Mamici de iulie august 2008 (35)
Raspunsuri - Pagina 19
MissJJ spune:
Cristina bine ai venit! sarcina usoara si bebe sanatos si papacios1
Esti pe listutza.
Sisisalberg bine ai venit! sarcina usoara si bebe sanatos si papacios1
Esti pe listutza.
---------------------------------------------
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
vios spune:
buna seara dragutele mele gravidute,
eu sunt relativ noua pe forum(doar in ceea ce priveste postarile, ca de citit va citesc mereu cu mare drag). am 27 de ani si sunt insarcinata in 19 saptamani.
povestea sarcinii mele ar fi destul de frumoasa daca nu ar fi aparut diferite momente neplacute. la 6 saptamani am avut o sangerare care nu m-a speriat foarte tare- probabil inconstienta de la inceputul sarcinii, care e si prima :-). apoi, la 12 saptamani am avut iar o sangerare- era pe 30.12, duminica, doctorul meu, dr radoi din bucuresti(eu fiind in pitesti) m-a linistit si m-a trimis la urgenta sa fac ecograf...la spital sa ma omor cu ginecologul de gat, ca el vrea sa imi palpeze colul domne' ca altfel pierd copilul..aaa...astea urland printre norii de fum de ii ieseau din tigara aprinsa in nasul meu...in fine, ecografiile erau ok. am stat streseata 2 saptamani timp in care am luat utrogestan. am uitat sa va zic ca pana la 14 saptamani mi-a fost fff rau, de abia puteam sa ma duc la serviciu..
la 14 saptamani am facut tt, test despre care citisem foarte multe pe forumuri, si de care imi era foarte teama, desi amandoi suntem tineri, nu avem cazuri de malformatii cromozomiale in neam, ecografiile erau super, analizele la sange super. la 15 saptamani am primit un telefon de la asistenta de la cmu, care mi-a spus sa ma prezint de urgenta la dr doctor in ziua respectiva pt ca mi-a iesit testul f prost! am crezut ca lesin, eram la serviciu si nu imi venea sa cred ca mi se intampla asa ceva. am plecat urgent spre bucuresti, am ajuns la dr radoi, despre care vreau sa va spun fetelor, ca a fost si este mereu extraordinar...m-a repus pe picioare si m-a trimis la mniocenteza la dr predoi de la medlife. in aceeasi zi mi-am repetat tt, care surpriza, a doua aoara a iesit bine...facut in aceeasi clinica! la 16 saptamani jumatate am fost la amniocenteza, care nu a fost deloc asa de rea precum m-am asteptat...dar frica si stresul in care am stat, nu va puteti inchipui. dintr-o eroare de programare, mi s-a facut doar testul rapid fish, si la 17 saptamani mi-au dat rezultatele; copilul este sanatoooooos si e baietel :-). nu va puteti imagina ce am simtit in momentul in care mi-a zis de la laboratorul de genetica: este sanatos!!!! imi venea sa zbor...eram tot la serviciu...nu m-am mai putut concentra in ziua aia, nu mai stiam pe cine sa mai sun si sa le zic!
acum, la 18 saptamani l-am simtit prima oara, dar ignoranta cum sunt, am zis ca sunt gaze :-), dar mi s-a parut mie ca erau niste gaze cam cu picioruse si m-am convins ca e bebelul meu. apoi, am fost la control cu gura pana la urechi nde fericire si....alta bomba(...hai, in fine,...bombita)...am prea mult lichid amniotic! doctorul a zis sa nu ma sperii, ca nu e nimic, tinem sub observatie...apoi, copilutul meu nu mai are termenul 10-12 iulie ci 15 iulie!!! asta inseamna ca a avut un retard de crestere, nu? in urma amniocentezei, cred!
acum sunt in 19 saptamani si il simt aproape zilnic pe bebe, si este atat de frumos... :-)...
la 24 de saptamani, ma duc la dr.iosup la morfofetala! sper sa imi zica ca e totul ok, ca sincer, abia astept sa ma pot bucura la maxim de sarcina asta, nu sa stau numai cu stresuri si ganduri tampite!
haideti, ca v-am naucit! va pupa fata si baieteul ei! sa fiti snatoase si sanatosi toti!
monalac spune:
IRDA,felicitari pt fetita!si ma bucur ca starea ta de spirit e mai buna,sper sa intri mai des!
MOBRIQ,m ai luat la inceput,dar acum eu am 90
.multumesc pt aprecieri,iar dezlipirea de placenta nu a fost din cauza problemelor de coagulare,ci pt ca aveam placenta inserata jos.oricum,pe parcurs s a ridicat..
