Intrerupere sarcina avansata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Stii ce, si n-ai decat sa te superi.
Daca in viziunea ta un copil trebuie sa aiba si mama si tata, in viziunea mea nimeni n-are trebui sa se "combine" fo' doo luni cu un barbat casatorit in speranta ca ajunge la viziunea nr unu enuntata de tine.
Dupa care te dai de ceasul mortii ca "ce am face noi", desi tu esti decisa sa intrerupi.

Asa ca ori te gandesti bine de tot si iei fraiele, aduci pe lume acest copil care nu are nici o vina, ori nu te mai lamenta atata ca nu stiu mamica si taticul
Esti majora?
Traiesti intr-o tara grozava?
Vad ca n-ai probleme financiare
Ci doar "emotionale"
Pai sa te fi vazut eu ce naiba faceai daca erai in Romania, unde conditiile, prejudecatile, problemele..., au alt calibru pentru un parinte singur.
Tu il iubesti pe idiotul respectiv, apoi pe tine, si ultimul pe copilas!!! Nu imi vine sa cred! Cand iti doresti un copil, tu nu mai contezi, nimic nu mai conteaza, conteaza doar acea viata! Si tu vii sa imi spui ca dupa ce ai naste, te vei gandi la un tampit care te-a lasat cu un copil de gat... pe care l-ai facut PENTRU EL???

Sa ma scuze restul, dar chiar mi-a sarit mustarul

Poate Doamne Doamne care te-a luminat asa de bine cum sa ramai insarcinata, o sa te mai lumineze o data, si vei lua decizia sa pastrezi aceasta viata, poate ca acest copil va fi cel mai minunat copil din lume, nu te gandesti?

Anca 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns varuna spune:

Nu face asta...mai ales daca spui ca l-ai dorit, crede-ma nu o sa te incurce cu nimic, iar cel cu care vei fi in viitor nu poate decat sa te admire pentru curajul tau (presupun ca te gandesti si la asta). La 27 de ani nu esti batrana dar nici foarte tanara pentru o sarcina...NU RENUNTA !!! Cand ai sa ramai din nou insarcinata daca Doamne fereste s-ar intamplsa ceva cu noua sarcina te vei invinovati toata viata si te vei simti pedepsita.

Ana 34+ cu Mara Sofia
Marutza si restul...copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Un copil trebuie sa aiba mama si tata...
Si ca faci daca divortezi? Omori copilul? Ca doar tata nu mai are.
Gindestete bine ce faci.Cu o viata de om nu te poti juca.Si gindestete ca acel om e copilul tau(indiferent daca are tata sau nu).

Sunt profesoara si am avut o eleva care a nascut la 3 luni dupa mine.Nici acel copil nu are tata.Si ea a ales sa pastreze copilul,sa-si infrunte parintii (oameni de la tara unde se stie ce conceptii sunt) sa ceara ajutor profesorilor si a continuat scoala,a urmat clasa a 12 cu copil mic.

DD sa-ti lumineze calea si sa faci alegerea corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Renunta sa te mai agati de un idiot, care evident te-a parasit! A contribuit insa cu o celula cel frumos si mai minunat dar de pe pamant - esti insarcinata!!!
Spui ca ai visat la o familie a ta, cu sot, cu copii - trezeste-te, O AI!
Familia ta o sa fie formata din tine si din copil. Da bineinteles ca o sa fie greu sa fii o mama singura, dar o sa te descurci. Cum zicea cineva mai sus, esti in State, intr-o tara fara prejudecati! Si mai ai si o situatie financiara care sa-ti permita sa cresti un copil. Ce mai vrei? Un tata pentru copilul tau? Pai tu crezi ca "el" se poate numi tata dupa ce v-a abandonat?

Nu-ti omori copilul nevinovat din cauza unui barbat! Este un ingeras care te-a ales pe tine sa-i fii mama.

Spui la inceput ca problema ta este foarte grava. De ce? Doar pentru ca tu o faci sa fie grava! Esti tanara, esti sanatoasa, ai putere de munca, ai parintii cu tine acolo (un avantaj imens), copilul e sanatos, financiar stai bine... Care e problema?? El te-a parasit! Ei si?

De ce vrei sa platesti cu o viata fara aparare greseala voastra?

Mai gandeste-te!

Kya 32+ cu Sanziana
Pana la AMR 8

A inceput o mare dragoste

-------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Acum-imi e rusine ca n-am avut curajul sa scriu ceea ce a scris Anca,desi exact asta ar fi fost si tonul meu!!
Nu te resping,incerc sa nu te condamn,caci tu esti cea care pierde-si-din pacate,nu vei mai putea repara niciodata greseala asta si vei trai mereu cu o greutate pe suflet,daca o faci!
Eu..inca sper la o noua Minune!

