Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Eu i-am dat intr-o zi pachetul de mincare unui copil descult, cu ochii umezi, murdar si slab si sub ochii mei l-a luat si l-a aruncat, dupa care m-a injurat. Eu nu arunc nici o bucatica de piine la gunoi, dar copilul ala nu astepta decit bani. Nu am corespuns asteptarilor lui, mi-am primit rasplata.

Poate ca acel copil trebuia sa duca bani acasa pentru a nu fi batut. Exista "oameni" pe pamantul asta care ii bat pe acei copii daca nu aduc bani. Iar eu, daca ii dau un leu, poate ca il scap de o porte de bataie...si asta e, din punctul meu de vedere, mai mult decat nimic.

Vai, vai cu cata incremenire si rautate putem judeca...un copil. A aruncat mancarea aia, inseamna ca e un nemernic...un copil care incerca cu disperare sa scape de bataie. Un copil care a crescut din inertie, din abuz in abuz...

Cand ajuti pe cineva in suferinta, nu astepti o rasplata. Ala nu mai e ajutor, e troc. Fac un bine, dar sper sa aprecieze, daca nu el, macar Dumnezeu.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Eu cand eram in Ro si chiar si cand am fost in vizita, daca cereau bani, categoric NU le dadeam, ca imi imaginez pe ce se duc. Dar daca eram la o terasa si cereau mancare, le dadeam intotdeauna; fie de la mine, fie le cumparam un sandwich, un hamburger, orice, dar le dadeam de mancare; mi se pare crud si hain sa mananci in fata cuiva (mai ales in fata unui copil sau a unui batran), caruia-i chioraie stomacul de foame si sa-l alungi... Daca le dai o felie de pizza sau un sfert dintr-un hamburger sau cativa cartofi prajiti, nu o sa flamanzesti, pentru tine (cel care are mancarea in fata) nu e nici o diferenta, oricat de foame ti-ar fi, dar pentru ei poate face o mare diferenta. Parerea mea!

_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Mai degraba au ajuns la saturatie, pentru ca oriunde te uiti dai de cate un tiganus cersind. Cu ochii infometati, mort de frig, dezbracat, descult in zapada, cat mai melodramatic posibil ca sa rupa inimile si sa aiba succes. Si cred ca e unul din motivele pentru care aproape nu-i mai "vedem".
Remember Filantropica ? "Ti-e mila ? Ti-am luat banii!"

Chiar si asa, chiar daca sunt "fraierita", copilul ala tot e o victima a unui abuz, e un biet sufletel care chiar ingheata de frig si moare de foame. Crezi ca un copil care sta descult in zapada, sare in sus de bucurie ca te-a "impresionat" pe tine si ti-a luat banii? Ca despre copil este vorba, nu despre nemernicul de l-a trimis in halul ala in strada.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Voi va faceti ca nu vedeti sau chiar nu vedeti? Copilul ala trimis descult in strada, va fi trimis si a doua zi chiar daca se va intoarce cu un sac de bani sau tocmai de aceea! El e o unealta in miinile unor nenorociti si voua vi se pare ca sinteti miloase ca dati un leu ca sa-l salvati de la bataie. De fapt nu faceti decit sa-i prelungiti agonia. Luati-l acasa, imbracati-l, dati-i o farfurie de mincare, culcati-l intr-un pat cald, dar nu pretindeti ca daca dati 2 lei si o ramasita de mincare i-ati facut viata mai buna! Fara suparare, dar sinteti ca marii iubitori de ciini vagabonzi care arunca oase si ciorba pe fereastra, dar unul nu ar lua un ciine in casa si nu ar da bani pentru castrare sau pentru un vaccin. Voi acuzati de lipsa de sensibilitate niste oameni care nu incurajeaza o mafie si vi se pare ca sinteti niste persoane foarte bune pentru ca deschideti geamul la stop si dati bani unor copii abuzati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

