Danemarca

Danemarca | Autor: Gabriela B.

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, este cineva dintre voi prin Danemarca, sau stie careva informatii mai multe despre cum este sa locuiesti acolo?
Ne batea asa...un gind...si ne-am gindit sa culegem ceva informatii...
Va multumesc tuturor celor ce vor raspunde...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Gabriela,da eu locuiesc aici si pot sa te ajut cu informatii dar spune-mi mai concret ce vrei sa afli.

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela B. spune:

Stefaniya, iti multumesc mult pentru oferta.
Bineinteles ca orice informatie este bine venita. Concret...nu stiu ce as putea intreba la stadiul asta...a, daca ai idee cum sunt scolile, exista invatamint si particular si de stat? Daca la International Schools este taxa...daca este chiar asa de frig si vint...
Am inteles de la Lilanda ca desi taxele sunt mari, ceea ce ramine este suficient pentru o viata buna. Este insa suficient de ex. sa iti poti cumpara o casa (asta aici in NZ a ajuns sa fie extrem de scump...aproape ca nu iti poti permite ceva bun)
Se conduce ca si in Romania pe dreapta sau pe stinga, ca la englezi?
Stii cumva un site de unde sa pot incepe, singura, sa invat limba daneza? Este daneza o cerinta obligatorie? Engleza noastra este foarte buna, dar...nu vorbim nici germana si, mai ales, habar nu avem, nici macar sa citim, in daneza...
Oricum, orice imi raspunzi va fi apreciat.
Multumesc,

Gabriela

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gabriela B.

Stefaniya, iti multumesc mult pentru oferta.
Bineinteles ca orice informatie este bine venita. Concret...nu stiu ce as putea intreba la stadiul asta...a, daca ai idee cum sunt scolile, exista invatamint si particular si de stat? Daca la International Schools este taxa...daca este chiar asa de frig si vint...
Am inteles de la Lilanda ca desi taxele sunt mari, ceea ce ramine este suficient pentru o viata buna. Este insa suficient de ex. sa iti poti cumpara o casa (asta aici in NZ a ajuns sa fie extrem de scump...aproape ca nu iti poti permite ceva bun)
Se conduce ca si in Romania pe dreapta sau pe stinga, ca la englezi?
Stii cumva un site de unde sa pot incepe, singura, sa invat limba daneza? Este daneza o cerinta obligatorie? Engleza noastra este foarte buna, dar...nu vorbim nici germana si, mai ales, habar nu avem, nici macar sa citim, in daneza...
Oricum, orice imi raspunzi va fi apreciat.
Multumesc,

Gabriela

Gabriela- da,sunt scoli si de stat si particulare.Inca nu sunt foarte bine informata despre asta pt ca bebele meu are doar 10 luni.Dar saptamana trecuta vorbeam cu cineva si-mi zicea ca ma sfatuieste sa-l inscriu la o scoala particulara.Sunt si cele de stat bune dar trebuie sa te informezi un pic despre.Tot acea persoana m-a sfatuit sa-l inscriu de-acum la cea privata pt ca sunt foarte multi copii iar mamele obijnuiesc sa-i inscrie de cand sunt insarcinate.
O sa ma informez cat de curand si revin cu informatii despre asta.

Taxele sunt mari si iti raman bani dar depinde de job,de salariu...Casele si apartamentele sunt destul de scumpe.Sunt mici si scumpe iar cele noi sunt mari dar fooooarte scumpe.Dar daca muncesc amandoi si sunt salarii bune atunci e ok.
La noi e doar un salariu deocamdata si sotul e inginer,lucreaza la primarie,dar crede-ma ca avem uneori probleme cu banii.Aici viata e un pic cam scumpa.De fapt depinde de fiecare ce intelege printr-o viata buna.

Se conduce ca in Romania,pe dreapta.

Limba daneza,intra pe danemarca.dk si acolo vei gasi o pagina unde e un curs de limba daneza.Sa te astepti la o limba complicata Eu singura nu am reusit,asa ca merg la scoala si se prinde ceva de mine.
E bine ca stii engleza ca aici nu gasesti persoana care nu vorbeste engleza.Deci te poti descurca oriunde cu engleza.Dar da ,daneza e obligatorie.E o lege acum care cere ca in 3 ani sa inveti daneza,altfel nu-ti vor mai prelungi permitul de sedere.Platesti dar nu foarte mult si sunt profesori ok,draguti,o inveti sigur.

