Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nu as fi plecat din tara , daca:

-as rezolva problema dintr-o anume institutie in cateva minute, nu in enj de zile pentru o simpla hartie
-traficul auto ar fi normal
-sistemul de invatamant eficient si constructiv
-oamenii ar fi amabili si lipsiti de mito.....
-medicul te-ar primi la ora programata si nu se uita sa vada cand scoti plicul
-ar exista mai mult respect, oriunde , in orice loc
-ar fi curatenie pe strazi, autobuze, trenuri
-prostul gust si nesimtirea, ar fi cazuri izolate, nu atotprezente

si lista poate continua la nesfarsit....

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Da, poate ca e f solid si argumentul varstei...desi eu una mai degraba acum, la peste 30, am ganduri de plecare, cand aveam 25 nici prin cap nu-mi dadea...Dar Mihatp a mai adus inca un argument important: faptul de a fi singur la parinti...care imbatranesc si ar ramane singuri...Si cred ca abia acum, cand sunt si eu mama de copil ce va fi f probabil unic, inteleg mai bine, f bine, cat de dureros trebuie ca e pentru ei.
Off topic: Marius, recunosc ca am mai fost si eu off topic si imi cer scuze, sper sa nu se mai repete . Totusi, personal mi se pare preferabil sa postezi tu un mesaj in care sa tragi de urechi pe cel care a gresit decat sa-i editezi mesajul sau, si mai rau, sa-l stergi. Bun, cine nu intelege-inchizi subiectul; altfel insa cam miroase a cenzura, nu crezi?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Incerc sa evit incarcarea suplimentara a threadului cu mesaje off topic inclusiv ale mele. Aceasta este motivatia de a nu raspunde cum un mesaj nou. Cat despre stergerea celor off topic sau a mesajelor care determina sau pot determina escaladarea discutiilor pe o latura agresiva... este deja ceva arhicunoscut. Pastrati raspunsurile on topic, in limita decentei verbale si e totul Ok. Este simplu de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

daca ai facut-o, regreti
daca nu ai facut-o, regreti
si acum- cunosc o familie(el are peste 60, are deja nepoti) e australian s-a casatorit cu o italianca si au locuit prin anii 70 in america apoi s-au intors in italia.si acum regreta ca s-au intors. ne-a zis ca america era mult m buna pt copii.asa ca toata chestia asta e subiectiva.
sincer vorbind daca as fi numai eu- m-as intoarce in romania si nu as mai locui in europa de vest
dar daca ai copii- te gandesti si la spitale, gradinite, mentalitatea in care cresc, etc
la fel si daca ai un sot care nu e roman- mi-a duc aminte ca anul trecut cand am venit aici i s-au oferit 3 job-uri: unul in paris, unul in bulgaria si unul aici. si a ales imediata canada.
motivele pt care nu as emigra sunt la fel de multe poate cu cele pt care as emigra.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic
parinti...care imbatranesc si ar ramane singuri...

chestia asta strainii nu o au! ei nu gandesc asa! copii , fiecare a plecat la casa lui, are viata lui, familia lui.
si parintii raman singuri, dar nu-si plang de mila, nu se leaga de viata copiilor, dupace s-au casatorit.
aici, fiecare e independent, se respecta unii pe altii, parinti pe copii, copii pe parinti. a, asta nu inseamna ca nu se viziteaza, ca nu au relatii, dar nu la modul, :"nu ma mut in alt oras/tara si imi las parintii singuri?!!"
sper sa nu ma intelegeti gresit, am si eu parinti si tin la ei, sunt legata de ei, dar nu la modul asta. daca mie mi-ar veni sa ma mut in New Zeeland, nu ar fi nici o problema, nici pentru ei, parintii, nici pentru mine.
a, si o precizare, ai mei la batrante s-au mutat din Ro. amandoi parintii au peste 70 de ani!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Eu aici ma simt acasa. Am invatat ce inseamna respectul, civilizatia si o viata linistita. Mai am putin si primesc cetatenia, iar eu nu as emigra in Romania pentru nimic in lume... Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr. Un intreg sistem care distruge si chiar omoara oameni.
Na, eu am spus de ce nu as emigra in Ro, nu de ce nu as parasi Romania. Raspunsul meu este on topic?

http://autenticradio.telnetcom.ro:8000/listen.pls Un radio pentru romani, de la inima la inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Imi doresc foarte mult sa emigrez, dar am avut perioade de stat in alta tara asa ca nu sunt sigura ca as putea, principalele motive fiind departarea de familie si prieteni, de radacinile mele... niciunde nu ma simt acasa, decat in orasul asta. Probabil pentru multi e stupid, dar pentru mine e important.

Asta nu inseamna ca nu ma enerveaza coruptia, esecul sistemului medical, al celui de invatamant, etc

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria

Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr. Un intreg sistem care distruge si chiar omoara oameni.

Sunt total de acord cu tine ... Se simte si dinauntru

Dar nu as pleca din cauza ca am o MAMA aici si nu o am nicaieri altundeva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura XXX

Citat:
citat din mesajul lui Ancuta-Maria

Simti mitocania, rautatea, saracia si grijile oamenilor de cum ai atins pamantul romanesc... brrrr. Un intreg sistem care distruge si chiar omoara oameni.

Sunt total de acord cu tine ... Se simte si dinauntru

Dar nu as pleca din cauza ca am o MAMA aici si nu o am nicaieri altundeva...

Stii, Kari, asta e diferenta! Poate ca in alte tari unde "e bine" (ghilimelele se refera la un bine general) copilul isi lasa cu inima mai usoara parintele imbatranit. In Romania il cam lasi mitocaniei, rautatii, saraciei, etc, etc. Cand nu mai sunt MAMA si TATA, nu stiu cum e; dar sigur mi-ar fi infinit mai usor sa plec.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

parol?!? eu cand va spun ca mentalitatea asta e doar la roamani...

adevarul este ca facem parte din doua mari categorii, cei carora le plac schimbarile, adora provocarile, sunt gata sa se rupa de orice loc pentru a incepe viata in alta parte, si cei care sunt vesnic panicati, ingrijorati ca se rup de radacini, ca nu au stabilitate o vreme, ca trebuie sa infrunte necunoscutul.

naty, daca tu de ex ai vrea sa emigrezi, o faci pentru copil, (am inteles eu...) si trebuie sa astepti perioada favorabila, pentruca ai si o mama, (si eu, si altii au!) si trec anii, iar atunci cand vei putea sa faci pasul, va fi prea tarziu...prea tarziu pentruca va creste copilul, tu vei fi prea "mare" ca sa te poti rupe si incepe viata in alta parte?
cred ca tine de fiecare, de ceeea ce-si doreste cu adevarat, de ceea ce se simte capabil ca poate si e in stare sa faca!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Plictiseala aici si vad ca sint aceleasi povesti de fiecare data. Nu aveti domle si voi alte motive in afara de astea simple... gen ..oameni rai si mitocani si ce bine ca stati la scoala de bune maniere din ex. Anglia.
Pai va spun yo .. nu au apucat toti aia mitocani sa plece..si d"aia mai gasiti voi citiva.

Mergi la inceput