ALINA MARIA,daca nu te simti bine,intra in prenatal,n are rost sa te chinui...
BUJO,nasol cu tatal tau..tata n a baut,in schimb a fost foarte violent cu noi...cu mama nu,chiar pot sa spun ca o data am vazut ca a impins o pe pat,dar s o bata,niciodata...in schimb,pe mine mai ales,ca fratele meu nu statea cu noi,ma batea de cate ori avea ocazia...uneori surprind la mine violenta tatalui,de multe ori ma enervez pe cris si i am mai dat cate doua la fund,desi inainte sa l am mi am promis ca nu voi da niciodata in el...
azi m am plimbat cam o ora,am fost intr un magazin si i am mai luat bebelului 2 salopetele ,una cu nasturi si una cu capse si un body.nu sunt ele stralucite ca design,dar sunt din bumbac si sunt f practice.sunt de la licuriciul,daca ati auzit de numele asta,e marca romaneasca,iar preturile sunt accesibile.bine,nu tot ce am cumparat voi pastra pt bebe,eu am o fina care e insarcinata in 22 saptamani,ca si mine si stiti cum e obiceiul,sa i dai haine cand scoate din spital copilul.si pt ca o sa nastem in acelasi tp,iar in ult luni sg n o sa pot umbla prin magazine ca n o sa ma mai pot misca,imi fac provizii de pe acum.
cris sta langa mine ca un cerber,vrea sa se joace la calculator...o sa l las imediat...
JJOVANA,dar cate kg ai luat pana acum de esti la dieta?
MIKICRIS,eu cand era cris mic ii spalam hainutele la mana si foloseam gel de dus sau un detergent special,nu mai stiu cum se numea,il luam de la sensi blue.dar cand s a facut mai mare i am spalat rufele cu detergent normal,pt ca asa cum spunea si mada,n am avut probl cu el,sa faca alergii.
BUN VENIT CRISTINA SI SISIALBERG!
CRISTINA 26,TU CE MAI FACI?
fetelor,vicky n a mai dat niciun semn exact din ziua in care tb sa si faca eco morfologica,sau ma insel eu?
KIMMY,tu ce mai zici?
MADA,e mai greu pt noi,cele cu un copil acasa,dar e bine ca nu mai megem la serviciu.sincer,prefer sa stau casaa si sa ma ocup de cris decat sa ma stresez la serviciu..eu nu sunt maniaca cu curatenia,adica nu spal geamurile f des,nu calc decat ce e imperios necesar,insa am manie la spalatul rufelor,azi,de ex,am spalat 3 masini...la noi e nasol ca n avem bani se ne cumparam mobila noua,paturile arata cam jalnic,sifonierul e deja neincapator si nu stiu unde o sa mai incapa si lucrurile lui bebe,dar asta e...baia e super mica,bucataria la fel,dar ce sa facem?e bine ca stam singuri,nu ne freaca nimeni la cap...as vrea si eu sa facem curatenie generala,adica tb neparat spalate covoarele,dar sotul zice sa mai asteptam putin sa se incalzeasca afara...de varuit am varuit acum 6 ani cand ne am mutat aici,nu s au murdarit cine stie ce peretii,dar as vrea varui iar..dar de unde bani?de cand am ramas insarcinata pana acum am cheltuit 40milioane si tot o sa mai cheltui...luna asta am luat 10milioane cu dobanda de 10 la suta ,in decembrie am mai luat 5mil,tot cu aceeasi dobanda,de la un prieten...stam f f prost cu banii,avem rate,cheltuielile la casa sunt mari,de ex,luna asta ne a venit 4 mil intretinerea si 3mil 500 lumina...si nici pe cris nu pot sa l privez de nimic...insa ceea ce conteaza cu adevarat e sa fim sanatosi si vom reusi noi cumva sa o scoatem la capat..
hai ca m am intins cam mult..
22+cu bebe codrin si mami de cris
Mami de
Cris
Poze Cris
danangie spune:
Fetelor....voi ce leacuri asa mai babesti stiti in caz de durere de stomac? De la 5,00 ma doare stomacul de nu mai pot. Eu sufeream si inainte de gastrita. Dar imi stiam tratamentul...acum ca-s gravida nu mai pot face tratamentul meu obisnuit. La 5,30 am luat un scobutil ( ca nu mai am no-spa), la 7,30 am luat o lingura de sirop maaalox( BIRIBU daca citesti mesajul maalox e hidroxid de magneziu si hidroxid de aluminiu), la 11,30 am mai luat o lingura de maalox. Am mancat paine prajita in speranta sa absoarba aciditatea daca era mare......Am baut lapte cu miere de albine....la pranz am mancat lejer.....nu mai pot.....acu' imi trece 10 minute....acu' ma ia durerea vreo 2 ore......sunt obosita....ca de la 5,00 nu m-am odihnit deloc. Doctorita mea abia maine o gasesc. Acu' am sunat la urgente si la 20,00 ma va suna camera de garda. Sa vedem ce si cum....dar pana atunci.....