Si daca vrei un job bun atunci ai nevoie de daneza dar daca vrei ceva,mai orice,se gaseste si doar cu engleza.De ex hotelele accepta si fara a stii daneza.

Vant pai daca vii din Noua Zeelanda s-ar putea sa crezi ca e destul vant.E greu pana te obijnuiesti.Dar cu incalzirea climei au inceput si aici anotimpurile sa fie mai blande.

In concluzie,cred ca in Danemarca se traieste bine,se vede civilizatia de la o posta,e o tara libera...

Din cate am citit si eu prin ziare e nevoie de muncitori in invatamant,camine,gradinite,in spitale...

Sper ca ti-am fost de folos un pic

Mergi la inceput

Revin sa rectific ca ce am zis despre case si apartamente m-am referit la Copenhaga.Daca alegi sa stai intr-un orasel mai micut sau in afara orasului,atunci poti gasi si la jumate de pret in comparatie cu Copenhaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilian spune:

Buna! Si eu urmeaza sa nasc in curand in Danemarca. Nu cunosc absolt nimic despre sistemul medical, spitale, alocatie, indemnizatie. Orice informatie mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Ah Danemarca, tara mea de suflet!
Din pacate pt mine e prea tirziu ma mai merg acolo dar pt cine vrea sa se mute ..go for it!
Viata e excelenta, scolile sint bune, invatamint de stat gratuit, rudele mele de acolo au o viata f buna! oamenii sint calmi linistiti si saritori limba e usoara o amestecatura de engleza si germana, eu am reusit sa invat sa vorbesc singura in citeva luni.
Ah ce regret ocazia care am avut-o de a trai acolo....

Pt cine naste acolo, se naste ori cu moasa ori la spital, si de obicei e ca la hotel la spital acolo, concediu de maternitate mi se pare 6 luni -1 an se primesc si bani pt copii de la regina o data la 3 luni era mai demult acum nu mai stiu cum e, dar,sa stiti ca daca unul din parinti nu e cetatean danez copilul nu va primi cetatenie automat ca in alte tari doar pt ca se naste acolo
Climatul e destul de noros si vintos verile nu prea calde dar depinde eu am nimerit niste calduri pe acolo...
Faina tara, daca ar fi sa o iau de la capat sa am 20 de ani din nou Danemarca ar fi prima pe lista unde m-as duce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elilian spune:

Despre Danemarca ca tara...eu as renunta la viata de aici foarte usor si voi face asta in curand. Sunt de ceva vreme aici si tin sa contest parerile asa de bune expuse pana acuma. Vreme foarte dificila, ploaie si vant mai tot anul, sistem foarte bine controlat, comunist chiar, viata foarte scumpa, in special mancare (nu exista piata, cam totul este congelat), imobiliare, masini si servicii, taxe, impozite si amenzi uriase si mai ales o tara extrem de plictisitoare in care viata oamenilor se desfasoara dupa o rutina bine stabilita servici, casa, servici. Potrivita pentru batrani.
Pot spune ca exista si aspecte bune. Oamenii sunt foarte educati, toata lumea stie engleza, salariile foarte mari si linsite.
Nu sunt prea multe nici de vazut, poate exceptie face Copenhaga unde viata e putin mai interesanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

Såråcuta de tine, te compåtimesc.Da, in Romånia este bine , eu zic så råmii acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

nu exista piata, cam totul este congelat

Asta n-o mai cred. Sa nu existe mincare proaspata in Danemarca! Get out of here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Fetelor sa ma scuza-ti ca ma bag si mai ales ca va cer sa ajutati pe prietena noastra Charlie
Ea scrie la PRIETENI ....pestisori e o super fata cititi blogul ei si va indragostiti...se va duce la o specializare in DANEMARCA si cauta informatii
Cu siguranta nu a postat aici pt ca nu a avut ideea asta....
Vrea informatii de tot felul si cred ca vrea contacte
Mai multe va spune ea pe pm probabil.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eu va multumesc anticipat si va urez o zi buna !

Mergi la inceput