Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 11
mihaela_s spune:
Hmmm, nu ca ma simt, dar natynic generalizezi...nu ai dreptate. Nu pe toti cei care au plecat ii deranjeaza alte pareri.
Eu nu ma uit cu manie la cei care au ramas, am prieteni in tara si apreciez faptul ca au ramas acolo, ca nu au ganduri de plecat. E alegerea lor ca si a multora de aici de pe forum. De ce m-ar deranja motivele altora? Eu am avut motivele mele sa plec si le stiu foarte bine. Nu au fost nici unul din cele enumerate de cineva mai sus...faptul ca ai bani si o situatie "decenta" in Ro nu inseamna totul. Pentru unii. Nu genealizez. E dreptul fiecaruia sa se situeze acolo unde crede mai bine. Unii se multumesc cu bani, casa si restul ce au, sunt aproape de familie si de prieteni dar au in schimb ce spunea marius in postarea lui. Vine la pachet. In Ro.
Daca ai plecat, ai renuntat la tot ce ai avut pana in acel moment. Pe de o parte ti se rupe sufletul. E greu pana iei hotararea sa pleci. Apoi te uiti inainte. Daca te uiti inapoi esti pierdut.
Daca ai ales sa pleci ai lasat in urma multe, insa ai primit altele pe care le-ai dorit. O viata mai linistita, calma, timp pentru tine si pentru copii, pentru familie, ai uitat de goana dupa bani pe care o aveai in Ro. Cei care au plecat fara sa stie la ce se duc(bine, e cumva generalizat cuvantul, oricat te-ai informa, perceptiile sunt diferite si tot pe pielea ta simti daca ti-e bine sau nu) e normal sa fie deceptionati. Am si eu in cercul meu de cunostinte, persoane care au incercat "marea cu degetul" si a fost prea rece. S-au intors multumiti ca au avut curaj si ca au putut sa faca comparatii. Pentru ei Romania a iesit cu plus.
Motivele sunt personale. Motive sa ramani in Ro si motive sa pleci. Nu trebuie judecate ci luate ca atare. pentru toti care au curaj sa ramana. Si pentru toti cei care au avut curaj sa plece. Eu asa vad lucrurile. In fond, romani suntem cu totii...
ps. Adina-Iulia, eu am un coleg american emigrat de 2 ani in Suedia . E un exemplu care confirma regula .
E drept ca a avut probleme personale, nu materiale ci de alta natura. Insa se simte mai safe si mai liber aici. Nu regreta ca facut pasul.
vorbe de copil...
Hobby
CriPOD spune:
Asadar subiectul se adreseaza celor care s-au gandit sa emigreze si au ales sa nu?
Dar intrebarea e pusa ca si cum tot omul e indreptatit sa se intrebe asta. E chiar asa nasol?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Hmmm, nu ca ma simt, dar natynic generalizezi...nu ai dreptate. Nu pe toti cei care au plecat ii deranjeaza alte pareri. Eu nu ma uit cu manie la cei care au ramas, am prieteni in tara si apreciez faptul ca au ramas acolo, ca nu au ganduri de plecat. E alegerea lor ca si a multora de aici de pe forum. De ce m-ar deranja motivele altora? Eu am avut motivele mele sa plec si le stiu foarte bine. Nu au fost nici unul din cele enumerate de cineva mai sus...faptul ca ai bani si o situatie "decenta" in Ro nu inseamna totul. Pentru unii. Nu genealizez. E dreptul fiecaruia sa se situeze acolo unde crede mai bine. Unii se multumesc cu bani, casa si restul ce au, sunt aproape de familie si de prieteni dar au in schimb ce spunea marius in postarea lui. Vine la pachet. In Ro. Daca ai plecat, ai renuntat la tot ce ai avut pana in acel moment. Pe de o parte ti se rupe sufletul. E greu pana iei hotararea sa pleci. Apoi te uiti inainte. Daca te uiti inapoi esti pierdut. Daca ai ales sa pleci ai lasat in urma multe, insa ai primit altele pe care le-ai dorit. O viata mai linistita, calma, timp pentru tine si pentru copii, pentru familie, ai uitat de goana dupa bani pe care o aveai in Ro. Cei care au plecat fara sa stie la