conform principiului "be the change you want to see in the world" = "fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume" eu va propun 2 lucruri pe care le puteti face concret:
1. gasiti o organizatie (fundatie, asociatie) cu a carei misiune si proiecte simpatizati si donati fonduri. Exista fundatii in Bucuresti cu oameni inimosi care se straduiesc in fiecare zi si dau din coate ca sa faca rost de fondurile care sa le permita sa isi deruleze programele. Eu va pot recomanda doar 3 pe care le cunosc foarte foarte bine si atunci imi permit sa vorbesc despre ele: ACSIS (proiecte pentru prevenirea abandonarea nou-nascutilor in maternitati) www.acsis.ro; Asociatia Sfantul Stelian (au cantina sociala, centru medical pentru saraci, lectii de pictura pe sticla; Motivation Romania (se lupta pentru integrarea persoanelor cu dizabilitati din Romania). Mai sunt multe serioase in Bucuresti, trebuie doar sa le cautati.
2. daca nu aveti incredere ca banii vostri ajung unde trebuie, inscrieti-va ca voluntari intr-o astfel de organizatie. Sunt multe fundatii care au programe pentru voluntari si va pot oferi activitati care va pot imbogati spiritual (avand in vedere ca nu va ofera nimic material).
Proiectele umanitare nu au nevoie de mila si compasiunea voastra, cu siguranta ca tuturor ni se frange sufletul cand ne intalnim cu semeni de-ai nostri mai putin norocosi sau cu povesti despre destine tragice. E nevoie de mai mult decat atat, e nevoie de actiunile voastre concrete.
Dumnezeu m-a binecuvantat sa ajung in acest moment sa coordonez o fundatie umanitara si in consecinta am legatura cu acest domeniu. Nimic in lume nu se compara (pentru mine cel putin) cu sentimentul pe care il ai cand la sfarsitul zilei te gandesti ca in ziua respectiva ai ajutat concret un om sau ai putut chiar sa ii schimbi destinul in bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

si ca sa raspund strict la subiect, nu as incuraja niciodata pe cineva sa ofere bani cersetorilor. exista adevarate retele de traficanti in spatele lor si nu faceti decat sa pepetuati acest sistem. cand vine vorba de haine sau mancare, sigur se schimba problema si nici eu nu inteleg cum cineva ar putea sa manance cand langa el este un copilas flamand..

Mergi la inceput

Tora, fara niciun fel de ofensa, dar sotul tau spune ca voi ocoliti tiganii, cum de ti-au rupt inima doi tiganusi? Spui ca oamenii de la mese erau incremeniti sufleteste. Cum poti sa judeci tu niste oameni doar pentru ca nu si-au dat cartofii din farfurie? Ai tu idee ca unii aleg sa doneze la fundatii, la biserici sau se pune numai ce vede "satul"? E ok sa dea fiecare dupa cum crede si dupa cum simte, dar eu una nu inteleg modul asta de a jigni si de a acuza pe cineva pe care nu-l cunosti.
Asta e citatul lui Rufus, ca sa nu s ecreada ca inventez:
"Acuma, fara gluma, dupa parerea mea nu ai o opinie competenta. Nici eu. Am doar o opinie. A mea. E mai mult decat o opinie, e un mod de actiune. Nu-mi plac tiganii, nu cunosc personal vreunul cumsecade. Ma feresc de ei, ii ocolesc si asa fac si membrii familiei mele. Este o reactie de autoaparare, nu rasism."

