Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 6
Guestus spune:
Sa-mi inchideti gura veniti si voi domle cu povesti gen emigrez ca ...vreau sa conduc un Boeing 767...sau vreau sa studiez ghetarii...sau sa fac inginerie la MIT....sau sa lucrez la Lehman Brothers....chimie cu prof X ..ginditi si voi un pic mai mai avansat.
Ca te calca ala pe bombeu in 368 nu e motiv frate de emigrare...si apoi vii si scrii bazaconii si guestus te taxeaza cu placere
auzi si tu...pleci din tara ca apare columbeanu in revista...sau ca vinzatoare nu zimbeste
AVoogt spune:
Guestus.. ca de obicei comentarii rautacioase care nu isi au rostul cei care pleaca nu trebuie neaaparat sa studieze ghetarii ci pleaca pentru o viata mai buna cu oameni mai buni unde nu vezi la stirile de la 5 mici filmulete de groaza... nu ca apar toata ziua in ziare columbenii...
kariguld- ai perfecta dreptate lista este una lunga din pacate
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
TweetyGeo spune:
Eu una nu as vrea sa emigrez. Poate as lucra pentru un an, doi in alta tara, dar m-as intoarce inapoi. De ce? Pentru ca am stat 3 luni in alta tara si eram foarte singura. Mi-era dor de babele care stau la randuri si fac schimb de retete, de zarzavagii din piete, de copii din parcuri. Aici erau parcuri mult mai frumoase, colorate, dar pustii. Mi-era dor de galagia orasului meu, de mancarea romaneasca, de fetele zambitoare ale romanilor. Sunt o nostalgica incurabila. Motive sunt multe, si pro si contra, dar tot ce parea odata frumos in afara incepe incet, incet sa se iveasca si la noi in tara. Si vorba aia: "Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea."
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AVoogt Guestus.. ca de obicei comentarii rautacioase care nu isi au rostul cei care pleaca nu trebuie neaaparat sa studieze ghetarii ci pleaca pentru o viata mai buna cu oameni mai buni unde nu vezi la stirile de la 5 mici filmulete de groaza... nu ca apar toata ziua in ziare columbenii... kariguld- ai perfecta dreptate lista este una lunga din pacate http://alina-vachim.magix.net AVoogt |
exact...te incurca filmele de la ora 5 dar toate bagaboantele din amsterdam nu te deranjeaza ...uite...miine m-as muta si yo acolo
valentinag spune:
Eu nu cred ca mentalitatea asta cu ajutatul parintilor la batranete,sa le oferi sprijin moral,daca material nu,este specifica doar romanilor!
Eu nu as emigra:
pentru ca la 32 de ani nu mai am nici un chef s-o iau de la capat,sa ma strang de la mancare,excursii si alte alea,ca sa-mi platesc casa
nu as putea sa-mi las parintii,bunicii singuri,sa-i vad odata pe an,cand noi ne vedem cel putin de 2-3 ori pe saptamana
daca ar muri unul din ei si nu le-as fi alaturi,as innebuni
avem niste joburi bune,respectabile,suntem relativ cineva acolo unde lucram
avem familie extinsa,rude prieteni,cu care relationam des,ne ajutam reciproc
tara asta incepe sa-si revina si de ce sa nu fiu si eu una din cei care contribuie la ridicarea noastra
si pana la urma,aici sunt acasa,aici simt eu ca imi este locul,nu am de ce sa demonstrez nimic nimanui,asta este casa mea,cu bune si rele destule...
Ancuta,scuza-ma ca indraznesc,dar eu una nu te inteleg si nu va inteleg pe unii dintre voi,cand faceti aprecieri la adresa noastra,a celor ramasi acasa,va ganditi o secunda inainte?Va ganditi ca"Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr."ne este adresata noua,partenerilor vostri de discutie,dar in aceeasi masura parintilor vostri,fratilor vostri,familiei voastre?Ei sunt mitocani,rai,saraci,ec,etc Nu stiu de ce aveti aerul asta de superioritate si tineti mortis sa ne demonstrati cat de vai mama noastra suntem si daca se poate,sa ne striviti ca pe niste gandaci sub talpa pantofilor prosperi!
