Mamici de mai-iunie 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Am si eu o intrebare : stie cineva unde se pot face in Bucuresti echo 3D sau 4D de calitate? Eu voi in doar de Pasti in Romania si as vrea sa fac o echo ca lumea(voi fi atunci in 22 sapt), insa mi-e teama ca majoritatea centrelor vor fi inchise(sambata inainte de pasti sau marti dupa pasti);dar daca aflu vreo adresa/telefon pot suna si intreba.
Multumesc anticipat.

Anca13 sapt
Vladimir (21.08.2001), Miruna (18.02.2005 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetelor

Despre circulara de cordon hmmm... pe aici nimeni nu iti face cezariana daca bebe e cu cordonul infasurat. Si eu sunt un pic obsedata de chestia asta si am intrebat doctorul si mi s-a spus ca pentru mine nu conteaza, echipa de medici va sti cum sa reactioneze daca are cordonul infasurat in momentul nasterii. Mda... si nici in polonia nu iti face nimeni cezariana, ba chiar stiu un caz in care mamei nu i s-a spus ca bebe are cordonul infasurat de 2 ori - a nascut natural. Ea stia de circulara de la o ecografie facuta in Romania, si de cate ori il intreba pe doctorul polonez, cu care a nascut in Cracovia, tipul ii zicea ca nu e nimic, bebe nu are nici un cordon. Apoi, dupa ce bebe s-a nascut, l-a intrebat pe medic: de ce nu mi-ati spus? Si el: pentru ca nu era problema ta sa stii. oricum totul s-a petrecut foarte bine, nu ?

Onyx - esti o mamica eroina, zau... eu nu prea am energie sa fac mare lucru, nu stiu cum o sa fac daca voi mai ramane gravi a doua oara

Eu ieri am fost la curs si azi am febra musculara Am facut gimnastica si apoi ne-au invatat sa impingem - am facut primele exercitii. Ne-au zis ca sa nu ne stresam acum prea tare, caci intr-adevar, nu e foarte clar de la inceput cum trebuie sa faci. Avem insa timp sa aprofundam :) Erau mamici foarte speriate ca nu stiu sa respire cu burtica Apoi ne-au facut masaj la burtik si la sfarsit - relaxare. De data asta era cat pe ce sa adorm

Multumiri fetelor cu listutza Sunt multe sfaturi utile - eu as vrea ca in aprilie sa am cam totul cumparat, valijoara pregatita :) Sper sa primim si noi "prima de nastere" prin martie, e vorba de 1000 de euro pe care o sa ii primim si din aia o sa imi iau lucrusoare pt mine si bebel.

Pupici

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Simona, eu eram cu cordonul :)
Ne-au zis si noua la un curs ca circulara asta nu e neaparat caz de cezariana, ca e problema medicului, dar in Romania... unde nasterile naturale sunt cum sunt, conteaza doar lozul, medicii nu se inghesuie sa-si arata "priceperea" in a scoate bebe ok. Cand va fi momentul voi vb cu dr dar nu cred ca va refuza sa o faca, din moment ce nu e o alegere sa sa ma feresc de durerile nasterii. Oricum, poate imi face bibi o surpriza sa si-l scoata singurel intre timp.

Lori 25+ asteptand un bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Buna fetelor,

Probabil ca unele dintre voi ma mai tin minte, am fost pana inainte de sarbatori colega de forum cu voi.
Am aruncat o privire scurta si constat cu bucurie ca toata lumea e bine . Si de la noi tot de bine, ne-am apucat iara de proiectul bb asa ca sper ca in curand sa vad testul cu 2 liniute.

Fetele din Belgia, poate ca nu stiati, si eu am aflat de cateva zile - exista un forum pe grupurile de rezidenti numit "Praline belgiene"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115140
Poate ne vedem acolo!

Numai bine tuturor, mai dau cu nasul din cand in cand sa vad ce mai faceti!
Alina

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Alra, sigur nu te-am uitat! Succes mult sa vina repede bb si practica placuta pina reusiti

Ca tot intreba Ancade de ecografie. Ecografii 3D/4D se pot face la Centrul Medical Unirea, sediul din Clucerului, la Medlife, la Sanador, la Medsana, la Centrul Medical Fortis. Si probabil ca mai sunt si alte locuri, astea mi-au venit acum.

Cu ocazia asta am sunat si eu sa-mi fac programare pentru eco de trimestrul III. La Iosup prima programare am gasit-o pe 30 aprilie, as avea atunci 33 de saptamani. Sincer, nu-mi amintesc la Andrei exact cand am facut-o. S-a mai programat cineva pentru eco de trimestrul III?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Alra, sigur nu te-am uitat! Succes mult sa vina repede bb si practica placuta pina reusiti

Ca tot intreba Ancade de ecografie. Ecografii 3D/4D se pot face la Centrul Medical Unirea, sediul din Clucerului, la Medlife, la Sanador, la Medsana, la Centrul Medical Fortis. Si probabil ca mai sunt si alte locuri, astea mi-au venit acum.