ce se duc(bine, e cumva generalizat cuvantul, oricat te-ai informa, perceptiile sunt diferite si tot pe pielea ta simti daca ti-e bine sau nu) e normal sa fie deceptionati. Am si eu in cercul meu de cunostinte, persoane care au incercat "marea cu degetul" si a fost prea rece. S-au intors multumiti ca au avut curaj si ca au putut sa faca comparatii. Pentru ei Romania a iesit cu plus. Motivele sunt personale. Motive sa ramani in Ro si motive sa pleci. Nu trebuie judecate ci luate ca atare. pentru toti care au curaj sa ramana. Si pentru toti cei care au avut curaj sa plece. Eu asa vad lucrurile. In fond, romani suntem cu totii... ps. Adina-Iulia, eu am un coleg american emigrat de 2 ani in Suedia . E un exemplu care confirma regula . E drept ca a avut probleme personale, nu materiale ci de alta natura. Insa se simte mai safe si mai liber aici. Nu regreta ca facut pasul. vorbe de copil... Hobby www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina |
Natynic ca sa nu spui ca eu am ceva cu tine sau mesajele tale!Mihaela tzi-a spus exact ceea ce tzi-am spus si eu in primul mesaj!
Dana
andacos spune:
citat din mesajul lui marius Pana intr-o vreme as fi raspuns ceva de genul: imi place la nebunie tara, imi place la nebunie Delta, muntii, raurile, campiile, cantecele populare, imnul, sportul romanesc, limba romana, parintii, prietenii... adica respir Romania prin toti porii. Si acum imi place tara insa imi displace societatea, politica, meschinatatea, parsivismul, minciuna, lasitatea, lipsa de perpectiva, nesimtirea, indolenta.... as putea sa scriu mult... insa am ajuns la concluzia ca ori am obosit ori pur si simplu nu mai merita sa investesc, asa incat chiar cu riscul de a fi acuzat de o doza de egoism am gasit suficiente motive de a imigra, ceea ce probabil se va intampla intr-un viitor (sper eu cat mai mic). Am regrete si nu prea... mai degraba am sperante de mai bine daca nu pt mine cel putin pt fetele mele insa eu nazuiesc si pt mine, de ce nu? Daca va fi sa fie mai bine va fi daca nu...asta e imi asum riscul. Dar trebuie sa fie mai bine (adica asa sper). Regrete? Ochii si sufletul parintilor mei. Ei vor tace si vor plange. Stiu asta dar trebuie sa incerc pt copii mei. Le sunt dator cel putin lor. Poate voi reusi sa fac sa le fie mai bine si alor mei de la o vreme, cine stie? Dumnezeu sa ma aiba in paza sa-mi dea gandul cel mai bun. Este ceea ce imi doresc in liniste desi numai linistit nu sunt. Pe cuvant. Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video Pagina legislativa |
Nu pot decit sa-tzi doresc mult succes in noua viatza!
Si la anul cind se va mai deschide un subiect de genul asta si va veni din nou Natynic si va spune ca ne uitam inapoi cu minie si ascundem nu-stiu-ce frustrari,sa-tzi amintesti acest mesaj si mai ales ceea ce ai spus despre parintzii tai!
Dana
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Motivele sunt personale. Motive sa ramani in Ro si motive sa pleci. Nu trebuie judecate ci luate ca atare. pentru toti care au curaj sa ramana. Si pentru toti cei care au avut curaj sa plece. Eu asa vad lucrurile. In fond, romani suntem cu totii... |
cam asa ma gandeam si eu.
ps. Adina-Iulia, eu am un coleg american emigrat de 2 ani in Suedia . E un exemplu care confirma regula . |
Hehe, mi-l si imaginez...hei, hei do cu accent american :) da' oare a invatat ceva suedeza, daca nu-i unul acolo sa nu vorbeasca engleza?
mihaela_s spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Adina Iulia
cam asa ma gandeam si eu.
Hehe, mi-l si imaginez...hei, hei do cu accent american :) da' oare a invatat ceva suedeza, daca nu-i unul acolo sa nu vorbeasca engleza? |
Adina multumesc!
