Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Voi va faceti ca nu vedeti sau chiar nu vedeti? Copilul ala trimis descult in strada, va fi trimis si a doua zi chiar daca se va intoarce cu un sac de bani sau tocmai de aceea! El e o unealta in miinile unor nenorociti si voua vi se pare ca sinteti miloase ca dati un leu ca sa-l salvati de la bataie. De fapt nu faceti decit sa-i prelungiti agonia. Luati-l acasa, imbracati-l, dati-i o farfurie de mincare, culcati-l intr-un pat cald, dar nu pretindeti ca daca dati 2 lei si o ramasita de mincare i-ati facut viata mai buna! Fara suparare, dar sinteti ca marii iubitori de ciini vagabonzi care arunca oase si ciorba pe fereastra, dar unul nu ar lua un ciine in casa si nu ar da bani pentru castrare sau pentru un vaccin. Voi acuzati de lipsa de sensibilitate niste oameni care nu incurajeaza o mafie si vi se pare ca sinteti niste persoane foarte bune pentru ca deschideti geamul la stop si dati bani unor copii abuzati!

Natasa, nu poti lua un copil la tine acasa doar asa, ca vrei tu! Sant copii nu caini sau pisici.Nu iti da nimeni dreptul sa il iei in casa ta. Pe motive de hranire, spalare, etc. s-au intamplat atatea abuzuri din partea pedofililor!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Acum ceva vreme eram la coada la o patiserie in fata careia un copil si un caine, amandoi flamanzi, stateau. Doamna din fata mea, dupa ce a cumparat ceea ce a dorit, s-a oprit in fata cainelui si i-a dat un corn cald, nu l-a aruncat ci a faramitat tacticos imbucaturile. Langa ei se afla copilul cersetor care a indraznit s-o intrebe daca mai are un corn si pentru el. Atunci femeia a izbucnit "nu-ti dau nimic aurolacule", comentand apoi "tupeul" copilului cu alti oameni de la coada. Asta da dovada de a-ti ajuta semenii...sau in cazul doamnei poate chiar asta a facut.
Ma intreb cum s-a ajuns la aceasta stare de fapt in care animalele au prioritate in fata oamenilor, necuvantatoarele sunt binecuvantate de oameni iar oamenii asteapta ajutor doar de la Dumnezeu?? E absurd ca acel copil sa inteleaga ca e mai putin important decat un caine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Si pana cand le dati? La 5 ani sunt mici, neajutorati, sunt victime. La 10 ani sunt la fel. Si la 18. Ah, nu, la 18 pot munci. Nu, nu pot munci, sunt tot victime. Nu pot invata la 18 ani daca nu au invatat niciodata nimic. Nu-si pot schimba modul de a gandi. Au inteles in toti anii pe care ii au ca lumea le da si asa li se pare normal. Lumea trebuie sa le dea. Asa stiu ei. Ce este aceea munca? De ce ar trebui sa mute o lada de colo-colo?

Si atunci eu ce vreau? Doua sau trei persoane au spus acelasi lucru: ca acesti copii ar muri de foame daca nu ar primi mancare si bani. Nu cred asta. Ar gasi un loc unde ar primi mancare. Copii de 5 ani? Nu, cei care ii ajuta sa gaseasca Cora, Mc sau metroul. Aceia nu ar mai avea nici ei mancare. Si ar ajunge la niste "case de copii". Locuri oribile (unele dintre ele). Dar totusi, aici mancarea vine cu niste "constrangeri", cu un strop de scoala, cu un program, cu folosirea unei toalete si un dus din cand in cand. Si cu un program de vaccinari (hepatita B!).

Poate am putea sa-i ajutam atunci cand sunt flamanzi anuntand autoritatile care i-ar duce la un centru pentru minori. Dar pe strada au mancare mai buna, bani cu care isi pot cumpara ce doresc (ce isi iau? Cu ce se cumpara aurolacul? Dar tigarile? Cu ce bani? Imi pare rau, dar se cumpara cu bani cersiti sau furati). Si atunci pleaca inapoi pe strada.