Ela.. in 35+ cu !!
Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Si pe mine ma doare ca tu suferi dupa un nene obscur, insurat si fara coloana vertebrala. Si pe mine ma doare ca tu suferi pt niste vise tampite, facute cu un om ocupat...asta spune ca nu prea ti-a pasat ca o familie ramane fara sot/tata! Ma doare ca tu suferi pt tine si pt el iar acel sufletel care creste in tine e condamnat la moarte! Ce urat din partea unei viitoare mame!

De obicei sunt foarte calma si in banca mea, insa acest subiect a reusit sa ma enerveze! Sper sa fii doar un troll, un vis urat...sper ca un suflet de copil sa creasca si sa infloreasca!

Ma scuzati fetele pt ton, dar mi-e foarte greu sa vad cu cata usurinta vorbeste aceasta d-ra despre a ucide un copil, PROPRIUL copil si cu cata suferinta vorbeste despre nenea ala de-i taica-su...Cumplit!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ali_bia spune:

NU INTRERUPE SARCINA, MARE PACAT!!!!
Uite la mine: aveam 19 ani cand am ramas insarcinata,deci o pustoaica, cu prietenul meu..si parintii mei nu au stiut decat mama la aproape 6 luni si tata abia cand am nascut....Nu m-am maritat atunci cu el, si el tot asa amana sa le spunem parintilor(pana la urma mama lui a aflat de la mama mea si tatal lui a aflat de la un coleg,,, cand eram in maternitate)Mi-am luat starea civila cu el cand avea fata 7 luni(parintii lui nu au fost deacord ,,nici azi)
Deci nu avorta poti sa-l cresti si singura... chiar daca mama ta nu o sa te inteleaga la inceput...pana la urma te va intelege si te va sprijini mama tot mama e

_
Mamica de Bianca(23oct2003) si acum de 2
Alina32+
Alexandra-Ioana
Bebe2
Pozele mele

AMR-8 Saptamani pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

sunt suparata foooccccc

un copil e o binecuvantare...

multumeste-i lui Dumnezeu ca ti l-a dat....

eu..pana a avea aceasta minunata creatura care o ador mai ceva ca viata mea...m-am chinuit 4-5 ani...dupa care am avut o perdere de sarcina si nu-ti spun ce durere.. am avut si inca am impresia...(ma invinovatesc mereu)ca am fost eu cea care a facut ceva care a dus la acest rezultat..nustiu de ce....ce s-a intamplat...de ce acel copilas nu a fost sa fie..? ma doare nespus..desi eu as fi vrut sa fie... numai Dumnezeu stie de ce... aveam atatea nelamuriri..ma gandeam ce goala tb sa fie viata fara un copilas..oare voi deveni vreodata mama..?
cu ce am gresit vietii...?
ce rost are sa fii femeie si sa nu dai viata unei creaturi.. ?
sa traiesti aceste clipe minunate...
ce e mai frumos in viata decat sa devii mama...?
numai cine nu stie cat e e greu e sa ramai insarcinat si cine nu a trait clipe de tensiune cum sa faca ca aceasta sarcina sa o pastreze...

cand am ramas insarcinata... am crezut ca Dumnezeu m-a atins cu mana... eram asa de bucuroasa .. dar nu crede ca si speriata... speriata pt. faptul ca nu stiam daca voi putea tine macar aceasta sarcina..aveam frica sa nu se intample ca cealalta si sa tb sa trec din nou pin calvarul de prima.... doare tare.. in momentul cand nu mai e ..si stii ca putea fi...iti vei da seama ce durere...offff.. numai eu stiu cum am stat cu frica-n san toata sarcina..pana cand nu a vazut creatura in bratele mele...

si nu zic ca nu eram speriata si de faptul ca..daca voi fi o mama buna..daca voi reusi sa...si cum..si multe intrebari fara raspuns...am ajuns si la psihologul... asta m-a ajutat f. mult sa merg inainte..(iti spun asta ca sa intelegi ce inseamna pt. una <o femeie oarecare> care are si ea temerile si dubiile sale...) sa nu crezi ca stau nici pe roz(economic vorbind stau de kk dar am hotarat eu asa)... in aceasta tara in care am decis sa traiesc... nu e deloc asa cum isi imagineaza unii.. e greu ..mai ales ca sunt singura... am decis sa vin aici din dragoste...a fost un risc.. pt. ca iubeam acest barbat...asa ca am last tot si mama si tara si tot... aici nu am pe nimeni...decat pe el... ne intelegem bine..intre timp a devenit sotul meu... il iubesc nespus ...dar daca ar fi fost sa se intample ceva (sa raman insarcinata si ce stiu eu sa ma fi parasit nu as fi renutat la copil) vroiam acest copil decand eram inca copil ...nu pt. ca e el tata.. ci pt. ca de mica am inteles ce inseamna binecuvantarea cu un copil... sincer am trait intr-un cerc..cu persoane care isi doreau si nu puteau avea ceea ce tu stai acum si pui in dubiu daca sa omori...o Doamne... nici nu pot sa-mi imaginez..vrei saomori aceasta creatura care creste-n tine... nu simti nimic ...? e o imensa placere numai la gandul ca e a ta si numai a ta...sange din sangele tau... si mai spui ca ti-l-ai dorit... tine-l fata draga... nu da inapoi... tu l-ai vrut.. poate peste ani cand vei avea sot ..si mai stiu eu ce iti doresti..nu vei mai putea avea aceasta binecuvantare...