Povestea americanului e si putin haioasa...el e pe jumatate suedez, dupa mama. Dar nascut si crescut in SUA. Mama lui nu l-a invatat suedeza, el a fost aproape in fiecare an in Suedia la rude in vacanta dar toti erau mandri sa vb cu el engleza, exersau . Apoi el s-a indragostit de o suedeza si asa a ramas aici. L-am intrebat de ce nu si-a dus iubita in SUA, ca doar e visul oamenilor sa traiasca acolo si mi-a raspuns ca n-au vrut. Niciunul...din cauza sigurantei de aici si a vietii oarecum mai linistite.
E haioasa suedeza cu accent american, oricum nici cu cea cu accent romanesc nu mi-e rusine . Cand are ocazia(si o are foarte des) vb numai engleza, e mai greu pentru el, asa cum spui.
vorbe de copil...
Hobby
A_Iulia spune:
Da, pai mi se pare normal ca omu' sa se indragosteasca de o suedeza blonda cu picioare lungi si nu de o americanca. Vezi ce noroc pe el ca vizita des Suedia?
Nice story , uite-asa povesti de emigrari sa tot auzi.
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Da, pai mi se pare normal ca omu' sa se indragosteasca de o suedeza blonda cu picioare lungi si nu de o americanca. Vezi ce noroc pe el ca vizita des Suedia? Nice story , uite-asa povesti de emigrari sa tot auzi. |
Haha, zau ca nu-s toate suedezele asa! Numa'n filme, parol! N-o cunosc insa pe iubita lui....
vorbe de copil...
Hobby
Edip spune:
citat din mesajul lui mQQm Acest subiect este ilogic de la prima postare. Nimeni in lumea asta nu ar trebui sa isi puna intrebarea "de ce nu as emigra". Intr-o tara normala. Pentru ca firescul nu este sa emigrezi. As intelege subiecte de genul "de ce nu m-as intoarce" sau "de ce as emigra", dar eu la intrebarea de ce nu as emigra nu as fi putut raspunde ever, nici inainte, nici dupa, e pur si simplu antagonistica. In plus se ignora total zicala celebra "never say never". |
pai unii ar vrea dar nu pot ca altfel de ce ti-ai pune problema sau ai pune in balanta ce ai si ce nu ai avea daca ai emigra... Eu nu mi-am pus problema niciodata sa devin profesor de exemplu... nu a fost din cauza salariului sau ce as castiga/pierde daca aleg calea aia in viata ca nu m-a intersat.. asa si cu emigrarea...
Marius... si parintii celor plecati de la tara cu zeci de ani in urma stiau ca o sa le fie mai bine copiilor cu toate ca i-ar fi dorit in batatura sa le fie aproape.. Un parinte care isi iubeste copilul il incurajeaza sa isi urmeze drumul. Daca tie si copiilor tai va va fi bine, ei or sa fie fericiti... Lumea e mica... daca ai sta la Constanta si ei ar fi la Oradea tot asa de des v-ati vedea. Te-ar costa totusi mai scump telefonul:) Si o sa vezi ca Ro e frumoasa pentru noi doar...in rest nu prea suntem pe harta la nici un capitol, cu toate ca din Ro ne credem buricul lumii.
Eu am apelat la "pace" dar se pare ca unii pe aici nu se pot abtine si deja ma faceti sa imi para rau ca am incercat sa o linistesc pe Ana.
Sper ca cei din Ro sa acceptati si parerile altora ca va plangeati ca ii deranjeaza pe aia de afara unele pareri.. voi chiar vreti sa auziti parerile celor de afara? Un singur lucru ar trebui sa lamureasca chestia asta cu in/out... cei de afara se pot intoarce oricand. Cati se intorc ca procent?
Daca Ana sau altcineva se enerveaza si protesteaza pe aici o face pentru ca si-ar fi dorit ca si tara ei sa ii ofere civilizatia locului unde sta acum si nu sa va arate ca e ea sau altul superior...
Astept replici ca nu sunt f. ocupat saptamana asta:) Mingea la fileu.... ca asa e in tenis...