Imi pare rau,dar in conditiile astea,cum vreti voi sa avem un dialog?
Ma opresc aici,nu stiu de ce de fiecare data ma aprind,inca n-am invatat dupa 6 ani de DC,ca orice am face si oricum am fi,tot imputitii aia de acasa suntem....
Trist,foarte trist...
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
maraki spune:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria Eu aici ma simt acasa. Am invatat ce inseamna respectul, civilizatia si o viata linistita. Mai am putin si primesc cetatenia, iar eu nu as emigra in Romania pentru nimic in lume... Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr. Un intreg sistem care distruge si chiar omoara oameni. Na, eu am spus de ce nu as emigra in Ro, nu de ce nu as parasi Romania. Raspunsul meu este on topic? ----------------------------------------------------------------------- „timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle) http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima. |
Si bine faci ca nu vei mai fi romanca! Tara nu are nevoie de oameni ca tine!
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui kariguld adevarul este ca facem parte din doua mari categorii, cei carora le plac schimbarile, adora provocarile, sunt gata sa se rupa de orice loc pentru a incepe viata in alta parte, si cei care sunt vesnic panicati, ingrijorati ca se rup de radacini, ca nu au stabilitate o vreme, ca trebuie sa infrunte necunoscutul. |
Cred ca ai uitat, intentionat sau nu, o categorie: cei carora le plac schimbarile, adora provocarile si tocmai de aceea aleg sa ramana in Romania unde slava Domnului avem parte de schimbari si provocari la tot pasul :-)
maraki spune:
citat din mesajul lui TweetyGeo Eu una nu as vrea sa emigrez. Poate as lucra pentru un an, doi in alta tara, dar m-as intoarce inapoi. De ce? Pentru ca am stat 3 luni in alta tara si eram foarte singura. Mi-era dor de babele care stau la randuri si fac schimb de retete, de zarzavagii din piete, de copii din parcuri. Aici erau parcuri mult mai frumoase, colorate, dar pustii. Mi-era dor de galagia orasului meu, de mancarea romaneasca, de fetele zambitoare ale romanilor. Sunt o nostalgica incurabila. Motive sunt multe, si pro si contra, dar tot ce parea odata frumos in afara incepe incet, incet sa se iveasca si la noi in tara. Si vorba aia: "Fie painea cat de rea, tot mai bine-n tara mea." |
Mare dreptate ai cu parcurile ca sant goale De cate ori puneam poze din parcuri, se mirau prietenele si ma intrebau unde sant oamenii
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui valentinag Ancuta,scuza-ma ca indraznesc,dar eu una nu te inteleg si nu va inteleg pe unii dintre voi,cand faceti aprecieri la adresa noastra,a celor ramasi acasa,va ganditi o secunda inainte?Va ganditi ca"Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr."ne este adresata noua,partenerilor vostri de discutie,dar in aceeasi masura parintilor vostri,fratilor vostri,familiei voastre?Ei sunt mitocani,rai,saraci,ec,etc Nu stiu de ce aveti aerul asta de superioritate si tineti mortis sa ne demonstrati cat de vai mama noastra suntem si daca se poate,sa ne striviti ca pe niste gandaci sub talpa pantofilor prosperi! Imi pare rau,dar in conditiile astea,cum vreti voi sa avem un dialog? Ma opresc aici,nu stiu de ce de fiecare data ma aprind,inca n-am invatat dupa 6 ani de DC,ca orice am face si oricum am fi,tot imputitii aia de acasa suntem.... Trist,foarte trist... |
Eu nu cred ca Ancuta s-a referit la tine sau la toti cei ramasi in tara, n-o mai lua asa personal. De aceste lucruri si trasaturi ale unora dintre compatriotii nostri sunt afectati in primul rand romanii din tara care se plang - stiu ei de ce.
Maria
maraki spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Guestus
exact...te incurca filmele de la ora 5 dar toate bagaboantele din amsterdam nu te deranjeaza ...uite...miine m-as muta si yo acolo |
Sau marihuana ca e la liber in Olanda
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5