mult asteptat
narcisa.s spune:
Monalac, o sa le rezolvati voi si pe astea cu datoriile, o sa vezi.N-ai fost lasata la greu si tu stii ca ai trecut prin mai multe si mult mai dificile 
Danangie, eu stiu ca pentru gastrita ceva pastile cu aloe vera, ceai de flori de musetzel...Ma gandesc si la ce vei putea gasi pe acolo, extract de muguri de smochin, spirulina.Dar trebuie vazut daca nu cumva sunt interzise in sarcina
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (16+)si Vil asteptand o 
narcisa.s spune:
Cristina, felicitari pentru bb!!Si bine ati venit
Irda, pai fiica-ta are personalitate, nu-si schimba ea sexul asa usor!!
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (16+)si Vil asteptand o 
bujo spune:
Danangie te inteleg perfect. Si io am gastrita cronica acutizata si stiu cum e cu durerile de stomac. Painea prajita s-ar putea mai rau sa-ti faca daca ai rani pe stomac. Iar dulciurile, inclusiv mierea, maresc aciditatea. Pe mine ma ajuta foarte mult ceaiul de musetel si sunatoare. Si multa multa apa plata pt ca dilueaza acidul gastric. Bea vreo 2 cani de cea caldut si papa o banana ca e bun pansament gastric.
bujo
18+ cu 
album de nunta
burtik
mini Bujo
sisisailberg spune:
Dragi burtici mari si mici!
Multumesc ca ma primiti cu voie buna si caldura!! F frumos , ei bine nici nu ma asteptam la altceva dupa cate am citit pe forum!Saptamana asta voi primi rezultatul la triplutest.Citesc pe forum ca foarte multe sunt stresate eu sincer nu am nici un stres .Stiu , simt si vad momentul cand imi vor aduce minunea in brate! Pana acum mi-au iesit toate analizele perfect si pt asta ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu!Nu stiu inca ce este dar eu simt ca este baietel! Nu conteaza sanatos sa fie insa ma uit pe net numai si numai dupa hainutze de baiat!Acum o saptamana am cumparat o crema din unt de cacao si vi-o rcomand din suflet este extraordinar de buna si ca sa o fac si mai eficienta am cumparat de la plafar ulei de migdale presat la rece..este o minune! Incercati! In alta odine de idei mi se pare ca timpul trece f greu...voua?
Think POSITIVE!!!
ankalaura spune:
Salutare. Hop si eu de la birou (azi am batut 12 ore pe muchie)
Infectia urinara - Eliza a avut vreo 3 episoade pana la 1 an, si cu greu am scapat de ea. Am mai repetat urocultura, a iesit steril, dar acum o luam de la capat... La fetite se face des infectie urinara cat sunt in pampers, iar recoltarea e o adevarata arta... Sper ca cele cu mamici sa nu o pateasca ![]()
Centura - si pe bancheta din spate, eu tot cu centura, dar in caz de "doamnefereste" nu imi sare airbagul in fata... Tot respectul pentru cum se respecta legile in alte tari. La noi, copiii nu stau in scaunel, nu au centuri, parintii prind centura prin spatele scaunului ca sa nu ii bipaie alarma de centura,.... complet nesanatos
Sefa mea are o perioada de calm, dar nu a renuntat la idei. Doar ca nu a mai avut timp sa imi aminteasca. Oricum, tot ca mine o sa fac. S-ar putea sa accept o singura deplasare, la sfarsitul lui martie, dar este un s-ar putea de 20%. Pana atunci mai vad eu. Asta pentru ca stiu ca e o deplasare importanta. Foarte importanta. Restul, nici nu vreau sa aud. Sa vina candidatii la Bucuresti.
Nati - asta e, pana joi, asteptam. Ne gandim in continuare la tine.
Carissma - cumva ai de gand sa tii post??
Boti - m-ai facut sa rad cu unghiile la picioare 
Nota zece si pentru tine si pentru mama ta!
Violeta - nu vei regreta TT... Stai linistita. Aici completezi singura foaia, daca ai cu tine eco de la medic.