Sa inteleg ca e vorba doar de tiganii peste 10 ani??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Tora, fara niciun fel de ofensa, dar sotul tau spune ca voi ocoliti tiganii, cum de ti-au rupt inima doi tiganusi? Spui ca oamenii de la mese erau incremeniti sufleteste. Cum poti sa judeci tu niste oameni doar pentru ca nu si-au dat cartofii din farfurie? Ai tu idee ca unii aleg sa doneze la fundatii, la biserici sau se pune numai ce vede "satul"? E ok sa dea fiecare dupa cum crede si dupa cum simte, dar eu una nu inteleg modul asta de a jigni si de a acuza pe cineva pe care nu-l cunosti.
Asta e citatul lui Rufus, ca sa nu s ecreada ca inventez:
"Acuma, fara gluma, dupa parerea mea nu ai o opinie competenta. Nici eu. Am doar o opinie. A mea. E mai mult decat o opinie, e un mod de actiune. Nu-mi plac tiganii, nu cunosc personal vreunul cumsecade. Ma feresc de ei, ii ocolesc si asa fac si membrii familiei mele. Este o reactie de autoaparare, nu rasism."

Sa inteleg ca e vorba doar de tiganii peste 10 ani??

Natasa, chiar fara ofensa, dar si tu te uiti la televizor si raspunzi si la subiectul asta?
Pai Tora n-a spus ca erau tigani, puteau fi ori nu, nu avea importanta. Chiar asa a spus, nu? Si apoi sa ma citezi cu ce am spus despre tigani in contextul asta...da, am spus, spun si acum, la subiectul acela se discutau alte probleme...copiii sunt fiinte nevinovate, ca-s de tigan, de roman sau de capra, tot inocenti sunt.
Daca tie nu-ti sta in gat mancarea cand doi copii schilozi stau langa tine, e ok, treaba ta unde donezi, sau mai bine spus bravo tie. Mie mi-a facut placere sa le ofer de mancare, mi-a placut ca au infulecat pe loc (desi stiu ca puteau arunca mancarea, te cred ca ai patit-o) si, desi recunosc ca a fost "actiunea" Torei, nu mi-au placut fetele celor care se imbuibau si ii goneau pe cei mici. Stii, eu aveam in traista o gramada de bunatati pentru copiii mei, iar aia nu aveau nimic. Poate a fost un context, o imagine...dar chiar nu mi-a placut. Poate ca unii din oamenii aceia chiar fac mai mult ca mine pentru copiii strazii, dar acolo, atunci, nu au aratat nimic.

Nu este singura actiune de acest gen, in acel loc. Am mai cumparat meniuri cu mancare pentru batrani, pe care le-am oferit, fara sa ni se ceara. Sa inteleg ca am gresit?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Gresit e sa-i judeci pe altii ca nu au suflet daca nu fac asa cum faci tu. Altfel, cit de gresit sau corect ne comportam fata de semenii nostri, numai Dumnezeu poate sa ne spuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu nu stiu de ce va pierdeti in explicatii care sa explice sentimentele voastre contradictorii in fata a 2 grotesti anomalii ale societatii noastre:
- starea de saracie a unor oameni care nu mai au mandrie si ajung(F> greu si F. putini,imediat o sa va explic de ce),sa cerseasca sincer;
-mafia cinica de profesionisti care exploateaza sentimentele noastre si care eu cred ca ne fac cinste ca natie desi "beneficiarii"ne iau de prosti.
Cred ca trebuie privit fenomenul din punctul de vedere al cersetorului si din cel care isi face o milostenie care il ajuta sufleteste pe el insusi;daca ne lasam ispititi de situatii induiosatoare este clar ca nu trebuie sa dam bani;sa dai un covrig pe care il mananca si copilul tau poate fi o lectie valoroasa in primul rand pt. el.daca il refuza,este clar ca este dirijat de profesionisti.
Mie mi se pare cel mai grav si mai odios,acei oameni platiti de noi si care nu se ocupa cum trebuie de oamenii defavorizati;nu ar trebui sa fie cersetori pe strada,nu organizatii mai mult sau mai putin onorabile, sa se ocupe de oamenii care apartin acestei tari.
Pt. masini de "servici" si lux desantat,vezi Doamne ca sa ne purtam rangul,se gasesc bani, din banii nostri, dar pt. centre sociale ca sa nu mai existe oameni ce nu au ce manca si unde pune capul,nu!

Mergi la inceput