Cu ocazia asta am sunat si eu sa-mi fac programare pentru eco de trimestrul III. La Iosup prima programare am gasit-o pe 30 aprilie, as avea atunci 33 de saptamani. Sincer, nu-mi amintesc la Andrei exact cand am facut-o. S-a mai programat cineva pentru eco de trimestrul III?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

eu, pt 18 martie- in sapt 34. Asha am calculat cu medicul- si m-am programat de la ecografia de trim 2. Am vrut sa fiu prima programata :D

29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Lori, imi pare rau sa aude circulara de cordon la bebe, dar e bine sa gandesti pozitiv si sa speri ca bebe va rezolva problema de la sine, eu una nu stiu prea multe despre tema asta. Iti tin pumnii

Lori Icazagiu, ce oameni rai mai exista pe lumea asta, nu te necaji, multe dintre noi avem dea face cu astfel de oameni, din pacate si eu... si mai tragic e ca tot femeile se gasesc sa faca gesturi dinastea, si eu tot la patroana lucrez, am avut si eu probleme, de ex eu nici acum nu miam primit amaratul ala de salar care e doar 300 lei, nici atat nu e in stare sa faca... marea patroana, suntem deja in 19 si nici un semn ca imi da salarul, ca sunt in medical si nu ma suna decat cand tre sa imi iau salarul sau in 1 cand nu am reusit sa duc medicalele imediat suna, si pe deasupra mai ne e si nasa de cununie. Asa e cu oamenii astia.... sa le fie de bine, o sa le vina si lor randul, de asta pot sa fiu sigura.

Miha, sa ma tii la curent.

Ieri a nascut prietena mea care se chinuia de vinerea trecuta, aialalta nu asta care a trecut acum, are o fetita si e bine totul. A zis ca iau dat injectii si in 2.30 ore a nascut, pe masa a stat doar 30 min, au taiato putin dar eu am vb cu ea la tel dupa 2 ore dupa ce a nascut si vorbea ca si cum nu sar fi intamplat nimic, ma bucur pt ea... maine ma duc sa vad bebelina mica, deabea astept.. Crsti a zis ca vine si el cu mine sa vada bebelusa mica, sa aibe si el o idee...

Geta 31+ , iubitoare de
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

despre discutiile cu dubla circulara de cordon... iar polemici.
Din pct meu de vedere, nu e cazul sa se recomande..decat daca medicul vede ca e cordonul scurt- deci e responsabilitatea numai a lui. Unii nu se complica, si astfel in romania..e pretext de cezariana, pt multi medici. Pt ca, dpdv al medicului, cezariana dureaza 40min, maxim 1 ora, o nastere naturala... a la long; corespunzator, shpaga e mai mare la cezariana-e operatie.
Adica scapa si repede, si cu bani mai multi

Ce ma distreaza, medicul meu imi zice: "totul e normal", "vedem, mai e timp, asta nu e motiv de griji" "oricum exista riscuri" etc, replici linishtitoare. De..romancele is prapastioase rau!!

Plus, nu e cazul inca sa ne facem griji! bb face tumbe...relaxat pana prin sapt 32-35. Ca sa nu zic, rotatii gen triplu shurub, in cap, si circulara se poate desface si reface de 1-2 ori pe zi. A, si inca nu am priceput care e implicatia circularei, deoarece stiu ca bb pana nu ii taie cordonul, nu respira, primeshte oxigen in continuare prin sangele mamei. Risc mai mare poate apare cand bb isi inoada cordonul, si face nod strans (si nu funditsa!!!) dar aste cazuri sunt atat de rare...Oricat de elastic ar fi cordonul, si extensibil, daca lui bb nu ii iese nodul si funditsa, ii iese medicului la cezariana.

Pe mine m-au impresionat filmele de pe discovery cu ecografii cu bb care isi apuca singur cu mana cordonul ombilical..si trage de el.

29+ soarele din viatsa noastra
si o burticutsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Nici eu nu te-am uitat, Alra Ma bucur ca esti bine si sper ca in curand sa ne dai vestea cea mare :) Merci frumos pt link, mi se pare ca pralinele sunt tare vesele si fac o gramada de chestii, de intalniri... auzi, vor sa faca pana si petrecere in pijamale Hai ca poate ma bag si eu in grupul lor ;) Pupici multi de la mine si bebele meu

Simona cu

http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png

http://picasaweb.google.com/s.vilau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta75 spune:

Eu m-am programat in sapt 33, fiindca asa mi-a recomandat dr. Pop Adrian. Cred ca asta e perioada ideala intre sapt 30-34.
28 sapt

Mergi la inceput