Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Beatrix_C, a-i da morcov acum, la o varsta atat de frageda unui copil care mai e si prematur... mi se pare o adevarata inconstienta. Raman pe zi ce trece mai uimita de recomandarile medicilor (pediatri sau nu) din Ro. Nu pot gasi nici o explicatie plauzibila pt care un medic recomanda uni bebelus atat de mic diversificarea, este peste puterile mele de intelegere.
Incep sa cred ca mamicile sunt de 10 ori mai bien puse la punct informational decat uni idin acesti medici, ca o mamica responsabila deschide de 10 ori mai mult internetul pt a cauta o noau informatie decat unul din acesti medici.

Nu stiu ce sfat sa-ti dau cu fetita, de ce nu manaca, dar incearca sa limitezi schimbarile dese. Daca intr-o sapt. ii schimbi foarte des laptele si tetinele si toate cele cu care ea era obisnuita, bulversezi copilul. Stiu ca din dorinta de a gasi solutia ideala mamele fac asta, dar nu cred ca e bine pt bebelus sa facem multe schimbari intr-o perioada scurta de timp. Trebuei sa-i lasi timp de adaptare si de acceptare ca sa vezi daca merge un nou lapte/tetia. Are si copilu nevoie de timpul lui de acomodare. Nu e obligatoriu sa mearga din prima. Din contra, din experienta mea de mamica am vazut ca perseverenta e solutia multor problemute.
Pe de alta parte, daca fara un motiv evident si cam dintr-o data bebelusa refuza laptele pe care l-a baut pana atunc ifara mar iprobleme, eu tind sa cred ca nu laptele e motivul principal si o alta cauza o determina pe ea asa nu mai manance la fel de bine ca inainte. Cea mai inofensiva cauza poate fi o perioada de stagnare in cresterea ei. Copii cresc in salturi si au si perioade de stagnare cand poate scadea cant de lapte baut in 24h. Eu n-am experienta in hranitul cu biberonul si cantitati/24h pt ca i-am alatat pe amandoi si nu aveam cu msa stiu cat beau/24h, dar nu trebuie sa te impacientezi imediat cum copilul nu mai manaca la fel de bine. Normal ca esti atenta si urmaresti totul, dar trebuie sa-i dai macar o sapt. (daca nu doua) ragaz sa vezi daca nu cumva revine singurica la ceea ce numesti tu o hranire normala. Important e sa-i urmaresti si greutatea in perioada asta (si chiar daca nu mai ia in acelasi ritm nu e un motiv de alarmare). Alarmare e cand scade in greutate. Alarmeaza-te doar cand ai mai mutle motive de ingrijorare pe langa faptul ca nu mai manaca la fel de mult. Asta nu inseamna sa ignori aceste semne, dar nu te ingrijora deocamdata. Fii atenta si la alte schimbari/semne, da-i fetitei sansa sa revina singura la ritmul dinainte si daca nu se intampla, atunci poti sa te ingrijorezi. Mergi la pediatru, daca asta te face sa te simti mai in siguranta (doctorii sunt antrenati sa observe tot felul de detalii cu care noi mamele nu suntem familiarizate uneori, noi avem doar instinctul la indemana).
Dar la o varsta asa de micuta, semnele cele mai incurajatoare sunt cand bebelusul continua sa faca pisu si kk aproximativ la fel ca inainte, cand e vesel si fericit (adica nu plange mai mult, doarme la fel de bine si de mult ca inainte)...

In orice caz, nici sa nu-ti treaca prin cap sa te apuci sa dai altceva copilul in afara de lapte. Nici macar cereale. E prea mic copilul sa poti spune ca are nevoie de alte alimente. Cauza lipsei ei de apetit in nici un caz nu se rezolva prin inceperea diversificarii, ci, din contra, risti sa cerezi noi probleme bebelusului.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Try, merci mult! da de apnee este vorba, intre timp s-au mai linistit si parintii! le-au explicat si medicii mai pe intelesul lor cum sta treaba si ca nu trebuie sa se sperie! ea cand a vazut prima data s-a speriat tare, m-a sunat pe mine, eu v-am scris voua si tot asa!
Ieri a fost de sarbatoare! Bebe Darius a depasit 1kg, mai exact a ajuns la 1020g!
Beatrix_C, exact ce a scris Try vroiam sa-ti spun si eu legat de diverisificare si de schimbatul laptelui si tetinelor! in cazul nostru lipsa apeptitului a aparut intotdeauna cu 1-3 saptamani inainte de o eruptie dentara dar parca e prea devreme pt voi! va doresc sa-i revina micutzei pofta de mancare cat mai repede!

Sanatate tuturor esentzelor!

