Gradinita particulara sau de stat?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

m facut-o pe cea mica la o distanta mare si am cu ea alte oportunitati acum de care as fi vrut sa profit dar numai daca merita. De asta am deschis subiectul si adun cu atentie toate parerile voastre, experientele personale sau din auzite ca sa pot lua o hotarare in cat mai multa cunostinta de cauza.
quote:

Daca ar fi sa caut o gradinita particulara astazi as cauta una care are o idee clara despre educatie, un plan coerent cat de cat. Statul - bun rau - macar are o metoda clara, simpla, pe care si-a specilaizat cadrele didactice. Nu este cea mai moderna metoda, are multe hibe, dar MACAR E O METODA.

La noi vine Bahmuteanu si se trezeste dimineata ca vrea sa-si faca gradinita. Habar n-are de educatie dar isi face. Ce sanse crezi tu ca sunt - logic vorbind - ca la gradinita ei sa existe implementat un sistem clar de predare (original sau copiat)? Eu cred ca 0. De exemplu ca sa ajungi educatoare Montessori trebuie sa faci o scoala de 2 ani. Ca sa ajungi educatoare in sistemul romanesc trebuie sa ai Liceul Pedagogic.

Nu am auzit ca patroanele de gradinte private sa-si scoleasca inainte educatoarele pentru a preda in sistemul modern propriu gradinitei. In ziua in care vom auzi asa ceva va fi un semn ca iesim din tranzitie si ne indreptam spre normalitate in acest domeniu.

Idee este ca un sistem este oricum mai bun decat lipsa oricarui sistem sau unul practicat dupa ureche. Asa ca as cauta o gradinita cu un sistem.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Stiu unde e scoala 88, daca gradinita 38 e pe langa ea inseamna ca e destul de departe de mine si nu pe traseul meu spre serviciu.
Eu voi merge la munca spre Decebal, deci ori pe Baba Novac, ori pe Basarabia.
Citisem mai demult de o gradinita de stat buna pe Ion Tuculescu, si aia ar fi destul de bine amplasata pt noi. Din pacate nu mai stiu numarul. Cred ca sunt si pe Campia Libertatii pe undeva si pe Basarabia...
Chiar azi am intalnit doua mamici cu copii la gradinitele cele mai interesante pentru mine pana in mom. asta: gradi nr 154 de la Piata Minish si Gradinita Crocodil Dadi.
Ambele multumite de gradinite dar ambele aveau copiii la program scurt si fara masa.
Se pare ca Gradinita 154 e cea in a carei curte s-a inceput constructia alteia. Pacat, tocmai curtea verde cu spatii de joaca ma incantase cand am vazut-o asta vara, chiar pacat si nu cred ca voi ajunge sa beneficiez de gradinita cea noua care se ridica.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Simali ai dreptate cu metoda dar la ora asta pe mine ma intereseaza in principal limba engleza ca in rest ce se invata la gradinita fata mea cam stie si oricum va sti, nu are cum sa nu stie cand va intra la scoala.
Cat despre Bahmu... si eu am aceeasi parere, nu mi-as da copilul pe mana ei si a personalului angajat de ea oricat de scolit ar fi, cica s-a asociat cu pshiholiaga Zivari dar tot n-as avea incredere in ele. Pur si simplu nu au o imagine buna de femei serioase si responsabile.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Anka, ce gradinita de stat ai gasit/in ce sector?
Ati fost la Acorns? daca nu ar fi soacra-mea, mi-ar place sa mearga copilul aici versus varianta cu bona- am vazut ca accepta si de la un an (Baby Acorns).

