Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

denizel eu sint sigura ca s-au gasit oameni care sa le dea de mincare copiilor din subiect. Dar si eu cred ca ei nu vroiau sa manince ci vroiau bani.

Am si eu ceva "experienta" in "domeniul" asta. La un moment dat am vazut o fata cu un copil mic linga o gaura de canal, si era si gravida. Am sunat la protectia copilului, mi-au zis ca stiu cazul si ca i-au oferit loc la un centru de plasament dar a refuzat pentru ca acolo nu il primeau si pe tatal copilului. Ei ii convenea sa traiasca in strada. A nascut un copil cu malformatii, din cite am inteles, si pe urma am vazut-o cersind cu copilul.

Alta fata cu o fetita de 6 luni la acel moment, cu ajutorul lui adrianangi de aici de pe forum s-a scris un articol despre ea si a primit o locuinta sociala. Trebuia numai sa lucreze, ea sau sotul. Mi-a spus ca s-au mutat acolo, dar dupa un timp am vazut-o din nou cu copilul in strada. Declara ca daca sta in strada/canal o ajuta mai multa lume.

Eu sint sigura ca asistentii sociali isi fac foarte bine treaba, si sint de vina parintii care vor sa stea cu copiii in strada. Ar trebui decazuti din drepturile de parinti si copiii ar trebui educati, dar stim cu totii ca sistemul de educatie al copiilor institutionalizati lasa de dorit, si de altfel cine sa o faca. Cui ii pasa de ei

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

da maraki sunt la fel ca cei de la masa, pt ca stiu ca marea lor majoritate prefera sa fie abuzati decat sa stea acolo si sa primeasca o educatie si se intorc doar cand si cand pentru a fi imbracati si tratati (de multe ori am impresia ca se cred la odihna si tratament, vin se poarta ca la ei acasa si dispar cand nu le convine ceva). Nu zic ca nu sunt si copii care merita sa fie ajutati dar acea aripioara trebuie sa fie dublata de 1 tel la un organ abilitat sa il ajute. Voi asta nu intelegeti ca ajutorul nu trebuie sa se opreasca la 5,000 de lei ci la un tel la protectia copilului. Ei stiu, au evidente, daca acel copil poate fi cu adevarat ajutat.

Sa sii ca eu am ajutat o serie de copii, dar din centre, care au acceptat nu numai drepturile ci si obligatiile ce decurg din statutul lor de oameni.

Inca ceva si promit ca nu voi mai intra pe sb asta niciodata, acesti copii pot fi ajutati, doar daca noi vom invata cum sa-i ajuta si mai ales cum s aii facem sa ne accepte ajutorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

cristianamat mie mi se pare foarte interesant si realist ce zici.

Cum pot fi ajutati copiii astia? Poti sa dai mai multe amanunte despre cum i-ai ajutat tu?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Acum 5 ani (avea Andrei cateva luni), ma duceam la magazin. la scara celuilalt bloc, era o fetita de vreo 5 anisori, care se chinuia sa dea unui bebe de 2-3 luni , in ciuda protestelor si a urletelor acestuia, un iaurt napolact (sau ceva asemanator), care din cate stiu eu are un gust acrisor. Am intrebat-o unde ii sunt parintii; mi-a spus ca in spate (in spatele blocului). M-am uitat dupa ei, cautau prin tomberoanele ghenei. M-am intors acasa, am luat un biberon, am cumparat o cutie de lapte si i-am dat micutului sa bea. Intre timp a mai venit o vecina acolo si am hotarat sa sunam la protectia copilului. Eu nu m-am ocupat mai departe de cei doi, dar ea a sunat, au venit, si din cate am inteles eu nu aveau ce sa le faca. Erau de la tara, venisera in Buc. chipurile sa munceasca, si cam asta era. Nu stiu de ce nu au facut nimic; ziceau ca nu le pot lua copii degeaba; nu stiu ce minciuni le-a indrugat cei doi, dar le-au lasat copii cu conditia sa se intoarca la ei in sat. Peste cateva saptamani, vecina mi-a spus ca i-a vazut din nou undeva prin apropiere.
Ideea e ca nici sistemul de protectie al copilului nu e bine pus la punct; ei trebuiau monitorizati in continuare. dar cine sa faca asta?

Eu nu zic sa incurajam cersetoria, dar daca pe voi va lasa inima sa nu dati de mancare (cu riscul ca va arunca mancarea aia) unui copil care se holbeaza la ce aveti voi in farfurie (caci despre asta e vorba in topic), e alegerea voastra! eu una nu as putea face asta! Nu stiu cum, unele avand copii, sa spuneti ca nu ati da din mancarea voastra unui suflet! Asta nu o pot intelege!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by cristianamat

da maraki sunt la fel ca cei de la masa, pt ca stiu ca marea lor majoritate prefera sa fie abuzati

whaaaat?tu chiar crezi ce spui aici???

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by cristianamat
si se intorc doar cand si cand pentru a fi imbracati si tratati (de multe ori am impresia ca se cred la odihna si tratament, vin se poarta ca la ei acasa si dispar cand nu le convine ceva).

