Pentru MARIUS- reluare CIC

Pentru MARIUS- reluare CIC | Autor: dragos

Link direct la acest mesaj

Marius te rog sa ma lamuresti si pe mine cu ceva:
- sotia a fost in concediu de ingrijire copil pana la 10 luni apoi s-a angajat la alta firma de 1 luna. Acum vrem sa reia concediul de ingrijire copil dar de la firma i-a spus ca trebuie sa fie angajata 6 luni.
Te rog spunemi daca se poate sa ceara concediu acum, in baza carei legi, si daca se va pastra indemnizatia veche sau se va recalcula.
Mutumesc Paul si BB Dragos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Incerc sa-mi dau eu cu parerea... Daca gresesc va rog sa ma corectati!

Are dreptul la concediu, daca are 6 luni de stagiu inainte de data nasterii copilului, nu inainte de data cand solicita reintrarea in concediu. Oricum, si perioada cand a fost in concediu de crestere copil se considera stagiu.
Cred ca se recalculeza media, deoarece, dupa legile de acum, se calculeaza altfel decat acum un an.
Ultimele reglementari sunt Ordonanta de Urgenta nr 9/2003 si OU 23/2003, ambele pentru modificarea si completarea Legii nr 19/2000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Asa cum a scris Rozi caruia ii multumesc pt promptitudine conform prevederilor legii are dreptul sa isi reia concediul pt ingrijirea copilului oricand si de oricate ori doreste pana copilul implineste varsta de 2 ani. Singura conditie impuse de lege este ca persoana solicitanta sa fi fost asigurata pe o perioada de minimum 6 luni anterior datei nasterii copilului pentru care se solicita concediul pt ingrijire. Cat despre modalitatea de calcul se aplica cea care este valabila prin lege la momentul solicitarii iar despre modalitatea de calcul o puteti urmari ca si exemplu la primul mesaj din aceasta sectiune dar cu datele dva concrete. Informatia referitoare la necesitatea existentei unei perioade de 6 luni de munca este complet eronata.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Revin cu precizari importante dupa mine si anume:
1. Sunt necesare 10 luni asigurate in ultimele 12 anterior momentului nasterii copilului
2. Baza de calcul este 85% din media ultimelor 10 luni anterioare nasterii conform Ord. 23 care da girul de calcul Ord. 9 anterioare Ord . 23 amandoua modificand legea de baza 19/2000

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Marius, ce s-a intamplat cu modificarea asta de la 6 luni la 10? S-a clarificat ceva / altceva dacat pana acum, in pozitia autoritatilor? Sau ai recitit legile? Ca si eu am facut-o de vreo suta de ori, cu creionul in mana, cu scheme pe "axa timpului", si de fiecare data am ajuns la alta concluzie!

Mergi la inceput