Anna - cred ca o sa il las sa vanda masina
DIn fericire, stam intr-un super cartier. Cred ca v-am mai zis. Am langa mine, la 2 pasi, scoala, gradinita, supermarchet, posta, politie, parc, legume, fructe. carne proaspata, vreo 4 farmacii, dispensarul medical, 3 gradinite, de fapt 2 parcuri, banci, vreo 2 restaurante,... Putin mai incolo, la vreo 500 de m, complex comercial (un fel de mini SIR daca vreti), la 1 km circul, alt parc, loc de joaca de copii.... Daca as avea nevoie neaparat de masina, mi-ar lasa-o el, ca poate ajunge si cu altceva la birou. Noi nu suntem genul invatati cu fundul in masina, le-am luat pentru ca am avut nevoie de ele. Dupa nastere as prefera sa nu fac drumuri. De aia si cumpar de acum tot ce imi trebuie
Cu unul mai e cum mai e, dar cu doi copii devine complicat sa ii ambalezi si sa pleci in plimbari, fie ele si obligatorii...
Si mai e o chestie... noi vrem sa emigram, deci oricum o sa le dam pe amandoua la un moment dat.
Azi-noapte am tinut-o pe Eliza cu noi in pat, de draga ce imi este, dar in restu doarme la ea,.... Cum am estimat, a durat mai putin de o saptamana ca sa o mut la ea, dupa sejurul de la mama
Cu mancarica - moama si ce de branzeturi mananc eu! Si Camambert si Brie, si fondue din aia la tub... Si mucegaita cu mucegai albastru si mucegai alb si pizza 4 formaggi
Camy - depinde ce aparat are dr tau, presupunand ca bebe sta bine. Daca are o tampenie de aparat cum are dr mea, nu o sa vada sexul decat cand o sa ii intre in ochi
Da' daca nu ii intra, inseamna ca e fetita ![]()
Auzi, ce inseamna PUSTAI dom'le??
Mai, ori nu sunt eu prea "simtita", ori e bebelina mea puturoasa, ca eu nu o prea simt. Acolo, o data pe zi, ma ia prin surprindere cu un sut si gata. Nu ca voi, cu ore fixe si cu simtit pe burta...
Si ELiza a fost puturosica...
MYKY - Am folosit deterget normal si asa am de gand si de data asta. Am pus si balsam, desi unii zic ca nu e bine sa pui la haine de bebe. Eee.... cam exagerati...
Mada - la noi, Fairy e doar de vase ![]()
Narci - super tare statistica! Romania...
Am vrut sa zici ca poate o gasesti.... Da' sa incepi de la coada
Nu m-am inselat
LORI - in 2003, cand eram insarcinata cu Eliza, am avut intalnirea de 10 ani cu 3 sapt inainte sa nasc
Am facut mare senzatie cu burtoiul meu ![]()
JJOVANA - ma bucur ca e ok TT!
BOBITA - felicitari pentru fetita 
MOBRIQ - si voi tintiti Canada?
Poate ne intalnim acolo.
ALINA - eu pot sa stau la cate grade vreau eu. Doar ca ma descalt greu de cizme daca sunt in picioare,si nici cu incaltatul nu sunt fericita. In rest, orice pozitie
Ai grija de tine si bucura-te ca ai asa un sef intelegator 
NARCI _ nu am uitat de Alba ca Zapada, dar o sa revin, ca e ceva de povestit si tre' sa am starea necesara - ca sa vedeti ce parinti nasoi suntem noi si ce inseamna intelepciunea de copil ![]()
Anca
20+ 
MissJJ spune:
Viso bine ai venit. Sarcina usoara si fara probleme si bebe sanatos si papacios!
Primele 10 mesaje iti sunt moderate deci apar mai tarziu oleaca, apoi apar in timp real.
Sa ne mai dai pt listutza data nasterii si data ultimului ciclu menstrual.
Mona asa e mai bine decat stresul de la servici atata tot ca fiind acasa mereu esti mereu in priza 24 din 24.
Lasa ca o sa reusiti voi sa scapti si de datorii, ati trecut prin atatea pana acuma sunteti puternici o sa reusiti.
Te cred ca vrei sa renovezi si sa schimbi mobila stiu cum e ca si noi pana ne-am mutat am stat cu mobila veche si intr-un metru patrat de ni se acrise da am reusit intr-un final si ce ne-am propus, imp e cum zici tu ca macar stati singuri si nu va bate nimeni la cap.
Dana nasol cu stomacul, niste rennie ai incercat? Si eu stiu de la tata care are ulcer ca ceaiul de sunatoare este bun. Sper sa te lase durerea cat de repede.
Eu abia am terminat de papat si simt ca ma rostogolesc.
Merg sa deschid un nou capitol ca deja suntem la pag 19 si daca mai scriu fetele mai incolo sa nu ajungem iar la 20 si de pagini.
---------------------------------------------
Mada 
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2