o parere , va rog
Nu am mai scris cam demult dar v-am citit mereu.Situatia in care am fost pusa astazi m-a umilit in asemena hal incat apelez la parerea voastra .Astazi a fost ziua de nastere a unui copil din grupa si a adus bomboane sa-si serveasca colegii.Eu am ajuns la pranz in clasa si colega mea mi-a transmis ca e este ziua copilului.Cand a venit dupa-amiaza bunica sa-l ia ,copilul mi-a cerut bomboanele care i-au ramas .Nu stiam nimic , colega nu-mi trasmisese nimic, nu aveam nicio cutie in clasa ..asa ca i-am spus copilului si bunicii ca nu stiu nimic , imi pare rau ..atunci bunica , pe un ton arogant( nu exagerez) mi-a cerut sa le intreb pe ingrijitoare sau s-o sun pe colega s-o intreb.Mi s-a parut penibil s-o sun pe colega mea s-o intreb daca i-au mai ramas sau nu copilului bomboane si i-am zis bunicii politios "o sun pe ....pentru cateva bomboane?" si atunci a inceput sa tipe la mine ca eu am impresia ca ea e o sarantoaca si ca nu are bani? , ca a fost dorinta copilului sa-si ia bomboanele si sa ma jigneasca .Am rugat-o sa se calmeze si sa vorbim civilizat dar a inceput sa tipe si mai tare si a plecat .M-am simitit atat de prost ..ca ultimul om ....faptul ca ma acuza indirect ca am mancat bomboanele copilului ...nu am facut chestia asta si nu sunt genul care sa ia copiilor mancarea , lucrurile etc , nici nu am gustat macar din acele bomboane , nici nu stiu ce bomboane a adus si cate, situatia a fost super penibila.....nu sunt nemanacata , am suficineti bani cat sa duc o viata decenta ,nu m-as umili in halul acesta lunand bomboanele unui copil .Situatia mi-a adus aminte de faza cu topul de hartie dintr-o discutie mai veche a fetelor de pe forum sau de cea cu hartia igienica ..scuzati-ma , dar unii chiar cred ca educatoarele sunt muritoare de foame si astepta sa ia copiilor mancarea , hartia , sapunul si asa mai departe?Nu ma cred importanta , poate ca meseria mea li se pare multora injositoare , lisita de importanta si ma trateaza cu superioritate si lipsa de respect ....eu imi iubesc meseria si cred ca e important sa ii aratati educatoarei un pic de respect ,pana la urma este persoana care sta mai toata ziua cu copilul si pune bazele ecucatiei lui....atitudinea parintilor se trasmite si copiilor.Voua vi se pare ca sunt exagerata? Oare bunica avea dreptate si eu nu am realizat?
Raspunsuri
roxannna spune:
foarte urat!bila neagra pt bunica
ar trebui sa-i cumperi o cutie de bomboane acum sa o faci si pe ea sa simta la fel.stai lin miruta si fa-ti meseria cu placere in continuare,ai o meserie extrem de frumoasa.mult succes
![]()
Donia spune:
quote:
Initial creeata de miruta
Mi s-a parut penibil s-o sun pe colega mea s-o intreb daca i-au mai ramas sau nu copilului bomboane si i-am zis bunicii politios "o sun pe ....pentru cateva bomboane?"
Cand i-am sarbatorit ziua fetitei la gradinita aici, am dus un tort pe care l-au mancat la pranz si din care a luat si personalul, la rugamintea mea. La sfarsitul zilei mi-au dat inapoi ce ramasese, cam o felie de tort... o nimica toata... dar ramasese... si personalul a considerat ca imi apartine si ca trebuie sa mi se inapoieze.
Eu nu vreau sa te supar suplimentar, nu cred ca bunica s-a comportat civilizat, dar avea dreptul sa stie ce s-a intamplat cu bomboanele, daca mai exista sau nu, fie ca era vorba de 2, 4 sau 10 bomboane.
E vorba de un principiu... de respectarea proprietatii, daca vrei. Ca si chestia cu restul... ca e vorba de 1 ban sau 5 nu conteaza, trebuie sa se afle in posesia proprietarului.
Si inca ceva... clientul nostru, stapanul nostru... tie ti s-a parut penibil sa o suni pe colega, ai preferat sa n-o deranjezi cu o "prostie", in schimb ai preferat sa o superi pe bunica... si uite ca ti-a demonstrat ca n-ai ales varianta potrivita.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
capcaunul spune:
Relax miruta! Procentul de parinti prost crescuti este mai mare decat procentul de educatoare nesimtite. N-are sens sa-ti consumi viata pentru gestul unui om josnic, nu merita sa cauti justificari. Ignora-l. Razbunarea cea mai dulce pe care o poti avea pe lumea asta este ca nepotului acelei bunici sa-i placa de tine si sa-i faca placere sa mearga la gradinita in grupa ta. ![]()
Oliv75 spune:
Daca nu erai murdara de ciocolata in jurul gurii atunci bunica nu are dreptate
Glumesc, nu trebuie sa te consumi atat pentru acest incident care mi se pare stupid; ce simt de proprietate poti sa dezvolti pentru o cutie de bomboane, mai ales cand sunt implicati copii???, adica numar copiii, numar bomboanele si daca da cu virgula ce ne facem? mai bem ceva...![]()
Ma gandesc acum ce educatie va primi copilul de la bunica razboinica
.
corinadana spune:
De obicei copilasii mai cer in plus. Nu le poti zice NU cand ei vad ca mai este. Se prea poate ca bomboanele sa fi fost papate si cutia aruncata...si chiar nu se facea sa ti se dea raportul despre cutie de bomboane de catre colega. Sunt alte lucruri mai importante ma gandesc.
Nu ti face probleme!
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca