Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Flori de cires multumesc pentru informatii. Oricum ieri am venit de la tirgu Mures, de la doctorita Foisoreanu, clinica de neuropsihiatrie infantila si am fost tare dezamagita. In primul rand, daca nu apucam sa vorbesc si cu kinetoterapeutul de acolo, Bogdan Baghiu veneam acasa distrusa de cate diagnostice a primit: ESI cu parapareza neta, SY HIC, brahicefalie si retard moderat mixt in dezvoltare. L-a tratat ca pe un copil de 6 luni, varsta lui biologica si nu a tinut cont de faptul ca este prematur si sa ia in consideratie varsta corectata. S-a purtat parca eram ultimii oameni, ne-a speriat de numa. Nici nu m-am putut abtine si am inceput sa plang in cabinet si apoi nu ma mai puteam opri. Noroc ca am mers pe urma la kinetoterapeutul de care ti-am spus si ne-a linistit. Ne-a explicat ca el este in grafic cu ceea ce trebuie sa faca pentru 4 luni cat are el, varsta corectat. A spus ca mai trebuie doar sa lucram cu rigiditatea la picioare care o au toti prematurii, dar asta nu este o problema mare. Apoi, doctorita mi-a spus ca are nu stiu ce tensiune la cap si ca trebuie sa-i dau nu stiu ce pastile. Dar asta fara sa-mi faca macar un EEG sau alta investigatie. Si am auzit ca trebuie facute niste investigatii pentru a da un asemenea diagnostic. Oricum ne-a facut praf si sunt foarte dezamagita. Sincer nu ma asteptam. Nu-i voi da nici o pastila copilului pentru ca nu sunt sigura de ceea ce a spus. Ideea e ca o sa incep sa fac kinetoterapie si o sa merg in alta parte pentru o consultatie. Am sa vad poate ma duc luna viitoare la Bucuresti si am sa iau adresa doctoritei de acolo. Chiar daca drumul este mai lung, macar stau linistita. Tu cate sedinte de kinetoterapie faci pe saptamana? Sanatate fetitei tale si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Draga mea Laura, linisteste-te in primul rand si incearca pe una din variantele de care iti spuneam: in Bucuresti unde spusese Sheannamp sau in Ungaria.Acolo in Tg Mures, medicii sunt nebuni din pacate si intreg personalul din acea insitutie.
Maria nu mai face kinetoterapie de mai bine de un an pt ca nu are nevoie.Am fost cu ea la kineto cand avea intre 4-6 luni varsta corectata si i-a prins foarte bine pt ca a evoluat remarcabil de la o sedinta la alta.O data pe saptamana aveam astfel de sedinte care tineau max 20 minute.Si aici trebuie sa fii atenta pt ca nu orice fel de kinetoterapeut stie sa lucreze cu copiii.Sa te informezi sa vezi ce experienta are in munca cu prematurii si care i-au fost rezultatele.
Multa sanatate puiului tau si nu te descuraja de diagnosticele primite la Tg Mures.Nu sfatuiesc pe nimeni sa ajunga vreodata pe acolo.

Multumesc fetelor pt urari...tinem legatura.:)
Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Acum am vazut ca mai ai o postare, Laura.
Oftalmologul este foarte important.Ai fost pana acum la un consult?Pe Maria au supravegheat-o doua doctorite din Cluj.
Iar chirurg pediatru pt ce iti trebuie???Ce trebuie operat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

FloriDeCires multumesc inca o data pentru raspunsurile tale. Controale oftalmo am facut pana acum la Iasi si nu are nici o problema. Trebuie sa ma duc in septembrie cu el la controlul oftalmo sa vedem cum e treaba. De chirurg am intrebat deoarece baiatul meu, Matei are un hemagiom si ni s-a spus ca trebuie ceruta parerea unui chirurg. Oricum Tirgu Muresul nu ma mai vede prea curand. M-am lamurit cu medicii de acolo. Am sperat ca o sa fie niste medici adevarati, dar se pare ca m-am inselat. A....dar am uitat sa-ti spun ca vroia sa ma interneze cu copilul, sa fac kinetoterapie si nu stiu mai ce. Bineinteles ca nu eram pregatita si oricum, dupa cele intamplate nu stiu cat as fi ramas acolo. Ce sa fac acolo cu copil de 6 luni? Sa vin cu alte probleme acasa? Nici vorba. Tu l-ai cunoscut pe kinetoterapeut?