zici ca il vrei cu tata... pai pt. copil ce-l mai importat e mama... pe ea o vede prima data..de ea se agatza mereu..pe ea o cheama...ea ii da sa pape...sincer ..eu am crescut fara tata.. si a fost perfect... o aveam pe mama... si imi era deajuns.. a stiut sa-i tina locul perfect... nu zic ca nu mi-a lipsit un pic figura paterna..dar am avut totul..dragostea de mama..a cuprins inclusiv pe cea de tata... si a fost bine... si avand la randul meu pe fii'mea... imi dau seama ca rolul de tata e un rol f. secundar..pe primul loc e mama...

incearca sa te obisnuiesti cu ideea ...vei fi mama nu abandona acest vis frumos... cand ai decis(pt. ca nu a fost un caz..l-ai dorit tu) sa devii mama tb sa o faci cu responsabilitate ...indiferent de ceea ce ti se va intampla dupa... crezi ca eu stiu ce3 se va intampla sotului meu...? poate Domne fereste sa i se intample ceva.. si copilul meu sa creasca fara tata... sau poate ca intr-o zi sa se indragosteasca de altcineva si sa se repete istoria(ca in cazul mamei mele)nimic nu e batut in cuie.. nu iti garanteaza nimeni nimic sigur..

eu acum stiu de ce ai tu nevoie...imi pot da seama ca ai nevoie de siguranta ca te vei putea descurca... si o vei putea face... cate femei nu au facut-o si merg inainte.. o mama e o mama.... ai incredere in tine si nu renunta la creatura asta... e a ta.. Dumnezeu te-a atins cu mana... esti binecuvantata... simte-te iubita de El ..nu ai nevoie de un barbat ca sa simti asta... devii mama.. cea mai frumoasa slujba

scuzati-ma ca m-am intins asa ..acum sper ca ai rabdarea de ai citi si intelege ceva ..intr-un cuvant sper sa te ajute sa iei decizia buna... te si Dumnezeu sa-ti dea gandurile cele mai curate...

Stefania jr.(22.12.07) avem o lunita ...si o broscutza
Stefania X2 " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pai, doamnelor, sa ne intelegem : tipa asta nu isi dorea un copil, ci isi dorea un certificat de siguranta ca domnul ala isi va lasa nevasta si va ramane cu ea. Ca in orice poveste de dragoste! Si uite-asa s-a gandit ea ca un copil e o sigurantza. Insa domnul si-a luat catrafusele si a plecat, asa ca si ea doreste acum sa scape de sarcina. Ca doar nu-i mai foloseste la nimic.

Sunt scandalizata de tupeul de a intra pe un forum de mamici si femei insarcinate cu o astfel de poveste.

Chiar ma gandesc daca pt copilul ala e bine sa se nasca cu o astfel de mama...

Si as mai vrea sa adaug ceva: mama me, gravida fiind, a facut tot ce a putut sa scape de sarcina si nu a reusit, cand a ajuns la spital sa nasca credea ca inca poate avorta, de a ras tot spitalul de ea. A fost o iresponsabila toata viata! Si e trist cand te gandesti ca asa e si acum, iar SINGURA realizare buna din viata ei sunt EU. Gandeste-te bine la ceea ce vei face!

Sibylle saptamana 22

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

ai dreptate ..e siguranta care-i lipseste..dar cine ti-o garanteaza?

asa cum am mai spus... nimic nu e garantat... ce stiu eu ca intr--o buna zi nu ma voi gasi singur... eu stiu ca voi fi in stare sa-mi cresc copilul singura... voi face tot ce mi-e posibil pt. el..ca doar eu mi l-am dorit.. indiferent de tata.. ca doar tata ce-i face..? mai sta seara 5 min. cu ea... si asta cand doarme.. glumesc..mai sta cu ea..dar asa mai rarutz.. si rareori cand ii mai schimba pampersul...eu una il inteleg... caci vine saracul de la munca obosit si are nevoie sa se relaxeze ..ca eu nu am nevoie..... ei da se intelege .. el e tata..nu? face mult tare... da aduce banii in casa... ca daca as avea o situatie economica cine ar avea nevoie... si aici glumesc... dar tati ce fac in fond? asigura mamicile ..cat de tare?

Stefania jr.(22.12.07) avem o lunita ...si o broscutza
Stefania X2 " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput