-am citit povestea cu emotie si iti doresc bine ai venit la odiseea noastra!
(si ca sa te linistesc,uite, si aici se fac doar 2-3 ecografii in sarcina daca nu exista probleme...) Eu am avut o nastere vaginala dupa o cezariana in care nu am dat nici o secunda ochii cu doctorul,ci doar moasa m-a ajutat...Deci ai incredere,in tarile nordice,desi par destul de "delasatori",supravegherea mamei s a copilului este TOTUSi de calitate.(si eu am fost la particular la ecografie dar nu m-a impresionat cine stie ce nici acolo)

Madina ce concidenta: eu tot macaroane cu brinza (+ sunca + sos de rosii) am facut azi si sotul meu se intoarce tot la sfirsitul saptaminii!

Vicky e bine ca au putut sa-ti faca interventia...(cu laserul banuiesc?) Eu la una dintre sarcini a fost suspecta de apendicita si mi-au explicat ca nu prea e de dorit sa ma opereze/deschida in timpul sarcinii.(dar asta s-a intimplat cu mai multi ani in urma)

Sybille eu stiam ca se poate naste si cu placenta marginala, dar trebuie sa existe o anumita distanta in cm fata de colul uterin.DE semenea, o placenta anterioara are ceva mai multe sanse de ridicare fata de una posterioara,peretele care se "intinde" cel mai mult fiind cel anterior parca...

Mariana 20+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Felicitari Miky pentru fetita! Ce as fi vrut si eu una..... Sanatoasa sa fie ea ca mami, tati si surioara or sa o iubeasca mult!

Multumesc la fel danangie!

Marimar nici mie nu mi-a iesit socoteala..... la toate calendarele acestea mi-a iesit fetita si na....am tot baiat.

Mona sper ca esti bine! Odihneste-te caci medici au ei grija de tine! pentru voi!

Yael bine ai venit! Doamne prin ce ai trecut.....nu stiu ce as fi facut in locul tau......Ma bucur ca sarcina e bine acum! Sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos!

Flory mami de Alex si 21+ cu

bebe 2

pozele mele

Mergi la inceput

Micky, pacat ca sotul tau a reactionat astfel, dar lasa, ai sa vezi ca se va obisnui cu ideea. Tu pune-te si odineste-te, ca bebelina ta are nevoie de liniste si odihna!

Adriana 15+

Mergi la inceput