Langa statia de metrou unde locuiesc sunt niste canale. Acum 10 ani locuiau copii in ele. Uneori veneau niste straini (olandezi cred), ii vedeam pe langa ei, discutand (de unde deducem ca erau si romani cu ei...). Copiii erau imbracati in jeans si adidasi. Din cand in cand veneau masini pe care scria "Fundatia..." (diverse, nu una anume) cu mancare...Nu mai sunt copii. Acum cativa ani o fata a fost violata undeva, la metrou. De atunci s-au inchis canalele respective, din fata metroului....Si s-au deschis altele, in parc. Lumea ocoleste zona. Eu am ajuns la un moment dat pe acolo si fiul meu a cazut...in caca de om. (Si toata lumea e atat de suparata pe caca de caini vagabonzi; copilul meu a nimerit unul de om...Fiecare cu norocul lui.) E o fata cu mari tulburari psihice. E bolnava. Cerseste uneori, unii ii dau. Poate ea se simte bine acolo, in canal. Dar eu nu cred ca locul ei este acolo. Uneori devine agresiva. Urla pe strada, am vazut-o spargand oglinda unei masini. Umbla jumatate dezbracata, uneori cu sanii la vedere. Olandezii nu i-am mai vazut de cativa ani. Probabil se ocupa de copii. Cred sincer ca oamenilor de acolo, din canal, le-ar fi fost mai bine azi daca ar fi fost obligati, chiar si de foame, sa locuiasca in locuri normale (sau macar mai aproape de normalitate decat un canal) si sa invete sa citeasca. Asa cred eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

mila si compasiunea nu au judecata:-).daca pot sa fac mai mult decat sa ofer un covrig,fac,daca nu...ofer covrigi.e mai bine decat nimic.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Si pana cand le dati? La 5 ani sunt mici, neajutorati, sunt victime. La 10 ani sunt la fel. Si la 18. Ah, nu, la 18 pot munci.

Fomalhauti, iar tu, incepand cu ce varsta consideri ca trebuie sa alungi de langa tine si mancarea ta pretioasa un copil flamand, abuzat si nefericit?

Asta, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca puneti problema la modul 'daca nu au paine, sa manance cozonac'.
Vorbiti de parca in tara asta e raiul fundatiilor si centrelor de plasament si raiul psihologilor care se ocupa de copiii abuzati.
Vaaai, n-au ce sa manance?
Sa se duca, draga, in enorm de multele centre de plasament, ca doar abia ii asteapta aia acolo sa ii ia in brate, sa-i consilieze si sa ii ingrijeasca.
Copiii mai mari ii iau sub aripa ocrotitoare pe cei mai mici si asteapta Craciunul impreuna, invatand colinde, citind Mother Goose si crosetand ciorapei.
Pe bune, parca plutiti prin alte lumi...

quote:
Cred sincer ca oamenilor de acolo, din canal, le-ar fi fost mai bine azi daca ar fi fost obligati, chiar si de foame, sa locuiasca in locuri normale (sau macar mai aproape de normalitate decat un canal) si sa invete sa citeasca

Ei, asta da! Cititul i-ar ajuta cu siguranta! :-))))

Eliza5, !

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Natasa

Gresit e sa-i judeci pe altii ca nu au suflet daca nu fac asa cum faci tu. Altfel, cit de gresit sau corect ne comportam fata de semenii nostri, numai Dumnezeu poate sa ne spuna!

Aici ai perfecta dreptate. Adeseori cadem in pacatul asta.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Asta e o mare dilema, sa dai sau sa nu dai.

Si eu am vazut un copil cersetor la metrou care a primit ceva de mincare si a lasat mincarea pe bancheta, nu ii trebuia.

Daca le dai bani, ei vor sta tot in strada pentru ca unii cistiga de pe urma lor. Daca nu le dai, ai o sansa sa ii determini pe cei care ii trimit in strada sa nu ii mai trimita. Oamenii care dau bani de pomana incurajeaza cersetoria, fara sa o vrea.

Singurii cu suflete impietrite sint cei care ii trimit in strada. Incurajati de autoritatile ineficiente si tolerante fata de ei.
Dupa parerea mea autoritatile poarta cea mai mare vina.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Bine, bine, aducem in discutie cazurile izolate in care se ofera ceva de mancare, mancare care este refuzata. Toata lumea are experiente cu refuz de mancare si injuraturi .
Dar chiar nu a vazut nimeni-nimeni, niciodata, copilasi care infuleca hamesiti mancarea care li se ofera?
Sau care se bat pe strudelul primit?
Sau care cersesc precupetei de la taraba o rosie storcita vai de capu' ei, pe care o topesc intr-o secunda?