Sebastian nu prea vrea sa imi povesteasca ce fac la gradinita; imi dau seama insa cand vine acasa si incepe sa cante un cantec nou sau sa spuna o poezie, o poveste.
In exteriorul clasei au dulapioare in care isi pun hainele de strada, iar pe ele gasim un caiet cu ce face fiecare in materie de desenat,etc.
In lectia de astazi trebuiau sa faca corespondenta intre o multime si cifrele corespunzatoare elementelor din multime. Mai aveau de comparat multimi intre ele (faceau corespondenta 1:1 intre elementele multimilor),de vazut care este multimea mai mare (cea la care ramaneau elemente carora nu li s-a gasit pereche)...
Pe pagina mai erau si casute in care puteau desena cifra 1 dupa model
Asemnea lectii le-am vazut intr-o carte "ne jucam si invatam" de la editura Teora;erau pentru 4-5 ani (el fiind acum la grupa mica, 3-4 ani).
Am descoperit si cum a invatat formele geometrice: am gasit o foaie care contine 2 poezii langa care sunt desenate obiecte pe care acestea le descriu: ex. o poezie despre casuta catelului, iar langa este desenata o casuta care contine tot felul de forme: acoperisul este un trunghi, baza casei un patrat, usa un cerc.
Mai este o poezie despre cum se usuca rufele la soare langa ea un soare (cerc) iar dedesupt o franghie (deci o linie dreapta) pe care sunt insirate rufe (sub forma de patrat, triunghi...)

Dupa fiecare cantecel sau poezie invatata primim copii ale acestora, cine vrea sa le repete si aprofundeze acasa este incurajat...
Asa imi dau si eu seama cat de multe fac (copilul chiar le invata sau macar retine cate ceva din toate).
Eu consider ca avem o educatoare care isi da foarte mult silinta cu ei

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ancami - da, am fost la Acorns pentru 2 ani, primii doi ani de fapt ai nostri de gradi si ai lor de activitate. Daca vei cauta in arhiva DC, vei gasi ca am ridicat-o in slavi foarte mult si continui sa sustin ca ce s-a intamplat acolo in acei doi ani nu as fi gasit nicaieri la acea vreme, si poate nici azi. Directoarea gradinitei este (era) foarte draguta, iar educatoarele Elizei au fost minunate. Si despre ele vei gasi info (Lidia si Nadina) daca vei cauta in arhiva DC. Apoi au inceput sa se schimbe educatoarele (ale noastre au plecat din tara, amandoua), pe forum au aparut si diverse alte pareri, inclusiv multe nemultumiri. Repet - poate ca am avut noroc de doua educatoare grozave, poate lucrurile s-au schimbat intre timp... Am avut doua motive pentru care noi a trebuit sa o mutam pe Eliza: unul a fost de ordin financiar (in primul an, taxa era 150 de euro, promotional - euro era 40 de mii), celalalt a fost distanta (ne mutaseram cu joburile). Ca taxa, peste 2,5 ani aceasta crestea, iar acum cred ca este 300-350 de euro, nu stiu. Oricum, pentru noi ar fi fost prea mult, iar programul era doar pana la 5 jumate (cu mari acrobatii ajungea sotul meu sa o ia)
Aici da, a invatat engleza pentru ca se vorbea numai in engleza, sau ma rog, se vorbea foarte putina romana. Iar activitatile erau minunate. Daca vreti sa vedeti cam ce activitati aveau, gasiti aici poze din primul an la Acorns si anume de la 1 an la 2 ani.
In plus, comunicarea era excelenta. Nu ne lipsea meniul, "newsletter"-ul periodic cu ce si-au propus si ce au facut, nu si-a pierdut haine, nu venea murdara, se faceau intalniri periodice cu parintii (cu o gustarica, o cafea, o discutie... ca la club ), aveam mailurile tuturor si puteam comunica, era clar un interes foarte mare spre formarea copilului. As putea scrie o carte despre cum s-au desfasurat lucrurile acolo si despre cum s-a dezvoltat copilul meu in 2 ani.
Ne-am mutat apoi cu serviciul tocmai in Aviatorilor, deci nu numai taxa ne-a determinat sa o mutam ci si distanta.

Cu un "intermezzo de 3 luni la o gradi de stat unde nu ne-am descurcat cu programul, am inscris-o tot la o gradi privata, cautand totusi un sistem mai "cu radacini" in educatie. Gradinita actuala are 6 ani de activitate, si totusi ii gasesc multe minusuri. Sector 2, Floreasca.

La Acorns erau 10 copii si 2 educatoare. Aici sunt 12-14 copii si o singura educatoare.
Ma cam nemultumesc activitatile (nu prea fac nimic de imaginatie) dar si felul in care (nu) sunt supravegheati.
Acum 2 zile mi-a venit cu bretelele rupte!!! Dar nu descusuta banda aia elastica, ci rupta! Cica s-a agatat de pat. Dar cu cata forta trebuie sa tragi ca sa o rupi. Si daca acea capsa metalica lovea vreun copil???
Isi mai rataceste hainele, papuceii ii gasesc murdari ca stau uneori unii peste altii.
La baie se duc cam singuri ca uneori are chiloteii murdari.
In doua zile pe sapt au balet, in alte doua zile baietii fac tenis. Azi era zi de tenis dar si fetele s-au dus, ca sa piarda vremea??
Dar eu vreau ca ea sa stea sa doarma! Am sunat la educatoare si nu mi-a raspuns inca. Voi mai suna.
Ieri, cautand capsa de la bretele, am aflat care e patul Elizei. Este la perete, peretele este exterior si rece. Era RECE acolo. Si ea imi este cu nasul infundat de vreo doua saptamani.
Si cate si mai cate. Ieri am facut scandal cu bretelele si cu bluza pierduta. Acuma, sa vad ce mi-o zice.
Dar nu s-or fi dus toti la tenis ca sa piarda timpul - ca nu s-au antrenat, doar, ca trebuie sa platesti 1 mil 300 pentru asta, iar noi nu am optat pentru tenis!
De mancat, nu stiu cat mananca. Dar nu imi place cum se serveste masa. Cred ca nu prea mananca.
Seara, fetele alea asteapta sa treaca timpul si ei mazgalaesc haotic pe cate o foaie rupta in doua, cu cate un creion anapoda.

Poate ca sunt eu exagerata - poate pentru ca am facut o tona de psihologia copilului in scoala, o tona de metodica si mii de planuri de lectie, poate pentru ca am lucrat intr-o gradinita ca studenta sau poate pentru ca am lucrat in invatamant cativa ani dupa facultate, poate ca examenele de dupa facultate mi-au impuiat capul cu didactica si pedagogie...

Sau poate ca in Romania "calitatea" nu are o definitie prea clara.

Si totusi, dau acele milioane pe luna (cu baletul si optionalele sunt vreo 10 sau putin mai sus), doar pentru ca programul meu se termina mai tarziu decat cel al oricarei gradinite de stat...

Acum ne orientam spre o gradi de stat in sect 2 (locuim in Tei). Am 3 variante. Doua din ele ma incanta mai tare. La a treia am intampinat rezistenta, dar voi reveni, ca sa ma lamuresc. Maine ma duc la a doua. Sper ca in curand sa ajung si la a treia (care, de fapt, e la 100 de m de bloc si mi-ar conveni cel mai bine)

PS _ Daca cunoasteti o tanti amabila, curata, muncitoare si cinstita, va rog sa imi recomandati si mie. Macar o data la 2 saptamani daca m-ar ajuta la curatenie si as fi recunoascatoare. Mi-e greu sa o gasesc!!! Dupa ce voi naste, as avea nevoie si de acele 2 ore zilnic de care spuneti si voi, dar nu gasesc si pace!

Anca 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Dana_d pai la gradi as vrea sa continue tot aici. ma va costa la fel, doar daca vreau optionalele in plus: dansuri, innot, patinaj,etc. Nu stiu limbile daca se platesc.
In Tm nu sunt preturi asa de mari ca in Bucuresti. aici astea cu 7 mil. sunt cele mai scumpe. am mai gasit si cu 5 mil, sau Montessorri tot in jur de 7 mil. dar e cu predare in germana.
asa ca..pana una, alta, ramane tot aici, vom vedea pe parcurs ce si cum va fi.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Eu il dau la gradi de stat.
1. este chiar langa bloc
2.e renovata, are curte mare
3.ma intorc la treaba din vara si trebuie sa las bb mic cu bona acasa.si nu ne da mana sa platim si bona si gradi particulara

in rest, stiu ca Victor e suficient de lucrat acasa, o sa mai avem in vedere niste optionale, etc.

a, si clar o sa dau spaga pentru ca nu vreau sa am surprize

Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)

Mergi la inceput