Sheannamp, dr.Magureanu ofera consultatii la vreun cabinet particular? M-am saturat sa ma tot duc prin spitale si sa ma trateze parca te-ai duce cu miloaga. Ca oricum la urma le dai dreptul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

FloriDeCires
Acum, citind scrisoarea care mi-a dat-o de la Tirgu Mures am vazut ca scrie zgomot intens de oala sparta. Habar n-am si stau de-mi crapa capul gandindu-ma la sta. Nu stiu ce presupune si cat de grava e problema. Stiu ca la un moment dat kinetoterapeutul de acolo m-a intrebat daca mi-a facut o encefalograma de mi-a spus de acest zgomot sau presiune craniana si i-am spus ca nu. La care el a fost foarte reticient si zis ca trebuie facute niste investigatii pentru a spune ca are asa ceva copilul. Imi vine sa urlu ca m-am dus la nemernicii astia si stau nelinistita pana la urmatorul control la Bucuresti. Chiar Luni am sa sun sa fac o programare la doctorita Magureanu. Poate reusesc sa fac rost de un numar de telefon. Multumesc inca o data pentru atentia acordata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Sigur ca trebuie facute investigatii.EEG-ul este concludent daca este facut cu atentie.Mariei i-au facut doua EEG-uri in Ungaria din care unul cu supraveghere video concomitenta si a durat cca 3 ore, timp in care a adormit singurica fara sa fie necesara sedarea cum au facut la Tg Mures.
Am cunoscut si un kinetoterapeut acolo, practic o singura sedinta am facut in acel spital insa nu am intrat in detalii pt ca deja etichetasem toata institutia ca fiind complet neprofesionista.

Si Maria s-a nascut cu un hemangion pe spate si evident m-au indrumat la chirurg.Nu m-am dus.In prezent hemangionul e atat de estompat si continua sa se retraga singur incat acu a mai ramas o pata rozalie care cred ca va dispare cu timpul.

Sigur ca iti faci probleme si e de inteles dar ai sa vezi ca micutii nostri, aceste esente cum bine zice topicul sunt cu adevarat tari.
La cate saptamani ai nascut si cate gr/kg a avut puiul tau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu stiu unde are cabinet Dr. Magureanu, dar pe Dr. Craiu, la care am fost eu cu baietei mei o gasesti la CM Unirea.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Sheannamp eu am crezut ca ai fost la doctorita Magureanu. Deci ai fost la altcineva.
FloriDeCires baietelul meu, Matei s-a nascut la 29 saptamani si a avut 1,400 kg. Nu este un copil agitat, chiar doarme foarte bine noaptea si mananca destul de bine. Acum urmeaza sa incep diversificarea, are 6 luni si voi vedea ce si cum ii place. La inceput se trezea din doua in doua ore noaptea, cand am venit cu el acasa, a fost un pic mai greu deoarece eram si eu mai stresata, dar acum are un program destul de bun. Este un copil vioi, rade foarte mult, a inceput sa gangureasca si eu una sunt tare mandra de el. Eu sunt din Piatra Neamt si am stat cu baietelul doua luni la Iasi, in spital. A fost o perioada destul de grea, pe care numai o mama de prematur o poate intelege.
Noapte buna mamicilor! E tarziu si ma duc la culcare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Dr. Magureanu e Profesor si Sefa Clinicii de Neurologie Pediatrica din cadrul Spitalului Obregia (9) din Bucuresti si e specialista in prematuri.
Dr. Craiu lucreaza in clinica Dansei si este si ea specializata in prematuri.

Si inca un sfat, daca imi permiti, diversificare la prematuri, e bine sa se faca in functie de varsta corectata (adica de varsta pe care ar fi avut-o daca s-ar fi nascut la termen) si nu dupa cea reala. Mai ales in cadrul prematurilor mici ca ai nostri. Daca spui ca ai nascut-o la 29 de saptamani, atunci la 6 luni varsta reala ea are de fapt doar 3 (adica, organismul ei este la fel de dezvoltat ca cel al unui bebelus de 3 luni) iar la aceasta varsta e prea devreme sa incepi sa ii diversifici mancarea.
Eu zic sa incepi sa ii dai si altceva decat lapte de-abia atunci cand incepe sa stea binisor in fundulet (cu sprijin) si cand reuseste sa manince din lingurita fara sa ti-o respinga cu limba.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura30 spune:

Sheannamp
Am reusit sa fac programare la CM Unirea, dr. Dana Craiu pe data de 20 august. Abia astept sa merg sa vad cum este.Ai putea, te rog sa-mi dai un pic adresa, niste puncte de referinta. In legatura cu sfaturile pe care mi le-ai dat, iti multumesc mult. Tu cand ai inceput diversificarea la baietei? Multumesc inca o data.

Mergi la inceput