Domle, da' tupeisti mai sunt copchiii astia!
Si, ma rog, nu se presupune ca acolo ar trebui sa fie cam ca la ei acasa?
Sau acolo, la centru, deh, tre' sa faca sluj in fata alora care nu dau doi bani pe ei?
Daca venea miss Irina Columbeanu si facea fitzele pamantului pe-acolo, toata lumea se minuna si isi dadea coate ca, deh, ce isteata si ambitioasa e mititica de ea .
Daca vine un amarat de copil, care nu a fost mangaiat si iubit in viata lui, se pretinde perfectiune din partea lui.

quote:

da maraki sunt la fel ca cei de la masa, pt ca stiu ca marea lor majoritate prefera sa fie abuzati decat sa stea acolo si sa primeasca o educatie

Daca acesti copii sunt 'educati' de oameni cu astfel de idei, mai bine in strada si la mila trecatorilor :-(.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Eu totusi revin si intreb iar: Voi chiar credeti ce spuneti?! Era vorba de ceva de mancare... Tora a observat ca acei copii cereau de mancare... nu bani! MANCARE.... cum puteti sa ziceti ca ati fi facut la fel... poate nu vad eu bine...dar chiar pot exista astfel de oameni ??? E infiorator sa alungi un copil ca iti cere de mancare! Doamne iarta-ma...
Nici eu nu sunt darnica cu cei care cer bani prin intersectii, care mai si tipa sa le dai marunt sau duhnesc a bautura si substante halucinogene... insa la capitolul batrani si copii nu pot rezista... la batrani cumpar deseori mancare si niciodata nu m-a refuzat vreunul, sau sunt femei care stau pe langa chioscurile de paine - e clar ca asteapta cate o paine... le iau... e vorba de o paine... noi care avem atatea chiar nu ne lasa inima sa oferim o paine???
Nu e cazul sa generalizam... sa ajungem in canale si aurolaci si retele mafiote... mai sunt si amarati care se multumesc chiar si cu o paine...
Mi se pare ca unele dintre membre incearca sa-si mascheze "sufletul" cu extinderea problemei la nivel foarte inalt...insa Tora a explicat o anumita ipostaza si pe marginea ei trebuia sa se dezbata aici...
Fiecare crede ca are dreptate... insa ea e mereu la mijloc! Sa nu se inteleaga ca cei care sustinem darnicia, ajungem pana acolo incat sa aruncam cu bani in dreapata si in stanga, pe strada, in intersectii, la betivani si pustani smecherasi cu bidoanele de soltie de parbriz in mana... dar imaginea unor copii/ batrani flamanzi ar trebui sa inmoaie si cel mai crispat suflet...
Nu inteleg de ce se simte cineva jignit ca i se spune ca are sufletul impitrit... e dreptul meu/al Torei... sa zis ce gandesc... si da asa cred... sa vezi si sa gonesti niste copii flamanzi de langa tine mi se pare ca este un gest crud dat de un suflet fara viata! Imi cer scuze, dar asa gandesc.... si de fapt, ce zic?! nu-mi cer deloc scuze... asta e realitatea... Nu judec, ci constat o situatie de fapt!

Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plângi dupa ceva care nu poate plânge dupa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Lupul moralist,asta sunteti majoritatea care postati aici.

Voi nu intelegeti un lucru,pe care a incercat din rasputeri Diana sa-l explice: nu poti lua un copil,un tanar care a trait in mizerie,fara dragoste,fara educatie,fara norme morale si sa-l pui sa stea frumos intr-un centru de plasament,laudand si inchinandu-se celor care-i dau o ciorba.Pentru ca acel copil NU STIE sa fie un cetatean normal.A fost crescut pe strada!

Cat despre cei care alunga o gura flamanda,nu pot sa zic decat

Este exact momentul cel mai nepotrivit pentru a judeca,pentru a fi justitiar.Si macar daca aceasta ´´judecata´´ ar fi dreapta.Dar nu,nici pe departe.Este doar supraestimare si egoism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Nu pot pricepe aceasta cruzime. Voi credeti ca un copil va putea fi vreodata 'recunoscator' pentru tratamentul aplicat in centrele de plasament? Sigur ca va fugi de acolo, pentru unii e mai rau pe strada, pentru altii in centre. De ce sa nu dai de mancare unui copil? Ca ti-o arunca? Ca te injura? Daca iti cere de mancare de ce sa nu-i dai? Nu as putea sa regret vreodata ca am dat de mancare unui amarat. Bani dau numai organizatiilor, mancare insa si celor care nu cer. Eu il consideram un act firesc, care nici nu presupune atatea intrebari insa cand vad ce se scrie aici ma ingrozesc.
Nu e greu sa fii abandonat, sa fii abuzat sau ca adult, sa-ti pierzi mintea si sa ajungi pe strada, poate la batranete chiar. Si atunci ce-ai mai vrea sa-ti ia cineva un corn si o sana. Dar toti te trimit la azil. N-ai muncit o viata? Acum ce mai vrei?
Foarte trist.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ambele tabere au dreptate. am vazut si copii care arunca mancarea primita, unii arunca si banii marunti (monezile) primiti, dar sunt si care se bat de la mancare si sunt cu adevarat flamanzi.
problema e cum sa faci diferenta intre ei

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput