Va rog frumos doresc si eu un raspuns urgent!!!!
Ma numesc Anamaria, am 23 de ani si de curad am pierdut o sarcina!Am fost diacnosticata cu sarcina molara si am fost nevoita sa fac chiuretaj!In saptamana a 7 a cand am fost la control totul era bine, cel putin asa mi s-a zis,iar cand am fost la al 2- lea control la 16 saptamani mi s-a spus ca sarcina este oprita din evolutie de la 7 saptamani si am fost diacnosticata cu sarcina molara!Acum sunt la alt doctor mult mai bun si mai cumsecade,care mi-a spus ca un an de zile trebuie sa stau cuminte si sa am grija sa nu raman insarcinata!E acum vine marea mea dilema ( pe care nu am apucat sa o discut cu dn. doctor)si anume: este posibil ca a doua sarcina sa fie tot sarcina molara? E posibil sa apara complicatii?Va rog frumos daca stiti ceva dati-mi si mie un raspuns sa stau linistita! Va multumesc din suflet!
Raspunsuri
lulu_boches spune:
Unei prietene i s-a oprit sarcina din evolutie, la 12 saptamani.I s-a spus ca timp de 1 an de zile sa nu ramana insarcinata, a respectat, iar acum are o minunatie de bebe.
noi
Impreuna pentru Emma
katiapam spune:
Anamaria-fiecare sarcina e aparte si nu cred sint la fel si daca nu ai avut noroc acum nu inseamna ca o sa fie la felsi data viitoare
fi increzatoare
iti doresc ca urmatoarea sarcina sa fie fara probleme si sa te bucuri de ea
sanatate
ticker 
mamicą
de
GIULIA
mai dire mai
CD27 spune:
Peste tot pe unde am citit scrie intr-adevar ca trebuie sa astepti timp de un cel putin un an
'Supravegherea unei femei care a avut o sarcina molara trebuie sa fie urmata timp de cel putin un an, cu scopul de a permite depistarea rapida a unei eventuale recidive, pusa in evidenta printr-o crestere a niveluli de hormon corionic gonadotrofic. Orice noua sarcina este cu desavarsire nereco¬mandata in aceasta perioada, cu scopul de a nu stanjeni supravegherea.'
'Tratamentul include evacuarea prin instrumente,chirurgicale a tesuturilor placentale din uter.Testele de laborator verifica nivelul hormonului
chorionic ganadotropina,analiza sangeluli,profilul ficatului si a tiroidei,hemoglobinei si razei X.Nivelele BETA_HcG sunt analizate la fiecare 2 saptamani si,timp de un an dupa nastere se va respecta un program de consultatii stabilit de medic.
Tratamentul precoce al molei hidatiforme clasice consta in retragerea continutului uterin - chiuretaj aspirativ si supravegherea (daozari sanguine) revenirii la normal a nivelului HCG; plus instituirea unui tratament chimioterapic (metotrexat) - la nevoie. Dupa revenirea valorii HCG la normal se indica o perioada (cel putin 12 luni) de contraceptie hormonala orala'
Mai gasesti aici pe forum niste discutii pe aceeasi tema: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=7320
Sanatate 
deeapui spune:
Buna Anamaria. Am o colega care a avut o sarcina molara, si dupa 6 luni i s-a permis sa incerce din nou. Dupa inca 3 luni a ramas gravi si acum este insarcinata in 20 de saptamani, are un baietel sanatos. Deci stai linistita, va veni si la tine bebelul pe care il astepti. Pupici.
Deea
29+ , www.totsites.com/tot/alexandru_tita" target="_blank">Alex si Bianca Elena
AnnaBaby spune:
Anamaria detalii medicale pur "tehnice" nu stiu sa-ti dau, insa din tot ce am citit eu pe acest forum am aflat ca de cele mai multe ori dupa o pierdere de sarcina, urmatoarea apare foarte repede si evolueaza bine. Acum, in situatia ta trebuie sa astepri un an, insa sunt convinsa ca dupa acesta perioada o sa poti avea un bb sanatos! Am o prietena care a suferit ceva similar asta vara si is-a spus la fel sa aiba grija sa nu ramana insarcinata 6 luni, dupa care termenul s-a mai prelungit un pic, dar din alte motive de sanatate care nu au legatura neaparat cu aparatul reproducator. Oricum ea e foarte nerabdatoare sa se apuce de proiectul BB. Multa sanatate si noroc iti urez!!! 
Anna
22+ cu
Maria
AMR 18
vinebarza
bebe
poze
Rhamon spune:
Buna,
Si eu am avut o sarcina oprita in evolutie la 22 saptamani - acum sunt din nou insarcinata in 28 saptamani si totul merge bine
Bafta si nu dispera - totul va merge bine - au mai trecut si altele prin asta!!!!!
Bombonicaaaa spune:
Anamaria eu pot sa-ti zic cate ceva din experienta proprie , prima mea sarcina a fost una molara si am descoperit asta abia cand eram gravi in 4 luni si dupa ce am mers la 3 doctori .
Mi s-a facut chiuretaj si in urma unei biopsii dr. meu a hotarat sa merg la analize la fiecare 2 saptamani ,dozare de gonadotrofine ,sper ca am scris bine, si la fel mi-a pus interdictie de a ramane insarcinata timp de un an de zile.
Doar ca ...cu toate masurile noastre de siguranta ,la 6 luni de la chiuretaj am ramas gravi , a fost un soc , nu stiam ce se poate intampla asa ca m-am prezentat de urgenta la ginecologul meu care, fara sa ma asculte prea mult mi-a si facut programare pentru a doua zi sa-mi faca intrerupere de sarcina .
Ei bine , nu m-am dus sa fac avort , in mintea mea la ora aceea nu voiam si nu puteam sa fac asta , am zis ca macar sa mai astept cateva saptamani sa vad cum evolueaza sarcina asta , daca era sa nu fie de bine sa apara mola din nou macar nu era vina mea .
Si nici ca am mai mers la dr., m-am rugat mult si mi-am ales alt doctor care m-a inteles si m-a sprijinit si am nascut la termen o frumusete de fetita de 4kg sanatoasa tun, care acum este deja in clasa a doua .
Una peste alta , cam asta a fost experienta mea , eu zic sa stai linistita , sunt convinsa ca v-a fi bine si la tine si te vei bucura de un bebe sanatos !
Asta
Oana
12sapt. 
Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3
www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL