*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008(146)*
Raspunsuri - Pagina 10
iulia82 spune:
Ieri de exemplu i-am dat numai san si a manacat din 2 in 2 ore,a fost agitata toata ziua,am stat pana la 3 noaptea cu ea in brate...asa ca i-am dat lapte praf la 3 jum si a dormit pana dim la 11.apoi a papat iar la 2 jum,a facut nani pana la 6 si a papat iar,iar acuma sta cuminte in camera si se uita la carusel...asa ca inclin sa cred ca din cauza foamei a fost ieri asa agitata
POZE IRIS
POZE BOTEZ
Iulia si IRIS MARIA (19.12.2007)
ceska777 spune:
Aaaaaaaaaah nu am ajuns la zi dar intru repede inainte sa ii facem baie lui Benji sa scriu si eu doua cuvinte...
am avut si noi o noapte frumoasa cu Benji dormind la el in patut (pana acuma in leagan) la noi in dormitor cu caciulita de bumbac in cap si in sacul de dormit tricotat de bunica ca e cel mai calduros... de la 23:30 pana dimineata la 06:00 a tinut minunea.... apoi a revenit in leagan de doua nopti....
Cea mai nasoala faza e ca.... il alaptez un san, al doilea, si-a potolit sigur setea dar de foame nu i-a trecut. Incepe faza a doua cand revenim la primul san si bebe Benji incepe sa maraie, apuca sanul halos dar imediat il scuipa... de ce? stie cineva? mulg eu si tasneste laptele afara in jet si il stropeste pe obraz... de ce nu mai vrea sa suga? asa ajung sa ii dau biberon sa il satur! Ajutor!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 7 saptamani
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
Babee spune:
Astazi, 17 Februarie la ora 00:57 s-a nascut Luca Stefan, cu o greutate de 3.8 kg si 51 cm, Apgar 9.Nasterea naturala a fost rapida si totul a decurs ca la carte, si eu si bebe suntem bine.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Ereena spune:
INTREBARE
cate minute trebuie fiert uleiul pt bebe? ulei de floare sau de masline?
Matei
CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA
remiclea spune:
BABEEfelicitari pentru bebe LUCA sa creasca frumos si sanatos.
IULIA82 superbe pozele de la botez ai o printesa de fetita. pozele artistice sunt facute de tine in picasa sau de fotograf?
mami de Adelina-Mihaela(08.01.2008)
poze
www.flickr.com/photos/23559686@N03/" target="_blank">poze Ada
Ereena spune:
shose ,va pup dulce
nu [pot sa cred cat de frumoasa e bebelina.....sa fiti sanatoase
Matei
CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA
remiclea spune:
ceskaasa imi face si mie Ada si zau ca ma face sa plang langa ea. vad ca nu se satura, din sani curge lapte dar nu vrea sa papezici ca se lupta cu sanul dupa ce trece laptele apos si incepe "smantanica" vorba lui miri
poze
docdecap spune:
monicaa, ma bucur ca nu te dai batuta!! va aranjati voi cumva, o sa fie bine cu lapticul de la mami!!
despre ragait, eu fac asa:
1. clasicul pe umar
2. pe umar sus de tot, ii atarna capul in spatele tau (miri dixit)
3. eu in ambele pozitii il presez usor pe spate de jos in sus cu podul palmei, rezultat rapid
4. il tii vertical cu palmele de subtiori si cu degetele ii sustii capul, il sprijini cu funduletul de genunchi si il rotesti stanga-dreapta in jurul axei verticale (ceska dixit, de fapt vecina...) eu apelez la asta cand celelalte esueaza sau cand adoarme pe umar, ca un porcusor satul ce e (desi stiu ca ragaitului i se mai spune 'balada porcului satul'...)
anca, lasa proba suptului, peste 100 e suficient, zi-i doctoritei ca nu-ti poti face tema ca te streseaza... il cantaresti la saptamana, ia in greutate, uraaa! asta e tot!
nemary, el trage, nu exista in gol din sani, incearca dupa ce lasa sanul sa mulgi si o sa vezi ca iese. Iar sanii tari sunt la inceput, dupa furia laptelui si cand trece timp intre alaptaturi, daca suge asa des nu au cand sa se intareasca. am auzit si o vorba cum ca intarirea lor e din cauza muschilor, nu a excesului de lapte, e o tensiune care o anunta pe mama ca e vremea sa alapteze.
ceska, eu am uneori aceeasi problema, asa ca fac dupa cum urmeaza: il las la un san pana la loc comanda, sa manance pana aproape de saturare (la cat de abitir trage, imi dau seama si dupa timp) si apoi il trec la celalalt, unde vine jet usor de tras. uneori se intampla sa ma lase cu el plin, adica sa nu mai vrea deloc -daca il las prea mult sau noaptea, cand trage mai putin si ii e de ajuns. asa ca trec la operatiunea golit sanul plin, mulg manual pana simt ca a mai cedat tensiunea -tot vreo 5-10 minute- si asta e tot. eu de obicei incep cu sanul mai putin productiv si pe cel harnic il las mai plin, poate se mai regleaza productia. tu poti pur si simplu sa incepi odata cu unul, odata cu celalalt, ca sa nu ramana vreunul mai suparat .
ven, am vazut falcosul, e cu cantarul cu scris mare, sa ramana dovada!! e numai bun de rontait feciorul tau!
Virgo, e un dulce cazimir!!
Shose, e gingasa tate pipetica ta!! ma bucur ca ai revenit, sper sa te refaci repede-repede, sa ne povestesti cum e cu comoara in brate si nu burtica!
fetele, va !
Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'
docdecap spune:
quote:
Originally posted by Ereena
INTREBARE
cate minute trebuie fiert uleiul pt bebe? ulei de floare sau de masline?
Matei
mie dr. mi-a spus 20 min.
si poate fi de oricare, mai bun e de masline.
dupa ce facem masaj sau il dau prin cute, sa nu se opareasca, miroase ca o salata
Babee, felicitari pentru bebe Luca! sa fie fericit alaturi de fratior si surioara, de mami si tati!
remiclea, las-o sa munceasca, o sa se invete. asa e, unii bebei sunt mai lenesi, dar daca nu o schimbi imediat la celalalt san o sa se obisnuiasca cu timpul cu efortul...
Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'
iulia82 spune:
quote:
Originally posted by remiclea
BABEEfelicitari pentru bebe LUCA sa creasca frumos si sanatos.
IULIA82 superbe pozele de la botez ai o printesa de fetita. pozele artistice sunt facute de tine in picasa sau de fotograf?
poze
multumim de aprecieri...pozele de la botez le-a facut nenea fotograful,care ne-a mai facut si un album cartonat,cu poze imprimate direct pe pagina ,ff frumos
POZE IRIS
POZE BOTEZ
Iulia si IRIS MARIA (19.12.2007)