Dr.TUTUNARU (22)
Raspunsuri - Pagina 6
bebe2008 spune:
Magghyc Multumesc din suflet pt raspuns!
O singura intrebare mai am: vorbeai de o comisie....
Despre ce comisie e vorba? Din cine este formata? Unde treb sa merg?
Multumesc f mult.
magghyc spune:
Baby,
Comisie numai dupa ce depasesti nr de zile de concediu maxim...
E de fapt un medic de policlinica care are acest drept de prelungire.
Pe mine ma intreba daca am baietel sau fetitza si imi punea stampila pe cerere....Adica mai mult era pe drum pana acolo...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe2008 spune:
Multumesc Magghyc!
Stiu ca acest lucru e valabil dupa depasirea celor 90 zile de medical. Probl la mine este ca inainte de sarcina, mai precis in decembrie, am mai avut 16 zile medical pt ca am fost operata laparoscopic. In acest moment deja am efectuat aprox 45 zile medical. Deci nu am cum sa nu depasesc cele 90 de zile, pana o sa pot lua prenatalul. Deci voi fi in aceeasi situatie.
Cine te-a trimis la aceasta "Comisie"? De la locul de munca sau...?
Ai idee in ce conditii se poate acorda concediul de risc maternal? Am vazut ca este rubrica separata cu el pe concediile medicale, dar nu il da nimeni...Nu stiu ce presupune....Si ce ar atrage in situatia in care ar fi dat?
Ma poti ajuta cu un raspuns? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Multumesc din suflet
magghyc spune:
Bebe,
Inteleg ca vrei sa stai acasa toata sarcina...sau ma rog, ca trebuie sa stai acasa...
Lucrurile sunt mai simple decat par - in primul rand tu trebuie sa fii atenta sa nu depasesti zilele permise de lege. In momentul in care le-ai depasit - iti iei la tine copiile dupa concediile medicale efectuate si te duci la policlinica de cartier sau la cea de care tine Elias (e parca nr. 10, o sa verific si iti dau adresa, sunt varza la orientare...)
Acolo, spui de ce ai venit si pe concediul medical ti se mai pune o stampila, cea a "comisiei". Care comisie nu are treaba cu gravidele, adica nu e o "investigatie" pt ca sunt siguri ca nu vrei sa stai acasa pana la adanci batraneti pe banii statului . Lucru care este perfect adevarat, iar dr de la policlinica mi s-a parut super tare. Pe tipa din fatza mea, la vreo 45 de ani, cu X probleme de sanatate (nu gravida), a intors-o pe toate fetzele, acte, diagnostice, analize etc...
La mine s-a uitat la fatza mea , la burta , m-am intrebat daca stiu ce e bebe si m-a trimis acasa . NU i-am dat absolut nimik, cred ca odata i-am dus asistentei lui flori. Care asistenta m-a intrebat daca nu am si eu o prietena sa vina in locul meu sa ia actul stampilat, chiar asa, sunt singura pe lume de ma duc personal la ei? . A, se merge periodic, parca 1 data/luna, eu stiu sigur ca am fost de 3 ori...(scuze ca sunt asa ambigua, a trecut ceva timp, dar verific, mai am si acum concediile de atunci copiate)
Promit ca iti dau mai multe detalii pana ajungi sa mergi al dr...Parerea mea e sa nu te stresezi si sa vb cu Tutunaru si cu dr de familie...Daca ai colaborarea lor, e totul ok. E chiar un aspect minor, sa fii tu si bebe sanatoasa ca formalitatile se rezolva.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
ellis spune:
quote:
Originally posted by bebe2008
Multumesc Magghyc!
Stiu ca acest lucru e valabil dupa depasirea celor 90 zile de medical. Probl la mine este ca inainte de sarcina, mai precis in decembrie, am mai avut 16 zile medical pt ca am fost operata laparoscopic. In acest moment deja am efectuat aprox 45 zile medical. Deci nu am cum sa nu depasesc cele 90 de zile, pana o sa pot lua prenatalul. Deci voi fi in aceeasi situatie.
Cine te-a trimis la aceasta "Comisie"? De la locul de munca sau...?
Ai idee in ce conditii se poate acorda concediul de risc maternal? Am vazut ca este rubrica separata cu el pe concediile medicale, dar nu il da nimeni...Nu stiu ce presupune....Si ce ar atrage in situatia in care ar fi dat?
Ma poti ajuta cu un raspuns? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Multumesc din suflet
nu am mai intrat de mult aici, de cand am fetitza sunt pacienta a dr T si am avut conc de risc maternal, astfel: cu toate analizele si ecografiile(eu am avut ir marite, risc de preeclampsie, 4 avorturi spontane recurente...)mergi la med de med muncii al unitatii la care lucrezi sau la oricare altul, iti da un formular de completat la serv, apoi el iti face raportul de risc si iti scrie dc ai sau u voie sa muncesti - mie imi acordase maximul -120 de zile, dar am luat vreo 60 ca inainte am luat si co; sper sa-ti fie de folos.
Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
bebe2008 spune:
Magghyc si Ellis va multumesc f mult pt raspunsuri. Chiar mi-au fost de mare folos. Acum am inteles diferenta dintre cele doua tipuri de concediu medical. Multumesc inca o data.
mirella76 spune:
Parca nu mai stiu pe ce lume sunt, am simtit ce inseamna sa fii fericita cu adevarat; am tot ce mi-am dorit mai mult pe lumea asta am un dulce baietel si voi avea si o dulce fetita; bat campii dar zici ca am tot tinut-o intr-o bauta de aseara...
Dr.Iosup a zis ca suntem ok pe dr. nostru Tutunaru nu l-am gasit am inteles ca e plecat din tara pina pe 10, asa ca voi afla parerea dansului mai tarziu.
Oricum nu ma pot abtine sa nu ma bucur din tot sufletul; sper sa fie ok pina la capat ...
16s
Mirella
Albert Raul
http://community.webshots.com/user/mirellacoc
mihaela_ce spune:
Felicitari !
Sa ai o fetita sanatoasa ....si norocoasa ,si mancacioasa .Si parte de o sarcina usoara.
magghyc spune:
Mirella,
Ma bucur din tot sufletul..sa ai parte de o sarcina usoara!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
dianad spune:
Mai ce de fetite vin la mamicile de baietei . Bravo fetelor! tineti-o tot asa: vesti bune!DianaD & Alexandru