Aici nu era vorba de oferit bani. Era vorba de oferit mancare unui om flamand.
Si daca cel care mananca este la fel de flamand ca cersetorul flamand si nu-si permite sa-i ofere nimic, macar sa simta pt. o secunda ca i se rupe inima din cauza aluia care n-are vreo sansa sa-si potoleasca foamea.
Despre asta era vorba in subiect! Nu era vorba despre trimis in locuri mai bune sau la citit Coelho.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

ati fost vreodata intr-o casa de copii? o sa fiti uimit de conditiile de acolo, de multe ori, de cele mai multe ori sunt mai bune ca la o acasa de oameni muncitori care au 2 copii, iar mancarea sa nu mai discutam. Poate nu toti isi permit sa le dea zilnic mancare cu carne de pui copiilor lor, fructe si alte bunatati dar acolo sigur li se da. Copiii de pe strada de cele mai multe ori sunt fugiti din centrele de plasament pt ca nu suporta sa dea socoteala nimanui, le e lene sa se trezeasca la ora 8 sa manance, sa se spele. Acesti copii considera ca cineva le este dator sa munceasca pt ei, nu au nici un fel de valori pt ca societate, voi cei ce le dati de pomana i-ati invatat ca au dreptul sa ceara si legea care nu ii baga la puscarie cand fura.

Ati vazut mamele alea care merg prin metrou cu cate un plid de gat si cersesc? Ei bine alea sunt femei care au stat in centre maternale 6 luni si carora li s-a gasit loc de munca dar l-au refuzat ca e salariul prea mic. Atunci cand ele nu vor sa se ajute altii de ce i-ar ajuta.? Eu cunosc un caz care avea deja un bebe mic cu care statea in centru, a refuzat 2 serv gasite de asistenta sociala si i s-a spus ca daca il refuza si pe al treilea sa isi faca bocceluta. Asa ca doamna s-a dus la serv si a furat impreuna cu unul cu care a mai ramas gravida tot ce se putea fura si sustine sus si tare ca ea trebuie sa stea in centru ca e gravida iar. Deci, merita?

Insa am gasit pe cineva acolo, tot in centru de familie f buna care o luase pe aratura, mama bolnava iar tatal, candva ambasador, decedat. Acea femeie in 4 luni de zile a devenit alt om, avea grija de copil, s-a dus la un serviciu, s-a reintors in familie sa aiba grija de mama ei dar copilul a ramas in centru in timpul sapt pt ca nu putea avea grija de el. Il lua in WK. Pt astfel de femei merita sa se mentina sistemul de protectie sociala, dar pt cele mai multe cazuri nu. Nimeni pe lumea asta nu este dator sa plateasca taxe si impozite ca sa fie crescuti copiii altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

ati fost vreodata intr-o casa de copii? o sa fiti uimit de conditiile de acolo, de multe ori, de cele mai multe ori sunt mai bune ca la o acasa de oameni muncitori care au 2 copii, iar mancarea sa nu mai discutam. Poate nu toti isi permit sa le dea zilnic mancare cu carne de pui copiilor lor, fructe si alte bunatati dar acolo sigur li se da. Copiii de pe strada de cele mai multe ori sunt fugiti din centrele de plasament pt ca nu suporta sa dea socoteala nimanui, le e lene sa se trezeasca la ora 8 sa manance, sa se spele. Acesti copii considera ca cineva le este dator sa munceasca pt ei, nu au nici un fel de valori pt ca societate, voi cei ce le dati de pomana i-ati invatat ca au dreptul sa ceara si legea care nu ii baga la puscarie cand fura.

Ati vazut mamele alea care merg prin metrou cu cate un plid de gat si cersesc? Ei bine alea sunt femei care au stat in centre maternale 6 luni si carora li s-a gasit loc de munca dar l-au refuzat ca e salariul prea mic. Atunci cand ele nu vor sa se ajute altii de ce i-ar ajuta.? Eu cunosc un caz care avea deja un bebe mic cu care statea in centru, a refuzat 2 serv gasite de asistenta sociala si i s-a spus ca daca il refuza si pe al treilea sa isi faca bocceluta. Asa ca doamna s-a dus la serv si a furat impreuna cu unul cu care a mai ramas gravida tot ce se putea fura si sustine sus si tare ca ea trebuie sa stea in centru ca e gravida iar. Deci, merita?

Insa am gasit pe cineva acolo, tot in centru de familie f buna care o luase pe aratura, mama bolnava iar tatal, candva ambasador, decedat. Acea femeie in 4 luni de zile a devenit alt om, avea grija de copil, s-a dus la un serviciu, s-a reintors in familie sa aiba grija de mama ei dar copilul a ramas in centru in timpul sapt pt ca nu putea avea grija de el. Il lua in WK. Pt astfel de femei merita sa se mentina sistemul de protectie sociala, dar pt cele mai multe cazuri nu. Nimeni pe lumea asta nu este dator sa plateasca taxe si impozite ca sa fie crescuti copiii altora.

Mergi la inceput