Roxana si Eric (11 septembrie 2006)

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Iata-ne intorsi de la neurolog din Ungaria.
Drita a fost foarte uimita de Maria si evolutia ei afirmand ca are o dezvoltare foarte buna si armonioasa pt un prematur care a pornit de la 500 gr. Aprecierea a fost facuta din "ochi" si a considerat-o pe Maria o minune.
Ne-a trimis la ecografia transfontanelara care este ok si apoi la EEG nefiind necesara sedarea Mariei.Din pacate, medicul care interpreteaza EEG-ul, specialist in epilepsie, nu a fost azi prezent in clinica, urmand ca rezultatul sa fie citit, respectiv interpretat dupa data de 6 martie intrucat toti sunt plecati la un simpozion.
Abia pe baza acestor doua rezultate, neurologul se va pronunta punand un diagnostic si un tratament.Pana atunci mi-a spus ca Nitrazepam nu se administreaza la copiii atat de mici cat inca creierul le este in formare.De asemenea nu trebuie administrat nici vitB6, glicerol si acid folic, mai mult de 3 saptamani.I-am povestit de acele spasme si m-a intrebat daca a avut vreodata momente de absenta.Nu, n-a avut.
Totusi mi-a explicat ca prematuritatea extrema a Mariei poate determina o predispozitie la epilepsie si ca daca aceste spasme mai apar nu sunt semne tocmai bune intrucat pot reprezenta semnalul de alarma in aparitia convulsiilor epileptice.
Dar deocamdata EEG-ul este cel care va putea concluziona ce se/s-a intamplat.
Deci asteptam rezultatul.
In rest, Maria merge din ce in ce mai bine, refuza sa mai fie tinuta de mana si starneste zambete cu gropitele ei din obrajiori cand incepe sa socializeze cu toata lumea de prin preajma ei.

sanatate la esente si voua dragi mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

FloriDeCires eu ma bucur pentru vestile bune. Sa ne spui cum iese EEG, dar daca spui ca Maria nu mai face crize poate nu a fost decit o alarma falsa.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Multumesc Sirimie pt gandurile tale bune.Nu stiu ce au fost acele spasme, sper din tot sufletul sa nu le mai vad vreodata si sa ma linistesc cat de cat.
Cred ca devin paranoica daca mai stau cu ochii nedezlipiti pe comportamentul Mariei...:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Flori de cires, ce ma bucura ca ai o a doua parere legat de maria si sper din tot sufletul sa nu se adevereasca nimic din diagnosticul pus de dr de la tg mures.
Si ma bucur ca modu lcum a sunat parerea lor te calmeaza si titi reda intr-o oarecare masura linistea caci stiu ca aveai nevoie de ea tocmai ca sa "nu stai cu ochii lipiti de comportamentul Mariei".

Avem si noi veste mare: adrienutzu meu scump si drag a pornit-o la picior. De-acum merge prin casa dandu-si drumul de langa diverse obiecte si a capatat siguranta in mers care m-a facu tsa spun: gata, copilul nostru merge singur.
Normal ca mai cade si se dezechilibreaza, dar acum pot spune ca merge, pana acum erau doar incercari timide si nesigure.
Merge acum de la un cap la altul al casei (cam 10 m) fara sa cada.
Am mai scapat de-un cui.

Maine mergem iar la audiolog si avem programare si la pediatru pt vaccin (e inca racit, adica ii curge nasul si tuseste, dar e pe termiante) si m-am hotarat sa-i fac pana la urma si chicken pox vaccine (pe care-l amanasem in nov. anul trecut di ncauza ca e cu virusi vii si mi-a fost teama - era la scurt timp dupa operatia de hipospadias si el n ustatea prea bine cu hgb atunci si mi-a fost teama sa i-l fac).
Va tin la curent maine cu ce aflam de la audiolog, poate se pronunta de data asta, desi el inca are urme de raceala, deci caile respiratorii/urechile pot fi congestioante inca.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

FloriDeCiresi, ma bucur ca v-ati intorsc mai optimisti din Ungaria si ca medicii din Ro sa se fi inselat! Va tinem pumnii si ne rugam ca EEG sa iasa bine si Maria sa nu mai faca nici o criza!
Try, felicitari lui Adrian pt mers! Cum a fost la audiolog?

Sanatate multa,


Roxana si Eric (11 septembrie 2006)

Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

try felicitari!
insanatosire grabnica si sa iasa bine analizele!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Flori de cires ma bucur ca Maria e bine si sunt doar greseli de diagnosticare!
Try astept vesti bune si de la tine dupa controlul la audiolog!
Multa, multa sanatate esentelor si ia mai treceti mamici pe aici sa va laudati micutii cu ce mai fac, cat au crescut! Ne e dor de voi!

http://b2.lilypie.com/M6hZp3.png [Dragos]
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Nu am reusit sa mai scriu in ultimul timp deoarece tocmai timpul mi-a lipsit cu desavarsire.Acum avem sapte luni si o saptamana iar varsta corectata este de cinci luni si greutatea de 5630 gr.Inaintam cu pasi mici dar siguri.Dupa vaccinul de sase luni am avut o perioada grea care ne-a cam dat peste cap.Dar acum incepem sa recuperam.
Asa cum spunea FloriDeCires ,prematuritatea atarna deasupra noastra ca si sabia lui Damocles.Am si eu o nedumerire,daca ma poate lumina cineva.Maia pare sa evolueze bine desi nu spectaculos.Sta in sfarsit pe burta cu capul in sus (desi nici acum nu ii prea place!) si incearca sa stea in fundulet.Problema este ca am tot vazut-o in ultimul tim ca isi inclina capul spre stanga atunci cand o tin in brate (ca si cand ar vrea sa priveasca ceva din alt unghi!).Intrebarea mea este :este normal?Mai fac si alti copii asa sau trebuie sa ma ingrijorez?Mi-e teama sa ma duc la neurolog sa nu-mi tranteasca si mie un diagnostic de sa ma stric de cap ca si ultima data.
Sheherezada & bb Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput