Buna,
am si eu urmatoarea situatie, va rog sa ma ajutati daca cunoasteti raspunsul:
O buna prietena, are o masina in leasing, iar din cauza ca ea momentan are masina de servici, ii da tatalui meu masina ei sa o foloseasca. Are asigurare la Allianz, iar proprietara masinii este bineinteles, firma de leasing, ea fiind doar utilizatoarea.
Nedumerirea mea: in urma unui accident (tatal meu fiind soferul), vom avea probleme cu decontarea asigurarii?
Multumesc mult, week-end placut.
Citeste contractul de leasing si asigurarea ,ca sigur te lamuresti.Decontarea nu se face catre tine ci catre firma de leasing.Teoretic casco e indiferent de sofer,dar cu leasingul intotdeauna se complica lucrurile.
Polia casco este valabila indiferent de soferul masinii. (Este o masura de precautie pe care si-o iau toate firmele de leasing).
Singura chestie ar putea sa apara la o eventuala dauna este necesitatea unei imputerniciri din partea firmei de leasing pentru tatal tau (chestie care se rezolva, din experienta, foarte repede) si aici - depinde de firma de leasing - si din partea firmei utilizatoare (cea a prietenei tale).
Oricum ducand masina intr-un service agreat de firma de asigurari decontarea se va face direct intre ei.
Corina - mami de Paul - 04.06.2002 si Patricia - 13.11.2007
"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"
Multumesc mult fetelor pentru lamuriri, astazi am reusit vorbesc cu cineva de la firma de leasing... si mi-au zis la fel: in cazul producerii unui accident, nu conteaza ca soferul nu este utilizatorul contractului de leasing... iar imputernicirea se da destul de repede (prin email)... pentru soferul respectiv.
Multumesc inca o data,
o dupa amiaza placuta.